Pokémon Essentials All questions and discussion about Pokémon Essentials, the Pokémon game kit for RPG Maker XP, go in here. Also contains links to the latest downloads and the Essentials Wiki.

Reply
 
Thread Tools
  #1    
Old December 10th, 2013 (2:24 PM).
Dylanrockin's Avatar
Dylanrockin Dylanrockin is offline
That guy
     
    Join Date: May 2011
    Age: 21
    Gender: Male
    Nature: Timid
    Posts: 277

    While I was testing out some trainer battles, as I changed over to version 13, I noticed that when I entered a trainer battle this happens.

    ---------------------------
    Pokemon: Symphonic Horizon
    ---------------------------
    Exception: RuntimeError

    Message: Script error within event 2, map 112 (Ash Lake: The Link Between Worlds):

    Exception: NoMethodError

    Message: Section068:54:in `initialize'undefined method `ignore_input=' for #<Window_CommandPokemon:0xcb61f78>

    ***Full script:

    pbTrainerBattle(PBTrainers::KALOSCHAMPION,"Serena",_I("Heheh, I guess I just can't win against you, you really do deserve the title of Champion!"),false,0,true)

    Interpreter:243:in `pbExecuteScript'

    PokeBattle_ActualScene:1902:in `new'

    PokeBattle_ActualScene:1902:in `pbStartBattle'

    PokeBattle_Battle:2369:in `pbStartBattleCore'

    PokeBattle_Battle:2264:in `pbStartBattle'

    PokemonTrainers:426:in `pbTrainerBattle'

    PokemonTrainers:425:in `pbSceneStandby'

    PokemonTrainers:427:in `pbTrainerBattle'

    PokemonTrainers:424:in `pbBattleAnimation'

    PokemonTrainers:424:in `pbTrainerBattle'

    Interpreter:276:in `pbExecuteScript'

    Interpreter:788:in `command_111'

    Interpreter:320:in `execute_command'

    Interpreter:193:in `update'

    Interpreter:106:in `loop'

    Interpreter:198:in `update'

    Scene_Map:103:in `update'

    Scene_Map:101:in `loop'

    Scene_Map:114:in `update'

    Scene_Map:68:in `main'

    This exception was logged in

    C:\Users\Dylan\Saved Games/Pokemon_ Symphonic Horizon/errorlog.txt.

    Press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
    ---------------------------
    OK
    ---------------------------

    No idea how to fix this, I would be really happy to know a way around this.

    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #2    
    Old December 10th, 2013 (3:52 PM).
    Maruno's Avatar
    Maruno Maruno is offline
    Lead Dev of Pokémon Essentials
       
      Join Date: Jan 2008
      Location: England
      Posts: 5,173

      You haven't "changed over" in the recommended way. You're bound to get problems if you try to copy over parts from v13 into your game, rather than copy your game's parts into v13.

      __________________

      Go to the Pokémon Essentials Wiki

      | Downloads | Tutorials | Fangames |
      | All Animations Project |

      Follow me on Twitter: @maruno42

      Reply With Quote
        #3    
      Old December 10th, 2013 (7:04 PM).
      Dylanrockin's Avatar
      Dylanrockin Dylanrockin is offline
      That guy
         
        Join Date: May 2011
        Age: 21
        Gender: Male
        Nature: Timid
        Posts: 277

        Quote:
        Originally Posted by Maruno View Post
        You haven't "changed over" in the recommended way. You're bound to get problems if you try to copy over parts from v13 into your game, rather than copy your game's parts into v13.

        So, you would like me to copy over my CURRENT files over to the V13 data folder rather than have it copied over to my current data folder, right?

        Reply With Quote
          #4    
        Old December 11th, 2013 (5:56 AM).
        Maruno's Avatar
        Maruno Maruno is offline
        Lead Dev of Pokémon Essentials
           
          Join Date: Jan 2008
          Location: England
          Posts: 5,173

          Correct. We all know v13 works, but you don't know exactly what's changed in v13. However, you do know (or should know) exactly what you've changed to turn an Essentials download into your game.

          The wiki has a guide on how to update your game.

          __________________

          Go to the Pokémon Essentials Wiki

          | Downloads | Tutorials | Fangames |
          | All Animations Project |

          Follow me on Twitter: @maruno42

          Reply With Quote
            #5    
          Old December 18th, 2013 (5:47 PM).
          Dylanrockin's Avatar
          Dylanrockin Dylanrockin is offline
          That guy
             
            Join Date: May 2011
            Age: 21
            Gender: Male
            Nature: Timid
            Posts: 277

            I have yet another bug on battling a trainer. Last time after doing what Maruno said, it worked fine for a week and then I copied my PBS files over because the game wouldn't let me go into the editor because it said something like a Diglett had a move or an item called POKEMONTRAINER, so I thought that I could copy over my PBS files and everything would be good, then this happens:

            ---------------------------
            Pokemon: Symphonic Horizon
            ---------------------------
            Exception: TypeError

            Message: cannot convert String into Integer

            PBIntl:507:in `[]'

            PBIntl:507:in `getFromHash'

            PBIntl:620:in `getFromHash'

            PBIntl:643:in `pbGetMessageFromHash'

            PokemonTrainers:32:in `pbLoadTrainer'

            PokemonTrainers:26:in `each'

            PokemonTrainers:26:in `pbLoadTrainer'

            PokemonTrainers:330:in `pbTrainerBattle'

            PokemonDebug:661:in `pbDebugMenu'

            PokemonDebug:290:in `loop'

            This exception was logged in

            C:\Users\Dylan\Saved Games/Pokemon_ Symphonic Horizon/errorlog.txt.

            Press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
            ---------------------------
            OK
            ---------------------------

            Reply With Quote
              #6    
            Old December 20th, 2013 (10:52 AM).
            Dylanrockin's Avatar
            Dylanrockin Dylanrockin is offline
            That guy
               
              Join Date: May 2011
              Age: 21
              Gender: Male
              Nature: Timid
              Posts: 277

              I'm still having a hard time fixing the cannot convert String into Integer issue when entering a trainer battle. I ported over all of my stuff the way the tutorial on the wiki told me too, and I'm having this problem.

              Reply With Quote
              Reply
              Quick Reply

              Sponsored Links
              Thread Tools

              Posting Rules
              You may not post new threads
              You may not post replies
              You may not post attachments
              You may not edit your posts

              BB code is On
              Smilies are On
              [IMG] code is On
              HTML code is Off

              Forum Jump


              All times are GMT -8. The time now is 7:26 PM.