ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #7801    
Old January 12th, 2009 (1:53 PM).
Lady Berlitz's Avatar
Lady Berlitz Lady Berlitz is offline
Cinnamon ♪
     
    Join Date: May 2007
    Location: An igloo in Canada
    Nature: Adamant
    Posts: 1,768
    Quote:
    Originally Posted by 12345 View Post
    I found palette offset of textbox (when talk) but i can't find palette offset of battle textbox in Ruby.
    Can you help me?
    The palette offset of the battle textbox in Pokémon Ruby is 00D004E5.
    __________________
    _█████████_
    _█▄█████▄█_
    _█▼▼▼▼▼▼▼█_
    ██_______██
    _█▲▲▲▲▲▲▲█_
    _█████████_
    _██_____██_

    Relevant Advertising!

      #7802    
    Old January 13th, 2009 (7:56 AM).
    12345's Avatar
    12345 12345 is offline
    Sky
       
      Join Date: Aug 2007
      Gender: Male
      Nature: Calm
      Posts: 410
      I can't understand why when i enter some map (after edit evenr), battle with a trainer or wild pokemon, i move but the sprite of hero not move. (if i enter this map again, this problem can no longer)
      (like some other hacks)
      Sorry if my english is bad.
        #7803    
      Old January 13th, 2009 (9:17 AM).
      Lukeyjohnno's Avatar
      Lukeyjohnno Lukeyjohnno is offline
      Hacker-In-Training ;)
         
        Join Date: Aug 2007
        Gender:
        Nature: Modest
        Posts: 76
        I'm having a real problem with something...
        I continue to add Riolu'd back sprite over and over again. But it never works!
        The Paletee is correct and whatnot, but it still comes out wrong.
        I am hacking firered, and here are some screenshots:
        Spoiler:
        Indexed Sprite of Riolu:


        Image that appears in the Game...:

        The backsprite's palette seems to be a bit screwed up...
        I just don't know how to fix it, anyone help?
        __________________
        Banner Created By Me

        Hacks I Support
        Spoiler:
        My Hack

          #7804    
        Old January 13th, 2009 (9:27 AM).
        12345's Avatar
        12345 12345 is offline
        Sky
           
          Join Date: Aug 2007
          Gender: Male
          Nature: Calm
          Posts: 410
          Well, you need change palette of backsprite the same as frontsprite.
          palette of backsprite in UnlZ is pal of Shiny Pokemon
          Palette of frontsprite is pal of normal Pokemon
          if you need i can share you sprite of Riolu
            #7805    
          Old January 13th, 2009 (11:58 AM).
          Medo0 Medo0 is offline
             
            Join Date: Jan 2009
            Posts: 53
            ahhhhhh...
            After Ages of Working On My ROM Look to that

            All Pokemon are like this
            also is there anything wrong here?


            -MeDo0

            ROM :Ruby AXVE
              #7806    
            Old January 13th, 2009 (12:32 PM).
            Lukeyjohnno's Avatar
            Lukeyjohnno Lukeyjohnno is offline
            Hacker-In-Training ;)
               
              Join Date: Aug 2007
              Gender:
              Nature: Modest
              Posts: 76
              Quote:
              Originally Posted by 12345 View Post
              Well, you need change palette of backsprite the same as frontsprite.
              palette of backsprite in UnlZ is pal of Shiny Pokemon
              Palette of frontsprite is pal of normal Pokemon
              if you need i can share you sprite of Riolu
              That's the problem, that is the palette of the backsprite. I checked in APE...
              So yeah, please, may I have that backsprite of Riolu please?
              __________________
              Banner Created By Me

              Hacks I Support
              Spoiler:
              My Hack

                #7807    
              Old January 13th, 2009 (1:38 PM).
              destinedjagold's Avatar
              destinedjagold destinedjagold is offline
              Oh Hai Thar~
              • Silver Tier
               
              Join Date: May 2007
              Location: Philippines
              Age: 26
              Gender: Male
              Nature: Careful
              Posts: 8,507
              Quote:
              Originally Posted by Lukeyjohnno View Post
              I'm having a real problem with something...
              I continue to add Riolu'd back sprite over and over again. But it never works!
              The Paletee is correct and whatnot, but it still comes out wrong.
              I am hacking firered, and here are some screenshots:
              Spoiler:
              Indexed Sprite of Riolu:


              Image that appears in the Game...:

              The backsprite's palette seems to be a bit screwed up...
              I just don't know how to fix it, anyone help?
              are you maybe having a shiny Riolu, and so you are testing it's shiny backsprite or not?

              if you have a shiny Riolu, you can just simply write to the ROM it's palletes.
              if not, then the front sprite should have automatically wrote it's true palletes...

              Quote:
              Originally Posted by Medo0 View Post
              ahhhhhh...
              After Ages of Working On My ROM Look to that

              All Pokemon are like this

              -MeDo0

              ROM :Ruby AXVE
              what happened?
              i's a Poochyena, but why does it has Growlithe's front sprite?
              did you changed Poochyena's sprite to Growlithes?
              if so, then have you correctly switched/inserted Growlithe's correct palletes?

              hm... you said all other PKMN are like those.
              what did you do with your ROM?
              __________________


              FC: 0061-1111-6462
              TSV: 1364(X), 0790(OR)

                #7808    
              Old January 13th, 2009 (1:41 PM).
              Lukeyjohnno's Avatar
              Lukeyjohnno Lukeyjohnno is offline
              Hacker-In-Training ;)
                 
                Join Date: Aug 2007
                Gender:
                Nature: Modest
                Posts: 76
                Quote:
                Originally Posted by destinedjagold View Post


                are you maybe having a shiny Riolu, and so you are testing it's shiny backsprite or not?

                if you have a shiny Riolu, you can just simply write to the ROM it's palletes.
                if not, then the front sprite should have automatically wrote it's true palletes...
                Well, basically...
                The normal Front Riolu Sprite works fine.
                Backsrpite doesnt...
                Shiny front riolu doesnt work, but the shiny back does work...
                As you can see I'm quite a noob, and I've had this problem for weeks...
                It would be so much easier if someone could do it for me, but I guess, that's not me learning...

                Basically. I just want the Riolu sprites to work. In the above screenshots I was testing the normal backsprite D:
                __________________
                Banner Created By Me

                Hacks I Support
                Spoiler:
                My Hack

                  #7809    
                Old January 13th, 2009 (1:46 PM).
                destinedjagold's Avatar
                destinedjagold destinedjagold is offline
                Oh Hai Thar~
                • Silver Tier
                 
                Join Date: May 2007
                Location: Philippines
                Age: 26
                Gender: Male
                Nature: Careful
                Posts: 8,507
                Quote:
                Originally Posted by Lukeyjohnno View Post
                Well, basically...
                The normal Front Riolu Sprite works fine.
                Backsrpite doesnt...
                Shiny front riolu doesnt work, but the shiny back does work...
                As you can see I'm quite a noob, and I've had this problem for weeks...
                It would be so much easier if someone could do it for me, but I guess, that's not me learning...

                Basically. I just want the Riolu sprites to work. In the above screenshots I was testing the normal backsprite D:
                hm...
                try this...

                use MS Paint and open Riolu's front sprite(the sprite you inserted)...
                then go to 'Edit' and select 'Paste From...' and select the normal pallete Riolu backsprite.
                if it looks good, save it through 'Save As...' and try inserting the newly saved backsprite(should be 64x64) into your ROM through Unlz-GBA.
                __________________


                FC: 0061-1111-6462
                TSV: 1364(X), 0790(OR)

                  #7810    
                Old January 13th, 2009 (1:58 PM).
                Lukeyjohnno's Avatar
                Lukeyjohnno Lukeyjohnno is offline
                Hacker-In-Training ;)
                   
                  Join Date: Aug 2007
                  Gender:
                  Nature: Modest
                  Posts: 76
                  Quote:
                  Originally Posted by destinedjagold View Post


                  hm...
                  try this...

                  use MS Paint and open Riolu's front sprite(the sprite you inserted)...
                  then go to 'Edit' and select 'Paste From...' and select the normal pallete Riolu backsprite.
                  if it looks good, save it through 'Save As...' and try inserting the newly saved backsprite(should be 64x64) into your ROM through Unlz-GBA.
                  UNLZ says it's not indexed...
                  __________________
                  Banner Created By Me

                  Hacks I Support
                  Spoiler:
                  My Hack

                    #7811    
                  Old January 13th, 2009 (2:18 PM).
                  pspdude's Avatar
                  pspdude pspdude is offline
                  :o super shinx?
                     
                    Join Date: Jul 2008
                    Location: Toronto
                    Age: 23
                    Gender: Male
                    Nature: Calm
                    Posts: 95
                    hey im a nub hacker and im making a hack called pokemon diesel and im stuck on the title screen i have NTME but i dont know how to use it xD think some one can send me a vid and a pm on how to do it? thx :D
                      #7812    
                    Old January 13th, 2009 (2:18 PM).
                    amassenburg's Avatar
                    amassenburg amassenburg is offline
                       
                      Join Date: Aug 2008
                      Gender:
                      Posts: 34
                      ok every time i use pksuv and make a new script it doesnt work IN the game
                      but when i use a premade script and edit that it works

                      HELP?
                        #7813    
                      Old January 13th, 2009 (3:25 PM).
                      Thrace's Avatar
                      Thrace Thrace is offline
                      @tion
                      • Gold Tier
                       
                      Join Date: Jun 2007
                      Age: 26
                      Gender: Male
                      Posts: 1,048
                      Quote:
                      Originally Posted by pspdude View Post
                      hey im a nub hacker and im making a hack called pokemon diesel and im stuck on the title screen i have NTME but i dont know how to use it xD think some one can send me a vid and a pm on how to do it? thx :D
                      Try this one.

                      Quote:
                      Originally Posted by amassenburg View Post
                      ok every time i use pksuv and make a new script it doesnt work IN the game
                      but when i use a premade script and edit that it works

                      HELP?
                      Does the script not work at all or do weird things happen in the script?
                      __________________
                        #7814    
                      Old January 13th, 2009 (7:37 PM).
                      Bigdog Bigdog is offline
                         
                        Join Date: Oct 2008
                        Gender:
                        Posts: 275
                        Quote:
                        Originally Posted by Lukeyjohnno View Post
                        UNLZ says it's not indexed...
                        I found an indexed sprite from a site a long time ago. I'll provide it.
                          #7815    
                        Old January 13th, 2009 (8:18 PM).
                        12345's Avatar
                        12345 12345 is offline
                        Sky
                           
                          Join Date: Aug 2007
                          Gender: Male
                          Nature: Calm
                          Posts: 410
                          Hey the world map when i fly have some glitches. (Ruby hack)
                          Like this in Light Platinum or Ruby Destiny ROR:
                          How can i fix them?
                          Attached Images
                          File Type: png 1.PNG‎ (6.8 KB, 9 views) (Save to Dropbox)
                            #7816    
                          Old January 13th, 2009 (8:42 PM).
                          amassenburg's Avatar
                          amassenburg amassenburg is offline
                             
                            Join Date: Aug 2008
                            Gender:
                            Posts: 34
                            Quote:
                            Originally Posted by Thrace View Post
                            Try this one.


                            Does the script not work at all or do weird things happen in the script?
                            the script doesnt work at all. i think i had it to work ONCE but the msg was all messed up
                              #7817    
                            Old January 13th, 2009 (8:58 PM).
                            The Abyss The Abyss is offline
                               
                              Join Date: Jul 2008
                              Location: Sydney, Australia
                              Age: 22
                              Nature: Jolly
                              Posts: 162
                              When I enter my house a level is supposed to activate but it restarts the game when I enter the house.
                              __________________

                                #7818    
                              Old January 13th, 2009 (10:09 PM).
                              Thrace's Avatar
                              Thrace Thrace is offline
                              @tion
                              • Gold Tier
                               
                              Join Date: Jun 2007
                              Age: 26
                              Gender: Male
                              Posts: 1,048
                              Quote:
                              Originally Posted by amassenburg View Post
                              the script doesnt work at all. i think i had it to work ONCE but the msg was all messed up
                              Try asking score_under (the creator of the program). I'm not really sure what the problem might be, its worked fine everytime I've used it.

                              Quote:
                              Originally Posted by Conqueror179 View Post
                              When I enter my house a level is supposed to activate but it restarts the game when I enter the house.
                              Theres two possibilities I can think of right now, either there is a person in the house whose movement type is set to Hidden, or the level script you made wasn't made properly and you are missing the buffer. This tutorial will show you how to fix the latter.
                              __________________
                                #7819    
                              Old January 13th, 2009 (10:12 PM). Edited January 13th, 2009 by The Abyss.
                              The Abyss The Abyss is offline
                                 
                                Join Date: Jul 2008
                                Location: Sydney, Australia
                                Age: 22
                                Nature: Jolly
                                Posts: 162
                                It is set to Hidden O_O
                                So do I just have to change it to 'Look Somewhere' or something? I need to sprite to be hidden or should I do a hidesprite instead of showsprite?

                                Edit: I've got it working perfectly :D Thrace you are awesome
                                __________________

                                  #7820    
                                Old January 14th, 2009 (2:47 AM).
                                Tropical Sunlight's Avatar
                                Tropical Sunlight Tropical Sunlight is offline
                                The Faltine
                                   
                                  Join Date: Mar 2008
                                  Location: Slovenia
                                  Age: 21
                                  Gender: Male
                                  Posts: 3,572
                                  Quote:
                                  Originally Posted by Conqueror179 View Post
                                  :D Thrace you are awesome
                                  He knows that

                                  Is there any way to put a different tileset 1 in a map?
                                  like this:

                                  map 1
                                  t. 1 - 0
                                  t. 2 - 1

                                  map 2
                                  t. 1 - 15
                                  t. 2 - 1
                                  __________________
                                    #7821    
                                  Old January 14th, 2009 (3:12 AM).
                                  skandia4444 skandia4444 is offline
                                     
                                    Join Date: Jan 2009
                                    Gender:
                                    Posts: 2
                                    i have a big problem with pksprite and gold map, whenever i try and save my changed maps it says "cannot create file " blah blah blah (file location".Access is denied"
                                    please help because otherwise i wont be able to hack silver at all
                                      #7822    
                                    Old January 14th, 2009 (3:15 AM).
                                    destinedjagold's Avatar
                                    destinedjagold destinedjagold is offline
                                    Oh Hai Thar~
                                    • Silver Tier
                                     
                                    Join Date: May 2007
                                    Location: Philippines
                                    Age: 26
                                    Gender: Male
                                    Nature: Careful
                                    Posts: 8,507
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Lukeyjohnno View Post
                                    UNLZ says it's not indexed...
                                    well, I said...
                                    1. open your indexed Riolu sprite on MS Paint...
                                    2. go to Edit and select Paste From...
                                    3. choose your backsprite and save it as .png file.
                                    4. insert it.
                                    __________________


                                    FC: 0061-1111-6462
                                    TSV: 1364(X), 0790(OR)

                                      #7823    
                                    Old January 14th, 2009 (4:32 AM).
                                    TB Pro's Avatar
                                    TB Pro TB Pro is offline
                                    Old-timer
                                       
                                      Join Date: Nov 2004
                                      Location: Midwestern USA
                                      Age: 22
                                      Gender: Male
                                      Posts: 2,739
                                      Alright, I has a little question for all you script junkies. Is there a movement command that makes the player jump back while looking up? And if so, what is it?
                                      __________________
                                      --I'm a creepin'..
                                        #7824    
                                      Old January 14th, 2009 (4:56 AM).
                                      Medo0 Medo0 is offline
                                         
                                        Join Date: Jan 2009
                                        Posts: 53
                                        Quote:
                                        Originally Posted by destinedjagold View Post


                                        are you maybe having a shiny Riolu, and so you are testing it's shiny backsprite or not?

                                        if you have a shiny Riolu, you can just simply write to the ROM it's palletes.
                                        if not, then the front sprite should have automatically wrote it's true palletes...



                                        what happened?
                                        i's a Poochyena, but why does it has Growlithe's front sprite?
                                        did you changed Poochyena's sprite to Growlithes?
                                        if so, then have you correctly switched/inserted Growlithe's correct palletes?

                                        hm... you said all other PKMN are like those.
                                        what did you do with your ROM?
                                        Not Only Growlithe
                                        Every Pokemon i use
                                        if you want to see the rom i'll give it to you
                                          #7825    
                                        Old January 14th, 2009 (5:56 AM).
                                        fish646's Avatar
                                        fish646 fish646 is offline
                                           
                                          Join Date: Jan 2009
                                          Posts: 3
                                          are there any hacking tools for mystery dungeon?
                                          Closed Thread
                                          Quick Reply

                                          Sponsored Links
                                          Thread Tools

                                          Posting Rules
                                          You may not post new threads
                                          You may not post replies
                                          You may not post attachments
                                          You may not edit your posts

                                          BB code is On
                                          Smilies are On
                                          [IMG] code is On
                                          HTML code is Off

                                          Forum Jump


                                          All times are GMT -8. The time now is 8:56 AM.