ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

TrollandToad.com
Closed Thread
 
Thread Tools
  #22851    
Old September 30th, 2012 (4:35 PM).
mewmasterify's Avatar
mewmasterify mewmasterify is offline
Actual Mew
     
    Join Date: Apr 2011
    Location: Faraway Island
    Age: 17
    Gender: Male
    Nature: Quiet
    Posts: 71
    is it possible to make the Pokemon game where you can choose a Hard Mode or Easy Mode like what they did on Black 2 and White 2?
    __________________

    Relevant Advertising!

      #22852    
    Old September 30th, 2012 (5:48 PM).
    Renegade's Avatar
    Renegade Renegade is offline
    Time for real life...
       
      Join Date: Nov 2011
      Location: United States
      Gender: Male
      Nature: Careful
      Posts: 998
      I have a question. Hope someone can answer!

      What is the size of the Pokemon Fire Red background? Thanks for your time in advance!
        #22853    
      Old September 30th, 2012 (6:40 PM).
      awipe1's Avatar
      awipe1 awipe1 is offline
         
        Join Date: Aug 2012
        Gender: Male
        Posts: 215
        I was wondering if anyone could teach me how to make in gametrade scripts.
        I'm pretty decent at scripting, I wouldn't call myself advanced but I know the use of variables and flags and such yada yada yada. So if you are able to teach me how to make in game trades, I would love it =) Or if you could send me to a tutorial that shows that kinda stuff too that would be awesome! =)
          #22854    
        Old September 30th, 2012 (9:00 PM).
        KingEddy's Avatar
        KingEddy KingEddy is offline
           
          Join Date: Feb 2012
          Gender: Male
          Posts: 4
          Hi guys, Im working on my first Rom hack ever, anyway my question is how to a make it so the player can only pick one starter from prof oak. Also I wish for there to be just one pokeball on the table. Im using a Fire Red rom
            #22855    
          Old September 30th, 2012 (9:30 PM).
          Satoshi Ookami's Avatar
          Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
          Memento Mori
          • Gold Tier
           
          Join Date: Jul 2008
          Location: Abyss of Time, Great Seal
          Age: 25
          Gender: Male
          Nature: Calm
          Posts: 14,503
          Quote:
          Originally Posted by mewmasterify View Post
          is it possible to make the Pokemon game where you can choose a Hard Mode or Easy Mode like what they did on Black 2 and White 2?
          Actually... that's possible... It would reduce the number of trainers, though...
          My point is that you can make event at the beginning and let players choose which mode they want. If they want Hard mode, then set a specific flag you will check everytime trainer will be about to battle. If it's set, player will battle a harder version of trainer.
          As I said, it would reduce the number of trainers because each trainer would have to have 1 "clone" which would be the harder version of him/herself.
          __________________
          ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

          Anime List | PSN Trophy List
            #22856    
          Old October 1st, 2012 (1:35 AM).
          suryabharat's Avatar
          suryabharat suryabharat is offline
          Koolbuddy85
             
            Join Date: Sep 2012
            Gender: Male
            Posts: 6
            I was searching all over internet for something which i cant find till now

            My aim is to add new trainers to a GBA Rom that means creat a new trainer ID like leaving all the default trainer IDs unchanged.

            It would be grateful if somebody replied.
              #22857    
            Old October 1st, 2012 (4:10 AM).
            awipe1's Avatar
            awipe1 awipe1 is offline
               
              Join Date: Aug 2012
              Gender: Male
              Posts: 215
              Quote:
              Originally Posted by suryabharat View Post
              I was searching all over internet for something which i cant find till now

              My aim is to add new trainers to a GBA Rom that means creat a new trainer ID like leaving all the default trainer IDs unchanged.

              It would be grateful if somebody replied.
              I think what you want is advanced trainer
                #22858    
              Old October 1st, 2012 (5:45 AM).
              suryabharat's Avatar
              suryabharat suryabharat is offline
              Koolbuddy85
                 
                Join Date: Sep 2012
                Gender: Male
                Posts: 6
                Quote:
                Originally Posted by awipe1 View Post
                I think what you want is advanced trainer

                Thankx awipe1 but I know how to update the trainer with new trainer spirite and replace the existing trainer ID with new trainer.

                What I want is, if u have say 300 trainers already in the Rom and no empty trainer ID slots now I want couple of extra trainers say 5 so total 305 trainers with their different trainer IDs. The better example is Emerald Rom which has no empty trainer ID slots where I want new trainers to be added to the Rom.

                Can any one help me out with solution.
                  #22859    
                Old October 1st, 2012 (7:49 AM).
                Nick20Haunter Nick20Haunter is offline
                   
                  Join Date: Sep 2012
                  Gender: Male
                  Posts: 2
                  well now im aware that theif only allows you to keep the item in a wild pokemon battle i need to make it so it keeps the item in trainer battles too. how can i make this possible for fire red?
                    #22860    
                  Old October 1st, 2012 (9:37 AM).
                  Jambo51's Avatar
                  Jambo51 Jambo51 is offline
                  Glory To Arstotzka
                     
                    Join Date: Jun 2009
                    Gender: Male
                    Nature: Quiet
                    Posts: 732
                    Quote:
                    Originally Posted by suryabharat View Post
                    I was searching all over internet for something which i cant find till now

                    My aim is to add new trainers to a GBA Rom that means creat a new trainer ID like leaving all the default trainer IDs unchanged.

                    It would be grateful if somebody replied.
                    There's no easy way to do it, since the Trainers use up flags in memory, and adding any extra Trainers means the new Trainers' flags clash with standard flags used by the game.

                    They need to be repointed for them to work, and that, my friend, requires a lot of ASM, and, what's more, is that ASM is unreliable at best *Bashes own code*
                    __________________
                    Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
                      #22861    
                    Old October 1st, 2012 (11:20 AM).
                    suryabharat's Avatar
                    suryabharat suryabharat is offline
                    Koolbuddy85
                       
                      Join Date: Sep 2012
                      Gender: Male
                      Posts: 6
                      Thank-you Jambo51 for giving this information I am new to hacking rom and now knowing that its little difficult right way to get into ASM stuff as u said I will skip this for time being ...
                        #22862    
                      Old October 1st, 2012 (1:59 PM).
                      Felgrand89 Felgrand89 is offline
                         
                        Join Date: Aug 2012
                        Gender: Male
                        Posts: 15
                        Is there any other way to change the original name of a pokemon inn Platinum version, because PPRE is not working for me.
                          #22863    
                        Old October 1st, 2012 (6:48 PM).
                        awipe1's Avatar
                        awipe1 awipe1 is offline
                           
                          Join Date: Aug 2012
                          Gender: Male
                          Posts: 215
                          Quote:
                          Originally Posted by suryabharat View Post
                          Thankx awipe1 but I know how to update the trainer with new trainer spirite and replace the existing trainer ID with new trainer.

                          What I want is, if u have say 300 trainers already in the Rom and no empty trainer ID slots now I want couple of extra trainers say 5 so total 305 trainers with their different trainer IDs. The better example is Emerald Rom which has no empty trainer ID slots where I want new trainers to be added to the Rom.

                          Can any one help me out with solution.
                          Oh sorry I don't know how to do that =(
                          But I am having the same issue with YAPE and available moves, I am trying to make a POKEMON have more available moves then the default, so if you know how to do this let me know! =)
                            #22864    
                          Old October 3rd, 2012 (2:29 AM).
                          openkaart's Avatar
                          openkaart openkaart is offline
                          Chilling like snorlax
                             
                            Join Date: Mar 2012
                            Location: Amsterdam
                            Age: 30
                            Gender: Male
                            Posts: 99
                            Hi I'm not sure iff i'm at the right place for this.
                            but my question is about never black and white but that threat is closed.
                            so where can I ask my question?

                            My queation is : im stuck at busque arnica(spanish version) im stuck at the down left corner
                            I jump down a ledge and there is an exit there but I can get out.

                            What to do?

                            And is there an english version?
                              #22865    
                            Old October 3rd, 2012 (3:55 AM). Edited October 3rd, 2012 by Pinkish Purple.
                            Pinkish Purple's Avatar
                            Pinkish Purple Pinkish Purple is offline
                            五代目水影
                            • Silver Tier
                             
                            Join Date: Aug 2012
                            Location: Kirigakure
                            Age: 19
                            Gender: Female
                            Nature: Naughty
                            Posts: 368
                            Quote:
                            Originally Posted by openkaart View Post
                            My question is : im stuck at busque arnica (spanish version) im stuck at the down left corner
                            I jump down a ledge and there is an exit there but I can get out.
                            That just means that the alpha/beta has ended.

                            Quote:
                            Originally Posted by Rise_of_Darkrai View Post
                            I'm working on a hack right now and I'm wondering how to create a warp from a pokemon event, like if you engage a legendary, i want it to send me somewhere. Can anyone give me some advice?

                            Also, does anyone know where I can find script and hex editing tutorials besides youtube, I'm better at reading than watching video. And I would like to know how to remove the Birch event so I can just access the bag.
                            This question belongs to the script help thread.
                            __________________
                              #22866    
                            Old October 3rd, 2012 (5:44 AM).
                            YellowMilk YellowMilk is offline
                               
                              Join Date: Sep 2012
                              Gender: Male
                              Posts: 1
                              I have a problem whenever I load a map i created later on in the day it gives me eaccess violation error. anyway to fix it?
                                #22867    
                              Old October 3rd, 2012 (8:24 AM).
                              robosllim's Avatar
                              robosllim robosllim is offline
                                 
                                Join Date: Jan 2012
                                Gender: Male
                                Posts: 13
                                I've searched pretty thoroughly, both through the offsets in unLZ myself and through the forums here.

                                All I want is the offsets for the Pokemon type graphics. That is, the little boxes that say "Fire", "Fight", etc. in the Pokemon stat screen. I found a thread that had the offset for Ruby, but nothing for Fire Red, and the general offsets thread I found for Fire Red didn't list this offset in particular.

                                Help is much appreciated!
                                  #22868    
                                Old October 3rd, 2012 (8:53 AM). Edited October 3rd, 2012 by AtecainCorp..
                                AtecainCorp.'s Avatar
                                AtecainCorp. AtecainCorp. is offline
                                Rejishan awake...
                                   
                                  Join Date: Jun 2008
                                  Location: Takoabe Town (Region Thonsu)
                                  Age: 24
                                  Gender: Male
                                  Nature: Hardy
                                  Posts: 1,250
                                  I have a question.
                                  It was possible to do in POKEMON RUBY more than 3 starters to chose?
                                  In plot of my Pokemon Ruby hack I want give a player able to chose one from Five starters... It was possible to add two more starters?
                                  -----------------
                                  Another my problem is... When i add pokemons to 27 empty slots in RUBY... I have two strange problems.
                                  1. Random Freeze
                                  2. Wally Catching study

                                  How can i Fix that?
                                  __________________
                                  - My new Project comming Soon
                                    #22869    
                                  Old October 3rd, 2012 (9:56 AM).
                                  Felgrand89 Felgrand89 is offline
                                     
                                    Join Date: Aug 2012
                                    Gender: Male
                                    Posts: 15
                                    Can someone please help me with PPRE, It wont save any time I change a pokemons name
                                      #22870    
                                    Old October 3rd, 2012 (9:57 AM).
                                    Rise_of_Darkrai's Avatar
                                    Rise_of_Darkrai Rise_of_Darkrai is offline
                                       
                                      Join Date: Sep 2012
                                      Gender: Male
                                      Posts: 7
                                      Quote:
                                      Originally Posted by YellowMilk View Post
                                      I have a problem whenever I load a map i created later on in the day it gives me eaccess violation error. anyway to fix it?
                                      I had that problem too, just load your rom, then manually open your map by it's bank and map number.
                                        #22871    
                                      Old October 3rd, 2012 (11:05 AM).
                                      robosllim's Avatar
                                      robosllim robosllim is offline
                                         
                                        Join Date: Jan 2012
                                        Gender: Male
                                        Posts: 13
                                        Quote:
                                        Originally Posted by robosllim View Post
                                        I've searched pretty thoroughly, both through the offsets in unLZ myself and through the forums here.

                                        All I want is the offsets for the Pokemon type graphics. That is, the little boxes that say "Fire", "Fight", etc. in the Pokemon stat screen. I found a thread that had the offset for Ruby, but nothing for Fire Red, and the general offsets thread I found for Fire Red didn't list this offset in particular.

                                        Help is much appreciated!
                                        Found the answer. The offset in Tile Molester is 00E95FDC.
                                          #22872    
                                        Old October 3rd, 2012 (1:39 PM).
                                        mewmasterify's Avatar
                                        mewmasterify mewmasterify is offline
                                        Actual Mew
                                           
                                          Join Date: Apr 2011
                                          Location: Faraway Island
                                          Age: 17
                                          Gender: Male
                                          Nature: Quiet
                                          Posts: 71
                                          is it Possible to make a Hack where you can be Evil or Good? and if you can please tell me
                                          __________________
                                            #22873    
                                          Old October 3rd, 2012 (3:14 PM).
                                          shinyabsol1's Avatar
                                          shinyabsol1 shinyabsol1 is offline
                                          Pokemon DarkJasper!?
                                             
                                            Join Date: Aug 2010
                                            Gender: Male
                                            Nature: Calm
                                            Posts: 330
                                            Quote:
                                            Originally Posted by mewmasterify
                                            is it Possible to make a Hack where you can be Evil or Good? and if you can please tell me
                                            What exactly do you mean? If you mean a karma sort of system, then yes you can.
                                              #22874    
                                            Old October 4th, 2012 (1:31 AM).
                                            PokemonMasters's Avatar
                                            PokemonMasters PokemonMasters is offline
                                            Always Remember Forever&After
                                               
                                              Join Date: Jun 2012
                                              Location: Nuvema Town, Unova
                                              Gender: Male
                                              Nature: Calm
                                              Posts: 403
                                              if your gonna make a puzzle, like in the ruins of alpha, or in Dark Cry, does it require asm?
                                              __________________

                                              +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                                                #22875    
                                              Old October 4th, 2012 (1:33 AM).
                                              Satoshi Ookami's Avatar
                                              Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                                              Memento Mori
                                              • Gold Tier
                                               
                                              Join Date: Jul 2008
                                              Location: Abyss of Time, Great Seal
                                              Age: 25
                                              Gender: Male
                                              Nature: Calm
                                              Posts: 14,503
                                              Quote:
                                              Originally Posted by Ksiazek Bartlomiej View Post
                                              I have a question.
                                              It was possible to do in POKEMON RUBY more than 3 starters to chose?
                                              In plot of my Pokemon Ruby hack I want give a player able to chose one from Five starters... It was possible to add two more starters?
                                              You will have to re-make the giving Pokémon script, preferably deleting Nintendo's and make a new one.

                                              Quote:
                                              Originally Posted by mewmasterify View Post
                                              is it Possible to make a Hack where you can be Evil or Good? and if you can please tell me
                                              Well... DJG made this possible in Ruby Destiny Life of Guardians, check that and if it's what you want, then the answer will obviously be yes =)
                                              __________________
                                              ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                                              Anime List | PSN Trophy List
                                              Closed Thread

                                              Quick Reply

                                              Join the conversation!

                                              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                              Create a PokéCommunity Account

                                              Sponsored Links
                                              Thread Tools

                                              Posting Rules
                                              You may not post new threads
                                              You may not post replies
                                              You may not post attachments
                                              You may not edit your posts

                                              BB code is On
                                              Smilies are On
                                              [IMG] code is On
                                              HTML code is Off

                                              Forum Jump


                                              All times are GMT -8. The time now is 12:09 AM.