ROM Hacks Studio The ROM Hacks Studio — once known as our “Hacks Showcase” — is the best place on the web to find ROM hacks. Browse our curated collection, all made by PokéCommunity members: patch, play, and enjoy!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #101    
Old April 12th, 2009 (10:28 PM).
Coolboyman's Avatar
Coolboyman Coolboyman is offline
Veteran Hacker
     
    Join Date: Sep 2003
    Location: The East Bay
    Age: 29
    Gender: Male
    Nature: Bold
    Posts: 471

    Quote:
    Originally Posted by manrae View Post
    So.......ok I'll ask again

    Do I have to finish 1.0 BEFORE I patch this update and do I patch the same red rom file I already patched for 1.0??? Or do I have to patch a clean version?

    Will my save file be affected?

    Patch a clean rom, and remake the sav file the same name as the new ROM name except with a .sav extension. You can switch over no matter how far you are through the game.


    Relevant Advertising!

      #102    
    Old April 12th, 2009 (10:52 PM).
    manrae manrae is offline
       
      Join Date: Apr 2009
      Gender:
      Posts: 22

      Quote:
      Originally Posted by Coolboyman View Post
      Patch a clean rom, and remake the sav file the same name as the new ROM name except with a .sav extension. You can switch over no matter how far you are through the game.
      so...ok, I patched the red room with 2.0

      I get an error, cannot load save file, you are playing pokemon brown

      My saved files are .sgm not .sav

      I'm also using visual boy

      What am I doing wrong?

        #103    
      Old April 12th, 2009 (11:00 PM). Edited April 12th, 2009 by ~Undefined~.
      ~Undefined~'s Avatar
      ~Undefined~ ~Undefined~ is offline
      Aspiring Pokémon Master...
         
        Join Date: Oct 2008
        Location: Johto
        Age: 23
        Gender:
        Nature: Impish
        Posts: 115

        Quote:
        Originally Posted by manrae View Post
        so...ok, I patched the red room with 2.0

        I get an error, cannot load save file, you are playing pokemon brown

        My saved files are .sgm not .sav

        I'm also using visual boy

        What am I doing wrong?

        If your save files are .sgm, does't that mean you're using savestates? Don't use them, use the in-game save on the start menu

        EDIT: I've stumbled across another glitch. I was fighting the second trainer on Cycling Road and I got my Alakazam to use Noise Pulse on his Kingler. Alakazam and Kingler's sprites got all messed up. It didn't effect gameplay at all though.

        Attached Images
        File Type: jpg messed up sprites.jpg‎ (163.0 KB, 76 views) (Save to Dropbox)
        __________________


          #104    
        Old April 12th, 2009 (11:34 PM).
        manrae manrae is offline
           
          Join Date: Apr 2009
          Gender:
          Posts: 22

          ok, on my 1.0 patched rom i saved in-game......and?

          I load up the 2.0 patched rom, it just says New Game and Options......

          There's no option to continue...

          I don't see any type of .sav file anywhere, although I can continue in-game on the 1.0 patched rom from the title screen

            #105    
          Old April 12th, 2009 (11:37 PM).
          ~Undefined~'s Avatar
          ~Undefined~ ~Undefined~ is offline
          Aspiring Pokémon Master...
             
            Join Date: Oct 2008
            Location: Johto
            Age: 23
            Gender:
            Nature: Impish
            Posts: 115

            Quote:
            Originally Posted by manrae View Post
            ok, on my 1.0 patched rom i saved in-game......and?

            I load up the 2.0 patched rom, it just says New Game and Options......

            There's no option to continue...

            I don't see any type of .sav file anywhere, although I can continue in-game on the 1.0 patched rom from the title screen

            Well, I don't know. Just start a new game or something.

            __________________


              #106    
            Old April 13th, 2009 (12:15 AM).
            manrae manrae is offline
               
              Join Date: Apr 2009
              Gender:
              Posts: 22

              I got it to work, imported battery files, etc...

              But uh........my pokedex says I've seen 60+, own 0??????????

              lol, even pokemon I own aren't in the pokedex as pokemon I've at least seen

              I like the new look though, looks real good

                #107    
              Old April 13th, 2009 (12:23 AM).
              zlayer200's Avatar
              zlayer200 zlayer200 is offline
              Sw3den H4ck3r ;d
                 
                Join Date: Jan 2009
                Location: Sweden
                Gender:
                Nature: Brave
                Posts: 115

                I have played it now, nice job CBM.
                One question how did you make crystal pokemon into red & blue?

                __________________

                I whant HeavyMetal-Pokemons xD
                The Best Band Ever: Linkin Park

                  #108    
                Old April 13th, 2009 (1:10 AM). Edited April 13th, 2009 by flygonbreloom.
                flygonbreloom's Avatar
                flygonbreloom flygonbreloom is offline
                   
                  Join Date: Aug 2006
                  Location: Victoria, Australia
                  Gender: Male
                  Nature: Adamant
                  Posts: 26

                  I'm making guesswork here, but I'm guessing he simply (Used loosly) added them to the table of Pokemon already existing, Red/Blue have room for 256 Pokemon, but 105 are not used and effectivly create what are 'glitch' Pokemon due to garbage data, same thing happens with moves (Don't gurantee me on the 256 number, it COULD be 255, cannot really be bothered finding out the value of FF right now).

                  The other games in the series use much of a similar method, except post-3rd gen uses tables with the capacity of over 65000 Pokemon.

                  Anyway, like I said, it is guesswork but I would guess it is how he did it.

                  __________________


                  This signature is at least 6 years old now. Wow.

                    #109    
                  Old April 13th, 2009 (4:03 AM).
                  ~Undefined~'s Avatar
                  ~Undefined~ ~Undefined~ is offline
                  Aspiring Pokémon Master...
                     
                    Join Date: Oct 2008
                    Location: Johto
                    Age: 23
                    Gender:
                    Nature: Impish
                    Posts: 115

                    Another glitch. This swimmer turned into Prof. Oak/Tim when i talked to him after battling him. Didn't effect gameplay.
                    EDIT: other people on this route do this too, although they turn into diferent sprites.

                    Attached Images
                    File Type: jpg SWIMMER OAK.jpg‎ (211.8 KB, 58 views) (Save to Dropbox)
                    __________________


                      #110    
                    Old April 13th, 2009 (7:06 AM).
                    Alice's Avatar
                    Alice Alice is offline
                    (>^.(>0.0)>
                    • Crystal Tier
                     
                    Join Date: Mar 2009
                    Location: Oregon
                    Age: 25
                    Gender: Female
                    Nature: Careful
                    Posts: 3,080

                    Quote:
                    Originally Posted by ~Undefined~ View Post
                    If your save files are .sgm, does't that mean you're using savestates? Don't use them, use the in-game save on the start menu

                    EDIT: I've stumbled across another glitch. I was fighting the second trainer on Cycling Road and I got my Alakazam to use Noise Pulse on his Kingler. Alakazam and Kingler's sprites got all messed up. It didn't effect gameplay at all though.

                    I've always used savestates without any problems... the in game save never worked on other games for me... should I switch over to it for brown?

                      #111    
                    Old April 13th, 2009 (7:09 AM).
                    Coolboyman's Avatar
                    Coolboyman Coolboyman is offline
                    Veteran Hacker
                       
                      Join Date: Sep 2003
                      Location: The East Bay
                      Age: 29
                      Gender: Male
                      Nature: Bold
                      Posts: 471

                      Quote:
                      Originally Posted by manrae View Post
                      I got it to work, imported battery files, etc...

                      But uh........my pokedex says I've seen 60+, own 0??????????

                      lol, even pokemon I own aren't in the pokedex as pokemon I've at least seen

                      I like the new look though, looks real good

                      Read the notes, it explains your problem that I couldn't avoid.

                      Quote:
                      Originally Posted by Coolboyman View Post
                      - If you have a save file from the original brown, you can also start where you started off. However, due to memory shifting, your current progress in the Pokedex will be different. This was kind of unavoidable.

                        #112    
                      Old April 13th, 2009 (8:43 AM).
                      manrae manrae is offline
                         
                        Join Date: Apr 2009
                        Gender:
                        Posts: 22

                        So, if the pokedex is messed up, and I'm in the middle of trying to finish this game...

                        Doesn't that render problems when Prof. Oak checks my pokedex???

                        I mean, I'm not sure which pokemon are missing in either 1.0 or 2.0 version, I'm not sure if it's (owning all 151) required for anything special...is it? If so, then there's a major problem wouldn't you say?

                        If capturing them all gains nothing special (kinda like the US version where all you got was a certificate) then it's not too bad of a problem, although prof. oak/timmy probably won't recognize your hard work and give you rewards (HMs/Itemfinder/etc)

                          #113    
                        Old April 13th, 2009 (8:56 AM).
                        Chrona's Avatar
                        Chrona Chrona is offline
                           
                          Join Date: Nov 2007
                          Gender:
                          Posts: 230

                          Hey Manrae, mind doing me a bit of a check?

                          While you still have 0 caught, try using the Professor's PC, see what pokedex rating he gives? Just curious as to what would happen

                          __________________

                            #114    
                          Old April 13th, 2009 (9:22 AM).
                          ~Red's Avatar
                          ~Red ~Red is offline
                          Meh. Hate me if you will.
                             
                            Join Date: Aug 2005
                            Location: Pallet Town
                            Age: 22
                            Nature: Relaxed
                            Posts: 559

                            One cool thing to note:

                            Brown is 100% compatible with Red, Blue, Yellow (except if you try and trade or battle with the new pokemon it crashes but what do you expect?!)

                            __________________

                            Support my music: https://soundcloud.com/itssnyd/

                            "We're not here for a long time, we're here for a good time!"

                              #115    
                            Old April 13th, 2009 (9:28 AM).
                            manrae manrae is offline
                               
                              Join Date: Apr 2009
                              Gender:
                              Posts: 22

                              I did that and Prof Timmy told me that I have a lot of work to do and to start looking for pokemon

                              This pokedex thing is a problem for sure

                              However, if owning all 151 is not required for anything special, then I can just finish up 1.0, then switch up to 2.0 after getting all the items from prof aides...for me (as long as Kool didn't change anything from red/blue) I only need the Exp all (50 pokemon) since I already have flash and the itemfinder

                              HOWEVER, if Kool has added a special bonus for capturing all 151 (or 230 for that matter) then there's a big big problem

                                #116    
                              Old April 13th, 2009 (10:15 AM).
                              latios117's Avatar
                              latios117 latios117 is offline
                                 
                                Join Date: Dec 2008
                                Gender:
                                Nature: Timid
                                Posts: 2

                                Great game you did a really good job.
                                How do evolve my eevee into a glaceon?

                                  #117    
                                Old April 13th, 2009 (11:15 AM). Edited April 13th, 2009 by FUZE1337.
                                FUZE1337's Avatar
                                FUZE1337 FUZE1337 is offline
                                   
                                  Join Date: Apr 2009
                                  Location: Milwaukee, Wisconsin
                                  Gender:
                                  Nature: Brave
                                  Posts: 22

                                  VERY NICE GAME
                                  good job!
                                  I have always been a fan of pokemon brown
                                  EDIT: don't hold the speed up button while exiting a house.
                                  PS: If you happen to catch a ? train it and see what happens (no it wont crash you)

                                  __________________


                                  Click here to feed me a Rare Candy!
                                  Get your own at Pokeplushies!

                                    #118    
                                  Old April 13th, 2009 (11:29 AM).
                                  Bunneth Bunneth is offline
                                     
                                    Join Date: Feb 2009
                                    Posts: 12

                                    The game continues to be awesome. I did notice some things, though. There's an item in the basement of the Castro Valley mansion place that is behind some rocks, is it actually supposed to be unobtainable?

                                    And I've noticed Metal Claw has a high critical hit ratio, not sure if that is intentional or not.

                                      #119    
                                    Old April 13th, 2009 (11:46 AM).
                                    Poko's Avatar
                                    Poko Poko is offline
                                       
                                      Join Date: Jan 2008
                                      Gender:
                                      Posts: 4

                                      Hello, I'm not sure if this is the right place to put this but I tried trading some Pokemon over with TGB Dual 7 but the new brown ROM doesn't seem to load at all...

                                      is there another way to trade or a fix to this ?

                                        #120    
                                      Old April 13th, 2009 (11:47 AM).
                                      PokeGlitch's Avatar
                                      PokeGlitch PokeGlitch is offline
                                         
                                        Join Date: Feb 2004
                                        Gender:
                                        Posts: 222

                                        great job, i updated the javaboy thing so you can play it online,
                                        http://javaboy.07x.net/

                                          #121    
                                        Old April 13th, 2009 (11:52 AM).
                                        Flaps's Avatar
                                        Flaps Flaps is offline
                                        <Insert awsome line here>
                                           
                                          Join Date: Mar 2008
                                          Location: Mt. Ember
                                          Nature: Naughty
                                          Posts: 135

                                          Im having trouble trading between brown (2.0) and Crystal. Ive applied the patch to Crystal so it should be compatable with brown.

                                          1. Should I go to the counter where you trade as if it was between gold and crystal for example?
                                          2. Or do you go to the "time machine" where you would trade if it was from Crystal to yellow?

                                          Ive tried both and neither work so could anybody shed some light for me?

                                          __________________

                                          Click me!

                                          Click me for sex!

                                          Eli, AJ, Thunder, T.O.P, Teddy, Dujoon, Minho, Park Bom <3 <3 <3 <3

                                            #122    
                                          Old April 13th, 2009 (1:57 PM).
                                          manrae manrae is offline
                                             
                                            Join Date: Apr 2009
                                            Gender:
                                            Posts: 22

                                            Quote:
                                            Originally Posted by manrae View Post
                                            I did that and Prof Timmy told me that I have a lot of work to do and to start looking for pokemon

                                            This pokedex thing is a problem for sure

                                            However, if owning all 151 is not required for anything special, then I can just finish up 1.0, then switch up to 2.0 after getting all the items from prof aides...for me (as long as Kool didn't change anything from red/blue) I only need the Exp all (50 pokemon) since I already have flash and the itemfinder

                                            HOWEVER, if Kool has added a special bonus for capturing all 151 (or 230 for that matter) then there's a big big problem

                                            Anybody???????????????????

                                              #123    
                                            Old April 13th, 2009 (4:21 PM).
                                            ~Undefined~'s Avatar
                                            ~Undefined~ ~Undefined~ is offline
                                            Aspiring Pokémon Master...
                                               
                                              Join Date: Oct 2008
                                              Location: Johto
                                              Age: 23
                                              Gender:
                                              Nature: Impish
                                              Posts: 115

                                              Quote:
                                              Originally Posted by ExDarkrai View Post
                                              Im having trouble trading between brown (2.0) and Crystal. Ive applied the patch to Crystal so it should be compatable with brown.

                                              1. Should I go to the counter where you trade as if it was between gold and crystal for example?
                                              2. Or do you go to the "time machine" where you would trade if it was from Crystal to yellow?

                                              Ive tried both and neither work so could anybody shed some light for me?

                                              Are you using TGB Dual? VBA Link doesn't work with GB and GBC games.

                                              __________________


                                                #124    
                                              Old April 13th, 2009 (4:24 PM).
                                              Bunneth Bunneth is offline
                                                 
                                                Join Date: Feb 2009
                                                Posts: 12

                                                Hmm, turns out the unobtainable item wasn't unobtainable. I look like a silly nilly.

                                                Whenever my Natty Dred (Xatu) uses Shadow Ball it comes out with some really messed up sound effects. Dunno why that is.

                                                  #125    
                                                Old April 13th, 2009 (4:28 PM). Edited April 13th, 2009 by ~Undefined~.
                                                ~Undefined~'s Avatar
                                                ~Undefined~ ~Undefined~ is offline
                                                Aspiring Pokémon Master...
                                                   
                                                  Join Date: Oct 2008
                                                  Location: Johto
                                                  Age: 23
                                                  Gender:
                                                  Nature: Impish
                                                  Posts: 115

                                                  Quote:
                                                  Originally Posted by Bunneth View Post
                                                  Hmm, turns out the unobtainable item wasn't unobtainable. I look like a silly nilly.

                                                  Whenever my Natty Dred (Xatu) uses Shadow Ball it comes out with some really messed up sound effects. Dunno why that is.

                                                  Do you mean the funny music after the Pokéball throwing sound? It does the same when Bree (my Alakazam) uses Shadow Ball.

                                                  EDIT: I've made a discovery! Bathilda (my Golbat) evolved to Crobat at Level 50. I would now assume that happiness evolving pokemon all evolve by level.

                                                  __________________


                                                  Closed Thread
                                                  Quick Reply

                                                  Sponsored Links
                                                  Thread Tools

                                                  Posting Rules
                                                  You may not post new threads
                                                  You may not post replies
                                                  You may not post attachments
                                                  You may not edit your posts

                                                  BB code is On
                                                  Smilies are On
                                                  [IMG] code is On
                                                  HTML code is Off

                                                  Forum Jump


                                                  All times are GMT -8. The time now is 12:04 PM.