Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

Draconius GO
Reply
 
Thread Tools
  #26    
Old March 13th, 2013 (3:52 AM).
AimayBee's Avatar
AimayBee AimayBee is offline
Mighty Spriter
     
    Join Date: Feb 2010
    Location: Cloud 9
    Age: 25
    Gender: Female
    Nature: Gentle
    Posts: 213
    Quote:
    Originally Posted by Pinkish Purple View Post
    I found a way :D Open NSE goto>Edit>preferences>Width/Height to the desired number(16/32/64)>near save press the arrow at Index and make it All, after this press save and your done.
    That's what I said. You can also use the options part then plugins to edit everything other than OWs.
    __________________

    I've had a few requests to make this hack an actual thing now. So I'm re-inserting the tileset into an earlier, non-corrupted file.



    Let me know if you want the beta 0.5.
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #27    
    Old March 24th, 2013 (9:12 AM). Edited March 24th, 2013 by hackstar.
    hackstar's Avatar
    hackstar hackstar is offline
    Check it out!!
       
      Join Date: Jan 2013
      Location: Dhaka
      Gender: Male
      Nature: Gentle
      Posts: 243
      then this way really works...then no need to follow that big tutorial of karatekid..

      okay anything bug or glitch founded,by using this method.
      __________________
      Always FEEL CONFIDENT!!!
      Reply With Quote
        #28    
      Old April 11th, 2013 (4:32 PM).
      PiplupGHacker's Avatar
      PiplupGHacker PiplupGHacker is offline
      Keeping the dream alive.
         
        Join Date: Mar 2007
        Location: New Lenox, IL
        Age: 20
        Gender: Female
        Nature: Lonely
        Posts: 125
        I'm sure this has been answered a billion times before, but..



        Y U DO DIS GAEM? Shows up fine in Overworld Editor, but not in the game ._.
        Thanks for the tutorial though, Irfanview is plenty useful for sprite editing/cropping/etc.
        __________________
        Click above for my collab YouTube Let's Play channel!
        Featuring games like Pokemon SoulSilver, Mystery Dungeon, and Persona 3: FES!
        Reply With Quote
          #29    
        Old April 11th, 2013 (4:50 PM).
        Pinkish Purple's Avatar
        Pinkish Purple Pinkish Purple is offline
        五代目水影
        • Silver Tier
         
        Join Date: Aug 2012
        Location: Kirigakure
        Age: 19
        Gender: Female
        Nature: Naughty
        Posts: 368
        Quote:
        Originally Posted by PiplupGHacker View Post
        I'm sure this has been answered a billion times before, but..



        Y U DO DIS GAEM? Shows up fine in Overworld Editor, but not in the game ._.
        Thanks for the tutorial though, Irfanview is plenty useful for sprite editing/cropping/etc.
        I gotta say, that's a pretty nice OW u got there Well, It's probably a problem with the Palettes. Palettes ALWAYS have problems. If it isn't, there are a bunch more possibilities. Let me walk you through a few. First, try and see if you've done this:



        If you have, It may be a problem with IrfanView. Save that OW as 0_0 or something, and open it with irfanview. (You should also include all the other OWs inside too, so it won't be so troublesome) Press Image>Palette>Edit Palette. Change the FIRST colour with the BACKGROUND colour. Now, save it as something else, and open that new img with Paint, and 0_0 on the other side. At 0_0, press "Select All" and copy the OWs and paste them on your new Paint. Save the new paint, and you can also delete 0_0 now. Open NSE (Wouldn't recommend you to use OWE) and import everything.

        The third problem may come from, as I have previously stated, OWE. OWE is really buggy and it's abilities are VERY limited. Try to use NSE instead.
        __________________
        Reply With Quote
          #30    
        Old April 12th, 2013 (6:25 PM).
        PiplupGHacker's Avatar
        PiplupGHacker PiplupGHacker is offline
        Keeping the dream alive.
           
          Join Date: Mar 2007
          Location: New Lenox, IL
          Age: 20
          Gender: Female
          Nature: Lonely
          Posts: 125
          Eh, I think the design of the character (black outline) is causing a problem. Honestly, I had taken those from the public section of Whack a Hack. I think I'm gonna try it with other sprites (I did try all you suggested, though) but if I can't get that to work I'll be fine with the original OWs for now.
          __________________
          Click above for my collab YouTube Let's Play channel!
          Featuring games like Pokemon SoulSilver, Mystery Dungeon, and Persona 3: FES!
          Reply With Quote
            #31    
          Old April 13th, 2013 (8:44 PM).
          Pinkish Purple's Avatar
          Pinkish Purple Pinkish Purple is offline
          五代目水影
          • Silver Tier
           
          Join Date: Aug 2012
          Location: Kirigakure
          Age: 19
          Gender: Female
          Nature: Naughty
          Posts: 368
          Quote:
          Originally Posted by PiplupGHacker View Post
          Eh, I think the design of the character (black outline) is causing a problem. Honestly, I had taken those from the public section of Whack a Hack. I think I'm gonna try it with other sprites (I did try all you suggested, though) but if I can't get that to work I'll be fine with the original OWs for now.
          Okay Just drop me a VM or post here anytime you need help.
          __________________
          Reply With Quote
            #32    
          Old April 16th, 2013 (9:46 AM).
          Quickster's Avatar
          Quickster Quickster is offline
          Dream or Drop?
             
            Join Date: Oct 2007
            Gender: Male
            Nature: Quiet
            Posts: 351
            Quote:
            Originally Posted by PiplupGHacker View Post
            Eh, I think the design of the character (black outline) is causing a problem. Honestly, I had taken those from the public section of Whack a Hack. I think I'm gonna try it with other sprites (I did try all you suggested, though) but if I can't get that to work I'll be fine with the original OWs for now.
            I dont know if this is relevant to you or not anymore, but it was the fact that you had black as the first palette. The first one on an overworld is the background color, which will always be transparent. In the program NSE you should be able to easily switch those around.
            __________________
            I laugh looking at this.

            But sometimes I want to come back to it...

            Reply With Quote
              #33    
            Old April 16th, 2013 (8:41 PM).
            Shadowraze's Avatar
            Shadowraze Shadowraze is offline
            ur mum
               
              Join Date: Apr 2013
              Location: ur mum
              Age: 18
              Gender: Other
              Nature: Lonely
              Posts: 798
              Quote:
              Originally Posted by PiplupGHacker View Post
              I'm sure this has been answered a billion times before, but..



              Y U DO DIS GAEM? Shows up fine in Overworld Editor, but not in the game ._.
              Thanks for the tutorial though, Irfanview is plenty useful for sprite editing/cropping/etc.
              That is because you haven't indexed it properly. The old copy paste thingy in paint still works in Windows 7 & 8 if you download Paint XP.
              Reply With Quote
                #34    
              Old April 18th, 2013 (3:26 AM).
              Pinkish Purple's Avatar
              Pinkish Purple Pinkish Purple is offline
              五代目水影
              • Silver Tier
               
              Join Date: Aug 2012
              Location: Kirigakure
              Age: 19
              Gender: Female
              Nature: Naughty
              Posts: 368
              Quote:
              Originally Posted by Shadowraze View Post
              That is because you haven't indexed it properly. The old copy paste thingy in paint still works in Windows 7 & 8 if you download Paint XP.
              Quote:
              Originally Posted by Quickster View Post
              I dont know if this is relevant to you or not anymore, but it was the fact that you had black as the first palette. The first one on an overworld is the background color, which will always be transparent. In the program NSE you should be able to easily switch those around.
              Yup, like both of them said, the problem must have came from IrfanView's palette changing.
              __________________
              Reply With Quote
                #35    
              Old April 20th, 2013 (8:00 PM).
              Aryan143's Avatar
              Aryan143 Aryan143 is offline
              The Fennekin Fan!
                 
                Join Date: Jul 2012
                Location: Delhi, India
                Age: 17
                Gender: Male
                Nature: Modest
                Posts: 756
                I tried to insert new OWs in my hack by this method and they seems to work fine. But problem is that after insert new OWs it screws up the palette of other OWs. Please help me.
                __________________
                Check out my gaming company:

                Reply With Quote
                  #36    
                Old April 20th, 2013 (10:38 PM).
                Shadowraze's Avatar
                Shadowraze Shadowraze is offline
                ur mum
                   
                  Join Date: Apr 2013
                  Location: ur mum
                  Age: 18
                  Gender: Other
                  Nature: Lonely
                  Posts: 798
                  Quote:
                  Originally Posted by Aryan143 View Post
                  I tried to insert new OWs in my hack by this method and they seems to work fine. But problem is that after insert new OWs it screws up the palette of other OWs. Please help me.
                  Of course they will be since different OW's use the same Pallete.

                  In order for you to have a seperate pallete from the others use this tutorial by Quickster. http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=275160
                  Reply With Quote
                    #37    
                  Old April 21st, 2013 (12:37 AM).
                  Aryan143's Avatar
                  Aryan143 Aryan143 is offline
                  The Fennekin Fan!
                     
                    Join Date: Jul 2012
                    Location: Delhi, India
                    Age: 17
                    Gender: Male
                    Nature: Modest
                    Posts: 756
                    Thanks for giving me the link to that tutorial. Now I can add OWs without any problem.
                    __________________
                    Check out my gaming company:

                    Reply With Quote
                      #38    
                    Old April 23rd, 2013 (4:34 AM).
                    Eren Jaeger's Avatar
                    Eren Jaeger Eren Jaeger is offline
                    Pianoist
                       
                      Join Date: Apr 2013
                      Location: EARTH
                      Gender: Male
                      Nature: Serious
                      Posts: 155
                      It makes the sprite poop at paint -__- anyways, thanks this helped a lot to my hack
                      __________________
                      Music is art
                      Reply With Quote
                        #39    
                      Old March 28th, 2014 (6:06 PM).
                      Astraea's Avatar
                      Astraea Astraea is offline
                      The Storm of Friendship
                         
                        Join Date: Sep 2013
                        Location: Otago, New Zealand
                        Age: 21
                        Gender: Male
                        Nature: Brave
                        Posts: 2,116
                        I have a trouble when i try to import the OW, it says, index is out of the bound of array and The Sprites box becomes black! help me some one!
                        __________________
                        Reply With Quote
                          #40    
                        Old March 30th, 2014 (8:35 AM).
                        Sniper's Avatar
                        Sniper Sniper is offline
                        ふゆかい
                           
                          Join Date: Nov 2013
                          Location: Philippines
                          Gender: Male
                          Nature: Quiet
                          Posts: 1,453
                          Quote:
                          Originally Posted by MegaIndianCharizardX View Post
                          I have a trouble when i try to import the OW, it says, index is out of the bound of array and The Sprites box becomes black! help me some one!
                          Can you like show pictures? Obviously, you did something wrong. Follow the steps correctly and make sure you have a backup.
                          __________________


                          Reply With Quote
                          Reply

                          Quick Reply

                          Join the conversation!

                          Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                          Create a PokéCommunity Account

                          Sponsored Links
                          Thread Tools

                          Posting Rules
                          You may not post new threads
                          You may not post replies
                          You may not post attachments
                          You may not edit your posts

                          BB code is On
                          Smilies are On
                          [IMG] code is On
                          HTML code is Off

                          Forum Jump


                          All times are GMT -8. The time now is 1:37 PM.