Pokémon Essentials All questions and discussion about Pokémon Essentials, the Pokémon game kit for RPG Maker XP, go in here. Also contains links to the latest downloads and the Essentials Wiki.

TrollandToad.com
Reply
 
Thread Tools
  #1    
Old December 31st, 2013 (2:30 AM). Edited December 31st, 2013 by linkthehero.
linkthehero's Avatar
linkthehero linkthehero is offline
     
    Join Date: Sep 2012
    Gender: Male
    Posts: 66
    hi
    i am working on a game and i changed the screen resoulution edit also the screen position and all thet stuff ,
    but i cant find the line in the battle scripts to change their the resulution, becouse if the screen size is higher then 500
    it will look like this

    oh and i'm using v13 but with many mods
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #2    
    Old December 31st, 2013 (3:16 AM).
    tImE's Avatar
    tImE tImE is offline
    It's still me, 44tim44 ;)
       
      Join Date: Mar 2007
      Location: Somewhere in Scandinavia...
      Nature: Relaxed
      Posts: 685
      You haven't posted an image, but I assume you mean the background of the battle?

      You have to edit the images manually in Graphics/Battlebacks. They are only 512 pixels wide, so you will have to make them longer or it will look weird.
      __________________
      Reply With Quote
        #3    
      Old December 31st, 2013 (4:26 PM).
      linkthehero's Avatar
      linkthehero linkthehero is offline
         
        Join Date: Sep 2012
        Gender: Male
        Posts: 66
        yes itried to upload the file but itwont work and i f i try to edit my post it failed to but ok ahmm
        no i don't mean the background i mean when yu are meking the screnn resulution biggerthen 512X500 , the bars (z.b. battlecommends,....) are not showen
        Reply With Quote
          #4    
        Old January 1st, 2014 (11:04 AM).
        tImE's Avatar
        tImE tImE is offline
        It's still me, 44tim44 ;)
           
          Join Date: Mar 2007
          Location: Somewhere in Scandinavia...
          Nature: Relaxed
          Posts: 685
          I think it is because the initialized viewport is too small.
          Someone with scripting skills will need to help you.
          __________________
          Reply With Quote
            #5    
          Old January 1st, 2014 (12:13 PM).
          venom12's Avatar
          venom12 venom12 is offline
          Pokemon Crystal Rain Relased
             
            Join Date: Sep 2006
            Age: 26
            Gender: Male
            Nature: Adamant
            Posts: 529
            Go to script PokeBattle_ActualScene and edit this lines.

            Code:
            if @viewport.rect.y>0
                    @viewport.rect.y-=8
                    @viewport.rect.y=0 if @viewport.rect.y<0
                    @viewport.rect.height+=16
                    @viewport.rect.height=Graphics.height if @viewport.rect.height>Graphics.height
                  end
            Reply With Quote
              #6    
            Old January 2nd, 2014 (12:22 AM).
            linkthehero's Avatar
            linkthehero linkthehero is offline
               
              Join Date: Sep 2012
              Gender: Male
              Posts: 66
              thank you it works perfect =)
              Reply With Quote
              Reply

              Quick Reply

              Join the conversation!

              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

              Create a PokéCommunity Account

              Sponsored Links
              Thread Tools

              Posting Rules
              You may not post new threads
              You may not post replies
              You may not post attachments
              You may not edit your posts

              BB code is On
              Smilies are On
              [IMG] code is On
              HTML code is Off

              Forum Jump


              All times are GMT -8. The time now is 10:28 PM.