ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #27426    
Old November 14th, 2013 (3:27 PM).
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
(☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
  • Gold Tier
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 18
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 2,477
Quote:
Originally Posted by rockmanmegaman View Post
Hello, I'm trying to add pokemon music to my Pokemon FireRed hack. So I have a Music, and I've converted it into a MIDI file. The MIDI sounded so different but still okay, as it resembles the old file a bit. Then when I use Mid2Agb to convert it to an "S" file, and assemble it into the game with SAPPY, the music is beyond recognition.

What can I do?
This is because gamefreak's voicegroups don't have all the instruments, only what they use. You must import instruments. It's not going to just know what to do man! XD
My mega-huge sappy tutorial covers this.
__________________
I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

Support me at my site!
Pokémon Platinum Red and Blue

Relevant Advertising!

  #27427    
Old November 14th, 2013 (3:39 PM).
Aethestode's Avatar
Aethestode Aethestode is offline
Hacker
     
    Join Date: Jan 2008
    Location: Australia
    Gender: Male
    Nature: Serious
    Posts: 1,670
    Quote:
    Originally Posted by gogojjtech View Post
    This is because gamefreak's voicegroups don't have all the instruments, only what they use. You must import instruments. It's not going to just know what to do man! XD
    My mega-huge sappy tutorial covers this.
    I see! Okay, I'll look at the tut, thanks.
    __________________

    Name: Sinep
    Adopt one yourself! @Pokémon Orphanage
      #27428    
    Old November 14th, 2013 (4:55 PM).
    Superjub's Avatar
    Superjub Superjub is offline
    Pokémon Aureolin
    • Crystal Tier
     
    Join Date: Sep 2007
    Location: Hoenn
    Age: 22
    Gender: Male
    Nature: Timid
    Posts: 2,286
    Quote:
    Originally Posted by Retribution View Post
    Uh, I'm still having some trouble with this. :s

    Some more screenshots to highlight the problem:
    Spoiler:


    * When I interact with the sprite from below (frame 0), the bottom majority of the sprite is invisible.
    * When I interact with the sprite from above (frame 1), the sprite appears on top of the player and the top is cut off instead.

    The only thing I can think of is it's a problem to do with Free Space, more-so with the latter off-sets? Having said that,despite the ROM not being initially un-used (I did a good bit of scripting etc.), I don't think I got to the 900000s. Idk. :s

    I've tried some things so far but nothing seems to have solved it (changing some of the bytes which i felt might be inaccurate. You can see this above or by clicking here.

    Thank you. Sorry it's not the typical problems but it's been driving me a bit insane. xD
    Fixed it. I inserted a new palette too. The only problem now is that the sprite doesn't move/some of the frames aren't working however I've encountered this problem before and hopefully I can fix it again. ^.^ If anyone has any comments I'd appreciate it though.
    __________________
      #27429    
    Old November 16th, 2013 (12:00 AM).
    Sniper's Avatar
    Sniper Sniper is offline
    ふゆかい
       
      Join Date: Nov 2013
      Location: Philippines
      Gender: Male
      Nature: Quiet
      Posts: 1,453
      Is there a way to control the battle critical hit?
      __________________


        #27430    
      Old November 16th, 2013 (12:17 AM).
      Aethestode's Avatar
      Aethestode Aethestode is offline
      Hacker
         
        Join Date: Jan 2008
        Location: Australia
        Gender: Male
        Nature: Serious
        Posts: 1,670
        I have problem with DNS. Okay, so I made a level script cutscene. After the trainerbattle, the day and night system doesn't work, and it reverts to original. After warping away (through the level script action), the Day and Night system works again (I'm using JPAN engine btw).


        In addition, how do I edit the animation of the Waterfall?
        __________________

        Name: Sinep
        Adopt one yourself! @Pokémon Orphanage
          #27431    
        Old November 16th, 2013 (1:53 AM).
        chrunch chrunch is offline
        • Gold Tier
         
        Join Date: Oct 2009
        Gender: Male
        Posts: 1,349
        There are two maps for Saffron City. What's the difference between them, and which one should I use (if it matters)?
        __________________
          #27432    
        Old November 16th, 2013 (1:56 AM).
        ep!c ep!c is offline
        Banned
           
          Join Date: Mar 2013
          Gender: Male
          Posts: 124
          Quote:
          Originally Posted by rockmanmegaman View Post
          I have problem with DNS. Okay, so I made a level script cutscene. After the trainerbattle, the day and night system doesn't work, and it reverts to original. After warping away (through the level script action), the Day and Night system works again (I'm using JPAN engine btw).


          In addition, how do I edit the animation of the Waterfall?
          If you have disabled the DAN in battles, it will bug afterwards...

          You must research the Waterfall tiles via logging in VBA-Development.
            #27433    
          Old November 16th, 2013 (2:26 AM).
          Aethestode's Avatar
          Aethestode Aethestode is offline
          Hacker
             
            Join Date: Jan 2008
            Location: Australia
            Gender: Male
            Nature: Serious
            Posts: 1,670
            Quote:
            Originally Posted by ep!c View Post
            If you have disabled the DAN in battles, it will bug afterwards...

            You must research the Waterfall tiles via logging in VBA-Development.
            I tried enabling DAN in battle as well, and it's still like that.
            __________________

            Name: Sinep
            Adopt one yourself! @Pokémon Orphanage
              #27434    
            Old November 16th, 2013 (2:36 AM).
            GreyVirgo's Avatar
            GreyVirgo GreyVirgo is offline
            •=ØInfinityØ=•
               
              Join Date: Oct 2013
              Location: With Miley...... Twerking!
              Gender: Male
              Nature: Serious
              Posts: 237
              I'm trying to do an Experiment hack or maybe a Hack I'll be working on so I can share it with you guys but I need one thing.....

              1.De-Capitalization Patch for Firered

              If you can give me links that will be better.
              __________________
              Pair: Saturnus

              Other Forums Im In:

              EGC Account: Grey
              PHO Account: XLR8
              LV Account: Grey

              Contact: PM or VM

              "I love making out with lamps!" - Nigahiga
                #27435    
              Old November 16th, 2013 (3:15 AM).
              destinedjagold's Avatar
              destinedjagold destinedjagold is offline
              Oh Hai Thar~
              • Silver Tier
               
              Join Date: May 2007
              Location: Philippines
              Age: 26
              Gender: Male
              Nature: Careful
              Posts: 8,508
              Quote:
              Originally Posted by Maxedoutfreaky View Post
              I'm trying to do an Experiment hack or maybe a Hack I'll be working on so I can share it with you guys but I need one thing.....

              1.De-Capitalization Patch for Firered

              If you can give me links that will be better.
              I believe Kurapika's G3T's Anti-Exploud can help you with that.
              Quote:
              Originally Posted by Kurapika View Post
              I also added a 2nd tool, Anti-Exploud, it is meant to help hackers easily replace some pieces of text, mainly for decapitalisation
              Though I haven't tried that yet however.
              Just remember to save some back-ups of your ROM.
              __________________


              FC: 0061-1111-6462
              TSV: 1364(X), 0790(OR)

                #27436    
              Old November 16th, 2013 (3:21 AM).
              DrFuji's Avatar
              DrFuji DrFuji is offline
              Heiki Hecchara‌‌
              • Crystal Tier
               
              Join Date: Sep 2009
              Location: Downia-upside
              Age: 24
              Gender: Male
              Nature: Jolly
              Posts: 1,328
              Quote:
              Originally Posted by chrunch View Post
              There are two maps for Saffron City. What's the difference between them, and which one should I use (if it matters)?
              The first Saffron City map (3.10) is the one which you use in game while the second one (3.11) has no scripts attached and is used to make the connecting routes (5, 6, 7 and 8) appear connected to the city from their perspective. If you stand as close as you can to Saffron City while on those routes you might be able to see one or two tiles from 3.11, but other than that it doesn't have any purpose. I have no idea why GameFreak thought making a replica Saffron City was better than extending the routes one or two tiles in width/ height.

              And no, there no real need to use one over the other unless you want to save 3.10's scripts and events :P
              __________________
                #27437    
              Old November 16th, 2013 (5:13 AM). Edited November 16th, 2013 by GreyVirgo.
              GreyVirgo's Avatar
              GreyVirgo GreyVirgo is offline
              •=ØInfinityØ=•
                 
                Join Date: Oct 2013
                Location: With Miley...... Twerking!
                Gender: Male
                Nature: Serious
                Posts: 237
                Quote:
                Originally Posted by destinedjagold View Post
                I believe Kurapika's G3T's Anti-Exploud can help you with that.
                Thank you so much DestinedJagold. :D

                EDIT: My FireRed ROM is not supported but it's BPRE........ I still need a Decap. patch.......
                __________________
                Pair: Saturnus

                Other Forums Im In:

                EGC Account: Grey
                PHO Account: XLR8
                LV Account: Grey

                Contact: PM or VM

                "I love making out with lamps!" - Nigahiga
                  #27438    
                Old November 16th, 2013 (8:04 AM).
                GoGoJJTech's Avatar
                GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                • Gold Tier
                 
                Join Date: Nov 2012
                Location: Earth
                Age: 18
                Gender: Female
                Nature: Jolly
                Posts: 2,477
                Quote:
                Originally Posted by Sagittarius View Post
                Is there a way to control the battle critical hit?
                Well each move has a script attached. So you will need to go to EVERY move and remove the criticalhit routine from it using BSP.
                __________________
                I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                Support me at my site!
                Pokémon Platinum Red and Blue
                  #27439    
                Old November 16th, 2013 (8:34 AM).
                awipe1's Avatar
                awipe1 awipe1 is offline
                   
                  Join Date: Aug 2012
                  Gender: Male
                  Posts: 215
                  Anyone know why my advanced map connection isn't working? They are both lined up on both sides of the connection (from the town to the route and from the route to the town the connections are fine).

                  When I walk from the town to the route there is no problem, but when I walk from the route to the town there is an invisable wall. Any reason why this is happening? I checked the connection from the route to the town and there is a connection there so I have no idea why this is happening.
                  __________________
                  Check out my Pokemon Rom! Click the Image Below!
                    #27440    
                  Old November 16th, 2013 (8:36 AM).
                  GoGoJJTech's Avatar
                  GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                  (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                  • Gold Tier
                   
                  Join Date: Nov 2012
                  Location: Earth
                  Age: 18
                  Gender: Female
                  Nature: Jolly
                  Posts: 2,477
                  Quote:
                  Originally Posted by awipe1 View Post
                  Anyone know why my advanced map connection isn't working? They are both lined up on both sides of the connection (from the town to the route and from the route to the town the connections are fine).

                  When I walk from the town to the route there is no problem, but when I walk from the route to the town there is an invisable wall. Any reason why this is happening? I checked the connection from the route to the town and there is a connection there so I have no idea why this is happening.
                  Using a-map 1.95 you get errors. I explain this everyday: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=7781039&postcount=304
                  So open in a-map 1.92, go to the header tab, and where it says map connections write 00000000. Then go to another map and back to this one. Then edit the connections to what they previously were, and it will repoint for you. test
                  __________________
                  I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                  The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                  Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                  Support me at my site!
                  Pokémon Platinum Red and Blue
                    #27441    
                  Old November 16th, 2013 (8:39 AM).
                  destinedjagold's Avatar
                  destinedjagold destinedjagold is offline
                  Oh Hai Thar~
                  • Silver Tier
                   
                  Join Date: May 2007
                  Location: Philippines
                  Age: 26
                  Gender: Male
                  Nature: Careful
                  Posts: 8,508
                  Quote:
                  Originally Posted by awipe1 View Post
                  Anyone know why my advanced map connection isn't working? They are both lined up on both sides of the connection (from the town to the route and from the route to the town the connections are fine).

                  When I walk from the town to the route there is no problem, but when I walk from the route to the town there is an invisable wall. Any reason why this is happening? I checked the connection from the route to the town and there is a connection there so I have no idea why this is happening.
                  Check your connections and see if there are "offset" values on the offset field.

                  Quote:
                  Originally Posted by Maxedoutfreaky View Post
                  Thank you so much DestinedJagold. :D

                  EDIT: My FireRed ROM is not supported but it's BPRE........ I still need a Decap. patch.......
                  Oh, well, if you're just starting a hack, you might as well use 11bayerf1's FR ROM Base.
                  __________________


                  FC: 0061-1111-6462
                  TSV: 1364(X), 0790(OR)

                    #27442    
                  Old November 16th, 2013 (2:58 PM).
                  Pikachu™'s Avatar
                  Pikachu™ Pikachu™ is offline
                  Pika Pika!
                     
                    Join Date: Jan 2008
                    Nature: Brave
                    Posts: 200
                    Whenever I try to insert overworlds in nse, the palette seems to change between the frames, messing up all the other frames. Does anyone know how to retain the same palette for each frame?
                      #27443    
                    Old November 16th, 2013 (3:05 PM).
                    GoGoJJTech's Avatar
                    GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                    (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                    • Gold Tier
                     
                    Join Date: Nov 2012
                    Location: Earth
                    Age: 18
                    Gender: Female
                    Nature: Jolly
                    Posts: 2,477
                    Quote:
                    Originally Posted by Pikachu™ View Post
                    Whenever I try to insert overworlds in nse, the palette seems to change between the frames, messing up all the other frames. Does anyone know how to retain the same palette for each frame?
                    You have to keep the palette the same for each sprite. So go in irfanview and check each palette. if they are different just export 1 and import to the rest.
                    __________________
                    I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                    The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                    Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                    Support me at my site!
                    Pokémon Platinum Red and Blue
                      #27444    
                    Old November 16th, 2013 (8:25 PM).
                    karatekid552's Avatar
                    karatekid552 karatekid552 is offline
                    What happens if I push it?....
                       
                      Join Date: Nov 2012
                      Location: Do you really want to know? Really?
                      Gender: Male
                      Nature: Bold
                      Posts: 1,766
                      Quote:
                      Originally Posted by gogojjtech View Post
                      You have to keep the palette the same for each sprite. So go in irfanview and check each palette. if they are different just export 1 and import to the rest.
                      If your working with 16x32s, you can actually make sheets and directly insert them into the rom uncompressed, and then just do some quick table editing. Then you only have to deal with one palette.
                      __________________

                      Paired with Simba
                        #27445    
                      Old November 16th, 2013 (11:02 PM).
                      Aethestode's Avatar
                      Aethestode Aethestode is offline
                      Hacker
                         
                        Join Date: Jan 2008
                        Location: Australia
                        Gender: Male
                        Nature: Serious
                        Posts: 1,670
                        I'm still having problem with DNS. Even when I set DAN in battle, the day and night system still won't work after a trainerbattle (during a script).

                        Without DAN in battle.


                        With DAN in battle
                        __________________

                        Name: Sinep
                        Adopt one yourself! @Pokémon Orphanage
                          #27446    
                        Old November 17th, 2013 (1:10 AM). Edited November 17th, 2013 by jatomlinson.
                        jatomlinson jatomlinson is offline
                           
                          Join Date: Nov 2011
                          Gender: Female
                          Posts: 26
                          I was making new maps and connections in Advance Map (hacking Fire Red) and the connections were working fine when I tested them in game. Then I tried to add a new map (accidentally added it to the starter town... not sure how to add to a different map bank or delete that new map now). Anyhow, now when I test in game (even though I've triple checked all map connections) I can't leave the starter town. I try to walk out to the next map and it freezes and I have to exit the VBA. Not sure what happened. Can anyone help?

                          Also, when trying to go to the events tabs on one of my maps, I got this error code: "Pokemon Advance Map "Index of the scanning line exceeded the range. (384)" I can still go to the events tabs of other maps I have. Can anyone tell me what this code is, and how I can fix it please?

                          Thanks!
                            #27447    
                          Old November 17th, 2013 (1:42 AM).
                          Rezordaxx's Avatar
                          Rezordaxx Rezordaxx is offline
                          Asks many questions!
                             
                            Join Date: Aug 2013
                            Location: The Netherlands
                            Age: 18
                            Gender: Male
                            Nature: Relaxed
                            Posts: 290
                            How to delete maps in A Map
                            __________________

                            My hack
                              #27448    
                            Old November 17th, 2013 (1:47 AM).
                            Sniper's Avatar
                            Sniper Sniper is offline
                            ふゆかい
                               
                              Join Date: Nov 2013
                              Location: Philippines
                              Gender: Male
                              Nature: Quiet
                              Posts: 1,453
                              Hi, can anyone answer me question?
                              Why do I always get this glitchy tile even though I followed the tutorials.


                              I don't get it. I've tried to delete some parts of it to make it smaller.
                              __________________


                                #27449    
                              Old November 17th, 2013 (2:02 AM).
                              Charles Dupiau's Avatar
                              Charles Dupiau Charles Dupiau is offline
                              ROM HACKER
                                 
                                Join Date: Jun 2013
                                Location: France
                                Gender: Male
                                Nature: Timid
                                Posts: 26
                                I want to replace the ??? -type in my game with the fairy type.
                                I also need to change the super-effective or not very effective attacks in my game.
                                Is there a way to do this?
                                __________________
                                I'm a ROM hacker working on Pokémon Opal!
                                  #27450    
                                Old November 17th, 2013 (2:38 AM).
                                leyn09's Avatar
                                leyn09 leyn09 is offline
                                Truant Trainer
                                   
                                  Join Date: May 2011
                                  Location: Philippines
                                  Gender: Male
                                  Nature: Careful
                                  Posts: 84
                                  why does the XSE does not recognized "bufferpartypokemon" or "preparemsg" everytime I compile it? :O
                                  Closed Thread
                                  Quick Reply

                                  Sponsored Links
                                  Thread Tools

                                  Posting Rules
                                  You may not post new threads
                                  You may not post replies
                                  You may not post attachments
                                  You may not edit your posts

                                  BB code is On
                                  Smilies are On
                                  [IMG] code is On
                                  HTML code is Off

                                  Forum Jump


                                  All times are GMT -8. The time now is 9:04 PM.