ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

TrollandToad.com
Closed Thread
 
Thread Tools
  #10151    
Old July 1st, 2009 (4:32 PM).
PlatniumPiano's Avatar
PlatniumPiano PlatniumPiano is offline
You are now breathing manually
     
    Join Date: Dec 2008
    Location: Yesterday
    Gender: Male
    Nature: Lax
    Posts: 480
    Quote:
    Originally Posted by HackMew View Post
    No... after you insert it somewhere else, you just need to delete the *.spr and *.pal files and reload the ROM into unLZ. You'll find the image just like the others, except it won't be at the same place of course.
    Yes, I know it won't be in the same place, but let's say that the sprite I want to insert is a trainer. How would I get the trainers pic into A-trainer? Can it search for pictures? Because I know that there is room for extra Pokemon pictures, but I don't know if the same is true for trainers.
    __________________

    If you choose not to decide, you still have made a choice.

    Relevant Advertising!

      #10152    
    Old July 1st, 2009 (8:15 PM).
    wolfy wolfy is offline
       
      Join Date: Feb 2009
      Posts: 15
      I tried editing other sprites and iot didnt worki thinka-map justcant edit sprites in 1`.92?
        #10153    
      Old July 1st, 2009 (9:29 PM).
      sky_queen3's Avatar
      sky_queen3 sky_queen3 is offline
      Mimikyu is cute :3
         
        Join Date: Feb 2009
        Location: Australia
        Age: 27
        Gender: Female
        Nature: Naive
        Posts: 266
        Ok, I'm annoyed. Is there any Pokemon cry editer besides Poke Cry GUI, one that won't make Trend Micro delete the progam?
        __________________
        Mimic me, mimic you
          #10154    
        Old July 1st, 2009 (9:54 PM).
        0m3GA ARS3NAL's Avatar
        0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
        Im comin' home...
        • Silver Tier
         
        Join Date: Jan 2008
        Location: Superjail Penitentiary
        Age: 25
        Gender: Male
        Nature: Gentle
        Posts: 1,816
        Quote:
        Originally Posted by sky_queen3 View Post
        Ok, I'm annoyed. Is there any Pokemon cry editer besides Poke Cry GUI, one that won't make Trend Micro delete the progam?
        Nope, as of yet, there are no other cry editors. Your best bet is to put the file in a .rar folder, and re-extract it every time it is deleted, so you don't have to keep re-downloading.
        If it still deletes it in the .rar folder, try keeping it on a flash drive.
        __________________
        >Boot Jailbot
        >Pass *****
        .
        .
        Jailbot OS Ver 1.1.2
        Greetings Warden
        of Superjail Penitentiary
        Awaiting user input...

        >Display User_Info
        ╠══User Info══╣
        Username:
        0m3GA ARS3NAL
        Age: 18
        Sex: Male ♂
        Race: Caucasian
        Quote:
        "What is this
        I don't even..."

        M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
        ╠══End of File══╣
        Awaiting user input...

        >
          #10155    
        Old July 1st, 2009 (10:04 PM).
        Haz's Avatar
        Haz Haz is offline
        Haz ya seen my hack?
           
          Join Date: Nov 2008
          Location: Australia- Aussie, Aussie, Aussie!, Oi, Oi, Oi!
          Gender: Female
          Nature: Docile
          Posts: 698
          Quick question here.
          I was an idiot and accidently deleated all my tools and I don't want to download them all again . So my question is this:
          What tools are absolutly nessesary for a hack? I have A-map, A-starter, XSE, UnlZ GBA, Lunar IPS, OWE and Free space finder. Is there any more I really need?
          __________________
          DeviantART: Haz-Za

          Fanfiction.net: Ha-Za-A


          Credits to Galukxy for this awesome banner
            #10156    
          Old July 1st, 2009 (10:18 PM).
          sky_queen3's Avatar
          sky_queen3 sky_queen3 is offline
          Mimikyu is cute :3
             
            Join Date: Feb 2009
            Location: Australia
            Age: 27
            Gender: Female
            Nature: Naive
            Posts: 266
            Quote:
            Originally Posted by 0m3GA ARS3NAL View Post
            Nope, as of yet, there are no other cry editors. Your best bet is to put the file in a .rar folder, and re-extract it every time it is deleted, so you don't have to keep re-downloading.
            If it still deletes it in the .rar folder, try keeping it on a flash drive.
            Nope, that didn't work either. (Tried on a USB stick.) I hate Trend Micro right now, I move the file out of quarantine and it don't restore, it's so annoying.

            It is a false postitive, right?
            __________________
            Mimic me, mimic you
              #10157    
            Old July 1st, 2009 (10:30 PM).
            0m3GA ARS3NAL's Avatar
            0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
            Im comin' home...
            • Silver Tier
             
            Join Date: Jan 2008
            Location: Superjail Penitentiary
            Age: 25
            Gender: Male
            Nature: Gentle
            Posts: 1,816
            Quote:
            Originally Posted by sky_queen3 View Post
            Nope, that didn't work either. (Tried on a USB stick.) I hate Trend Micro right now, I move the file out of quarantine and it don't restore, it's so annoying.

            It is a false postitive, right?
            Wait, your irus scanner is installed on your PC? I was thinking you used the internet one...
            Dunno how to help ya then...
            __________________
            >Boot Jailbot
            >Pass *****
            .
            .
            Jailbot OS Ver 1.1.2
            Greetings Warden
            of Superjail Penitentiary
            Awaiting user input...

            >Display User_Info
            ╠══User Info══╣
            Username:
            0m3GA ARS3NAL
            Age: 18
            Sex: Male ♂
            Race: Caucasian
            Quote:
            "What is this
            I don't even..."

            M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
            ╠══End of File══╣
            Awaiting user input...

            >
              #10158    
            Old July 1st, 2009 (10:36 PM).
            sky_queen3's Avatar
            sky_queen3 sky_queen3 is offline
            Mimikyu is cute :3
               
              Join Date: Feb 2009
              Location: Australia
              Age: 27
              Gender: Female
              Nature: Naive
              Posts: 266
              Hmm... I see, thanks anyway.
              __________________
              Mimic me, mimic you
                #10159    
              Old July 2nd, 2009 (12:24 AM).
              onyx79's Avatar
              onyx79 onyx79 is offline
              Red Dead Revolver
                 
                Join Date: Jan 2009
                Location: Orange Islands (=
                Gender: Male
                Nature: Modest
                Posts: 503
                I started to learn about editing tiles,I wanted to insert the lab for HG\SS in the tilset this is my result: I don't know if it's good or bad...
                however when I open the map with those tiles I can't see the lab -____-
                __________________
                my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
                  #10160    
                Old July 2nd, 2009 (1:09 AM).
                HackMew's Avatar
                HackMew HackMew is offline
                Mewtwo Strikes Back
                • Crystal Tier
                 
                Join Date: Jun 2006
                Posts: 1,314
                Quote:
                Originally Posted by sky_queen3 View Post
                Hmm... I see, thanks anyway. :)
                Try getting a better antivirus. PokéCry being recognized as a malware is obviously a false positive.
                __________________
                  #10161    
                Old July 2nd, 2009 (1:33 AM).
                Wiimeiser Wiimeiser is offline
                   
                  Join Date: May 2009
                  Gender:
                  Nature: Quirky
                  Posts: 27
                  How do I edit the graphics? I've searched all the possible results but none of them are graphics related.
                    #10162    
                  Old July 2nd, 2009 (2:49 AM).
                  Trainer 11's Avatar
                  Trainer 11 Trainer 11 is offline
                     
                    Join Date: Jun 2009
                    Age: 22
                    Gender: Female
                    Nature: Quiet
                    Posts: 13
                    In unLZ-GBA, when ever I try to change May's sprite, it always ends up in the wrong color. I am supposed to use Shiny Medicham's colors, so I type in 931 for the palette. However, when I play the game, the colors are May's normal colors. Why is this happening? I am using Ruby Version for this.
                      #10163    
                    Old July 2nd, 2009 (7:35 AM).
                    elliott 2 elliott 2 is offline
                       
                      Join Date: Jun 2007
                      Gender:
                      Nature: Adamant
                      Posts: 18
                      I have quite a weird glitch.

                      whenever my character walks upwards an aroow appears as if I was entering a cave?
                        #10164    
                      Old July 2nd, 2009 (7:42 AM).
                      Banjora Marxvile's Avatar
                      Banjora Marxvile Banjora Marxvile is offline
                      hOI!!!!!! i'm tEMMIE!!
                         
                        Join Date: May 2008
                        Age: 23
                        Gender: Male
                        Nature: Bashful
                        Posts: 3,487
                        Quote:
                        Originally Posted by elliott 2 View Post
                        I have quite a weird glitch.

                        whenever my character walks upwards an aroow appears as if I was entering a cave?
                        The tiles you used are them "Warp" tiles without the warp. Use a different tile, or turn it off for that tile in Advance Map's Block Editor, but that will ruin other things possibly.
                        __________________


                        Temmie vibrates intensely.

                        awwAwa cute!! (pets u)

                        OMG!! humans TOO CUTE (dies)

                        can't blame a BARK for tryin'...

                        RATED TEM OUTTA TEM.

                          #10165    
                        Old July 2nd, 2009 (7:58 AM).
                        elliott 2 elliott 2 is offline
                           
                          Join Date: Jun 2007
                          Gender:
                          Nature: Adamant
                          Posts: 18
                          thanks, changing the tiles worked!
                            #10166    
                          Old July 2nd, 2009 (8:12 AM).
                          PlatniumPiano's Avatar
                          PlatniumPiano PlatniumPiano is offline
                          You are now breathing manually
                             
                            Join Date: Dec 2008
                            Location: Yesterday
                            Gender: Male
                            Nature: Lax
                            Posts: 480
                            Quote:
                            Originally Posted by HackMew View Post
                            You never, really never have to disable that option. Instead, you have to repoint the image you want to insert somewhere else by finding a free space area and putting the offset you found in the Image Offset when importing it into unLZ, making sure to have "Automatically fix pointers" enabled. To fix your screwed up ROM, see my tutorial in the Documents and Tutorial section, HackMew's Knowledge. The link is in my sig.

                            I'm sorry, my ROM was not fixed when I tried your method. I've done it before but it did not work this time. I think it's because I made two changes to mess up the ROM? The first was inserting the new steven's sprite over wallys, then inserting the new steven's sprite over stevens :/

                            I don't care if I have to restart, but I do have a question: Can A-trainer find a new trainer sprite? If I put it in a different offset, is there a way for A-trainer to recognize it, or possibly search for it? I would give it the offset, and it would find the image.
                            __________________

                            If you choose not to decide, you still have made a choice.
                              #10167    
                            Old July 2nd, 2009 (8:16 AM).
                            elliott 2 elliott 2 is offline
                               
                              Join Date: Jun 2007
                              Gender:
                              Nature: Adamant
                              Posts: 18
                              I have another question, you know in firered when you enter a cave/forest? Well I changed Viridian Forest to a cave. How do I stop it showing the picture of the forest?
                                #10168    
                              Old July 2nd, 2009 (11:00 AM).
                              Vednix's Avatar
                              Vednix Vednix is offline
                              :D
                                 
                                Join Date: May 2009
                                Age: 23
                                Gender: Male
                                Nature: Docile
                                Posts: 254
                                On Overworld editor RE, there's only 3 slots for each moving bit: the standing, and the moving one leg then moving the other. is there a way to extend that to 4? It would be appreciated if someone could help me with this.
                                __________________
                                ._.
                                  #10169    
                                Old July 2nd, 2009 (3:00 PM).
                                HackMew's Avatar
                                HackMew HackMew is offline
                                Mewtwo Strikes Back
                                • Crystal Tier
                                 
                                Join Date: Jun 2006
                                Posts: 1,314
                                Quote:
                                Originally Posted by JohnPaulJones View Post
                                I'm sorry, my ROM was not fixed when I tried your method. I've done it before but it did not work this time. I think it's because I made two changes to mess up the ROM? The first was inserting the new steven's sprite over wallys, then inserting the new steven's sprite over stevens :/

                                I don't care if I have to restart, but I do have a question: Can A-trainer find a new trainer sprite? If I put it in a different offset, is there a way for A-trainer to recognize it, or possibly search for it? I would give it the offset, and it would find the image.
                                Yes, A-Trainer should recognize it without problems.


                                Quote:
                                Originally Posted by elliott 2 View Post
                                I have another question, you know in firered when you enter a cave/forest? Well I changed Viridian Forest to a cave. How do I stop it showing the picture of the forest?
                                Yeah, sure. Just change "Show name on enter" thingy in the Header tab.


                                Quote:
                                Originally Posted by Vednix View Post
                                On Overworld editor RE, there's only 3 slots for each moving bit: the standing, and the moving one leg then moving the other. is there a way to extend that to 4? It would be appreciated if someone could help me with this.
                                Why would you want a 4th one?
                                __________________
                                  #10170    
                                Old July 2nd, 2009 (3:08 PM).
                                MegaMaccer's Avatar
                                MegaMaccer MegaMaccer is offline
                                If a tree falls in a forest
                                   
                                  Join Date: Dec 2008
                                  Location: New Zealand
                                  Age: 27
                                  Posts: 276
                                  Alright, I'm back with the same problem (well, a similar problem) to the one I had yesterday. The backsprites of all the Fakemon are still weird (Its a case of different palettes. Only really slightly different, but still different) which I think is what our problem is. So what I did was get the frontsprite with the correct palette, and paste the backsprite with the bad pal onto the top, which changed the colours really slightly. Nothing major at all. After that I re-inserted without changing anything. I had all boxes ticked except auto fix pointers, and then once I inserted it, this is what happened:
                                  Spoiler:
                                  This is the original problem:
                                  Spoiler:
                                  And this is the old indexed sprite (the one that had the wrong colours):
                                  Spoiler:
                                  and the new one (the one with the big block around it):
                                  Spoiler:
                                  As you can see, the frontsprite works fine:
                                  Spoiler:
                                  If anyone can help with this, it would be much appreciated. I really really need to get this fixed up. I hope its a fairly easy fix
                                  __________________
                                  Latest Torzach Updates:

                                  The Hero sprite and Heroine overworlds, and Torzach's own Forum!
                                    #10171    
                                  Old July 2nd, 2009 (3:22 PM).
                                  HackMew's Avatar
                                  HackMew HackMew is offline
                                  Mewtwo Strikes Back
                                  • Crystal Tier
                                   
                                  Join Date: Jun 2006
                                  Posts: 1,314
                                  Quote:
                                  Originally Posted by MegaMaccer View Post
                                  Alright, I'm back with the same problem (well, a similar problem) to the one I had yesterday. The backsprites of all the Fakemon are still weird (Its a case of different palettes. Only really slightly different, but still different) which I think is what our problem is. So what I did was get the frontsprite with the correct palette, and paste the backsprite with the bad pal onto the top, which changed the colours really slightly. Nothing major at all. After that I re-inserted without changing anything. I had all boxes ticked except auto fix pointers, and then once I inserted it, this is what happened:
                                  Spoiler:
                                  This is the original problem:
                                  Spoiler:
                                  And this is the old indexed sprite (the one that had the wrong colours):
                                  Spoiler:
                                  and the new one (the one with the big block around it):
                                  Spoiler:
                                  As you can see, the frontsprite works fine:
                                  Spoiler:
                                  If anyone can help with this, it would be much appreciated. I really really need to get this fixed up. I hope its a fairly easy fix ^^
                                  Uhm... what sprite(s) are you replacing exactily?
                                  __________________
                                    #10172    
                                  Old July 2nd, 2009 (3:31 PM).
                                  Doom Chaos's Avatar
                                  Doom Chaos Doom Chaos is offline
                                  I don't have a title
                                     
                                    Join Date: Jun 2008
                                    Location: Canada
                                    Age: 23
                                    Nature: Calm
                                    Posts: 44
                                    I have a(nother) problem with Advance Map, there is a section about Viridian City (modified version) I can't access: it automaticly restarts the game if I cross a certain spot. I don't have any map scripts, I don't have any events that force restart and I never had this problem before (both on VBA 1.72 and 1.8 do the same result). What's wrong?
                                      #10173    
                                    Old July 2nd, 2009 (3:37 PM).
                                    MegaMaccer's Avatar
                                    MegaMaccer MegaMaccer is offline
                                    If a tree falls in a forest
                                       
                                      Join Date: Dec 2008
                                      Location: New Zealand
                                      Age: 27
                                      Posts: 276
                                      Quote:
                                      Originally Posted by HackMew View Post
                                      Uhm... what sprite(s) are you replacing exactily?
                                      Well, Goodies did the inserting, and assured me that they were in right. I believe that Freezpool is replacing Wartortle. I'm not exactly sure of the reasoning, but the sprites have been inserted all over the place, not in any real order. So, I'm also looking for a pokedex order editor, if you happen to know where one is? There used to be one floating around here somewhere...
                                      __________________
                                      Latest Torzach Updates:

                                      The Hero sprite and Heroine overworlds, and Torzach's own Forum!
                                        #10174    
                                      Old July 2nd, 2009 (3:42 PM).
                                      HackMew's Avatar
                                      HackMew HackMew is offline
                                      Mewtwo Strikes Back
                                      • Crystal Tier
                                       
                                      Join Date: Jun 2006
                                      Posts: 1,314
                                      Quote:
                                      Originally Posted by MegaMaccer View Post
                                      Well, Goodies did the inserting, and assured me that they were in right. I believe that Freezpool is replacing Wartortle. I'm not exactly sure of the reasoning, but the sprites have been inserted all over the place, not in any real order. So, I'm also looking for a pokedex order editor, if you happen to know where one is? There used to be one floating around here somewhere...
                                      I mean... what sprites were replaced?
                                      For the PokéDex order editor, take a look at the Toolbox.


                                      Quote:
                                      Originally Posted by Doom Chaos View Post
                                      I have a(nother) problem with Advance Map, there is a section about Viridian City (modified version) I can't access: it automaticly restarts the game if I cross a certain spot. I don't have any map scripts, I don't have any events that force restart and I never had this problem before (both on VBA 1.72 and 1.8 do the same result). What's wrong?
                                      Most likely a screwed up map. Just to be 100% sure, check a backup and/or clean ROM.
                                      __________________
                                        #10175    
                                      Old July 2nd, 2009 (3:49 PM).
                                      Doom Chaos's Avatar
                                      Doom Chaos Doom Chaos is offline
                                      I don't have a title
                                         
                                        Join Date: Jun 2008
                                        Location: Canada
                                        Age: 23
                                        Nature: Calm
                                        Posts: 44
                                        Quote:
                                        Originally Posted by HackMew View Post
                                        Most likely a screwed up map. Just to be 100% sure, check a backup and/or clean ROM.
                                        Hmmm... I think I'll restart at zero, a fresh Fire Red ROM, but I will still create the same maps. By the way, yesterday it worked perfectly fine, I didn't edit it and today it screwed up. Oh well, back to the drawing board. Thanks HackMew.
                                        Closed Thread

                                        Quick Reply

                                        Join the conversation!

                                        Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                        Create a PokéCommunity Account

                                        Sponsored Links
                                        Thread Tools

                                        Posting Rules
                                        You may not post new threads
                                        You may not post replies
                                        You may not post attachments
                                        You may not edit your posts

                                        BB code is On
                                        Smilies are On
                                        [IMG] code is On
                                        HTML code is Off

                                        Forum Jump


                                        All times are GMT -8. The time now is 6:32 AM.