The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.


Closed Thread
 
Thread Tools
  #8676    
Old March 26th, 2009 (9:03 AM).
Tropical Sunlight's Avatar
Tropical Sunlight Tropical Sunlight is offline
The Faltine
     
    Join Date: Mar 2008
    Location: Slovenia
    Age: 22
    Gender: Male
    Posts: 3,577
    In A-Map, on the Wild Pokemon feature, there's 'Tree'. I don't know what that is.
    I know what Grass, Water and Fishing rod options are, but what's Tree?
    __________________

    Relevant Advertising!

      #8677    
    Old March 26th, 2009 (9:23 AM).
    Logan's Avatar
    Logan Logan is online now
     
    Join Date: Nov 2008
    Location: Salisbury, England
    Age: 23
    Gender: Male
    Nature: Sassy
    Posts: 10,175
    If you've implemented Honey Trees or Headbutt Trees then thats what it might be for.
    __________________
      #8678    
    Old March 26th, 2009 (10:04 AM).
    psyduck6199's Avatar
    psyduck6199 psyduck6199 is offline
       
      Join Date: Sep 2007
      Gender:
      Nature: Relaxed
      Posts: 57
      how do i edit the pallete of of charizard at the title screen when i m putting a new pokemon? and no i can't use cyclone or unlz to edit pallete.
      __________________
        #8679    
      Old March 26th, 2009 (11:12 AM).
      AmusedRaccoon's Avatar
      AmusedRaccoon AmusedRaccoon is offline
      Dilettante
         
        Join Date: Nov 2008
        Nature: Lax
        Posts: 48
        Skipped.. again. Somebody please respond.

        Quote:
        Originally Posted by AmusedRaccoon View Post
        Is there a command to script a monochrome (black and white) or sepia filter? Or, failing that, can anyone point me to an ASM tutorial that will give me the means to do it?
        Quote:
        Originally Posted by AmusedRaccoon View Post
        I've got a map connection problem. It was working fine until I deleted a couple of warps on the second map (the one I can't get to).

        It doesn't freeze or anything. Instead, this is what happens.



        Does anyone know anything about this? Every connection question I've ever seen involves the game freezing.
        Thanks.
        __________________

        CARROT | 305201384203

          #8680    
        Old March 26th, 2009 (11:39 AM).
        +Roxas+'s Avatar
        +Roxas+ +Roxas+ is offline
        God Of Umbreon
           
          Join Date: Feb 2008
          Posts: 92
          any secrte base editors? i really neeed to know!
          __________________
            #8681    
          Old March 26th, 2009 (12:36 PM).
          Equeraide Equeraide is offline
             
            Join Date: Jan 2009
            Gender:
            Posts: 11
            Quote:
            Originally Posted by destinedjagold View Post


            I already answered to your question...



            if ya want an image, here.


            sheesh...
            use the Search Button next time.

            also, forgive me if I sound harsh.
            I get angry to someone who uses 'WTF' and words related to that.
            THANK YOU!! The image helped me a lot. I already know you told me the "asnwer," It was still damn confusing, as I thought you had to change the Cave Sprite property, so i kept changing the properties just to figure out that it's the cave floor tile you have to change.
              #8682    
            Old March 26th, 2009 (1:16 PM).
            eraserhead eraserhead is offline
               
              Join Date: Mar 2009
              Gender:
              Posts: 24
              Hi there.
              Em, i was hacking my pokemon ruby and i cahnged the first town "littleroot town"
              But when i get out of the Truck, Everything is black, like the game freezes...
              Any ideas whats wrong????
                #8683    
              Old March 27th, 2009 (7:51 AM).
              Charmageddon's Avatar
              Charmageddon Charmageddon is offline
              Charizard has evolved into ^
                 
                Join Date: Jan 2009
                Gender:
                Nature: Naughty
                Posts: 859
                I'm perfectly aware that this question has probably already been asked, but 351 pages, seriously?

                Anyway, my question is as follows - how do I play a hack?
                  #8684    
                Old March 27th, 2009 (8:16 AM).
                +Roxas+'s Avatar
                +Roxas+ +Roxas+ is offline
                God Of Umbreon
                   
                  Join Date: Feb 2008
                  Posts: 92
                  you just need to go on google, type in lunar ips, go to the first one and download it. If you don't have vba alrady search that up and download it and now go to the site gba rom news it has a search funtion hat you can find any game, type in pokemon firered and walla its says firered dowload that. But Sometimes that does not work so goto to google and type in POKEMON FIRERED ROM and see what comes up, if the site says doperoms, then go there and download that.

                  +~Dark Umbreon~+
                  __________________
                    #8685    
                  Old March 27th, 2009 (11:36 AM).
                  0m3GA ARS3NAL's Avatar
                  0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
                  Im comin' home...
                   
                  Join Date: Jan 2008
                  Location: Superjail Penitentiary
                  Age: 25
                  Gender: Male
                  Nature: Gentle
                  Posts: 1,816
                  Quote:
                  Originally Posted by ~Watermelon View Post
                  In A-Map, on the Wild Pokemon feature, there's 'Tree'. I don't know what that is.
                  I know what Grass, Water and Fishing rod options are, but what's Tree?
                  There is a scripting command that starts a wild battle with 'tree' pokemon... I forget which though... or even if it was a scripting command... heh, I haven't used 'tree' in a long time!
                  __________________
                  >Boot Jailbot
                  >Pass *****
                  .
                  .
                  Jailbot OS Ver 1.1.2
                  Greetings Warden
                  of Superjail Penitentiary
                  Awaiting user input...

                  >Display User_Info
                  ╠══User Info══╣
                  Username:
                  0m3GA ARS3NAL
                  Age: 18
                  Sex: Male ♂
                  Race: Caucasian
                  Quote:
                  "What is this
                  I don't even..."

                  M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
                  ╠══End of File══╣
                  Awaiting user input...

                  >
                    #8686    
                  Old March 28th, 2009 (4:46 AM).
                  Pokepal17's Avatar
                  Pokepal17 Pokepal17 is offline
                  More cowbell~
                   
                  Join Date: Oct 2008
                  Location: Steeltown
                  Age: 23
                  Gender: Male
                  Nature: Modest
                  Posts: 1,517
                  Quote:
                  Originally Posted by 0m3GA ARS3NAL View Post
                  There is a scripting command that starts a wild battle with 'tree' pokemon... I forget which though... or even if it was a scripting command... heh, I haven't used 'tree' in a long time!
                  Well let me help you remember :P

                  special 0xAB

                  it's used in rock smash scripts
                  __________________
                  Pokémon Stardrop
                    #8687    
                  Old March 28th, 2009 (8:30 AM).
                  Kodiak's Avatar
                  Kodiak Kodiak is offline
                     
                    Join Date: Mar 2009
                    Posts: 1
                    Hey, sorry if this questions already been asked, but I've looked around and have not been able to find an answer to my question.

                    I'm new to ROM hacking and I'm trying to figure out how to make testing go faster. Anyway, I was
                    wondering if its possible to somehow skip Prof. Oak's whole intro speech at the beginning of the game
                    while using VisualBoyAdvance, so I can get right to testing without going through that whole process every time.

                    Btw, Im hacking Fire Red if it matters.
                    __________________
                    Attempting to learn pokemon ROM hacking.
                      #8688    
                    Old March 28th, 2009 (8:48 AM).
                    Aurasan Aurasan is offline
                       
                      Join Date: Dec 2008
                      Gender:
                      Posts: 46
                      Hi.. looked and did not see. Can someone point me in the direction of all the platinum hacks? Besides promh stats working, I can't think of anything else.. or find anything else. I'd like to edit movesets, and know if this stats really is working. kthxbai
                      __________________





                        #8689    
                      Old March 28th, 2009 (11:51 AM).
                      Zephiel Zephiel is offline
                         
                        Join Date: Feb 2007
                        Nature: Adamant
                        Posts: 42
                        There was a trainer in my hack that after beating her, I took control of another trainer on the route for some reason and couldn't go anywhere. I deleted her, thinking that would solve the problem, but it didn't. Now another trainer on the route does the same thing. What's the problem? Thanks.
                          #8690    
                        Old March 28th, 2009 (4:24 PM).
                        destinedjagold's Avatar
                        destinedjagold destinedjagold is online now
                        Oh Hai Thar~
                         
                        Join Date: May 2007
                        Location: Philippines
                        Age: 27
                        Gender: Male
                        Nature: Careful
                        Posts: 8,579
                        Quote:
                        Originally Posted by Aurasan View Post
                        Hi.. looked and did not see. Can someone point me in the direction of all the platinum hacks? Besides promh stats working, I can't think of anything else.. or find anything else. I'd like to edit movesets, and know if this stats really is working. kthxbai
                        platinum just came out...
                        and tools for hacking the 4th gen is still being worked on.
                        try looking somewhere else, for probably there lies what you're looking for. :\

                        Quote:
                        Originally Posted by Zephiel View Post
                        There was a trainer in my hack that after beating her, I took control of another trainer on the route for some reason and couldn't go anywhere. I deleted her, thinking that would solve the problem, but it didn't. Now another trainer on the route does the same thing. What's the problem? Thanks.
                        change the direction those NPC's are facing.
                        __________________

                          #8691    
                        Old March 28th, 2009 (4:43 PM).
                        abweitl's Avatar
                        abweitl abweitl is offline
                        :D
                           
                          Join Date: Dec 2007
                          Age: 24
                          Gender:
                          Posts: 17
                          how do i insert custom tiles and have the right palette in advance map.
                            #8692    
                          Old March 28th, 2009 (4:44 PM).
                          WhereIsIt WhereIsIt is offline
                             
                            Join Date: Mar 2009
                            Posts: 2
                            This is for Ruby/Sapphire
                            -Like one of the guys above me, I'm not going to look through 351 page's-
                            -I HAVE tried the Search button/Tutorial Section and Google and neither of them seem to get me my answer because i just dont know what to write to get my Answer.-

                            My question(s) Are

                            1-How do i Remove Towns/Routes in Advance Map (If i have to use EliteMap for it then forget it cause i find Advance is more easier to use)

                            2-How do i add in(This is where the wording issue comes in so ill just say what it is i want)
                            I want to make a battle like when you fight Rayquaza i can get the battle thing done and everything but when i finish my battle Rayquaza also dissapears along with the pokemon that i add for that Type of battle. All i wanna know is how to add it WITHOUT Screwing over the others.

                            3-Is it possible to ADD pokemon and keep all the others?
                              #8693    
                            Old March 28th, 2009 (5:06 PM).
                            sasquatchd00d's Avatar
                            sasquatchd00d sasquatchd00d is offline
                            welcoming a clean head.
                               
                              Join Date: Nov 2008
                              Location: barracuda, capital of the world
                              Age: 26
                              Nature: Relaxed
                              Posts: 265
                              Quote:
                              Originally Posted by Kodiak View Post
                              Hey, sorry if this questions already been asked, but I've looked around and have not been able to find an answer to my question.

                              I'm new to ROM hacking and I'm trying to figure out how to make testing go faster. Anyway, I was
                              wondering if its possible to somehow skip Prof. Oak's whole intro speech at the beginning of the game
                              while using VisualBoyAdvance, so I can get right to testing without going through that whole process every time.

                              Btw, Im hacking Fire Red if it matters.
                              As soon as you're in your room after the intro, save. Unless you're editing the player's room itself, it will work just fine.
                              __________________
                              [ [???="Not so good artwork. If you can even call it that."]deviantART[/???] | [???="No thread yet. Maybe eventually."]Pokémon Apollo[/???] | [???="SkythurBathandBeyond151"]Pair[/???] ]
                                #8694    
                              Old March 28th, 2009 (6:18 PM).
                              destinedjagold's Avatar
                              destinedjagold destinedjagold is online now
                              Oh Hai Thar~
                               
                              Join Date: May 2007
                              Location: Philippines
                              Age: 27
                              Gender: Male
                              Nature: Careful
                              Posts: 8,579
                              Quote:
                              Originally Posted by abweitl View Post
                              how do i insert custom tiles and have the right palette in advance map.
                              there's a tutorial to do that.
                              look at the Documents and Tutorials.

                              Quote:
                              Originally Posted by WhereIsIt View Post

                              1-How do i Remove Towns/Routes in Advance Map (If i have to use EliteMap for it then forget it cause i find Advance is more easier to use)

                              2-How do i add in(This is where the wording issue comes in so ill just say what it is i want)
                              I want to make a battle like when you fight Rayquaza i can get the battle thing done and everything but when i finish my battle Rayquaza also dissapears along with the pokemon that i add for that Type of battle. All i wanna know is how to add it WITHOUT Screwing over the others.

                              3-Is it possible to ADD pokemon and keep all the others?
                              1. you can't, at least, that's what I think. Why not just leave it alone or edit it into something useless?

                              2. Script it.

                              3. Use the 25 free spaces for PKMN. How...? Dunno, but it's possible. Search around.
                              __________________

                                #8695    
                              Old March 28th, 2009 (7:19 PM).
                              WhereIsIt WhereIsIt is offline
                                 
                                Join Date: Mar 2009
                                Posts: 2
                                You missed my 2nd one, I know that it has to be scripted but how?
                                  #8696    
                                Old March 29th, 2009 (3:27 AM).
                                Larsie13 Larsie13 is offline
                                Gone
                                 
                                Join Date: Oct 2006
                                Location: The Netherlands
                                Age: 27
                                Nature: Modest
                                Posts: 159
                                Quote:
                                Originally Posted by sasquatchd00d View Post
                                As soon as you're in your room after the intro, save. Unless you're editing the player's room itself, it will work just fine.
                                And if you're gonna edit the player's room, just make a save state just before you're warped there from the intro. So, SHIFT + F[1-10].
                                  #8697    
                                Old March 29th, 2009 (4:28 AM).
                                Surf's Avatar
                                Surf Surf is offline
                                ...
                                   
                                  Join Date: Jul 2008
                                  Location: Rust
                                  Age: 23
                                  Gender: Male
                                  Nature: Relaxed
                                  Posts: 1,197
                                  Quote:
                                  Originally Posted by WhereIsIt View Post
                                  You missed my 2nd one, I know that it has to be scripted but how?
                                  Look at a scripting tutorial
                                  We're not going to hand it to you on a silver platter.
                                  Try Diagos, it's the best XSE one.
                                    #8698    
                                  Old March 29th, 2009 (5:47 AM).
                                  jinzorob jinzorob is offline
                                     
                                    Join Date: Apr 2008
                                    Posts: 10
                                    Above the tileset in Advance Map, there is a border block. How do you use it for a border? It would save a lot of time if I could use it.
                                      #8699    
                                    Old March 29th, 2009 (6:12 AM).
                                    sasquatchd00d's Avatar
                                    sasquatchd00d sasquatchd00d is offline
                                    welcoming a clean head.
                                       
                                      Join Date: Nov 2008
                                      Location: barracuda, capital of the world
                                      Age: 26
                                      Nature: Relaxed
                                      Posts: 265
                                      Quote:
                                      Originally Posted by jinzorob View Post
                                      Above the tileset in Advance Map, there is a border block. How do you use it for a border? It would save a lot of time if I could use it.
                                      It is the border block. Those tiles will show up all the way around the map.
                                      __________________
                                      [ [???="Not so good artwork. If you can even call it that."]deviantART[/???] | [???="No thread yet. Maybe eventually."]Pokémon Apollo[/???] | [???="SkythurBathandBeyond151"]Pair[/???] ]
                                        #8700    
                                      Old March 29th, 2009 (6:20 AM).
                                      jinzorob jinzorob is offline
                                         
                                        Join Date: Apr 2008
                                        Posts: 10
                                        What I actually meant was is there anyway to insert this border block while you're creating a map? Instead of inserting each individual tile around the map. I hope you understand what I mean.
                                        Closed Thread

                                        Quick Reply

                                        Join the conversation!

                                        Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                        Create a PokéCommunity Account

                                        Sponsored Links
                                        Thread Tools

                                        Posting Rules
                                        You may not post new threads
                                        You may not post replies
                                        You may not post attachments
                                        You may not edit your posts

                                        BB code is On
                                        Smilies are On
                                        [IMG] code is On
                                        HTML code is Off

                                        Forum Jump


                                        All times are GMT -8. The time now is 1:05 AM.