Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

TrollandToad.com
Reply
 
Thread Tools
  #476    
Old December 2nd, 2013 (3:47 PM).
kat59757 kat59757 is offline
     
    Join Date: Aug 2013
    Gender: Male
    Posts: 1
    Somehow, I made it so that I can't run in Littleroot Town (Pokemon Emerald hack), any ideas on how I can change it back?
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #477    
    Old December 5th, 2013 (4:02 AM).
    vongerbys10's Avatar
    vongerbys10 vongerbys10 is offline
       
      Join Date: Jun 2013
      Gender: Male
      Posts: 27
      How can you make a new map, newly that not affect other map's name ?



      Spoiler:
      Its a good tutorial thanks! Keep it up.!
      __________________
      Hoenn is the BEST!
      Remake is SPECIAL!


      #Hoenn Remake
      Reply With Quote
        #478    
      Old December 5th, 2013 (6:24 AM). Edited December 5th, 2013 by ChaosBringer41.
      ChaosBringer41 ChaosBringer41 is offline
         
        Join Date: Nov 2010
        Gender: Male
        Posts: 37
        Sorry if this has already been asked, but how can I use tiles from one map to edit another map?

        I have a retro-look rombase that I want to use, but the new tiles are only on one or two maps. (Neti's rombase called Past)

        Version-wise, I have 1.92 and 1.95 of Advance Map. I prefer 1.95, which I understand has bugs, as its map links are in English. (My copy of 1.92 map links are in German)

        (In case you are wondering, I mean the links to select specific maps - second option from the start - when I say map links)
        __________________
        I don't always know what I'm doing. Life is more interesting that way.
        Reply With Quote
          #479    
        Old December 5th, 2013 (11:49 AM).
        VerdeWare's Avatar
        VerdeWare VerdeWare is offline
        ...death is only the beginning
           
          Join Date: Aug 2013
          Gender: Male
          Nature: Mild
          Posts: 79
          love this tutorial, can you get more in depth about tile editing
          __________________
          This signature has been disabled.
          Too tall.
          Please review and fix the issues by reading the signature rules.

          You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

          Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
          Reply With Quote
            #480    
          Old December 9th, 2013 (12:50 PM).
          hackzor123 hackzor123 is offline
             
            Join Date: Jul 2013
            Gender: Male
            Posts: 1
            Quote:
            Originally Posted by Mourgrim View Post
            Does this make sense? Some of my warps don't seem to work. An example: You know the hole you use for caves that you walk into enter the cave? Well, I can't come back out. The "Goto" works perfectly on Advanced Map, but when I walk on the warp, it doesn't work. Anyone know what's going on or has had similar problems?
            same :/
            I have this issue when I make a cave, can't exit it.
            Reply With Quote
              #481    
            Old December 13th, 2013 (6:24 PM).
            crimsonkiller crimsonkiller is offline
               
              Join Date: Dec 2013
              Gender: Male
              Posts: 1
              I'm having issues with a room I just made, completely new to hacking and making my first one so I don't know what to do. I made the rooms size 13 by 10, outside of this area are brown tiles that I didn't place and when I go to the room in the map editor it doesn't let me see that far out. I hope I'm explaining this correctly.
              Reply With Quote
                #482    
              Old December 16th, 2013 (9:00 PM).
              misterpoor's Avatar
              misterpoor misterpoor is offline
                 
                Join Date: Dec 2013
                Gender: Male
                Posts: 13
                Excuse me. I have a question: how to make the door open when I come in with a custom tile like this?
                __________________
                Reply With Quote
                  #483    
                Old December 16th, 2013 (9:07 PM).
                Sniper's Avatar
                Sniper Sniper is offline
                ふゆかい
                   
                  Join Date: Nov 2013
                  Location: Philippines
                  Gender: Male
                  Nature: Quiet
                  Posts: 1,453
                  Quote:
                  Originally Posted by misterpoor View Post
                  Excuse me. I have a question: how to make the door open when I come in with a custom tile like this?
                  Make sure you have made a door animation for that door tile.
                  If you have, make sure the movements are correct as well.
                  A custom tile door won't open without a warp tile and a door animation on it.
                  __________________


                  Reply With Quote
                    #484    
                  Old December 19th, 2013 (10:46 PM). Edited December 19th, 2013 by bitelaserkhalif.
                  bitelaserkhalif's Avatar
                  bitelaserkhalif bitelaserkhalif is offline
                  Falcon Punch!!
                     
                    Join Date: Dec 2013
                    Location: Indonesia || Jakarta
                    Age: 17
                    Gender: Male
                    Nature: Bold
                    Posts: 68
                    Quote:
                    Originally Posted by hackzor123 View Post
                    same :/
                    I have this issue when I make a cave, can't exit it.
                    At the entrance of cave,place C/0 as the movement permissions;or look for the other cave(e.g VICTORY ROAD) and memorize movement permission at entrance and exit of the cave).

                    hope this help.
                    __________________

                    I made sort of Pokemon Hack.
                    ALSO VISIT MY BLOG: http://khaliffadhillah.blogspot.com/
                    Oh btw, that signature picture is reference to Initial D
                    Reply With Quote
                      #485    
                    Old December 21st, 2013 (1:14 PM).
                    pokekiki pokekiki is offline
                       
                      Join Date: Dec 2013
                      Location: Slovenia
                      Gender: Male
                      Nature: Calm
                      Posts: 4
                      Hello.
                      I'm new to all this and don't know just yet how this all works. But stil, I have a question about word map editor. I haven't found the anser yet ...
                      How do you have to do it, so that the player icon on the world map will show on the spot, where you want it. I tried many differrent options, but no right results came out.
                      Reply With Quote
                        #486    
                      Old December 26th, 2013 (3:10 PM). Edited December 26th, 2013 by Giniselono.
                      Giniselono Giniselono is offline
                         
                        Join Date: Dec 2013
                        Gender:
                        Posts: 9
                        Quote:
                        Originally Posted by Vittorini View Post
                        I'm happy that your trying to help but it still won't work. My warp is on the tile in front of the exit, and the tile is the first cave floor tile in the tileset. Since all else really has failed, can you tell me a little bit more on how to edit the behavior byte of the warp? In my version of advance map (I think its the latest one) when a warp is selected I cannot open it in my script editor (XSE).

                        Also, one extra detail I noticed, when I enter the cave I am facing down. I think that is a little weird. If you want me to upload pictures of the maps I want to connect, let me know.

                        EDIT: I figured out how to set the behavior byte and it is at 08 00, so I guess that's not the problem
                        EDIT 2: Lol. I was messing around with the behavior bytes and decided to try 61 00, which is "use warp" and that worked perfectly. haha
                        I'm having this same problem, but I can't figure out how to change the behavior byte. I went to the block editor, and went to the same block as my warp block (It showed me the titleset, so I clicked on the same block as the type I was using). I changed it to 08 00, but that didn't work. I also tried 61 00, but that didn't work either. I can't post any pictures because I need to have made 15 posts or more.
                        Please help! I see that your last activity was in April, Vittorini. So, can anyone else help?
                        EDIT: 65 00 didn't work either.
                        Reply With Quote
                          #487    
                        Old December 29th, 2013 (7:59 AM).
                        wael96 wael96 is offline
                           
                          Join Date: Jul 2013
                          Location: Beijing,China
                          Gender: Male
                          Posts: 38
                          Absoulutely a very good tutorial!
                          Reply With Quote
                            #488    
                          Old January 9th, 2014 (11:39 AM).
                          d3ath1s d3ath1s is offline
                             
                            Join Date: Jul 2013
                            Gender: Male
                            Posts: 3
                            I'm not sure if anyone has posted this problem and I'm sort of new to this but I can't seem to figure out how to make the wild pokemon offset work. I have screenshots attached. Thanks for any responses.
                            Attached Images
                            File Type: png Map.png‎ (243.5 KB, 9 views) (Save to Dropbox)
                            File Type: png Offset.png‎ (250.4 KB, 7 views) (Save to Dropbox)
                            Reply With Quote
                              #489    
                            Old January 31st, 2014 (6:11 PM).
                            Madman4q2 Madman4q2 is offline
                               
                              Join Date: Oct 2013
                              Posts: 4
                              I have an annoying problem. What the hell do you do when a map you were editing decides to remove itself from the bank... I mean ya know how when in a folder the color is yellow/orange box over a green box to the left of the name. And when you open that folder you see a bunch of maps from that folder - and those maps only have a green box next to their name. Now I have maps I edited which WERE in a folder - but then decided to jump out of the folder - This renders them inaccessible and it is extremely frustrating. Does anybody know how to fix this?!
                              Reply With Quote
                                #490    
                              Old February 3rd, 2014 (7:54 PM).
                              Nurse Joy's Avatar
                              Nurse Joy Nurse Joy is offline
                              Would you like to rest your Pokémon?
                                 
                                Join Date: Nov 2013
                                Location: Sootopolis Pokémon Center
                                Gender: Male
                                Nature: Jolly
                                Posts: 242
                                This might be a stupid question, but...

                                When you are adding new events, how do you add new scripts? I find an unused script offset and then click "Open Script", then I paste in my script, but how do I get it to like, save it in the game? If I close the script and then open it back up (in A-Map), it's empty again......... What do I do here?

                                What I'm trying to do is make an event where you have to battle Ho-oh. I have the script completed and the sprite in place, but I don't know how to make Ho-oh do anything.

                                Thank you in advance for your time! ^__^
                                __________________
                                Reply With Quote
                                  #491    
                                Old February 6th, 2014 (1:49 AM).
                                Lightning Bubbles's Avatar
                                Lightning Bubbles Lightning Bubbles is offline
                                   
                                  Join Date: Jan 2014
                                  Gender: Female
                                  Posts: 13
                                  As I've said in another thread, I'm new to this advance map thing. My problem is, I'm playing Pokemon Light Platinum, and I'm at the part where I'm supposed to be going after the Gym Leader in Kosaka City. She left to SKY TOWER. But in front of it, is a police officer who won't move, which is a glitch. From what I did on ADVANCE MAP following the above instructions, I believe I was most likely able to move him.

                                  And since I'm on my tablet playing the game, I transferred the edited file from my PC to my tablet. But the problem is, my saved file won't work with my edited game, it just starts all over again. Now I have my regular file where I can't get past the officer and an edited file where he should be gone...but requires me to do the entire game over again. I need to know how to fuse my save file with my edited game file to play now. :/
                                  Reply With Quote
                                    #492    
                                  Old February 27th, 2014 (5:28 AM).
                                  Jehowi Jehowi is offline
                                  Your Master Superior
                                     
                                    Join Date: May 2009
                                    Location: Belgium
                                    Age: 26
                                    Gender:
                                    Nature: Careful
                                    Posts: 62
                                    I've encountered the following problem in advance map:

                                    http://youtu.be/xW-e3_wTdio

                                    Basically I changed the Pewter museum map a bit and I edited the movement permissions as you can see at the beginning of the video. But when I test it, I can never, ever go to the right except for at the entrance of the museum. Even worse, when I go to the left, I can't go back anymore at all. I think I didn't screw up the movement permissions... So any solution to this?

                                    Edit: Video is still being uploaded on Youtube, will be there in aprox. 5 mins



                                    Reply With Quote
                                      #493    
                                    Old May 9th, 2014 (6:46 PM).
                                    JabuJabule's Avatar
                                    JabuJabule JabuJabule is offline
                                       
                                      Join Date: May 2014
                                      Gender: Male
                                      Posts: 63
                                      Hi, I made a town and when I enter it, it's completely black, and I can't move from the spot I'm in. The NPC's that show up aren't even in the correct spots. Does anyone know why this is happening?
                                      __________________


                                      Reply With Quote
                                        #494    
                                      Old May 13th, 2014 (3:56 PM). Edited May 13th, 2014 by PVRalston1123.
                                      PVRalston1123's Avatar
                                      PVRalston1123 PVRalston1123 is offline
                                         
                                        Join Date: Sep 2012
                                        Gender: Male
                                        Posts: 3
                                        Hey can somebody help me? Im working on creating my own pokemon fire red hack. Its coming along well so far. But I was wondering if somebody could tell me if there is a way to connect to any of the unknown maps and use them for of the hacks themselves. Im trying to use the unknown maps from the trainer tower to do my own thing for my hack. So I didnt know if anyone could tell me how to connect to the unknown maps. If anyone can help me that would be awesome. Thanks.
                                        Sincerely,
                                        Patrick R.
                                        Reply With Quote
                                          #495    
                                        Old May 20th, 2014 (3:08 PM). Edited May 20th, 2014 by Christos.
                                        LxNightWalker LxNightWalker is offline
                                        Sniper of The Year
                                           
                                          Join Date: May 2014
                                          Location: Philippines
                                          Gender: Male
                                          Nature: Adamant
                                          Posts: 15
                                          Nice tutorial bro. I edited some maps in FireRed. Thanks.

                                          How the heck can I place a warp guys?
                                          __________________
                                          This signature has been disabled.
                                          too wide
                                          Please review and fix the issues by reading the signature rules.

                                          You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

                                          Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
                                          Reply With Quote
                                            #496    
                                          Old May 20th, 2014 (5:56 PM).
                                          Himochi Kouen Himochi Kouen is offline
                                             
                                            Join Date: Jul 2004
                                            Gender: Male
                                            Nature: Quirky
                                            Posts: 25
                                            Quote:
                                            Originally Posted by LxNightWalker View Post
                                            How the heck can I place a warp guys?
                                            Do you mean add a new warp to the map you're working on? If so, on the Events tab, in the bottom right, "Amount of events", simply press the UP arrow next to "Number of warps:" to create a new warp on your map.
                                            Reply With Quote
                                              #497    
                                            Old May 20th, 2014 (6:19 PM).
                                            LxNightWalker LxNightWalker is offline
                                            Sniper of The Year
                                               
                                              Join Date: May 2014
                                              Location: Philippines
                                              Gender: Male
                                              Nature: Adamant
                                              Posts: 15
                                              Quote:
                                              Originally Posted by Himochi Kouen View Post
                                              Do you mean add a new warp to the map you're working on? If so, on the Events tab, in the bottom right, "Amount of events", simply press the UP arrow next to "Number of warps:" to create a new warp on your map.
                                              Yeah, but I don't know how to place it on the Pokecenter door.
                                              __________________
                                              This signature has been disabled.
                                              too wide
                                              Please review and fix the issues by reading the signature rules.

                                              You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

                                              Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
                                              Reply With Quote
                                                #498    
                                              Old May 20th, 2014 (6:24 PM).
                                              Himochi Kouen Himochi Kouen is offline
                                                 
                                                Join Date: Jul 2004
                                                Gender: Male
                                                Nature: Quirky
                                                Posts: 25
                                                Oh, that's easy enough. In AdvanceMap's Events tab; when you increase the number of warps by 1, one of the [W] boxes should appear in the upper left of the map. Just drag and drop it to the door!
                                                Reply With Quote
                                                  #499    
                                                Old June 16th, 2014 (9:25 PM).
                                                LANTIS DARKFIRE LANTIS DARKFIRE is offline
                                                   
                                                  Join Date: Jun 2014
                                                  Gender: Male
                                                  Posts: 6
                                                  Can I ask about how to create a new map and how to create its own name, then insert it in the game without having to name it as route1 or pallette town(whatever of the original maps in the ROM)?....

                                                  It seems like connecting new maps without inserting it to the old maps is impossible. I don't know how to make up with this matter....

                                                  replies are much honored and accepted.. Thanks POkeCommunity...
                                                  Reply With Quote
                                                    #500    
                                                  Old June 16th, 2014 (9:45 PM).
                                                  LANTIS DARKFIRE LANTIS DARKFIRE is offline
                                                     
                                                    Join Date: Jun 2014
                                                    Gender: Male
                                                    Posts: 6
                                                    Quote:
                                                    Originally Posted by LxNightWalker View Post
                                                    Yeah, but I don't know how to place it on the Pokecenter door.
                                                    try looking at the x/y position on the map. move your mouse pointer at the point where you want to position your warp (or at the door you added), then look at its x/y position at the bottom left of the advance map. you can copy these attributes to your warp details (x/y position) to position where your warp should be located. And please don't forget to put "3" at the unknown slot. it's most commonly used at doors or cave doors. "4" for ladder. and lastly, check the behavior of your chosen door tile. it should be 61 00 for warp... (hope it helps..)
                                                    Reply With Quote
                                                    Reply

                                                    Quick Reply

                                                    Join the conversation!

                                                    Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                                    Create a PokéCommunity Account

                                                    Sponsored Links
                                                    Thread Tools

                                                    Posting Rules
                                                    You may not post new threads
                                                    You may not post replies
                                                    You may not post attachments
                                                    You may not edit your posts

                                                    BB code is On
                                                    Smilies are On
                                                    [IMG] code is On
                                                    HTML code is Off

                                                    Forum Jump


                                                    All times are GMT -8. The time now is 11:00 AM.