The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacks Studio
Ruby [Hack of the Year 2012] POKéMON LIGHT PLATINUM

ROM Hacks Studio The ROM Hacks Studio — once known as our “Hacks Showcase” — is the best place on the web to find ROM hacks. Browse our curated collection, all made by PokéCommunity members: patch, play, and enjoy!

Reply
 
Thread Tools
  #6076    
Old January 12th, 2012 (1:24 PM). Edited January 12th, 2012 by sephcloud.
sephcloud sephcloud is offline
     
    Join Date: Dec 2011
    Gender: Male
    Posts: 3
    Can someone confirme if it is possible to catch Bagon and Gible? Since no wild pokemons appear at MT. Drake

    EDIT: nvm searched my way aroud this thread and found that they are not possible to catch
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #6077    
    Old January 12th, 2012 (3:47 PM).
    lukasz_pro's Avatar
    lukasz_pro lukasz_pro is offline
    Saiyan Prince
       
      Join Date: Oct 2008
      Location: Poland,Gdańsk
      Gender: Male
      Nature: Hardy
      Posts: 226
      there will be release with some bug fixes ?
      i wanna play again LP but i need good leveling up in pokemon league , without EXP fix its impossble :D
      Reply With Quote
        #6078    
      Old January 13th, 2012 (1:45 AM). Edited January 13th, 2012 by rockerzz182.
      rockerzz182's Avatar
      rockerzz182 rockerzz182 is offline
         
        Join Date: Feb 2010
        Gender: Male
        Nature: Calm
        Posts: 51
        Quote:
        Originally Posted by sephcloud View Post
        Can someone confirme if it is possible to catch Bagon and Gible? Since no wild pokemons appear at MT. Drake

        EDIT: nvm searched my way aroud this thread and found that they are not possible to catch
        Theres no bagon to cath in this game..

        Quote:
        Originally Posted by sephcloud View Post
        Can someone confirme if it is possible to catch Bagon and Gible? Since no wild pokemons appear at MT. Drake

        EDIT: nvm searched my way aroud this thread and found that they are not possible to catch
        Theres no bagon to catch in this game..
        __________________
        This signature has been disabled.
        Too tall. Maximum height allowed is 350 px.
        Please review and fix the issues by reading the signature rules.

        You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

        Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
        Reply With Quote
          #6079    
        Old January 13th, 2012 (2:34 AM). Edited January 13th, 2012 by grantos354.
        grantos354 grantos354 is offline
           
          Join Date: Oct 2011
          Gender: Male
          Posts: 23
          I am in Mt. Lauren and i come across a trainer with a Bellossom and the screen goes all funny and i can't actually get into the battle, can someone help me?
          Attached Images
          File Type: png Light Platinum_01.png‎ (6.1 KB, 17 views) (Save to Dropbox)
          Reply With Quote
            #6080    
          Old January 13th, 2012 (3:47 AM).
          ChibiVamp's Avatar
          ChibiVamp ChibiVamp is offline
          >>RETRO GAMER<<
             
            Join Date: Sep 2008
            Location: in your game, stealing your rare pokemon
            Age: 28
            Gender: Female
            Nature: Rash
            Posts: 50
            Quote:
            Originally Posted by Mentalii View Post
            My former Ruby version worked with some other hacks too, I wouldn't have imagined that the problem was coming from there. Seriously, you should try with another ROM, you never know.
            But first go on Options => Emulator => And select "Real Time Clock"
            Then on Options => Emulator => Save Type => And select "Flash 128K".
            Maybe that will fix your problem.
            Just tried it with a different ROM, making sure it was the US version and no change. I can't use up my bandwidth downloading multiple versions of the same game in the vain hope that I'll find the one magic one that will work...
            __________________
            Reply With Quote
              #6081    
            Old January 13th, 2012 (8:38 AM). Edited January 13th, 2012 by Mentalii.
            Mentalii's Avatar
            Mentalii Mentalii is offline
            Back
               
              Join Date: Jul 2011
              Location: France
              Age: 21
              Gender: Female
              Nature: Gentle
              Posts: 653
              Quote:
              Originally Posted by ChibiVamp View Post
              Just tried it with a different ROM, making sure it was the US version and no change. I can't use up my bandwidth downloading multiple versions of the same game in the vain hope that I'll find the one magic one that will work...
              Did you try to write this on Google : "0907 - Pokemon - Ruby Version (U) (v1.0)" ?
              On the second or third page there is the site where I found the good ROM (don't remember which one). And don't be that unpleasant, I was just trying to help you if you're not satisfied then it's your problem.

              __________________

              Reply With Quote
                #6082    
              Old January 13th, 2012 (6:36 PM).
              kefka109 kefka109 is offline
                 
                Join Date: Jan 2012
                Gender: Male
                Posts: 1
                aw my game got bugged =( i have won about three gyms in "Lauren" (not sure about the name but you know, after being champion) and i had been stucked but today i realized the game bugged.
                I flew to the city when prof ellie give one starter And prof is there with pearl and yellow just like the first event in the region (i can pick one starter again haha)... =S what am i going to do now?

                PS: english is not my first language
                *edit*
                P.S.2: I play this hack on a EZ Flash IV. does it have anything to do with it?
                Reply With Quote
                  #6083    
                Old January 13th, 2012 (7:31 PM).
                mochi187 mochi187 is offline
                   
                  Join Date: Jan 2012
                  Gender: Male
                  Posts: 9
                  *is in route 504 near skyner city*
                  *uses pilot license*
                  INFERNAPE USES GLIDE
                  wtf??? I taught it to my Drifblim O.O
                  Reply With Quote
                    #6084    
                  Old January 13th, 2012 (11:52 PM).
                  Satoshi Ookami's Avatar
                  Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                  Memento Mori
                  • Gold Tier
                   
                  Join Date: Jul 2008
                  Location: Abyss of Time, Great Seal
                  Age: 24
                  Gender: Male
                  Nature: Calm
                  Posts: 14,447
                  Quote:
                  Originally Posted by mochi187 View Post
                  *is in route 504 near skyner city*
                  *uses pilot license*
                  INFERNAPE USES GLIDE
                  wtf??? I taught it to my Drifblim O.O
                  Yeah... sh*t happens...
                  Don't mind it, it can happen
                  __________________
                  ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                  Anime List | PSN Trophy List
                  Reply With Quote
                    #6085    
                  Old January 14th, 2012 (4:00 AM).
                  Xero-chan's Avatar
                  Xero-chan Xero-chan is offline
                  Raver
                     
                    Join Date: Jan 2012
                    Age: 24
                    Gender: Male
                    Posts: 21
                    Well I'd just like to say I had the same issue as the past 10 people who are complaining about the white screen.

                    But I read a couple of posts and followed directions, I only had to venture back one page. I also changed to Real World Clock and Save Type -> Flash 128K and redownloaded the Ruby ROM following the advice for googling it. And voila, my problem was solved having done both.

                    Got the hack working, can't wait to try it out. Was referred by a member on Vocaloid Otaku forums~

                    Awesome hack Wesley, 'grats on the awards as well.
                    Reply With Quote
                      #6086    
                    Old January 15th, 2012 (8:40 AM).
                    iop50's Avatar
                    iop50 iop50 is offline
                       
                      Join Date: Dec 2009
                      Gender: Male
                      Posts: 36
                      I found a pokeball with an elekid in the place that you walk in by the side of the lab. Is that an easter egg?
                      __________________
                      I support:
                      Reply With Quote
                        #6087    
                      Old January 15th, 2012 (10:58 AM). Edited January 15th, 2012 by Snakebyte.
                      Snakebyte's Avatar
                      Snakebyte Snakebyte is offline
                      About time, I'd say...
                         
                        Join Date: Jan 2010
                        Gender: Male
                        Posts: 293
                        Send a message via AIM to Snakebyte Send a message via Windows Live Messenger to Snakebyte Send a message via Yahoo to Snakebyte
                        How on earth are there people still posting about problems patching?! There is a patched version on Wesley's site!

                        EDIT: Ah. It's down. Still.
                        __________________
                        The Light Platinum English translation is complete, and can be found here: (1.0, 1.1, Final)
                        Reply With Quote
                          #6088    
                        Old January 15th, 2012 (3:30 PM).
                        rahct rahct is offline
                           
                          Join Date: Oct 2011
                          Gender: Male
                          Posts: 1
                          I got platinum version to work on vba but it wont work for my gameboid on my droid and im not really into playing on my computer. the graphics are glitchy and everytime I use platinum on vba my computer tells me my graphics have changed.
                          Reply With Quote
                            #6089    
                          Old January 15th, 2012 (4:51 PM).
                          Xero-chan's Avatar
                          Xero-chan Xero-chan is offline
                          Raver
                             
                            Join Date: Jan 2012
                            Age: 24
                            Gender: Male
                            Posts: 21
                            Quote:
                            Originally Posted by Snakebyte View Post
                            How on earth are there people still posting about problems patching?! There is a patched version on Wesley's site!

                            EDIT: Ah. It's down. Still.
                            I noticed as well. I could just put together the same ZIP or RAR he made for the portuguese version. I'll patch the English version and just provide the VB Advance and whatever else he provided in his other version. He used different file sharing sites, one of them is apparently not stuck with a "inactive link for 30 days and we delete file" rule.

                            I'm thinking if this guy wanted a mirror he would've made it by now though..
                            Reply With Quote
                              #6090    
                            Old January 15th, 2012 (10:03 PM).
                            Elite Four Lucian's Avatar
                            Elite Four Lucian Elite Four Lucian is offline
                            Elite Four - Psychic User
                               
                              Join Date: Jun 2007
                              Location: Sinnoh Region
                              Age: 29
                              Gender: Male
                              Nature: Brave
                              Posts: 382
                              I have a question. When I downloaded the game, it said it is a .ips

                              How do I play the game? Someone PM me with EXACTLY what to do please :)
                              __________________



                              Pokemon Moon FC & IGN: Kai | 4313 - 5276 - 2514
                              Reply With Quote
                                #6091    
                              Old January 15th, 2012 (11:24 PM).
                              XeroNos's Avatar
                              XeroNos XeroNos is offline
                                 
                                Join Date: Jan 2011
                                Location: Finding new Challenges !!
                                Age: 27
                                Gender: Male
                                Nature: Brave
                                Posts: 3,015
                                Quote:
                                Originally Posted by mochi187 View Post
                                *is in route 504 near skyner city*
                                *uses pilot license*
                                INFERNAPE USES GLIDE
                                wtf??? I taught it to my Drifblim O.O
                                This will happen with every first pokemon in your party.. You must have Infernape at first position in your party.. THIS IS JUST A GAME GLITCH NO NEED TO WORRY ABOUT IT..
                                Reply With Quote
                                  #6092    
                                Old January 16th, 2012 (12:21 AM).
                                rockerzz182's Avatar
                                rockerzz182 rockerzz182 is offline
                                   
                                  Join Date: Feb 2010
                                  Gender: Male
                                  Nature: Calm
                                  Posts: 51
                                  Quote:
                                  Originally Posted by Elite Four Lucian View Post
                                  I have a question. When I downloaded the game, it said it is a .ips

                                  How do I play the game? Someone PM me with EXACTLY what to do please


                                  Quote:
                                  Originally Posted by rahct View Post
                                  I got platinum version to work on vba but it wont work for my gameboid on my droid and im not really into playing on my computer. the graphics are glitchy and everytime I use platinum on vba my computer tells me my graphics have changed.
                                  Search the thread there is already a tutorial for your problem or check my profile..
                                  __________________
                                  This signature has been disabled.
                                  Too tall. Maximum height allowed is 350 px.
                                  Please review and fix the issues by reading the signature rules.

                                  You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

                                  Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
                                  Reply With Quote
                                    #6093    
                                  Old January 16th, 2012 (4:37 AM).
                                  Xero-chan's Avatar
                                  Xero-chan Xero-chan is offline
                                  Raver
                                     
                                    Join Date: Jan 2012
                                    Age: 24
                                    Gender: Male
                                    Posts: 21
                                    The GFX thing happened to me, I enabled Vsync and it fixed it. Though the audio can be choppy at times, but it's doing a lot better with Vsync on. It doesn't bother me much.

                                    As for the .ips problem you need to use Lunar IPS, a program you use to patch the original Pokemon Ruby Rom (and roms in general). There's a tutorial here somewhere for IPS files I'm sure of it, use the search bar on the forum to your advantage.
                                    Reply With Quote
                                      #6094    
                                    Old January 16th, 2012 (8:08 PM).
                                    Angelki Angelki is offline
                                       
                                      Join Date: Jan 2012
                                      Gender: Female
                                      Posts: 4
                                      Is it just me having this problem or is everyone?

                                      Okay so I have the rod, I go fishing and assigned it to a button. I go to fish and press A when I get a bite but POOF the Pokemon escaped! So what the heck am I doing wrong, I even undid the assigned button and did it from the menu and STILL nothing. I tried looking for guides, and watching videos but found nothing.

                                      I want that Seadra for the carvanha!
                                      Reply With Quote
                                        #6095    
                                      Old January 17th, 2012 (12:29 AM).
                                      grantos354 grantos354 is offline
                                         
                                        Join Date: Oct 2011
                                        Gender: Male
                                        Posts: 23
                                        Can someone please help me with what to do with the glitchy trainer? I can't go any further in the game because of it.
                                        Reply With Quote
                                          #6096    
                                        Old January 17th, 2012 (10:20 AM).
                                        Angelki Angelki is offline
                                           
                                          Join Date: Jan 2012
                                          Gender: Female
                                          Posts: 4
                                          Just an update, i've tried several differen't things and still havng the same issue. I'll go up to something using my super rod, the thingwill pop up "Oh you got a bite (etc.)", click the "A" button to catch it!!! "The fish got away". -.-; This is getting a bit tedious, sense I want my flippin Seadra before i move on. Would be nice to have a decent water/dragon type. Any known fixes to this?
                                          Reply With Quote
                                            #6097    
                                          Old January 17th, 2012 (6:34 PM).
                                          samiixx's Avatar
                                          samiixx samiixx is offline
                                             
                                            Join Date: Mar 2010
                                            Gender: Female
                                            Posts: 7
                                            lol at the sideways travelling ship!
                                            this is a cool hack though :D
                                            __________________
                                            Reply With Quote
                                              #6098    
                                            Old January 18th, 2012 (1:11 AM).
                                            grantos354 grantos354 is offline
                                               
                                              Join Date: Oct 2011
                                              Gender: Male
                                              Posts: 23
                                              Can someone please help me? I can't get past this trainer because it goes all glitchy, there is a screen shot attached, please someone help me, and don't just ignore this.
                                              Attached Images
                                              File Type: png Light Platinum_01.png‎ (6.1 KB, 53 views) (Save to Dropbox)
                                              Reply With Quote
                                                #6099    
                                              Old January 18th, 2012 (1:15 PM).
                                              Skyziken Skyziken is offline
                                                 
                                                Join Date: Jan 2012
                                                Gender: Male
                                                Posts: 1
                                                My first post here just letting you know Westley that I love you're Hack rom and I am currenly let's playing it on my channel.
                                                Reply With Quote
                                                  #6100    
                                                Old January 18th, 2012 (9:48 PM).
                                                towert1 towert1 is offline
                                                   
                                                  Join Date: Apr 2009
                                                  Gender:
                                                  Posts: 1
                                                  My Magmortar can't learn Fire Blow, glitch, or do I have to get another pokemon? :\
                                                  Reply With Quote
                                                  Reply
                                                  Quick Reply

                                                  Sponsored Links
                                                  Thread Tools

                                                  Posting Rules
                                                  You may not post new threads
                                                  You may not post replies
                                                  You may not post attachments
                                                  You may not edit your posts

                                                  BB code is On
                                                  Smilies are On
                                                  [IMG] code is On
                                                  HTML code is Off

                                                  Forum Jump


                                                  All times are GMT -8. The time now is 4:14 PM.