The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
Help Thread Patching & Emulation

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.


Reply
 
Thread Tools
  #576    
Old August 15th, 2012 (11:50 AM).
Snableye's Avatar
Snableye Snableye is offline
     
    Join Date: Jul 2012
    Gender: Male
    Posts: 64
    hey, i just had a question regarding a Flashcard, an R4i to be exact.
    I just wondered if there is any way to get a Action replay code that i use on DeSmuMe and use it on the same game (and ROM) on my R4. It would make everything so much eaisier for me, so please help me.
    __________________
    Challenges:

    Kanto - Johto - Hoenn - Sinnoh - Unova
    Emerald, might do Ultimate later ;)

    Diamond: Nuzlocke Challenge

    Extreme Solo: Lickitung/Lickilicky - HeartGold
    Solo Challenge: Gengar - Platinum
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #577    
    Old August 15th, 2012 (1:09 PM).
    Snableye's Avatar
    Snableye Snableye is offline
       
      Join Date: Jul 2012
      Gender: Male
      Posts: 64
      the only thing i find regarding what you said is a DAT file which is named usrcheat, and it wont open. also it is in the R4iMenu folder, and i cannot find x:/__rpgs/cheats....
      __________________
      Challenges:

      Kanto - Johto - Hoenn - Sinnoh - Unova
      Emerald, might do Ultimate later ;)

      Diamond: Nuzlocke Challenge

      Extreme Solo: Lickitung/Lickilicky - HeartGold
      Solo Challenge: Gengar - Platinum
      Reply With Quote
        #578    
      Old August 16th, 2012 (9:21 AM).
      FireSlasherX FireSlasherX is offline
      Master Trainer
         
        Join Date: Mar 2012
        Location: Massachusetts
        Age: 22
        Gender: Male
        Nature: Quirky
        Posts: 5
        So I'm trying to play The Legend of Zelda: Twilight Princess using the Dolphin emulator, and whenever I load up the rom, the rom loads, but it doesn't load any sound or image, and the screen just stays blank the whole entire time. I'm fairly sure my computer can run games on Dolphin, but I'm not 100% sure. It runs an AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4800+ 250GHz, holds 3 GB of RAM, and has a NVIDIA GeForce 6150SE NForce 430 graphics card. I can't find a solution on why it isn't working so I thought I'de come to the best!
        __________________
        I'm a big supporter and an active member on the Skeetendo board, look for me, I'm FireSlasher on there.
        Reply With Quote
          #579    
        Old August 18th, 2012 (3:58 PM).
        zki3z zki3z is offline
           
          Join Date: Aug 2012
          Gender: Male
          Posts: 2
          Hey guys.


          I suppose this where you ask for help right?

          My a-text editor used to work fine on windows vista, now that I have W7 I get a wierd error.

          I've alredy fixed the error with the COMCTL32.OCX and COMDLG32.OCX files.
          But now when I go to edit the text I'm not able to see the text correctly.

          It always shows things like this:

          Quote:
          [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F]é[&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F]é[&H3F][&H3F][&H3F] [&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F][&H3F]
          And this was on pokemon firered.

          The same error appears in other pokemon games, such as Ruby.

          Please Help?
          Reply With Quote
            #580    
          Old August 21st, 2012 (8:51 PM).
          Adonis_x's Avatar
          Adonis_x Adonis_x is offline
          Umbreon Trainer
             
            Join Date: Mar 2012
            Age: 27
            Gender: Male
            Nature: Relaxed
            Posts: 3
            o-o I'm using No$Gba 2.6a with No$Zoomer and I can play the game fine, but it freezes if I try to view the summary. I've tried Desmume, but my laptop can't handle it. Anyone know any fixes?
            Reply With Quote
              #581    
            Old August 21st, 2012 (9:11 PM).
            akib122 akib122 is offline
               
              Join Date: May 2012
              Gender: Male
              Posts: 3
              guys can anyone give me link to working rom i tried so many they do not work
              Reply With Quote
                #582    
              Old August 22nd, 2012 (12:10 AM).
              Satoshi Ookami's Avatar
              Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
              Memento Mori
               
              Join Date: Jul 2008
              Location: Abyss of Time, Great Seal
              Age: 26
              Gender: Male
              Nature: Calm
              Posts: 14,530
              Quote:
              Originally Posted by Adonis_x View Post
              o-o I'm using No$Gba 2.6a with No$Zoomer and I can play the game fine, but it freezes if I try to view the summary. I've tried Desmume, but my laptop can't handle it. Anyone know any fixes?
              Well... the fix is DeSmuME but if your laptop does not handle it, it's kinda problematic...
              Try to shut down every possible program and try again wit DeS.

              Quote:
              Originally Posted by akib122 View Post
              guys can anyone give me link to working rom i tried so many they do not work
              Distributing the ROMs is against the rules.
              __________________
              ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

              Anime List | PSN Trophy List
              Reply With Quote
                #583    
              Old August 22nd, 2012 (11:30 AM).
              rajvir's Avatar
              rajvir rajvir is offline
              Pokemon Master
                 
                Join Date: Jul 2012
                Location: Canada
                Age: 23
                Gender: Male
                Nature: Calm
                Posts: 174
                Hey guys not sure if this is the proper place to ask but I decided to go for it. Do you guys know anyway I can play Pokemon conquest on my r4 keep in mind it is a clone.
                Reply With Quote
                  #584    
                Old August 22nd, 2012 (12:51 PM).
                Adonis_x's Avatar
                Adonis_x Adonis_x is offline
                Umbreon Trainer
                   
                  Join Date: Mar 2012
                  Age: 27
                  Gender: Male
                  Nature: Relaxed
                  Posts: 3
                  Des still runs a bit slow, but I guess I'll play on it since I want to view my pokemon summary lol.
                  Reply With Quote
                    #585    
                  Old August 23rd, 2012 (1:19 PM).
                  George Rush George Rush is offline
                     
                    Join Date: Aug 2012
                    Gender: Male
                    Posts: 1
                    Im playing the pokemon black ROM on my MAC and i beat the game and i want a hack tool or something to let me get pokemon u can only get by trade such as mew.
                    i need help finding one that will work on a mac computer for pokemon black :D
                    Reply With Quote
                      #586    
                    Old August 28th, 2012 (1:59 PM).
                    PokemonMasters's Avatar
                    PokemonMasters PokemonMasters is offline
                    Always Remember Forever&After
                       
                      Join Date: Jun 2012
                      Location: Nuvema Town, Unova
                      Gender: Male
                      Nature: Calm
                      Posts: 403
                      can someone help me? whenever i enter the flowershop for my hack, it goes to the surf position.
                      __________________

                      +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                      Reply With Quote
                        #587    
                      Old August 28th, 2012 (3:06 PM). Edited August 28th, 2012 by Nate VonGrimm.
                      Nate VonGrimm's Avatar
                      Nate VonGrimm Nate VonGrimm is offline
                         
                        Join Date: Oct 2011
                        Location: Uxbridge
                        Age: 26
                        Gender: Male
                        Nature: Relaxed
                        Posts: 124
                        Quote:
                        Originally Posted by George Rush View Post
                        Im playing the pokemon black ROM on my MAC and i beat the game and i want a hack tool or something to let me get pokemon u can only get by trade such as mew.
                        i need help finding one that will work on a mac computer for pokemon black :D
                        Use gameshark codes. Would be a lot easier then trying to give yourself Pokemon through a hacking program.


                        Quote:
                        Originally Posted by PokemonMasters View Post
                        can someone help me? whenever i enter the flowershop for my hack, it goes to the surf position.
                        This question would be best placed at the Script Help section on this forum.
                        You're bound to get help there.


                        Quote:
                        Originally Posted by zki3z View Post
                        Hey guys.


                        I suppose this where you ask for help right?

                        My a-text editor used to work fine on windows vista, now that I have W7 I get a wierd error.

                        I've alredy fixed the error with the COMCTL32.OCX and COMDLG32.OCX files.
                        But now when I go to edit the text I'm not able to see the text correctly.

                        It always shows things like this:


                        And this was on pokemon firered.

                        The same error appears in other pokemon games, such as Ruby.

                        Please Help?
                        Please refer this question to the ROM Hacking > Simple Questions part of the forum.

                        This thread is for emulation help.
                        __________________
                        Currently working on a new Pokemon Hack with an in-depth story line!
                        That's about as much as you're going to get for now...


                        Reply With Quote
                          #588    
                        Old August 29th, 2012 (6:12 AM).
                        Satoshi Ookami's Avatar
                        Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                        Memento Mori
                         
                        Join Date: Jul 2008
                        Location: Abyss of Time, Great Seal
                        Age: 26
                        Gender: Male
                        Nature: Calm
                        Posts: 14,530
                        Quote:
                        Originally Posted by Nate VonGrimm View Post


                        Use gameshark codes. Would be a lot easier then trying to give yourself Pokemon through a hacking program.
                        [/SIZE]
                        Seriously? Hacking Pokémon is a lot easier than using GameShark.
                        __________________
                        ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                        Anime List | PSN Trophy List
                        Reply With Quote
                          #589    
                        Old August 29th, 2012 (6:25 AM).
                        Nate VonGrimm's Avatar
                        Nate VonGrimm Nate VonGrimm is offline
                           
                          Join Date: Oct 2011
                          Location: Uxbridge
                          Age: 26
                          Gender: Male
                          Nature: Relaxed
                          Posts: 124
                          Quote:
                          Originally Posted by Ash493 View Post

                          Seriously? Hacking Pokémon is a lot easier than using GameShark.
                          It depends on what you're doing.
                          If you just want to give yourself a Pokemon, you just enter the gameshark code, find the Pokemon in the wild, and catch it. Done.
                          And seeing as George Rush was asking about it for Pokemon Black, I believe that's the only option as scripting can't be done for the game yet (As far as I know about it).
                          __________________
                          Currently working on a new Pokemon Hack with an in-depth story line!
                          That's about as much as you're going to get for now...


                          Reply With Quote
                            #590    
                          Old August 29th, 2012 (12:20 PM).
                          CrystalDawn's Avatar
                          CrystalDawn CrystalDawn is offline
                             
                            Join Date: Aug 2012
                            Gender: Female
                            Posts: 1
                            Hey guys, my problem isn't major.....but I made the mistake of going underground in pokemon pearl using the desmume v.1.9.8 and.....sprung a firetrap. How exactly can I remove this annoying problem? Thanks in advice n.n
                            __________________
                            Oh? A pokemon battle??? After I just made it through 9 nine miles of wild pokemon infested woods, my pokemon are hurt, fainted, or poisoned. Yours on the other hand? Perfectly healed. Funny huh??
                            Reply With Quote
                              #591    
                            Old August 30th, 2012 (1:27 AM).
                            Satoshi Ookami's Avatar
                            Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                            Memento Mori
                             
                            Join Date: Jul 2008
                            Location: Abyss of Time, Great Seal
                            Age: 26
                            Gender: Male
                            Nature: Calm
                            Posts: 14,530
                            Quote:
                            Originally Posted by Nate VonGrimm View Post


                            It depends on what you're doing.
                            If you just want to give yourself a Pokemon, you just enter the gameshark code, find the Pokemon in the wild, and catch it. Done.
                            And seeing as George Rush was asking about it for Pokemon Black, I believe that's the only option as scripting can't be done for the game yet (As far as I know about it).
                            Well... if it's Black then it's throughout Action Replay, not Gameshark ;)

                            Quote:
                            Originally Posted by CrystalDawn View Post
                            Hey guys, my problem isn't major.....but I made the mistake of going underground in pokemon pearl using the desmume v.1.9.8 and.....sprung a firetrap. How exactly can I remove this annoying problem? Thanks in advice n.n
                            Ouch... it's done by air in micro in a real game but I believe it cannot be done on emulator :/
                            __________________
                            ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                            Anime List | PSN Trophy List
                            Reply With Quote
                              #592    
                            Old August 30th, 2012 (1:42 AM).
                            PokemonMasters's Avatar
                            PokemonMasters PokemonMasters is offline
                            Always Remember Forever&After
                               
                              Join Date: Jun 2012
                              Location: Nuvema Town, Unova
                              Gender: Male
                              Nature: Calm
                              Posts: 403
                              can someone help me? whenever i enter the flowershop in my hack, its like im surfing. Im on top of a pokemon and the music is the surf music. Also whenever i go to a new place it doesnt show the name.
                              __________________

                              +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                              Reply With Quote
                                #593    
                              Old September 7th, 2012 (2:43 AM).
                              Seraphimon-sama Seraphimon-sama is offline
                                 
                                Join Date: Jun 2012
                                Gender: Male
                                Posts: 412
                                Quote:
                                Originally Posted by Adonis_x View Post
                                Des still runs a bit slow, but I guess I'll play on it since I want to view my pokemon summary lol.
                                Have you tried going to Config/Frame Skip and unchecking "Limit Framerate" and then checking the "9" at the bottom of the list. That works for me but remember to close the emulator then re-open it for the changes to work.
                                __________________
                                This signature has been disabled.
                                Exceeds the height limit of 350px.
                                Please review and fix the issues by reading the signature rules.

                                You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

                                Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
                                Reply With Quote
                                  #594    
                                Old September 7th, 2012 (1:10 PM).
                                RetroRoller's Avatar
                                RetroRoller RetroRoller is offline
                                Trailer Trash
                                   
                                  Join Date: Jun 2011
                                  Location: England
                                  Gender: Male
                                  Nature: Modest
                                  Posts: 111
                                  Quote:
                                  Originally Posted by PokemonMasters View Post
                                  can someone help me? whenever i enter the flowershop in my hack, its like im surfing. Im on top of a pokemon and the music is the surf music. Also whenever i go to a new place it doesnt show the name.
                                  Check your map settings in the Header tab, chances are it might say that your map type is underwater or something when you check Map Options > Type. Also, make sure the movement permissions aren't set to 4 for everything.
                                  __________________
                                  Eat pizza and stay punk rock

                                  I map for the Source SDK and dabble in ROM Hacking hmu.
                                  Reply With Quote
                                    #595    
                                  Old September 9th, 2012 (9:35 AM).
                                  Sixty3Zero Sixty3Zero is offline
                                     
                                    Join Date: Oct 2011
                                    Gender: Male
                                    Posts: 2
                                    Hi, I have read through the previous posts however if i missed this already I apologise. I am using a R4 cart with Wood R4 v1.51. when I try to put the ROM onto the micro sd from my laptop an error occurs and says Invalid MS-DOS Function. Has anyone else had this problem?

                                    Any Help will be much appriciated

                                    Thanks and sorry for any spelling mistakes
                                    Reply With Quote
                                      #596    
                                    Old September 12th, 2012 (6:38 AM).
                                    ShadowSpadeZA ShadowSpadeZA is offline
                                       
                                      Join Date: Sep 2012
                                      Gender: Male
                                      Posts: 1
                                      How do I make Liquid Crystal speed up to 5000% on VBA?

                                      In the original Crystal I can do this using the speed button, but on LC it only goes to 475%
                                      Reply With Quote
                                        #597    
                                      Old September 12th, 2012 (7:30 AM).
                                      Banjora Marxvile's Avatar
                                      Banjora Marxvile Banjora Marxvile is offline
                                      hOI!!!!!! i'm tEMMIE!!
                                         
                                        Join Date: May 2008
                                        Age: 24
                                        Gender: Male
                                        Nature: Bashful
                                        Posts: 3,487
                                        GBA games and hacks tend not to speed up as quickly as GB games, probably due to the amount of processing is needed for the 2.
                                        __________________


                                        Temmie vibrates intensely.

                                        awwAwa cute!! (pets u)

                                        OMG!! humans TOO CUTE (dies)

                                        can't blame a BARK for tryin'...

                                        RATED TEM OUTTA TEM.

                                        Reply With Quote
                                          #598    
                                        Old September 20th, 2012 (10:29 AM).
                                        Dter ic's Avatar
                                        Dter ic Dter ic is offline
                                        Fire Emblem....HEROES
                                         
                                        Join Date: Sep 2012
                                        Location: (Un)united Kingdom
                                        Age: 22
                                        Gender: Male
                                        Posts: 741
                                        I suggest you re download the ROM, using a different site/method, and don't use a download manager of any kind and stick with your browsers built in one. Backup any games you have to your computer, then search for "Panasonic SD formatter" download it, and install, insert your microSD card and run the tool. click format and once done you can redownload the wood firmware. if you don't have a program to manage .zip files then get 7zip and use it to extract the ROM and the Wood firmware. Copy over the games and the newly downloaded wood firmware, eject the SD card and go test to see if it works.
                                        Reply With Quote
                                          #599    
                                        Old September 22nd, 2012 (8:58 PM).
                                        Ibitul Ibitul is offline
                                           
                                          Join Date: Sep 2012
                                          Gender: Male
                                          Posts: 1
                                          I'm using TGB Dual. I pressed file>save state>0 and it saved a time stamp, but it's not in file>load state, so I have to start over. Did I do something wrong? How do you save on TGB?
                                          Reply With Quote
                                            #600    
                                          Old September 25th, 2012 (3:05 PM).
                                          Kindrindra Kindrindra is offline
                                             
                                            Join Date: Dec 2011
                                            Gender: Male
                                            Posts: 15
                                            Where is the Contest Move data in R/S/E?
                                            Reply With Quote
                                            Reply

                                            Quick Reply

                                            Join the conversation!

                                            Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                            Create a PokéCommunity Account

                                            Sponsored Links
                                            Thread Tools

                                            Posting Rules
                                            You may not post new threads
                                            You may not post replies
                                            You may not post attachments
                                            You may not edit your posts

                                            BB code is On
                                            Smilies are On
                                            [IMG] code is On
                                            HTML code is Off

                                            Forum Jump


                                            All times are GMT -8. The time now is 9:14 AM.