ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

TrollandToad.com
Closed Thread
 
Thread Tools
  #10576    
Old July 22nd, 2009 (6:21 PM).
Aljam's Avatar
Aljam Aljam is offline
Pierce the heavens
  • Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Age: 23
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 583
Quote:
Originally Posted by jonathanObrien View Post
Here's my problem.

I've correctly inserted, Turtwig, Grotle, Torterra, Piplup, Prinplup, Empoleon, Budew, Roserade, and Mamoswine. Icons and all, into my Fire Red Rom.

The thing Im having a problem with is Chimchar.

I tried replacing it over Charmander, then Mankey, and both times the front sprite comes out perfect. But the back sprite is messed up. So after that, I will try to repoint it to anoher location, but it doesnt work.

Normally after typing 3A8 into FSF I get 936 and then put that into the Unlz Offset, then I get a pop up saying it has been repointed. But I can only do that once.



Have I reached my limit of insertion?
NOPE, ITS JUST A PALETTE ERROR I BELIEVE.
__________________
Paired with Druyii.

Relevant Advertising!

  #10577    
Old July 22nd, 2009 (8:02 PM).
MC Blaze's Avatar
MC Blaze MC Blaze is offline
The Breeder
     
    Join Date: Jun 2009
    Gender: Male
    Nature: Modest
    Posts: 35
    Guess who´s back!...

    I know someone will get mad at me because of this but, the script to read a sign is the same as to examine an object?
    I mean, if I want a text to appear when I examine a door, I put the script as if it were a sign? I think I already messed up my game 4 times over this...
    __________________
      #10578    
    Old July 22nd, 2009 (8:10 PM).
    Aljam's Avatar
    Aljam Aljam is offline
    Pierce the heavens
    • Gold Tier
     
    Join Date: Jul 2008
    Location: Canada
    Age: 23
    Gender: Male
    Nature: Modest
    Posts: 583
    Quote:
    Originally Posted by MC Blaze View Post
    Guess who´s back!...

    I know someone will get mad at me because of this but, the script to read a sign is the same as to examine an object?
    I mean, if I want a text to appear when I examine a door, I put the script as if it were a sign? I think I already messed up my game 4 times over this...
    you could make it a person event, put the sprite to a clipboard, and make a flag. when your flag is set, it could hide the sprite (hidesprite function). Hope this helps
    __________________
    Paired with Druyii.
      #10579    
    Old July 22nd, 2009 (10:45 PM).
    Luck's Avatar
    Luck Luck is offline
    ¯\_(ツ)_/¯
       
      Join Date: Nov 2007
      Posts: 6,783
      Is there an offset in firered that allows you to only bike(that means, you can't walk on it or get off your bike while on it) on a certain block?
        #10580    
      Old July 22nd, 2009 (10:52 PM).
      Tyrantrum's Avatar
      Tyrantrum Tyrantrum is offline
      ʕ´•ᴥ•`ʔ
      • Crystal Tier
       
      Join Date: Oct 2007
      Location: New Jersey
      Age: 23
      Gender: Male
      Nature: Lonely
      Posts: 5,820
      Yes, I believe there is.

      I don't know what it is, but you might want to go check cycling road. ;3
      It uses that offset.
      __________________




      (x) Tumblr
      (y) Twitter
      Previously Eeveon
        #10581    
      Old July 23rd, 2009 (4:26 AM).
      Corvus of the Black Night's Avatar
      Corvus of the Black Night Corvus of the Black Night is offline
      Wild Duck Pokémon
      • Gold Tier
      • Gold Tier
       
      Join Date: Feb 2009
      Location: With the Birds
      Age: 24
      Gender: Other
      Nature: Impish
      Posts: 3,429
      Actually, you guys should probably just check the map script for Cycling Road - it's probably a Special command, which would make use with scripts (dunno if it would necessarily work however) :\

      If not, it's implemented in the tiles, so you could pass that effect to the tile you wish to use.
        #10582    
      Old July 23rd, 2009 (6:19 AM). Edited July 23rd, 2009 by Crysal.
      Crysal Crysal is offline
         
        Join Date: Jun 2009
        Gender: Male
        Posts: 20
        How can I make an event like snorlax in FRLG, but in emerald. I will make an for exemple makuhita event with his ow sprite on the map and after battling it dissapear. Witch tool I need for this thing?

        I downloaded rpg maker xp and show the tut but I even dont know ho to install. i install the 2 Programs on it on the setup, but then if I start the program it wont go????
          #10583    
        Old July 23rd, 2009 (6:44 AM).
        Thunderwolf1989's Avatar
        Thunderwolf1989 Thunderwolf1989 is offline
        Ninetales fan! Ground trainer
           
          Join Date: Oct 2008
          Location: Cinnabar Island
          Age: 28
          Gender:
          Nature: Calm
          Posts: 280
          I was having trouble with the cave warps, that they didn't work. I searched and found several people asking about the same thing...

          When there's a cave, the tile on which the warp itself is, needs to be the exact same as the one like in the other caves. Although it looks exacly like a normal cave-tile, that cavetile is on a different block entry (the rightmost tile from the upper row of it's tileset) opposed to the normal one (2nd tile, upper row).

          That way the cave warp works...
          __________________

          GPXPlus

          Favorite Pokémon



          My Hack's (Manarii Islands) Thread:



            #10584    
          Old July 23rd, 2009 (6:54 AM).
          Samike360's Avatar
          Samike360 Samike360 is offline
          Lover of May
             
            Join Date: Mar 2009
            Location: ATL
            Gender:
            Nature: Bold
            Posts: 397
            Quote:
            Originally Posted by Crysal View Post
            How can I make an event like snorlax in FRLG, but in emerald. I will make an for exemple makuhita event with his ow sprite on the map and after battling it dissapear. Witch tool I need for this thing?

            I downloaded rpg maker xp and show the tut but I even dont know ho to install. i install the 2 Programs on it on the setup, but then if I start the program it wont go????
            You will need XSE and learn how to script wildbattle events.
            __________________





            Please warm my eggs...I'll be sure to return the favor

            From now one, if you haven't contacted me yet....I will not accept hacks unless they are at least in progressing hacks. So if you want my help, get some screenshots first.
              #10585    
            Old July 23rd, 2009 (7:44 AM).
            MC Blaze's Avatar
            MC Blaze MC Blaze is offline
            The Breeder
               
              Join Date: Jun 2009
              Gender: Male
              Nature: Modest
              Posts: 35
              Quote:
              Originally Posted by Archon View Post
              you could make it a person event, put the sprite to a clipboard, and make a flag. when your flag is set, it could hide the sprite (hidesprite function). Hope this helps
              ...I'm sorry, I'm kind of new in the hacking bussiness, so... What!? I know you're
              trying to help but I can't understand it, could you be clearer?
              __________________
                #10586    
              Old July 23rd, 2009 (8:40 AM).
              Sonic YE's Avatar
              Sonic YE Sonic YE is offline
              Pokemon Special Fan
                 
                Join Date: Sep 2008
                Location: Cerise Island
                Posts: 6
                Hi,

                I saw this question in a FAQ or something recently, but I would really like if someone can help me about it, since there's no answer. My Andvance Mart and Advance Text don't launch anymore! Sometimes, I get a simple sound of error and nothing, sometimes I get this: Component 'comctl32.ocx' or one of its dependencies not correcly registered: a file is missing or invalid.

                I tried download again AM and AT, download the comctl32.ocx, nothing.

                It's very frustrating, since I liked a lot those two softwares.

                Thanks a lot for your help,
                  #10587    
                Old July 23rd, 2009 (11:03 AM).
                Aljam's Avatar
                Aljam Aljam is offline
                Pierce the heavens
                • Gold Tier
                 
                Join Date: Jul 2008
                Location: Canada
                Age: 23
                Gender: Male
                Nature: Modest
                Posts: 583
                Quote:
                Originally Posted by Sonic YE View Post
                Hi,

                I saw this question in a FAQ or something recently, but I would really like if someone can help me about it, since there's no answer. My Andvance Mart and Advance Text don't launch anymore! Sometimes, I get a simple sound of error and nothing, sometimes I get this: Component 'comctl32.ocx' or one of its dependencies not correcly registered: a file is missing or invalid.

                I tried download again AM and AT, download the comctl32.ocx, nothing.

                It's very frustrating, since I liked a lot those two softwares.

                Thanks a lot for your help,
                did you try registering them with the command prompt? Sometimes you have to do that. to do that, open command prompt as an administrator and the system32 folder will automatically open. Then type in regsvr32 comctl32.ocx and then a box wil pop up and say "component comctl32.ocx has been correctly registered." Hope this helps.
                __________________
                Paired with Druyii.
                  #10588    
                Old July 23rd, 2009 (12:00 PM).
                ~Frozen Darkness~'s Avatar
                ~Frozen Darkness~ ~Frozen Darkness~ is offline
                It's watching you...
                   
                  Join Date: Apr 2008
                  Location: Staten Island, NY
                  Age: 20
                  Gender: Male
                  Nature: Docile
                  Posts: 502
                  Not sure if this is necessarily a question, but I'm looking for Emerald offsets. These, to be specific:

                  Front Sprite Table for the Frames 1 & 2
                  Back Sprite Table
                  Front Palette Table
                  Back Palette Table
                  Enemy Y Table
                  Player Y Table
                  Enemy Altitude Table
                  Icon Sprite Table
                  Icon Palette Table
                  Icon Palettes
                  Species Names

                  What I'm going to do with these offsets is make an Emerald ini for RHXP using them. But I don't have a lot of time to look for the offsets, so PM me with them, should you have any.
                  __________________
                  Signature is blank right now :/
                    #10589    
                  Old July 23rd, 2009 (1:47 PM).
                  AaronB AaronB is offline
                  Noob Hacker
                     
                    Join Date: Nov 2008
                    Gender: Male
                    Nature: Relaxed
                    Posts: 14
                    1. When i make a new map, it is always called PALLET TOWN after i insert it and when i change it, all the PALLET TOWN s change. How do i give a new map a new custom name?
                      #10590    
                    Old July 23rd, 2009 (1:51 PM).
                    ~Frozen Darkness~'s Avatar
                    ~Frozen Darkness~ ~Frozen Darkness~ is offline
                    It's watching you...
                       
                      Join Date: Apr 2008
                      Location: Staten Island, NY
                      Age: 20
                      Gender: Male
                      Nature: Docile
                      Posts: 502
                      I haven't used A-Map in a while, so I'm basing this on memory.

                      On the screen where you can change the town music, you can change the town's name. I'm pretty sure it was the last thing. Map, Movement Permissions, Events, Wild Pokemon, then the next one is the right screen.
                      __________________
                      Signature is blank right now :/
                        #10591    
                      Old July 23rd, 2009 (2:13 PM).
                      AaronB AaronB is offline
                      Noob Hacker
                         
                        Join Date: Nov 2008
                        Gender: Male
                        Nature: Relaxed
                        Posts: 14
                        Thats how you change it but my problem is that when i insert it it is automaticaly called PALLET TOWN for some reason and when i change it using the name changer you said ALL the PALLET TOWN s change
                          #10592    
                        Old July 23rd, 2009 (2:53 PM).
                        ianmichael7's Avatar
                        ianmichael7 ianmichael7 is offline
                        Pokemon Fayt Creator
                           
                          Join Date: Jul 2009
                          Location: Buffalo, NY
                          Gender: Male
                          Nature: Quiet
                          Posts: 21
                          Quick Question... I'm working on an Emerald Hack... I want to change what Birch says in the beginning when you start a new game... is there a program I could use????
                            #10593    
                          Old July 23rd, 2009 (3:02 PM).
                          Diegoisawesome's Avatar
                          Diegoisawesome Diegoisawesome is offline
                          Oh god the bees
                          • Silver Tier
                           
                          Join Date: Dec 2007
                          Location: :noitacoL
                          Age: 20
                          Gender: Male
                          Nature: Naive
                          Posts: 1,039
                          Quote:
                          Originally Posted by AaronB View Post
                          Thats how you change it but my problem is that when i insert it it is automaticaly called PALLET TOWN for some reason and when i change it using the name changer you said ALL the PALLET TOWN s change
                          On the dropdown list, change PALLET TOWN to an unused name, like SEVII ISLE 24 or whatever, and then change THAT name.
                          __________________


                          My other resources:
                          My Website
                          diegoisawesome's MEGA-HUGE XSE Scripting Tutorial
                          diegoisawesome's Miscellaneous Finds
                          The Ruins of Alph Puzzles
                          Diego's Miscellaneous Patches
                          GBA Intro Manager
                          The Secret Sauce: Triple-Layer Tiles
                            #10594    
                          Old July 23rd, 2009 (3:45 PM).
                          NarutoActor's Avatar
                          NarutoActor NarutoActor is offline
                          The rocks cry out to me
                          • Silver Tier
                           
                          Join Date: Jan 2009
                          Location: Brooklyn/Marlboro
                          Age: 24
                          Gender: Female
                          Nature: Bashful
                          Posts: 1,979
                          Quote:
                          Originally Posted by MC Blaze View Post
                          ...I'm sorry, I'm kind of new in the hacking bussiness, so... What!? I know you're
                          trying to help but I can't understand it, could you be clearer?
                          add a person with advance map make it invisible (in sted of look right or left ect) the when what you want the person to disappear make the script in the person clear flag 205 and make the person id 205 and lets say you want the door to upen after you beet the second gym edit the seconed gmy leader script to say clear flag 0x205 hope I helped pm if you need more help
                          __________________
                          ~There are those people who understand hex, F the rest
                            #10595    
                          Old July 23rd, 2009 (4:21 PM). Edited July 23rd, 2009 by Corvus of the Black Night.
                          Corvus of the Black Night's Avatar
                          Corvus of the Black Night Corvus of the Black Night is offline
                          Wild Duck Pokémon
                          • Gold Tier
                          • Gold Tier
                           
                          Join Date: Feb 2009
                          Location: With the Birds
                          Age: 24
                          Gender: Other
                          Nature: Impish
                          Posts: 3,429
                          Quote:
                          Originally Posted by ianmichael7 View Post
                          Quick Question... I'm working on an Emerald Hack... I want to change what Birch says in the beginning when you start a new game... is there a program I could use????
                          A-Text, which I provided a download link here. Even though Emerald doesn't have an INI set up for it, you can use the search option to locate the text by searching the first word of his paragraphs.

                          I uploaded an INI file for you to use. This only works for (BPEE; Pokemon Emerald (E)), which is the rom I'm assuming you're using.

                          When you download A-text and extract it, you will notice an ini folder in your A-text folder. Place my INI file there.
                          Attached Files
                          File Type: ini BPEE.ini‎ (494 Bytes, 7 views) (Save to Dropbox)
                            #10596    
                          Old July 23rd, 2009 (5:05 PM).
                          BlitŻ's Avatar
                          BlitŻ BlitŻ is offline
                          guahh my dog is so cute
                          • Crystal Tier
                           
                          Join Date: Feb 2009
                          Location: Bay Area, Califronia.
                          Age: 22
                          Gender: Male
                          Nature: Jolly
                          Posts: 472
                          Quote:
                          hello...

                          I have a question about a text, I never used it before and I heard that it can screw up your rom...

                          I want to edit the beginning oak text, but when I get the "the legend" where he tells about all the stuff, it's a bunch of symbols and brackets and parantheses. I wondering if I erase this and over write it, it will screw up my game...

                          so is this the way to do it? erasing and overwriting the text? or is there another way?

                          edit: I also need to find out ow to edit the text where it says all the text like welcome to the world of pokemon and such
                          I just need my question answered...
                          __________________
                            #10597    
                          Old July 23rd, 2009 (5:18 PM).
                          0m3GA ARS3NAL's Avatar
                          0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
                          Im comin' home...
                          • Silver Tier
                           
                          Join Date: Jan 2008
                          Location: Superjail Penitentiary
                          Age: 25
                          Gender: Male
                          Nature: Gentle
                          Posts: 1,816
                          Quote:
                          Originally Posted by Fan King View Post
                          I just need my question answered...
                          A-Text should work, you just have to be careful and backup your ROM often.
                          For instance, if you see that A-Text says a bunch of brackets and stuff, click the continue button. Just keep searching until you get it.
                          You could also use a Hex Editor with a table file though...
                          __________________
                          >Boot Jailbot
                          >Pass *****
                          .
                          .
                          Jailbot OS Ver 1.1.2
                          Greetings Warden
                          of Superjail Penitentiary
                          Awaiting user input...

                          >Display User_Info
                          ╠══User Info══╣
                          Username:
                          0m3GA ARS3NAL
                          Age: 18
                          Sex: Male ♂
                          Race: Caucasian
                          Quote:
                          "What is this
                          I don't even..."

                          M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
                          ╠══End of File══╣
                          Awaiting user input...

                          >
                            #10598    
                          Old July 23rd, 2009 (5:26 PM).
                          Corvus of the Black Night's Avatar
                          Corvus of the Black Night Corvus of the Black Night is offline
                          Wild Duck Pokémon
                          • Gold Tier
                          • Gold Tier
                           
                          Join Date: Feb 2009
                          Location: With the Birds
                          Age: 24
                          Gender: Other
                          Nature: Impish
                          Posts: 3,429
                          Quote:
                          Originally Posted by 0m3GA ARS3NAL View Post
                          A-Text should work, you just have to be careful and backup your ROM often.
                          For instance, if you see that A-Text says a bunch of brackets and stuff, click the continue button. Just keep searching until you get it.
                          You could also use a Hex Editor with a table file though...
                          Yeah. Look for legible text. But if you know where the offset is, you can always revert it... o.O
                            #10599    
                          Old July 24th, 2009 (2:02 AM). Edited July 24th, 2009 by 874521.
                          874521's Avatar
                          874521 874521 is offline
                          School days again...
                             
                            Join Date: Dec 2008
                            Location: Philippines
                            Age: 20
                            Gender: Female
                            Nature: Naughty
                            Posts: 507
                            Quote:
                            Originally Posted by 874521 View Post
                            Is a tile that has 16 colors are like the tiles of Kyledove, the DP player's house?
                            I repost it. Just to be sure but can I still insert the true colors but I think it's not 16 palettes.
                            How can I change the HP box, font of the text and the textbox?
                            __________________
                            Hacks I Support:
                            Pokemon Ametrino





                            --------------------------
                            My Thread: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=201787
                            Post your suggestions on my thread.
                            Contains DPP and HGSS Tiles and Overworlds!



                            874521 Pair up with Napalm
                              #10600    
                            Old July 24th, 2009 (3:22 AM).
                            AaronB AaronB is offline
                            Noob Hacker
                               
                              Join Date: Nov 2008
                              Gender: Male
                              Nature: Relaxed
                              Posts: 14
                              Quote:
                              Originally Posted by diegoisawesome View Post
                              On the dropdown list, change PALLET TOWN to an unused name, like SEVII ISLE 24 or whatever, and then change THAT name.

                              Ok thanks, so none of the SEVII ISLE s are used? And when they are all changed, can you make new names because there is a thing under it saying

                              "Number of new names" with a box under it saying 5 and a "Create new name" Button to the right of it, but it is greyed out, how do you use it?
                              Closed Thread

                              Quick Reply

                              Join the conversation!

                              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                              Create a PokéCommunity Account

                              Sponsored Links
                              Thread Tools

                              Posting Rules
                              You may not post new threads
                              You may not post replies
                              You may not post attachments
                              You may not edit your posts

                              BB code is On
                              Smilies are On
                              [IMG] code is On
                              HTML code is Off

                              Forum Jump


                              All times are GMT -8. The time now is 10:41 PM.