ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Draconius GO
Closed Thread
 
Thread Tools
  #10901    
Old August 10th, 2009 (5:37 PM).
DiSCIclaimer's Avatar
DiSCIclaimer DiSCIclaimer is offline
Is Taking Over The Earth
     
    Join Date: Aug 2009
    Gender: Male
    Posts: 41
    Uhhmm srry if this doesnt belong here or anythin...but since i have replaced my old overworld sprite with the new one in ruby..it goes transperant in the truck event<.... how do i fix that?...
    __________________
    Quote:
    ...DAmM taKinG ovA tHe WoRld is HarD...

    Relevant Advertising!

      #10902    
    Old August 10th, 2009 (5:43 PM). Edited August 10th, 2009 by techie775.
    techie775 techie775 is offline
       
      Join Date: Jul 2009
      Gender: Male
      Posts: 20
      Quote:
      Originally Posted by techie775
      I've been editing Pokemon Fire Red and I've been trying to do a bunch of different things (add trainers, more pokemon you can catch, more legendaries) and I noticed when you get to Pallet Town there's Pink splotches all over the screen. Could this be from me using more than one script editor to make changes? Is there any way I can fix this? Has anyone even heard of this?

      I think it had something to do with that thing on the right side of advancemap (where it says border block) shows you all the available picture sprites you can put in and some are garbled up like they are in the game. I'm wondering if you can use a sprite editor to fix this...


      I reckon your ROM's screwed up.

      Well I figured that.... I did some investigating and I narrowed it down to to one script. I made a script where you encounter Entei and get a chance to catch him and I got it to work exactly how I want it. But when ever I add the script then and then I go to Pallet town, the graphics are messed up and a bunch of pink spots all over the place. Can anyone check this and see if it causes a conflict?

      Quote:
      '---------------
      #org 0x8009AE
      lock
      faceplayer
      cry 0xF4 0x0
      msgbox 0x826D648 MSG_NORMAL '"Entei: Ggrrroooowwlll!"
      wildbattle 0xF4 0x2D 0x0
      fadescreen 0x1
      hidesprite LASTTALKED
      fadescreen 0x0
      setflag 0x8
      release
      end


      '---------
      ' Strings
      '---------
      #org 0x26D648
      = Entei: Ggrrroooowwlll!
      sometimes it also has an error message about subscript out of range.
        #10903    
      Old August 10th, 2009 (6:03 PM).
      yusufs1's Avatar
      yusufs1 yusufs1 is offline
         
        Join Date: Aug 2008
        Posts: 32
        so when u find the offset what do u do?
          #10904    
        Old August 10th, 2009 (10:43 PM).
        Outbreak's Avatar
        Outbreak Outbreak is offline
        Brick Break
           
          Join Date: Jul 2009
          Location: Planet Earth...for moment :P
          Gender: Male
          Nature: Careful
          Posts: 51
          Does anyone know a program to change the picture of the pokemon at the party. I want to insert some D/P pokemon ant it shows me the picture of the replaced pokemon at the party..
          __________________
          A piece of the Europe:

          link:\

          and...so it is....
            #10905    
          Old August 11th, 2009 (3:02 AM).
          Logan's Avatar
          Logan Logan is offline
          • Platinum Tier
           
          Join Date: Nov 2008
          Location: Salisbury, England
          Age: 22
          Gender: Male
          Nature: Sassy
          Posts: 10,040
          Quote:
          Originally Posted by Outbreak View Post
          Does anyone know a program to change the picture of the pokemon at the party. I want to insert some D/P pokemon ant it shows me the picture of the replaced pokemon at the party..
          The icons you mean? Try IconED on whack a hack.
            #10906    
          Old August 11th, 2009 (8:16 AM).
          yusufs1's Avatar
          yusufs1 yusufs1 is offline
             
            Join Date: Aug 2008
            Posts: 32
            Quote:
            It's called Tile Molester Alternate, I, myself haven't even tried to change the text so I don't know any offsets. You'll have to search around for that xD.
            well once i find the offset then how do i change it?
              #10907    
            Old August 11th, 2009 (8:39 AM).
            0d''s Avatar
            0d' 0d' is offline
               
              Join Date: Jul 2009
              Gender: Male
              Nature: Careful
              Posts: 38
              Hello guys, I'm having a problem when testing a map...

              Spoiler:


              Can you see this blue area ? The map is surrounded of...
              How can I fix that ?
              __________________

              Warm/Feed my eggs/poke, please!
              I'll warm yours back.

              check out my project: Pokemon APOCALYPSE

              Spoiler:
              Curiosity kills.


              Made In Brazil
                #10908    
              Old August 11th, 2009 (8:55 AM).
              Logan's Avatar
              Logan Logan is offline
              • Platinum Tier
               
              Join Date: Nov 2008
              Location: Salisbury, England
              Age: 22
              Gender: Male
              Nature: Sassy
              Posts: 10,040
              Quote:
              Originally Posted by 0d' View Post
              Hello guys, I'm having a problem when testing a map...

              Spoiler:


              Can you see this blue area ? The map is surrounded of...
              How can I fix that ?
              In the top right hand corner of the map, there is the border block, change it so that it fits as you wish.

              Quote:
              Originally Posted by yusufs1 View Post
              well once i find the offset then how do i change it?
              Paste your new one on top of the old. Then if it needs it, edit the palette in APE.
                #10909    
              Old August 11th, 2009 (8:58 AM).
              techie775 techie775 is offline
                 
                Join Date: Jul 2009
                Gender: Male
                Posts: 20
                I thought I had something similar to this one time. Did you delete or reposition the area north of the screenshot. That might cause it. Either that or you have two areas in the same place? Those are my guesses.
                  #10910    
                Old August 11th, 2009 (10:54 AM). Edited August 11th, 2009 by Lyu.
                Lyu's Avatar
                Lyu Lyu is offline
                Back in action
                   
                  Join Date: Jul 2009
                  Location: Germany
                  Nature: Lonely
                  Posts: 27
                  Does anyone know, where the emerald door animations are stored?
                  I looked into vba memoryviewer and with tilemolesert - nothing.

                  Is that stuff lz77 compressed?

                  Same for firered..
                    #10911    
                  Old August 11th, 2009 (12:45 PM).
                  Logan's Avatar
                  Logan Logan is offline
                  • Platinum Tier
                   
                  Join Date: Nov 2008
                  Location: Salisbury, England
                  Age: 22
                  Gender: Male
                  Nature: Sassy
                  Posts: 10,040
                  Quote:
                  Originally Posted by Lyu View Post
                  Does anyone know, where the emerald door animations are stored?
                  I looked into vba memoryviewer and with tilemolesert - nothing.

                  Is that stuff lz77 compressed?

                  Same for firered..
                  Mate, just keep searching in Tile Molester.
                    #10912    
                  Old August 11th, 2009 (3:51 PM).
                  ghostofherooftime's Avatar
                  ghostofherooftime ghostofherooftime is offline
                  Phantom of the Internet
                     
                    Join Date: Mar 2009
                    Location: Tennessee
                    Age: 31
                    Gender:
                    Nature: Lax
                    Posts: 32
                    reposting

                    So.. here are my questions. (HACK IS FIRE RED)
                    1. I know that a mew battle won't obey in Fire Red. And i understand that there is a setobedience script...but i have never been able to make it work. I had an idea though. Is there a way that you could slip a setobedience code into just talking to someone? like.....if you talk to them the pokemon who's in the first position will have full obedience? Could someone tell me if that would work and if so how would a script like that be written?

                    2. Is there a guide somewhere that will tell me how to add new overworld sprites not just edit the already existing ones?

                    3. Is there a way to add additional trainer sprites rather than just editing the already existing ones? if so could you tell me how, link me to a guide?


                    Thank you!
                    __________________
                    Platinum FC - GHOST - 3824-4489-1055
                      #10913    
                    Old August 11th, 2009 (3:53 PM).
                    Logan's Avatar
                    Logan Logan is offline
                    • Platinum Tier
                     
                    Join Date: Nov 2008
                    Location: Salisbury, England
                    Age: 22
                    Gender: Male
                    Nature: Sassy
                    Posts: 10,040
                    Quote:
                    Originally Posted by ghostofherooftime View Post
                    reposting

                    So.. here are my questions. (HACK IS FIRE RED)
                    1. I know that a mew battle won't obey in Fire Red. And i understand that there is a setobedience script...but i have never been able to make it work. I had an idea though. Is there a way that you could slip a setobedience code into just talking to someone? like.....if you talk to them the pokemon who's in the first position will have full obedience? Could someone tell me if that would work and if so how would a script like that be written?

                    2. Is there a guide somewhere that will tell me how to add new overworld sprites not just edit the already existing ones?

                    3. Is there a way to add additional trainer sprites rather than just editing the already existing ones? if so could you tell me how, link me to a guide?


                    Thank you!
                    1. There is a way, I used to know it. I'll dig up some research and PM you if I remember.

                    2. Yes, there a few in the tutorials section, go check it out. :D

                    3. As far as I know, no there isn't. You'll just have to replace existing ones for the time being. In the future, who knows.
                      #10914    
                    Old August 11th, 2009 (4:00 PM). Edited August 11th, 2009 by DiSCIclaimer.
                    DiSCIclaimer's Avatar
                    DiSCIclaimer DiSCIclaimer is offline
                    Is Taking Over The Earth
                       
                      Join Date: Aug 2009
                      Gender: Male
                      Posts: 41
                      Uhhmmm.... can any1 help me with this error here<

                      I insterted a new overworld sprite in ruby or rather changed the heroes coulers to say it right , everythin was ok til i tested it, and it did not work in the truck event, by not workin i mean it went transpearat<

                      http://i31.tinypic.com/33upueo.png
                      http://i32.tinypic.com/2vttndf.png
                      http://i30.tinypic.com/24b3och.png

                      changed the heroes palltete from 0 to 15..... it works fine everywhere else<

                      help plz....
                      __________________
                      Quote:
                      ...DAmM taKinG ovA tHe WoRld is HarD...
                        #10915    
                      Old August 11th, 2009 (4:02 PM).
                      Logan's Avatar
                      Logan Logan is offline
                      • Platinum Tier
                       
                      Join Date: Nov 2008
                      Location: Salisbury, England
                      Age: 22
                      Gender: Male
                      Nature: Sassy
                      Posts: 10,040
                      Quote:
                      Originally Posted by DiSCIclaimer View Post
                      Uhhmmm.... can any1 help me with this error here<

                      I insterted a new overworld sprite in ruby or rather changed the heroes coulers to say it right , everythin was ok til i tested it, and it did not work in the truck event, by not workin i mean it went transpearat<

                      http://i31.tinypic.com/33upueo.png
                      http://i32.tinypic.com/2vttndf.png
                      http://i30.tinypic.com/24b3och.png

                      changed the heroes palltete from 0 to 15..... it works fine everywhere else<

                      help plz....
                      Sorry, can you please fix up your grammar so I can understand what your saying? Then I'll be able to help you.
                        #10916    
                      Old August 11th, 2009 (4:07 PM).
                      DiSCIclaimer's Avatar
                      DiSCIclaimer DiSCIclaimer is offline
                      Is Taking Over The Earth
                         
                        Join Date: Aug 2009
                        Gender: Male
                        Posts: 41
                        sorry haha.... really not good at it

                        Ok here
                        I replaced the boy hero overworld sprite wiht another one
                        I had to change the pallete from 0 to 15...
                        After doing that i started the game and wanted to see if it works and all that,
                        but in the truck event my sprite turned TRANSPARENT....
                        after that everything went fine... here are some pics
                        http://i31.tinypic.com/33upueo.png
                        http://i32.tinypic.com/2vttndf.png
                        http://i30.tinypic.com/24b3och.png
                        __________________
                        Quote:
                        ...DAmM taKinG ovA tHe WoRld is HarD...
                          #10917    
                        Old August 11th, 2009 (4:10 PM).
                        Logan's Avatar
                        Logan Logan is offline
                        • Platinum Tier
                         
                        Join Date: Nov 2008
                        Location: Salisbury, England
                        Age: 22
                        Gender: Male
                        Nature: Sassy
                        Posts: 10,040
                        Quote:
                        Originally Posted by DiSCIclaimer View Post
                        sorry haha.... really not good at it

                        Ok here
                        I replaced the boy hero overworld sprite wiht another one
                        I had to change the pallete from 0 to 15...
                        After doing that i started the game and wanted to see if it works and all that,
                        but in the truck event my sprite turned TRANSPARENT....
                        after that everything went fine... here are some pics
                        http://i31.tinypic.com/33upueo.png
                        http://i32.tinypic.com/2vttndf.png
                        http://i30.tinypic.com/24b3och.png
                        Yeah, um I still don't understand you totally but I'll try to help on the way I interpreted that. So, you sprite goes transparent in the truck, is this on every frame or not? Anyways, go through OWRE and make sure every frame and stuff of the hero is okay. Other than that I don't see your problem.
                          #10918    
                        Old August 11th, 2009 (4:14 PM).
                        DiSCIclaimer's Avatar
                        DiSCIclaimer DiSCIclaimer is offline
                        Is Taking Over The Earth
                           
                          Join Date: Aug 2009
                          Gender: Male
                          Posts: 41
                          Well yea.... in the first script basicily it goes transparent.... after that its normal...
                          and yea i checked it a dozen times...<
                          first its tranperant ... http://i31.tinypic.com/33upueo.png
                          then i come into the house still the same problem.. http://i30.tinypic.com/24b3och.png
                          then when i get into the room everythin seems fine.. http://i25.tinypic.com/2hhncx3.png and http://i27.tinypic.com/30clwf6.png
                          __________________
                          Quote:
                          ...DAmM taKinG ovA tHe WoRld is HarD...
                            #10919    
                          Old August 11th, 2009 (4:17 PM).
                          Logan's Avatar
                          Logan Logan is offline
                          • Platinum Tier
                           
                          Join Date: Nov 2008
                          Location: Salisbury, England
                          Age: 22
                          Gender: Male
                          Nature: Sassy
                          Posts: 10,040
                          Quote:
                          Originally Posted by DiSCIclaimer View Post
                          Well yea.... in the first script basicily it goes transparent.... after that its normal...
                          and yea i checked it a dozen times...<
                          first its tranperant ... http://i31.tinypic.com/33upueo.png
                          then i come into the house still the same problem.. http://i30.tinypic.com/24b3och.png
                          then when i get into the room everythin seems fine.. http://i25.tinypic.com/2hhncx3.png and http://i27.tinypic.com/30clwf6.png
                          Aha, it seems it's only having a problem on one frame. This means that the colour that is troubled is the same of the transparent colour around the sprite. You need to change that to a different similar colour.
                            #10920    
                          Old August 11th, 2009 (4:20 PM).
                          DiSCIclaimer's Avatar
                          DiSCIclaimer DiSCIclaimer is offline
                          Is Taking Over The Earth
                             
                            Join Date: Aug 2009
                            Gender: Male
                            Posts: 41
                            It worked...but sadly i cant find the right coulers to fit..thankx anyway<..

                            is there a way to change the pallete in overworld?
                            __________________
                            Quote:
                            ...DAmM taKinG ovA tHe WoRld is HarD...
                              #10921    
                            Old August 11th, 2009 (4:26 PM).
                            Logan's Avatar
                            Logan Logan is offline
                            • Platinum Tier
                             
                            Join Date: Nov 2008
                            Location: Salisbury, England
                            Age: 22
                            Gender: Male
                            Nature: Sassy
                            Posts: 10,040
                            Quote:
                            Originally Posted by DiSCIclaimer View Post
                            It worked...but sadly i cant find the right coulers to fit..thankx anyway<..

                            is there a way to change the pallete in overworld?
                            Yeah, find the palette offset. Then search it in APE and edit away to your hearts content.
                              #10922    
                            Old August 11th, 2009 (4:29 PM).
                            DiSCIclaimer's Avatar
                            DiSCIclaimer DiSCIclaimer is offline
                            Is Taking Over The Earth
                               
                              Join Date: Aug 2009
                              Gender: Male
                              Posts: 41
                              Thank you very much
                              __________________
                              Quote:
                              ...DAmM taKinG ovA tHe WoRld is HarD...
                                #10923    
                              Old August 11th, 2009 (4:40 PM).
                              Logan's Avatar
                              Logan Logan is offline
                              • Platinum Tier
                               
                              Join Date: Nov 2008
                              Location: Salisbury, England
                              Age: 22
                              Gender: Male
                              Nature: Sassy
                              Posts: 10,040
                              [QUOTE=DiSCIclaimer;4973155]Thank you very much
                                #10924    
                              Old August 11th, 2009 (5:37 PM).
                              Anjirusensei's Avatar
                              Anjirusensei Anjirusensei is offline
                                 
                                Join Date: Jun 2009
                                Location: Stalker!?
                                Gender: Male
                                Nature: Adamant
                                Posts: 8
                                Is it possible to make the attacks in 3rd gen, exactly like 4th gen's Physical/Special system?
                                Examples would be Shadow ball as a special attack, all Elemental punches physical.

                                Very curious to know... XD
                                  #10925    
                                Old August 12th, 2009 (3:47 AM).
                                Lyu's Avatar
                                Lyu Lyu is offline
                                Back in action
                                   
                                  Join Date: Jul 2009
                                  Location: Germany
                                  Nature: Lonely
                                  Posts: 27
                                  Quote:
                                  Originally Posted by Lyu View Post
                                  Does anyone know, where the emerald door animations are stored?
                                  I looked into vba memoryviewer and with tilemolesert - nothing.

                                  Is that stuff lz77 compressed?

                                  Same for firered..
                                  Already found it.

                                  If anybody wanna know this:
                                  0049971C | Emerald door animations
                                  00353320 | Firered door animations
                                  Closed Thread

                                  Quick Reply

                                  Join the conversation!

                                  Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                  Create a PokéCommunity Account

                                  Sponsored Links
                                  Thread Tools

                                  Posting Rules
                                  You may not post new threads
                                  You may not post replies
                                  You may not post attachments
                                  You may not edit your posts

                                  BB code is On
                                  Smilies are On
                                  [IMG] code is On
                                  HTML code is Off

                                  Forum Jump


                                  All times are GMT -8. The time now is 10:11 AM.