ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Reply
 
Thread Tools
  #826    
Old September 8th, 2013 (12:00 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
  • Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 24
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 14,475
Quote:
Originally Posted by ISNorden View Post
Thanks for the encouragement! Could you please link me to those tutorials though?
I don't think I can here... just google DeSmuME wi-fi and you will find many tutorials.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote

Relevant Advertising!

  #827    
Old September 8th, 2013 (4:54 PM).
Grimn Grimn is offline
Gri(m)nning :p
     
    Join Date: Aug 2013
    Location: Goldenrod (The Golden State)
    Gender: Male
    Nature: Naive
    Posts: 7
    Hey, does anyone want to try and link up via wifi? Just pm me, I'm available at 3 to 7 p.m.
    Reply With Quote
      #828    
    Old September 8th, 2013 (5:30 PM).
    LCCoolJ95's Avatar
    LCCoolJ95 LCCoolJ95 is offline
    Limited Capacity
       
      Join Date: May 2009
      Location: The World That Never Was
      Age: 22
      Gender: Male
      Nature: Naive
      Posts: 522
      DroidEmu, I don't know if that will work.
      __________________
      "The greatest obstacle in life is Yourself. Overcome it, and you will achieve the greatest accomplishment of all." -Art Beins, 1982

      Pokémon Theta Emerald EX: https://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=386240
      Reply With Quote
        #829    
      Old September 9th, 2013 (3:55 PM). Edited September 10th, 2013 by Grimn.
      Grimn Grimn is offline
      Gri(m)nning :p
         
        Join Date: Aug 2013
        Location: Goldenrod (The Golden State)
        Gender: Male
        Nature: Naive
        Posts: 7
        I started a discussion in the Wifi Trading Corner about this emulator and how people can start Gen III trading through this app, but unfortunately, not too many people use android to play pokemon, and the it was denied posting because I was technically advertising
        Reply With Quote
          #830    
        Old September 9th, 2013 (8:39 PM).
        ISNorden's Avatar
        ISNorden ISNorden is offline
        Teddiursa
           
          Join Date: Feb 2013
          Location: Madison, Wisconsin, USA
          Gender: Female
          Nature: Gentle
          Posts: 153
          So I've tried a few tutorials and installed the apps I need to hook up DeSmuME. The developers won't emulate or support wi-fi in the current version (their words!); and version 0.9.7 repeatedly crashed or gave connection errors (error 50xxx, dlfferent digits each time). Please let me know...

          1. Are there any Gen-Fivers here who've worked out a way to go online with the current version of DeSmuME (0.9.9)?
          2. Is it against forum rules to ask for help finding "spoofed" GTS alternatives? When I heard that a lot of the Global Link parts of B2/W2 would be unusable later this year, I hoped there would still be a fanmade way to link up, trade. and/or get into the Entralink.
          __________________
          ========================

          Ingeborg S. Nordén

          " Coming this fall to Jubilife TV: Lost Beyond Space!"
          Reply With Quote
            #831    
          Old September 9th, 2013 (11:31 PM).
          Satoshi Ookami's Avatar
          Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
          Memento Mori
          • Gold Tier
           
          Join Date: Jul 2008
          Location: Abyss of Time, Great Seal
          Age: 24
          Gender: Male
          Nature: Calm
          Posts: 14,475
          I went online with 0.9.7... I had problems until I realized I need Ethernet and not Wi-Fi
          It's weird it doesn't work for you...
          __________________
          ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

          Anime List | PSN Trophy List
          Reply With Quote
            #832    
          Old September 11th, 2013 (2:36 AM).
          ISNorden's Avatar
          ISNorden ISNorden is offline
          Teddiursa
             
            Join Date: Feb 2013
            Location: Madison, Wisconsin, USA
            Gender: Female
            Nature: Gentle
            Posts: 153
            Quote:
            Originally Posted by Ash493 View Post
            I went online with 0.9.7... I had problems until I realized I need Ethernet and not Wi-Fi
            It's weird it doesn't work for you...

            Which IP address should I enter under Wi-Fi Settings to reach the Global Link? I know that sounds clueless now. but... *facepalm*
            __________________
            ========================

            Ingeborg S. Nordén

            " Coming this fall to Jubilife TV: Lost Beyond Space!"
            Reply With Quote
              #833    
            Old September 11th, 2013 (11:46 PM).
            Satoshi Ookami's Avatar
            Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
            Memento Mori
            • Gold Tier
             
            Join Date: Jul 2008
            Location: Abyss of Time, Great Seal
            Age: 24
            Gender: Male
            Nature: Calm
            Posts: 14,475
            Quote:
            Originally Posted by ISNorden View Post
            Which IP address should I enter under Wi-Fi Settings to reach the Global Link? I know that sounds clueless now. but... *facepalm*
            IP address should be obtained not set...
            I haven't set anything.
            __________________
            ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

            Anime List | PSN Trophy List
            Reply With Quote
              #834    
            Old September 12th, 2013 (12:04 AM).
            ISNorden's Avatar
            ISNorden ISNorden is offline
            Teddiursa
               
              Join Date: Feb 2013
              Location: Madison, Wisconsin, USA
              Gender: Female
              Nature: Gentle
              Posts: 153
              Tried to auto-obtain the address, kept getting error 50099 (no available address in range). How do I fix that if I'm running DeSmuME and WinPCAP together?
              __________________
              ========================

              Ingeborg S. Nordén

              " Coming this fall to Jubilife TV: Lost Beyond Space!"
              Reply With Quote
                #835    
              Old September 13th, 2013 (12:20 AM).
              Satoshi Ookami's Avatar
              Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
              Memento Mori
              • Gold Tier
               
              Join Date: Jul 2008
              Location: Abyss of Time, Great Seal
              Age: 24
              Gender: Male
              Nature: Calm
              Posts: 14,475
              Quote:
              Originally Posted by ISNorden View Post
              Tried to auto-obtain the address, kept getting error 50099 (no available address in range). How do I fix that if I'm running DeSmuME and WinPCAP together?
              That I can't answer as I don't use WinPCAP.
              Do you follow the tutorials carefully?
              __________________
              ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

              Anime List | PSN Trophy List
              Reply With Quote
                #836    
              Old September 29th, 2013 (4:42 PM). Edited October 1st, 2013 by Manuel033.
              Manuel033 Manuel033 is offline
                 
                Join Date: Sep 2013
                Gender: Male
                Posts: 1
                i got a problem that when i run the rom and asks for my name i cant see what i am typing

                Edit:Fixed just had to change LCD view to horizontal

                Edit2: I dont seem to get xp when i fight
                Reply With Quote
                  #837    
                Old November 8th, 2013 (4:01 AM).
                noparlpf's Avatar
                noparlpf noparlpf is offline
                Pokémon Breeder
                   
                  Join Date: May 2012
                  Gender: Male
                  Posts: 3
                  I've been playing White 2 on DeSmuME with no problems, and I wanted to trade some of my Pokémon (including a shiny Minccino) to my real games. I copied the rom and .sav file to my R4DS (it's a pretty old one) and it keeps loading at the very beginning in the second town, about an hour in. Any ideas how to get it to load my actual progress?
                  __________________
                  Jude P.
                  Reply With Quote
                    #838    
                  Old November 10th, 2013 (2:30 AM).
                  morrison17 morrison17 is offline
                     
                    Join Date: Nov 2013
                    Location: Ukraine
                    Gender: Male
                    Posts: 40
                    I'm currently playing Black 2 on DesMume
                    And for some reason have a lower FPS in battles (30-50) then I had in Pokemon White (40-60)

                    Anybody knows the reason? I mean games are made on same engine and I thought if B\W worked well for me, so B2\W2 would too.

                    Outside the battle FPS are a lower too, but the difference is like ~5 fps.
                    Reply With Quote
                      #839    
                    Old December 25th, 2013 (6:55 PM).
                    Jiggly Jello's Avatar
                    Jiggly Jello Jiggly Jello is offline
                    DJ Squiggles
                       
                      Join Date: Aug 2012
                      Location: The Null Void
                      Gender: Male
                      Nature: Quirky
                      Posts: 45
                      Hi, I'm playing Black 2 on No$gba 2.6a. Whenever I use the PC to deposit/withdraw Pokemon, the game lags more and more the longer I am on that screen. I have to exit the PC every 30 seconds or so and return to keep the lag away. Is there any way to fix this?
                      __________________
                      Yes, it's very hard for you to believe isn't it, that there are still some people left who
                      can bring a son into this world without recourse to cannabis and government handouts?

                      Reply With Quote
                        #840    
                      Old December 25th, 2013 (11:58 PM).
                      Satoshi Ookami's Avatar
                      Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                      Memento Mori
                      • Gold Tier
                       
                      Join Date: Jul 2008
                      Location: Abyss of Time, Great Seal
                      Age: 24
                      Gender: Male
                      Nature: Calm
                      Posts: 14,475
                      Quote:
                      Originally Posted by Jiggly_Jello View Post
                      Hi, I'm playing Black 2 on No$gba 2.6a. Whenever I use the PC to deposit/withdraw Pokemon, the game lags more and more the longer I am on that screen. I have to exit the PC every 30 seconds or so and return to keep the lag away. Is there any way to fix this?
                      Playing on DeSmuME...
                      No$ will always be lagging... you may find some Action Replay codes that fix it but I do not believe it's permanent fix.
                      __________________
                      ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                      Anime List | PSN Trophy List
                      Reply With Quote
                        #841    
                      Old January 14th, 2014 (5:56 AM).
                      Ulysses87 Ulysses87 is offline
                         
                        Join Date: Jan 2014
                        Posts: 3
                        Hi.. i want to ask regarding my boy emulator. i already play 1vs1 colosseum with leafgreen & firered... how to play 4 players simultaneously? i mean multi battle... is it possible??
                        Reply With Quote
                          #842    
                        Old March 23rd, 2014 (12:50 PM).
                        Bohars Bohars is offline
                           
                          Join Date: Mar 2014
                          Gender: Male
                          Posts: 3
                          is it possible to get desmume to connect to a wireless network or does it have to be a direct connect? Every where I read for how to get it to connect ive tried but nothing has worked. ive tried virtual box but I guess the windows cd is needed to run it and im not sure where that is. When testing the connection it says unable to obtain ip address please move within range of access point when the router is right in front of me. any ideas or should I just do a direct connection?
                          Reply With Quote
                            #843    
                          Old March 24th, 2014 (10:31 AM).
                          Satoshi Ookami's Avatar
                          Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                          Memento Mori
                          • Gold Tier
                           
                          Join Date: Jul 2008
                          Location: Abyss of Time, Great Seal
                          Age: 24
                          Gender: Male
                          Nature: Calm
                          Posts: 14,475
                          Quote:
                          Originally Posted by Bohars View Post
                          is it possible to get desmume to connect to a wireless network or does it have to be a direct connect? Every where I read for how to get it to connect ive tried but nothing has worked. ive tried virtual box but I guess the windows cd is needed to run it and im not sure where that is. When testing the connection it says unable to obtain ip address please move within range of access point when the router is right in front of me. any ideas or should I just do a direct connection?
                          You need Ethernet connection.
                          And you need special 0.9.7 DeSmuME build that supports Wi-Fi.
                          __________________
                          ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                          Anime List | PSN Trophy List
                          Reply With Quote
                            #844    
                          Old March 29th, 2014 (6:06 AM).
                          Bohars Bohars is offline
                             
                            Join Date: Mar 2014
                            Gender: Male
                            Posts: 3
                            i connected the Ethernet cable to the laptop and disconnected the wireless connection but my emulator still won't connect. it gives error code 52000 move within range of access point. I am using a desmume .9.7 with wifi capabilities. do I have to change the ip and dns information?
                            Reply With Quote
                              #845    
                            Old April 2nd, 2014 (4:27 AM).
                            TheCount TheCount is offline
                               
                              Join Date: Mar 2012
                              Gender: Male
                              Posts: 2
                              Im sure this asked all the time, but IS it possibly to trade between say, platinum/pearl or platinum/soulsilver or soulsilver/heartgold, basically gen 4 to 4 using any DS emulator? Im using DeSmuMe atm and realize that you will mostly likly need to use the wifi enabled version, if so, is it possible to trade between yourself using 2 open emulators? If not how would i go about doing this?

                              I know you can trade between gren 3 to 4 using pal park and Desmume and then from gen 4 on to 5 so if i could figure this 4 to 4 bit out would be absolutely perfect

                              Any help would be much obliged!!
                              Reply With Quote
                                #846    
                              Old April 3rd, 2014 (3:38 PM).
                              J- J- is offline
                                 
                                Join Date: Mar 2014
                                Posts: 3
                                Okay, so I searched for this and couldn't find help. I need to know why this is happening:

                                I'm reworking the text on my hack using Advance Text and when I do, it will sometimes affect the texts of others. I mean this as in when I make one person say something it may change the text of what another person is saying.

                                Can someone help me fix it?
                                Reply With Quote
                                  #847    
                                Old April 3rd, 2014 (6:38 PM). Edited April 3rd, 2014 by Bohars.
                                Bohars Bohars is offline
                                   
                                  Join Date: Mar 2014
                                  Gender: Male
                                  Posts: 3
                                  I managed to get my emulator to connect the wifi, but my new issue is I wanted to trade a lvl 15 houndour in pokemon black for a lvl 9 purloin from pokemon white. I put houndour up as an offer and went onto my white version to finalize the trade but I can't seem to search for houndour since the block for GHI is grayed out. I don't need to finish pokemon white and get the national dex to make this trade do I?
                                  Reply With Quote
                                    #848    
                                  Old April 7th, 2014 (9:27 PM).
                                  shadow_pokemon559 shadow_pokemon559 is offline
                                     
                                    Join Date: Apr 2014
                                    Gender: Male
                                    Posts: 3
                                    can anyone tell me what the exp patch is for pokemon black2
                                    Reply With Quote
                                      #849    
                                    Old April 7th, 2014 (11:36 PM).
                                    Satoshi Ookami's Avatar
                                    Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                                    Memento Mori
                                    • Gold Tier
                                     
                                    Join Date: Jul 2008
                                    Location: Abyss of Time, Great Seal
                                    Age: 24
                                    Gender: Male
                                    Nature: Calm
                                    Posts: 14,475
                                    Quote:
                                    Originally Posted by shadow_pokemon559 View Post
                                    can anyone tell me what the exp patch is for pokemon black2
                                    You must find it on Google.
                                    Imo you can also find the patched ROMs as well.
                                    __________________
                                    ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                                    Anime List | PSN Trophy List
                                    Reply With Quote
                                      #850    
                                    Old April 8th, 2014 (9:07 AM).
                                    Bangladeshi's Avatar
                                    Bangladeshi Bangladeshi is offline
                                    I sell cookies
                                       
                                      Join Date: Jun 2013
                                      Location: Sylhet,Bangladesh
                                      Age: 21
                                      Gender: Male
                                      Nature: Relaxed
                                      Posts: 61
                                      I don't gain exp points after a battle in Pokemon Black 2 Rom on Desmume 0.9.9!
                                      Is there any AR codes to remove that?and I only need AR Codes for B2,So please stop suggesting other things!!
                                      __________________
                                      Never forget what you are,
                                      Rest of the world will not,
                                      Wear it like an Armour and it can never be used to hurt you.
                                      Reply With Quote
                                      Reply
                                      Quick Reply

                                      Sponsored Links
                                      Thread Tools

                                      Posting Rules
                                      You may not post new threads
                                      You may not post replies
                                      You may not post attachments
                                      You may not edit your posts

                                      BB code is On
                                      Smilies are On
                                      [IMG] code is On
                                      HTML code is Off

                                      Forum Jump


                                      All times are GMT -8. The time now is 11:21 AM.