ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

TrollandToad.com
Closed Thread
 
Thread Tools
  #22751    
Old September 19th, 2012 (3:44 PM).
PincherD's Avatar
PincherD PincherD is offline
     
    Join Date: Aug 2012
    Gender: Male
    Posts: 4
    I've been trying to find a program, (or method) that edits the Pokemon's Ability, (like what each one does).

    Have any lying around here? XD

    Relevant Advertising!

      #22752    
    Old September 20th, 2012 (2:07 AM).
    PokemonMasters's Avatar
    PokemonMasters PokemonMasters is offline
    Always Remember Forever&After
       
      Join Date: Jun 2012
      Location: Nuvema Town, Unova
      Gender: Male
      Nature: Calm
      Posts: 403
      Quote:
      Originally Posted by PincherD View Post
      I've been trying to find a program, (or method) that edits the Pokemon's Ability, (like what each one does).

      Have any lying around here? XD
      try using yape. (yet another pokemon editor
      __________________

      +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
        #22753    
      Old September 20th, 2012 (2:52 AM).
      Aaron40's Avatar
      Aaron40 Aaron40 is offline
         
        Join Date: Sep 2009
        Gender: Male
        Posts: 551
        Hey,
        I have a R4i3DS but I can't get the 3DS roms to work, I have searched for a solution for hours and I haven't found anything
          #22754    
        Old September 20th, 2012 (3:37 AM).
        tajaros's Avatar
        tajaros tajaros is offline
        Hi I'm dawg
           
          Join Date: Apr 2012
          Location: Philippines
          Age: 18
          Gender: Male
          Nature: Timid
          Posts: 857
          Quote:
          Originally Posted by PokemonMasters View Post
          which program is the best to import cries? im using a-cry but it just has a lot of problems :/
          You can use PokecryGUI look up on old tut's on the Tutorial Forums, and maybe just do it manually cause, A-cry doesn't work that great to me...


          Quote:
          Originally Posted by PincherD View Post
          I've been trying to find a program, (or method) that edits the Pokemon's Ability, (like what each one does).

          Have any lying around here? XD
          If you're talking about changing a Pokemon's ability use YAPE, but, if you're talking about editing one's effects then there's no such tool yet... :/
          __________________
            #22755    
          Old September 20th, 2012 (7:27 AM).
          Rasenshurikenbum's Avatar
          Rasenshurikenbum Rasenshurikenbum is offline
          ASM is very cool!
             
            Join Date: Apr 2011
            Location: Poland
            Age: 21
            Gender: Male
            Nature: Relaxed
            Posts: 70
            Quote:
            Originally Posted by Aaron40 View Post
            Hey,
            I have a R4i3DS but I can't get the 3DS roms to work, I have searched for a solution for hours and I haven't found anything
            For now there is NO flashcard or emulator that supports 3DS games. Crown3DS is trying to make the first one but they haven't succeeded yet.
            __________________
            Check out my tutorials:Next tutorials coming soon!
              #22756    
            Old September 20th, 2012 (7:34 AM).
            itman itman is offline
            Back to ROM hacking. :D
               
              Join Date: May 2007
              Age: 23
              Nature: Adamant
              Posts: 100
              Where is the attack effects table located?
                #22757    
              Old September 20th, 2012 (9:56 AM).
              surfer treecko surfer treecko is offline
              help, how do I...?
                 
                Join Date: Aug 2012
                Posts: 21
                Is it possible to make a map in the Sevii Islands appear in Kanto?

                I've moved (and renamed, remapped etc.) One Island to Kanto and it appears on the world map, but opening the town map there gives me one of the sevii island maps.

                In addition to this, entering some of the buildings in town causes the screen to black (some of the house interiors are located on different maps if that means anything).
                  #22758    
                Old September 20th, 2012 (2:06 PM).
                sonic1's Avatar
                sonic1 sonic1 is offline
                ASM is my life now...
                   
                  Join Date: May 2008
                  Location: Portugal
                  Age: 23
                  Gender: Male
                  Nature: Timid
                  Posts: 79
                  Quote:
                  Originally Posted by surfer treecko View Post
                  Is it possible to make a map in the Sevii Islands appear in Kanto?

                  I've moved (and renamed, remapped etc.) One Island to Kanto and it appears on the world map, but opening the town map there gives me one of the sevii island maps.

                  In addition to this, entering some of the buildings in town causes the screen to black (some of the house interiors are located on different maps if that means anything).
                  Here's what you want:
                  http://sfc.pokefans.net/lesson.php?id=19

                  ~Sonic1
                  __________________
                  This signature has been disabled.
                  over 350px high
                  Please review and fix the issues by reading the signature rules.

                  You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

                  Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
                    #22759    
                  Old September 20th, 2012 (5:00 PM).
                  Brendino's Avatar
                  Brendino Brendino is offline
                  Good Bye & Good Night
                  • Moderator
                  • Crystal Tier
                  • Social Media
                   
                  Join Date: Dec 2009
                  Nature: Quiet
                  Posts: 7,464
                  This is something I've wondered about for quite a while, and through searching I couldn't find much on it.

                  My question is- what exactly determines the size of Pokemon like Heracross, Magikarp, Barboach and Shroomish when their size gets measured by certain NPCs (ex.: Heracross on Six Island, Shroomish in Sootopolis)? Without knowing a lot about hacking, as far as I can tell it doesn't seem like a Pokemon's IVs have much to do with it, unless I didn't look at them hard enough. I would think that it would either be randomized or some hidden value on the individual Pokemon, but again, I really only know the basics of hacking, and was just curious if anyone knew.
                  __________________


                       
                    #22760    
                  Old September 21st, 2012 (3:34 AM).
                  eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
                     
                    Join Date: Sep 2012
                    Gender: Male
                    Posts: 9
                    I want to disable/remove/delete a text screen.

                    When I load my Emerald ROM (spanish edition) the same message always appears: Battery dry, you can save but no temporal event will happen, or something like that.

                    Now, I know that is because of RTC, the thing is, I can't fix the RTC thing, and the message is soo annoying.

                    So I don't care if the time is always the same, I don't want to se the warning eeevery time.

                    I managed to remove all the text with a text editor but the warning screen stills there (with no text but still...).

                    Can some help me?

                    Thanks.
                      #22761    
                    Old September 21st, 2012 (8:03 AM).
                    Spherical Ice's Avatar
                    Spherical Ice Spherical Ice is offline
                    • Crystal Tier
                     
                    Join Date: Nov 2007
                    Location: Bristol, UK
                    Age: 19
                    Posts: 5,231
                    When starting up Ruby, Sapphire or Emerald, you may receive a message indicating that the battery has run dry. The message appears like this:

                    The internal battery has run dry. The game can be played. However, clock-based events will no longer occur.

                    Clock-based events may or may not be important to you. Should you wish to fix this, it can simply be fixed by navigating through the menu bar, selecting Options, opening the Emulator submenu and selecting "Real Time Clock".

                    From: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=73966
                    __________________

                    A Pokemon that is discriminated!
                    Support squirtle and make it everyone's favourite.
                      #22762    
                    Old September 21st, 2012 (8:38 AM).
                    surfer treecko surfer treecko is offline
                    help, how do I...?
                       
                      Join Date: Aug 2012
                      Posts: 21
                      Quote:
                      Originally Posted by sonic1 View Post
                      Here's what you want:
                      url

                      ~Sonic1
                      I hate to be annoying, but I'm not entirely sure what I'm supposed to do...

                      I' guessing I have to change the worldmapvalue of each map I want to use to be less than 8E? But I've no idea where the worldmapvalue for each map in the hex editor...
                        #22763    
                      Old September 21st, 2012 (8:40 AM).
                      eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
                         
                        Join Date: Sep 2012
                        Gender: Male
                        Posts: 9
                        Quote:
                        Originally Posted by Spherical Ice View Post
                        When starting up Ruby, Sapphire or Emerald, you may receive a message indicating that the battery has run dry. The message appears like this:

                        The internal battery has run dry. The game can be played. However, clock-based events will no longer occur.

                        Clock-based events may or may not be important to you. Should you wish to fix this, it can simply be fixed by navigating through the menu bar, selecting Options, opening the Emulator submenu and selecting "Real Time Clock".
                        I can't do that because I'm going to play the rom on a flashcart that does not have rtc or an option like that. That's why I want to remove that screen in particular. Is it hard?
                          #22764    
                        Old September 21st, 2012 (11:25 AM).
                        BOH BOH is offline
                           
                          Join Date: Aug 2007
                          Posts: 31
                          Hi,

                          i've just downloaded A-MAP 1.95, but when i load a FR rom, the world map editor button remain disabled. Why? Where can i do for edit FR world map?

                          Thanks a lot
                          __________________
                          Trucchi, Soluzioni, Guide, Cheats e Rom Pokemon Diamante e Perla, Hack roms complete e in costruzione, Hack rom tools, Videogames, Photoshop e tanto tanto altro....basta un click
                            #22765    
                          Old September 21st, 2012 (11:52 AM).
                          itman itman is offline
                          Back to ROM hacking. :D
                             
                            Join Date: May 2007
                            Age: 23
                            Nature: Adamant
                            Posts: 100
                            Quote:
                            Originally Posted by BOH View Post
                            Hi,

                            i've just downloaded A-MAP 1.95, but when i load a FR rom, the world map editor button remain disabled. Why? Where can i do for edit FR world map?

                            Thanks a lot
                            Darth just released a new tool for that, and it's freaking amazing so I would highly suggest using that.

                            http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=286798

                            Since A-MAP 1.95 is just a beta at the moment, the world map editing feature has yet to be made/released.
                              #22766    
                            Old September 21st, 2012 (12:56 PM).
                            PokemonMasters's Avatar
                            PokemonMasters PokemonMasters is offline
                            Always Remember Forever&After
                               
                              Join Date: Jun 2012
                              Location: Nuvema Town, Unova
                              Gender: Male
                              Nature: Calm
                              Posts: 403
                              how do you add new mugshots to ruby? i know how to show them (via script), i want to know how to insert new mugshots to the game. like the pokepic
                              __________________

                              +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                                #22767    
                              Old September 21st, 2012 (11:51 PM).
                              Satoshi Ookami's Avatar
                              Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                              Memento Mori
                              • Gold Tier
                               
                              Join Date: Jul 2008
                              Location: Abyss of Time, Great Seal
                              Age: 25
                              Gender: Male
                              Nature: Calm
                              Posts: 14,504
                              Quote:
                              Originally Posted by PokemonMasters View Post
                              how do you add new mugshots to ruby? i know how to show them (via script), i want to know how to insert new mugshots to the game. like the pokepic
                              You must replace Pokémon with mugshots by using UnlZ.
                              __________________
                              ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                              Anime List | PSN Trophy List
                                #22768    
                              Old September 21st, 2012 (11:55 PM).
                              tajaros's Avatar
                              tajaros tajaros is offline
                              Hi I'm dawg
                                 
                                Join Date: Apr 2012
                                Location: Philippines
                                Age: 18
                                Gender: Male
                                Nature: Timid
                                Posts: 857
                                Quote:
                                Originally Posted by PokemonMasters View Post
                                how do you add new mugshots to ruby? i know how to show them (via script), i want to know how to insert new mugshots to the game. like the pokepic
                                View this thread...

                                http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=267021
                                __________________
                                  #22769    
                                Old September 22nd, 2012 (1:16 AM).
                                BOH BOH is offline
                                   
                                  Join Date: Aug 2007
                                  Posts: 31
                                  Quote:
                                  Originally Posted by itman View Post
                                  Darth just released a new tool for that, and it's freaking amazing so I would highly suggest using that.

                                  http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=286798

                                  Since A-MAP 1.95 is just a beta at the moment, the world map editing feature has yet to be made/released.
                                  Thanks. Using that tool is possible to change both the graphic and the position of city names?

                                  thanks
                                  __________________
                                  Trucchi, Soluzioni, Guide, Cheats e Rom Pokemon Diamante e Perla, Hack roms complete e in costruzione, Hack rom tools, Videogames, Photoshop e tanto tanto altro....basta un click
                                    #22770    
                                  Old September 22nd, 2012 (1:24 AM).
                                  PokemonMasters's Avatar
                                  PokemonMasters PokemonMasters is offline
                                  Always Remember Forever&After
                                     
                                    Join Date: Jun 2012
                                    Location: Nuvema Town, Unova
                                    Gender: Male
                                    Nature: Calm
                                    Posts: 403
                                    Quote:
                                    Originally Posted by tajaros View Post
                                    no, i already know the script i want to know how to insert new images for the mugshots.
                                    __________________

                                    +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                                      #22771    
                                    Old September 22nd, 2012 (1:44 AM).
                                    tajaros's Avatar
                                    tajaros tajaros is offline
                                    Hi I'm dawg
                                       
                                      Join Date: Apr 2012
                                      Location: Philippines
                                      Age: 18
                                      Gender: Male
                                      Nature: Timid
                                      Posts: 857
                                      Quote:
                                      Originally Posted by PokemonMasters View Post
                                      no, i already know the script i want to know how to insert new images for the mugshots.
                                      Replace some Pokemon Sprites you do not use, then just call them upon showpokepic...
                                      You can use the Advanced Sprite Editor...
                                      __________________
                                        #22772    
                                      Old September 22nd, 2012 (4:15 AM).
                                      alypkm alypkm is offline
                                         
                                        Join Date: Sep 2009
                                        Gender: Male
                                        Posts: 8
                                        guys ! I'm not sure if this the right place or not, but how do I make the pokemon sprites in fire red animated ?
                                          #22773    
                                        Old September 22nd, 2012 (7:41 AM).
                                        Andrut's Avatar
                                        Andrut Andrut is offline
                                        Collecting dust since 1898
                                           
                                          Join Date: Dec 2009
                                          Location: Warsaw, Poland
                                          Age: 19
                                          Posts: 286
                                          How can you change the default battle music for a trainer class?
                                          * Emerald, if it matters.
                                            #22774    
                                          Old September 22nd, 2012 (7:49 AM).
                                          eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
                                             
                                            Join Date: Sep 2012
                                            Gender: Male
                                            Posts: 9
                                            No solution for my problem?
                                              #22775    
                                            Old September 22nd, 2012 (7:55 AM).
                                            LCCoolJ95's Avatar
                                            LCCoolJ95 LCCoolJ95 is offline
                                            Limited Capacity
                                               
                                              Join Date: May 2009
                                              Location: The World That Never Was
                                              Age: 22
                                              Gender: Male
                                              Nature: Naive
                                              Posts: 527
                                              Hey, how do you change Trainer pictures, or add sprites to a rom? I'm working on an Emerald hack and it needs 20 trainer sprites.
                                              Closed Thread

                                              Quick Reply

                                              Join the conversation!

                                              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                              Create a PokéCommunity Account

                                              Sponsored Links
                                              Thread Tools

                                              Posting Rules
                                              You may not post new threads
                                              You may not post replies
                                              You may not post attachments
                                              You may not edit your posts

                                              BB code is On
                                              Smilies are On
                                              [IMG] code is On
                                              HTML code is Off

                                              Forum Jump


                                              All times are GMT -8. The time now is 2:37 AM.