Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

Reply
 
Thread Tools
  #51    
Old April 1st, 2013 (8:20 PM).
pyrax91 pyrax91 is offline
     
    Join Date: Mar 2013
    Gender: Male
    Posts: 1
    how do i use this tool do i patch it to a rom?
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #52    
    Old April 5th, 2013 (11:51 AM).
    TopleyBird's Avatar
    TopleyBird TopleyBird is offline
       
      Join Date: Jan 2013
      Gender: Male
      Posts: 53
      Keeps saying Unsupported File Type. Thoughts?
      Reply With Quote
        #53    
      Old April 5th, 2013 (6:01 PM).
      NARFNra NARFNra is offline
         
        Join Date: Jan 2009
        Gender:
        Posts: 9
        Quote:
        Originally Posted by TopleyBird View Post
        Keeps saying Unsupported File Type. Thoughts?
        depends, what rom are you trying to open? is it modified at all? is it a zip file(it cant open zips)
        Reply With Quote
          #54    
        Old April 7th, 2013 (11:44 AM).
        Hacker Bisharp's Avatar
        Hacker Bisharp Hacker Bisharp is offline
        Bug reporter
           
          Join Date: Dec 2011
          Gender: Male
          Nature: Gentle
          Posts: 334
          Okay, this tool is simply amazing.
          One question, this tool support pokèmon rom from other languages?
          __________________
          Hacks I support:

          And i'm a good bug reporter. Contact me if you want :D

          Reply With Quote
            #55    
          Old April 7th, 2013 (2:37 PM).
          NARFNra NARFNra is offline
             
            Join Date: Jan 2009
            Gender:
            Posts: 9
            Quote:
            Originally Posted by Hacker Bisharp View Post
            Okay, this tool is simply amazing.
            One question, this tool support pokèmon rom from other languages?
            in the readme:

            Version 1.2.0 supports the following official ROMs:

            * Pokemon Red (any)
            * Pokemon Blue (any)
            * Pokemon Green (J)
            * Pokemon Yellow (any)
            * Pokemon Gold (any except Korean)
            * Pokemon Silver (any except Korean)
            * Pokemon Crystal (any)
            * Pokemon Ruby (any)
            * Pokemon Sapphire (any)
            * Pokemon Emerald (any)
            * Pokemon FireRed (any)
            * Pokemon LeafGreen (any)
            * Pokemon Diamond (any)
            * Pokemon Pearl (any)
            * Pokemon Platinum (any)
            * Pokemon HeartGold (any)
            * Pokemon SoulSilver (any)
            * Pokemon Black (any)
            * Pokemon White (any)
            * Pokemon Black2 (any)
            * Pokemon White2 (any)

            so yes, yes it does
            Reply With Quote
              #56    
            Old April 8th, 2013 (6:01 PM).
            ShyRayq's Avatar
            ShyRayq ShyRayq is offline
            Unprofessional Unprofessional
               
              Join Date: Aug 2007
              Gender: Male
              Nature: Adamant
              Posts: 1,487
              Hey Dabomstew
              I think you should add support to GBA roms that have more than 354 moves
              Like, specify the amount of moves in the ini, and people could modify that number to allow a LOT more moves to be had.
              But if it would be too difficult, that's okay too.
              __________________
              3DS Friend Code: 5069-3944-3902
              IGN: Peter; (X, Y, OR, AS, M)
              Friend Safari: (Fighting) Throh, Meditite, Breloom
              Living Pokedex Complete: LG, E, Pl, Y, OR, M
              Big thanks especially to DestinedJagold, Xerneas_X, Elements1 and ~RNC~

              PM me if you want to trade, or add my FC.
              Reply With Quote
                #57    
              Old April 10th, 2013 (7:31 PM).
              luckyseven67 luckyseven67 is offline
                 
                Join Date: Apr 2013
                Gender: Male
                Posts: 1
                I recently found this cause my friend wanted to try a Platinum Randomizer. I downlaod the 120a which didn't open even though gameboy_jap.tbl was in the config. And, I downloaded the 120a internal config instead, which when i load up the rom it won't save and many of the options are grayed out. And, yes I did use different base roms. So im not sure what the exact problem is cause every other generation works fine.
                Reply With Quote
                  #58    
                Old April 11th, 2013 (1:00 PM). Edited April 11th, 2013 by HandofVengeance.
                HandofVengeance HandofVengeance is offline
                   
                  Join Date: Apr 2013
                  Gender: Male
                  Posts: 1
                  So i've got everything to randomize correctly except for BW and BW2. Each time i try it I get a folder called tmp_PokemonWhite2. This doesn't contain a .nds file. Any ideas what I'm doing wrong?
                  Reply With Quote
                    #59    
                  Old April 11th, 2013 (1:09 PM). Edited April 11th, 2013 by Sabrewulf238.
                  Sabrewulf238's Avatar
                  Sabrewulf238 Sabrewulf238 is offline
                     
                    Join Date: May 2008
                    Age: 26
                    Gender: Male
                    Nature: Jolly
                    Posts: 2,226
                    Gave this a go the other day, it's really neat. Although I wish there was a way to tell the randomizer to only put water types (and any pokemon officially found in water that isn't a water type) in the water/fishing/diving. I like it random but not THAT random. I was fishing Absol out of the water in Pokemon Leaf Green. O.o

                    I tried Heart Gold first but I came across issues where parts of the map would become black and were like a wall. (It first occured in Violet city after exiting Bellsprout tower) However I tried it with Pokemon Leaf Green and it appears to work perfectly.

                    Heart Gold was funny though, one of the first pokemon I encountered after leaving New Bark Town was Arceus.

                    Quote:
                    Originally Posted by Garbagecollector View Post
                    I Have a Huge Problem
                    in Soulsilver i cant do any trainerbattle and can cant visit any house after violet city and the city just ends because everywhere its just blackground where i cant go on
                    This seems exactly like what happened to HeartGold for me.
                    __________________
                    Looking for X & Y friends, friend code is: 2964-8571-0102
                    Send me a pm if you add me.
                    Reply With Quote
                      #60    
                    Old April 11th, 2013 (2:55 PM).
                    ShyRayq's Avatar
                    ShyRayq ShyRayq is offline
                    Unprofessional Unprofessional
                       
                      Join Date: Aug 2007
                      Gender: Male
                      Nature: Adamant
                      Posts: 1,487
                      Quote:
                      Originally Posted by HandofVengeance View Post
                      So i've got everything to randomize correctly except for BW and BW2. Each time i try it I get a folder called tmp_PokemonWhite2. This doesn't contain a .nds file. Any ideas what I'm doing wrong?
                      This is because the rom is where you SAVED the rom. When you randomized White, it would bring up a save to window thing to where you would save the new randomized rom. Just go to that location and there it is. The folder is just for the randomized to use.
                      __________________
                      3DS Friend Code: 5069-3944-3902
                      IGN: Peter; (X, Y, OR, AS, M)
                      Friend Safari: (Fighting) Throh, Meditite, Breloom
                      Living Pokedex Complete: LG, E, Pl, Y, OR, M
                      Big thanks especially to DestinedJagold, Xerneas_X, Elements1 and ~RNC~

                      PM me if you want to trade, or add my FC.
                      Reply With Quote
                        #61    
                      Old April 13th, 2013 (12:19 PM). Edited April 13th, 2013 by bAdoing.
                      bAdoing bAdoing is offline
                      No es here!
                         
                        Join Date: Apr 2013
                        Location: Bavaria, Germany
                        Age: 22
                        Gender: Male
                        Nature: Jolly
                        Posts: 1
                        Would it be possible the log-file reads the item, ability and move names right of the ROM, so that for e.g. a German ROM the log file contains German moves, abilities and items? I'd like to use it as a kind of 'Pokédex', but I can't recognize many moves, abilities or items immediately and it's kind of annoying to look them up constantly
                        I'd even do the translation for you to implent (- if you'd tell me exactly how to do it).
                        Reply With Quote
                          #62    
                        Old April 17th, 2013 (8:46 PM).
                        gail52 gail52 is offline
                           
                          Join Date: Apr 2013
                          Gender: Female
                          Posts: 1
                          Are there any plans to randomize core stat total?

                          I would greatly enjoy playing a game where i could find, say, a pikachu or krabby with base stats 680 or a charizard with base stats 350.

                          Then you would actually be able to use typically bad/weak/unevolved pokemon competitively on your team, if you found what's really strong in your game, and not just use the same old fully evolved powerhouses (even with random stat distribution, they are still the best).

                          If this has been done anywhere, please let me know!
                          Reply With Quote
                            #63    
                          Old April 18th, 2013 (10:53 AM).
                          caz162 caz162 is offline
                             
                            Join Date: Jan 2012
                            Posts: 1
                            Two questions.
                            First have you thought about only including certain generations of pokemon? E.g. playing pokemon black with only generation 1 pokemon. Or Emerald with only generation 2 and 3 pokemon.

                            Second is the map in HG/SS. None of the pokemons locations are updating in the map. I found a mew in bellsprout tower. In the map is says area unknown. Are there plans to incorporate this?
                            Reply With Quote
                              #64    
                            Old April 19th, 2013 (12:23 AM).
                            ShyRayq's Avatar
                            ShyRayq ShyRayq is offline
                            Unprofessional Unprofessional
                               
                              Join Date: Aug 2007
                              Gender: Male
                              Nature: Adamant
                              Posts: 1,487
                              Quote:
                              Originally Posted by caz162 View Post
                              Two questions.
                              First have you thought about only including certain generations of pokemon? E.g. playing pokemon black with only generation 1 pokemon. Or Emerald with only generation 2 and 3 pokemon.

                              Second is the map in HG/SS. None of the pokemons locations are updating in the map. I found a mew in bellsprout tower. In the map is says area unknown. Are there plans to incorporate this?
                              Okay about the second point, I believe the pokedex location is hard coded on the Gen IV and V games, so unless you recode that, you aren't gonna be able to change them. It'd be troublesome to do that anyway. Just use the .log file that comes with the randomization.
                              __________________
                              3DS Friend Code: 5069-3944-3902
                              IGN: Peter; (X, Y, OR, AS, M)
                              Friend Safari: (Fighting) Throh, Meditite, Breloom
                              Living Pokedex Complete: LG, E, Pl, Y, OR, M
                              Big thanks especially to DestinedJagold, Xerneas_X, Elements1 and ~RNC~

                              PM me if you want to trade, or add my FC.
                              Reply With Quote
                                #65    
                              Old April 20th, 2013 (12:27 PM).
                              Sabrewulf238's Avatar
                              Sabrewulf238 Sabrewulf238 is offline
                                 
                                Join Date: May 2008
                                Age: 26
                                Gender: Male
                                Nature: Jolly
                                Posts: 2,226
                                Is there a way to play Pokemon Black/White randomized and also have the exp patch (or action replay code) activated?

                                It worked fine but then I realized I wouldn't gain exp....then it didn't work with a patched version.
                                __________________
                                Looking for X & Y friends, friend code is: 2964-8571-0102
                                Send me a pm if you add me.
                                Reply With Quote
                                  #66    
                                Old April 27th, 2013 (11:30 AM).
                                SerenadeKeys SerenadeKeys is offline
                                   
                                  Join Date: Apr 2013
                                  Gender: Male
                                  Posts: 1
                                  This is such a great program. It really brings a freshness to the old games even after multiple playthroughs. Excellent job.

                                  Also, I'm curious if you're planning on randomizing the Pokemon Colosseum and/or Pokemon XD games, since I think it'd be awesome if your starting Espeon/Umbreon team were randomized. (Although it'd probably be tricky to program certain Pokemon to become Shadow Pokemon. But, then again, I know nothing about programming.)
                                  Reply With Quote
                                    #67    
                                  Old May 9th, 2013 (1:54 AM).
                                  firstgermany firstgermany is offline
                                     
                                    Join Date: May 2013
                                    Gender: Male
                                    Posts: 1
                                    I have the same problem, which is luckyseven67 having. I'm able to randomize gb, gbc and gba roms, but I can't randomize nds roms. Please any help??
                                    Reply With Quote
                                      #68    
                                    Old May 11th, 2013 (7:43 AM).
                                    Darkforce002 Darkforce002 is offline
                                       
                                      Join Date: May 2013
                                      Gender: Male
                                      Posts: 10
                                      Really good Randomizer (in fact my favorite), but there are some things that bug me or I think could make a good addition:

                                      1. The B/W exp patch causes US G/S/C games to glitch out (Infinite exp gain, game self Soft Resets with glitchy colors (or playing Crystal will might display the "This Game Pak is designed only for use on the Game Boy Color" screen) , straight up emulator crash, or all of the above)

                                      2. Allowing the "Rival carries Starter through game" check box. If you don't want random Trainer Pokemon. but have random or selected starter Pokemon.

                                      3. A "Level legitimacy" option or rule, so trainers/wild will have random level appropriate pokemon (so no more lvl 15 dragonites and lvl 3 charizards) but can put a Game Freak things like lvl 50 Dragonites can still happen. (and have the two below be compatible with this option)

                                      4. a Trainer/wild pokemon level increaser. So you could input a single digit number, like 3 and then they can be randomly 0-3 levels higher. and have them separate (so you can somthing like 3 for trainers and 5 for wild pokemon)

                                      5. a "Randomize Pokemon by type" option, which means each pokemon would be replaced by a random pokemon of it's type (example: a Trainer with 5 Zigzagoons, would instead have 5 random normal pokemon) (incase of dual types, the randomizer would just pick one type or choose a random pokemon of the same dual type).

                                      Edit: I forgot to mention that when you give random names and/or classes to Trainers, your Rival may not keep the starter even though the "Rival carries Starter through game" is checked
                                      Reply With Quote
                                        #69    
                                      Old May 11th, 2013 (6:08 PM). Edited May 11th, 2013 by jywu.
                                      jywu's Avatar
                                      jywu jywu is offline
                                         
                                        Join Date: May 2013
                                        Posts: 1
                                        One question: Will the randomized Pokemon have a chance of having their Hidden abilities even though you do not check the "Randomize abilities" box?

                                        For example, a Lugia with Multiscale instead of Pressure.

                                        Oh, and will different forms of randomized Pokemon appear?
                                        Reply With Quote
                                          #70    
                                        Old May 14th, 2013 (5:53 PM). Edited May 15th, 2013 by PhoenixWright77.
                                        PhoenixWright77's Avatar
                                        PhoenixWright77 PhoenixWright77 is offline
                                        Pokémaster Attorney
                                           
                                          Join Date: Oct 2012
                                          Gender: Male
                                          Nature: Calm
                                          Posts: 69
                                          My thing has a problem. When I press save and replace the original file, it does not appear with the gen 4 and 5 games. Also, almost all the options are grayed out and I can't change much. How can I fix this? ( BTW, I'm using the Internal config version)
                                          __________________
                                          My past is like my logic, straight and true. Nothing's changed. All I did was point the finger of justice in the proper direction.
                                          -Phoenix Wright
                                          Reply With Quote
                                            #71    
                                          Old June 11th, 2013 (11:34 PM).
                                          Darkforce002 Darkforce002 is offline
                                             
                                            Join Date: May 2013
                                            Gender: Male
                                            Posts: 10
                                            Sorry if I necroposted, but the "Set minimum catch rate" option doesn't work (at least with the US versions of the 3rd gen games).
                                            Reply With Quote
                                              #72    
                                            Old July 3rd, 2013 (7:41 PM).
                                            coco33's Avatar
                                            coco33 coco33 is offline
                                               
                                              Join Date: Oct 2008
                                              Posts: 64
                                              things that would make this randomizer really eic
                                              make it work on ALL hacks
                                              make it randomize cries
                                              randomize pokemon pallete colors
                                              levels (maybe(
                                              maybe through in a nuzlcoke patch
                                              cant wait for the next relese
                                              Reply With Quote
                                                #73    
                                              Old July 6th, 2013 (5:36 AM).
                                              skates77 skates77 is offline
                                                 
                                                Join Date: Mar 2011
                                                Posts: 1
                                                OK I suck at getting this thing to work. Sorry for the noob question but def need some help here. I have downloaded the randomizer a couple of times now and have use alzip and winrar to try and extract the files but after they are extracted and i click on them it still opens alzip or winrar. Am I suppose to put the files in a rom folder or is it suppose to be the a program that opens up?
                                                Thanks for any and all help and sorry again
                                                Reply With Quote
                                                  #74    
                                                Old July 24th, 2013 (3:21 AM).
                                                Swissstromer Swissstromer is offline
                                                   
                                                  Join Date: Jul 2013
                                                  Gender: Male
                                                  Posts: 1
                                                  Quote:
                                                  Originally Posted by PhoenixWright77 View Post
                                                  My thing has a problem. When I press save and replace the original file, it does not appear with the gen 4 and 5 games. Also, almost all the options are grayed out and I can't change much. How can I fix this? ( BTW, I'm using the Internal config version)
                                                  I have the same Probem. pls help
                                                  Reply With Quote
                                                    #75    
                                                  Old July 26th, 2013 (4:09 PM).
                                                  Brokendeth Brokendeth is offline
                                                     
                                                    Join Date: Jun 2013
                                                    Gender: Male
                                                    Posts: 1
                                                    Quote:
                                                    Originally Posted by PhoenixWright77 View Post
                                                    My thing has a problem. When I press save and replace the original file, it does not appear with the gen 4 and 5 games. Also, almost all the options are grayed out and I can't change much. How can I fix this? ( BTW, I'm using the Internal config version)
                                                    This is stumping me as well
                                                    Reply With Quote
                                                    Reply
                                                    Quick Reply

                                                    Sponsored Links
                                                    Thread Tools

                                                    Posting Rules
                                                    You may not post new threads
                                                    You may not post replies
                                                    You may not post attachments
                                                    You may not edit your posts

                                                    BB code is On
                                                    Smilies are On
                                                    [IMG] code is On
                                                    HTML code is Off

                                                    Forum Jump


                                                    All times are GMT -8. The time now is 7:53 PM.