ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Draconius GO
Closed Thread
 
Thread Tools
  #11051    
Old August 18th, 2009 (12:58 PM).
siper x's Avatar
siper x siper x is offline
I'm Russia, Fear Russia
     
    Join Date: Jul 2009
    Age: 21
    Gender: Male
    Nature: Lonely
    Posts: 376
    no how do you edit it like other pokemon moves, and stuff.

    PLEASE ANSWER MY OTHER QUESTIONS!!!!!!!!!!!!!!!!!
    __________________
    Never wish for death, but life. If you die, who will protect those precious to you?

    Blood brother to Kroso

    Relevant Advertising!

      #11052    
    Old August 18th, 2009 (1:00 PM).
    Curt_09's Avatar
    Curt_09 Curt_09 is offline
    Also known as Chozo
       
      Join Date: Feb 2009
      Location: Oklahoma
      Age: 26
      Gender: Male
      Posts: 500
      Quote:
      Originally Posted by siper x View Post
      no how do you edit it like other pokemon moves, and stuff.
      You can't.

      Quote:
      Originally Posted by siper x
      PLEASE ANSWER MY OTHER QUESTIONS!!!!!!!!!!!!!!!!!
      This is actually a very annoying thing to post and will likely cause people to not help you.
      __________________
      Old hacks I liked back in the day:



        #11053    
      Old August 18th, 2009 (2:02 PM).
      rstar095's Avatar
      rstar095 rstar095 is offline
      Baby Seal Clubber
         
        Join Date: Jul 2008
        Location: NewFoundland
        Gender: Male
        Nature: Serious
        Posts: 24
        Ive been searching high and low for a script that gives me a national dex. Ive seen two people ask it and it wasnt fully answered. Ive been able to add a regular pokedex but not a national. can someone just give me a script that gives yo a national dex... please
          #11054    
        Old August 18th, 2009 (5:11 PM).
        siper x's Avatar
        siper x siper x is offline
        I'm Russia, Fear Russia
           
          Join Date: Jul 2009
          Age: 21
          Gender: Male
          Nature: Lonely
          Posts: 376
          well in every place that's a help thread my questions are ignored, so i lost my patients.
          sorry.
          __________________
          Never wish for death, but life. If you die, who will protect those precious to you?

          Blood brother to Kroso
            #11055    
          Old August 18th, 2009 (5:39 PM).
          TehBazzard's Avatar
          TehBazzard TehBazzard is offline
          Main creator of FireRed+
             
            Join Date: Aug 2009
            Posts: 66
            Is there any program that would allow me to change the name of certain moves in the game? Like if I wanted to rename a move into something else, like Bite into Chew for example.
              #11056    
            Old August 18th, 2009 (6:14 PM). Edited August 18th, 2009 by Cello.
            Cello's Avatar
            Cello Cello is offline
            Tonight!
            • Crystal Tier
             
            Join Date: Aug 2009
            Location: get the mascot involved
            Age: 27
            Gender: Male
            Nature: Jolly
            Posts: 1,498
            About tile insertion for roms like fire red:
            Is it possible to insert a bunch of tiles into a tile set with more than a 16 color palette (using advancedmap)?
            If not, could I do each tile separately, or would this take up too much space or something?
              #11057    
            Old August 18th, 2009 (8:49 PM).
            Curt_09's Avatar
            Curt_09 Curt_09 is offline
            Also known as Chozo
               
              Join Date: Feb 2009
              Location: Oklahoma
              Age: 26
              Gender: Male
              Posts: 500
              Quote:
              Originally Posted by rstar095 View Post
              Ive been searching high and low for a script that gives me a national dex. Ive seen two people ask it and it wasnt fully answered. Ive been able to add a regular pokedex but not a national. can someone just give me a script that gives yo a national dex... please
              This is actually a very simple question and I don't know why no one has answered it. I'm going to phrase it so it will be easy to find using a search. To activate the national pokedex, or nationaldex, use special 0x16F.

              Quote:
              Originally Posted by siper x
              i lost my patients
              Well, you'd better go catch them. Unless you're a surgeon, then... Your malpractice insurance rates must be through the roof.
              Seriously though, sometimes you have to wait a while. Either people don't know the answer, they are too busy to help, they don't want to help, or it has been answered before. Try using the search tool.

              Quote:
              Originally Posted by Cello
              About tile insertion for roms like fire red:
              Is it possible to insert a bunch of tiles into a tile set with more than a 16 color palette (using advancedmap)?
              If not, could I do each tile separately, or would this take up too much space or something?
              You cannot use more than sixteen colors at a time, and the first color on the palette is the background and will not show up. But remember, you have twelve palettes to work with. If you use the second color on the palette in palette zero, green, it will be the second color on the palette no matter which palette you use. It would be brown in palette one, red in palette two, blue in palette three, etc. Of course you can always edit the palettes.
              __________________
              Old hacks I liked back in the day:



                #11058    
              Old August 18th, 2009 (9:13 PM).
              3dd13's Avatar
              3dd13 3dd13 is offline
              Leader of the Fallen
                 
                Join Date: Oct 2008
                Location: Alabama! The Heart of Hell!
                Age: 26
                Gender: Male
                Nature: Lonely
                Posts: 96
                Quote:
                Originally Posted by 3dd13 View Post
                i have installed all the files nessecary to fun yape (.net 2.0, the vb6 runtime files) and it still doesnt work... i get an 0xc000007b error. i dont know why...
                can someone help me? i really need yape to work again.
                __________________
                  #11059    
                Old August 19th, 2009 (2:10 AM).
                Thrace's Avatar
                Thrace Thrace is offline
                @tion
                • Gold Tier
                 
                Join Date: Jun 2007
                Age: 27
                Gender: Male
                Posts: 1,048
                Quote:
                Originally Posted by 3dd13 View Post
                can someone help me? i really need yape to work again.
                I did a quick google search and it might be that you have the WORM_KLEZ.E virus. But thats probably not right. I don't what else it might be though, sorry.

                Why not use Darthatron's Pokemon Edit Pro? It can do most of what YAPE can do.
                __________________
                  #11060    
                Old August 19th, 2009 (4:01 AM).
                Cello's Avatar
                Cello Cello is offline
                Tonight!
                • Crystal Tier
                 
                Join Date: Aug 2009
                Location: get the mascot involved
                Age: 27
                Gender: Male
                Nature: Jolly
                Posts: 1,498
                Quote:
                Originally Posted by Curt_09 View Post
                You cannot use more than sixteen colors at a time, and the first color on the palette is the background and will not show up. But remember, you have twelve palettes to work with. If you use the second color on the palette in palette zero, green, it will be the second color on the palette no matter which palette you use. It would be brown in palette one, red in palette two, blue in palette three, etc. Of course you can always edit the palettes.
                Thank you very much for your response!
                So you're saying that for one batch of the tiles I use palette 0 for their colors, and for the second batch of tiles just use palette 1 for their colors?

                You see, I'm trying to add in some revamped HG/SS houses into a fire red hack but the 16 colors thing was stopping me.

                Thanks again. :D
                  #11061    
                Old August 19th, 2009 (5:05 AM).
                Curt_09's Avatar
                Curt_09 Curt_09 is offline
                Also known as Chozo
                   
                  Join Date: Feb 2009
                  Location: Oklahoma
                  Age: 26
                  Gender: Male
                  Posts: 500
                  Quote:
                  Originally Posted by Cello View Post
                  Thank you very much for your response!
                  So you're saying that for one batch of the tiles I use palette 0 for their colors, and for the second batch of tiles just use palette 1 for their colors?

                  You see, I'm trying to add in some revamped HG/SS houses into a fire red hack but the 16 colors thing was stopping me.

                  Thanks again. :D
                  Pretty much. You can have them all in the same tileset too. :D
                  __________________
                  Old hacks I liked back in the day:



                    #11062    
                  Old August 19th, 2009 (5:23 AM).
                  Cello's Avatar
                  Cello Cello is offline
                  Tonight!
                  • Crystal Tier
                   
                  Join Date: Aug 2009
                  Location: get the mascot involved
                  Age: 27
                  Gender: Male
                  Nature: Jolly
                  Posts: 1,498
                  Quote:
                  Originally Posted by Curt_09 View Post
                  Pretty much. You can have them all in the same tileset too. :D
                  Awesome! You've rekindled my burning desire to hack a rom. x]
                  I was afraid I couldn't put the houses in, which made me upset.

                  Thanks again!
                    #11063    
                  Old August 19th, 2009 (7:18 AM).
                  Tyrantrum's Avatar
                  Tyrantrum Tyrantrum is offline
                  ʕ´•ᴥ•`ʔ
                  • Crystal Tier
                   
                  Join Date: Oct 2007
                  Location: New Jersey
                  Age: 23
                  Gender: Male
                  Nature: Lonely
                  Posts: 5,820
                  Quote:
                  Originally Posted by TehBazzard View Post
                  Is there any program that would allow me to change the name of certain moves in the game? Like if I wanted to rename a move into something else, like Bite into Chew for example.
                  Yes, there is. It is called Attack Editor Pro. (AEP for short...)
                  You can find it in the toolbox. Just search for it.
                  __________________




                  (x) Tumblr
                  (y) Twitter
                  Previously Eeveon
                    #11064    
                  Old August 19th, 2009 (8:10 AM).
                  Q-Bone Q-Bone is offline
                  Musician and Pixel Artist
                     
                    Join Date: Jan 2009
                    Location: United Kingdom
                    Age: 23
                    Gender: Male
                    Nature: Modest
                    Posts: 243
                    Does anybody know where I can get a working version of Advance Text?
                    __________________
                    Diamond FC: 2020 9546 5045
                      #11065    
                    Old August 19th, 2009 (8:16 AM).
                    Cello's Avatar
                    Cello Cello is offline
                    Tonight!
                    • Crystal Tier
                     
                    Join Date: Aug 2009
                    Location: get the mascot involved
                    Age: 27
                    Gender: Male
                    Nature: Jolly
                    Posts: 1,498
                    Quote:
                    Originally Posted by Q-Bone View Post
                    Does anybody know where I can get a working version of Advance Text?
                    It's probably not a problem with the A-Text program that you download, just that you don't have the files to run it.
                    There are three different files you need in your system32 folder in order for a-text to run:
                    -comdlg32.ocx
                    -comctl32.ocx
                    -mscomctl.ocx

                    Google each file + download them, place them in your C: /WINDOWS\system32 folder, then run A-Text again.
                      #11066    
                    Old August 19th, 2009 (8:17 AM).
                    Q-Bone Q-Bone is offline
                    Musician and Pixel Artist
                       
                      Join Date: Jan 2009
                      Location: United Kingdom
                      Age: 23
                      Gender: Male
                      Nature: Modest
                      Posts: 243
                      Quote:
                      Originally Posted by Cello View Post
                      It's probably not a problem with the A-Text program that you download, just that you don't have the files to run it.
                      There are three different files you need in your system32 folder in order for a-text to run:
                      -comdlg32.ocx
                      -comctl32.ocx
                      -mscomctl.ocx

                      Google each file + download them, place them in your C: /WINDOWS\system32 folder, then run A-Text again.
                      Thanks a lot. I've tried that before but I think I only downloaded two of the files.
                      __________________
                      Diamond FC: 2020 9546 5045
                        #11067    
                      Old August 19th, 2009 (8:22 AM).
                      Cello's Avatar
                      Cello Cello is offline
                      Tonight!
                      • Crystal Tier
                       
                      Join Date: Aug 2009
                      Location: get the mascot involved
                      Age: 27
                      Gender: Male
                      Nature: Jolly
                      Posts: 1,498
                      Quote:
                      Originally Posted by Q-Bone View Post
                      Thanks a lot. I've tried that before but I think I only downloaded two of the files.
                      Yeah, it's a very common problem. I had it happen to me too. That was all I had to do in order for it to work.

                      There's also a video that I followed for it with a few extra steps:
                      youtube.com/watch?v=gqwNwszaEjQ
                        #11068    
                      Old August 19th, 2009 (9:24 AM).
                      Hobusu's Avatar
                      Hobusu Hobusu is offline
                         
                        Join Date: May 2009
                        Nature: Quirky
                        Posts: 52
                        I have a question, and I wasn't able to find an answer by searching in this thread.
                        I'm wondering how to edit the map.
                        NOT the overworld, the Town Map and/or the Pokenav Map.
                        Please PM me the answer, I probably won't find the answer in here.
                        Thanks!
                        __________________
                          #11069    
                        Old August 19th, 2009 (9:29 AM).
                        Diegoisawesome's Avatar
                        Diegoisawesome Diegoisawesome is offline
                        Oh god the bees
                        • Silver Tier
                         
                        Join Date: Dec 2007
                        Location: :noitacoL
                        Age: 20
                        Gender: Male
                        Nature: Naive
                        Posts: 1,039
                        Quote:
                        Originally Posted by diegoisawesome View Post
                        I have the same tilemap being used for two of my world maps. For some reason, on the fourth world map (which is #3 in the programming), nine tiles near the bottom-right corner keep getting replaced with tile #3, while on the other, it works just fine.

                        Can anyone help?
                        What, does nobody know the answer? This is the third repost so far.
                        __________________


                        My other resources:
                        My Website
                        diegoisawesome's MEGA-HUGE XSE Scripting Tutorial
                        diegoisawesome's Miscellaneous Finds
                        The Ruins of Alph Puzzles
                        Diego's Miscellaneous Patches
                        GBA Intro Manager
                        The Secret Sauce: Triple-Layer Tiles
                          #11070    
                        Old August 19th, 2009 (12:18 PM).
                        Blackwing - Crow Blackwing - Crow is offline
                           
                          Join Date: Aug 2009
                          Gender: Male
                          Posts: 2
                          how can i change the colors of the character on the trainer card of pokemon fire red because im new at this...and thankz
                            #11071    
                          Old August 19th, 2009 (12:39 PM).
                          Q-Bone Q-Bone is offline
                          Musician and Pixel Artist
                             
                            Join Date: Jan 2009
                            Location: United Kingdom
                            Age: 23
                            Gender: Male
                            Nature: Modest
                            Posts: 243
                            Quote:
                            Originally Posted by Blackwing - Crow View Post
                            how can i change the colors of the character on the trainer card of pokemon fire red because im new at this...and thankz
                            You can use a Palette Editor such as APE, which can be found in the Toolbox Section of the Emulation Forum.
                            __________________
                            Diamond FC: 2020 9546 5045
                              #11072    
                            Old August 19th, 2009 (1:36 PM).
                            NarutoActor's Avatar
                            NarutoActor NarutoActor is offline
                            The rocks cry out to me
                            • Silver Tier
                             
                            Join Date: Jan 2009
                            Location: Brooklyn/Marlboro
                            Age: 24
                            Gender: Female
                            Nature: Bashful
                            Posts: 1,979
                            Quote:
                            Originally Posted by Blackwing - Crow View Post
                            how can i change the colors of the character on the trainer card of pokemon fire red because im new at this...and thankz
                            i personaly have a pet pev on this I get so mad when I see a good hack but the sprites are just collared changes I want to see new custume sprites or origanl I hate seing an odling collared character
                            __________________
                            ~There are those people who understand hex, F the rest
                              #11073    
                            Old August 19th, 2009 (3:16 PM).
                            uncivilyoshi uncivilyoshi is offline
                               
                              Join Date: Aug 2009
                              Posts: 5
                              Is there any way to change trainer music, Gym leaders more then anything.
                                #11074    
                              Old August 19th, 2009 (5:46 PM).
                              BlitŻ's Avatar
                              BlitŻ BlitŻ is offline
                              guahh my dog is so cute
                              • Crystal Tier
                               
                              Join Date: Feb 2009
                              Location: Bay Area, Califronia.
                              Age: 22
                              Gender: Male
                              Nature: Jolly
                              Posts: 472
                              I recently tried to insert a new pokemon sprite into my rom using torferno's pokemon insertion tut, but when I tried it out in the game by going into a pokemon battle, the screen tuned birhgt purple after the beggining battle music, so what im asking is why did this happen and how do I fix this
                              __________________
                                #11075    
                              Old August 19th, 2009 (5:48 PM).
                              Anjirusensei's Avatar
                              Anjirusensei Anjirusensei is offline
                                 
                                Join Date: Jun 2009
                                Location: Stalker!?
                                Gender: Male
                                Nature: Adamant
                                Posts: 8
                                Okay... I'm confused about this.
                                The new maps I made won't allow me to get on the bicycle at all.
                                (I'm using Advance map 1.92)
                                I can run however, so that's good but wondering if this is possible to fix at all.
                                Closed Thread

                                Quick Reply

                                Join the conversation!

                                Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                Create a PokéCommunity Account

                                Sponsored Links
                                Thread Tools

                                Posting Rules
                                You may not post new threads
                                You may not post replies
                                You may not post attachments
                                You may not edit your posts

                                BB code is On
                                Smilies are On
                                [IMG] code is On
                                HTML code is Off

                                Forum Jump


                                All times are GMT -8. The time now is 10:18 PM.