Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

Reply
 
Thread Tools
  #851    
Old June 11th, 2017 (6:12 PM).
Megax Rocker's Avatar
Megax Rocker Megax Rocker is offline
     
    Join Date: Jan 2016
    Posts: 130
    Quote:
    Originally Posted by XDragon View Post
    So I've attempted to patch a clean Fire Red and when Lunar says its patched, i move the ins file from the zip into the same folder where the tool is... and i get the same error Wurmple got.

    What am i suposed to change in the ini file? Im new at this

    Yes, the INI is what causes this issue, replace it with the one provided along with the patch.
    Reply With Quote
      #852    
    Old June 11th, 2017 (6:15 PM).
    XDragon's Avatar
    XDragon XDragon is offline
    Needs a title
       
      Join Date: Apr 2009
      Location: NY
      Age: 30
      Gender: Male
      Nature: Modest
      Posts: 16
      Quote:
      Originally Posted by Megax Rocker View Post
      Yes, the INI is what causes this issue, replace it with the one provided along with the patch.
      Literally figured it out no sooner did i hit send XD
      __________________

      Reply With Quote
        #853    
      Old July 11th, 2017 (6:28 PM).
      nguyenthanhloc nguyenthanhloc is offline
         
        Join Date: May 2014
        Gender: Male
        Posts: 14
        I hope you can add these moves into the resource, i wish the resource will more colorful and popular.
        - Roar Of Time
        - Spacial Rend
        - Magma Storm
        - Crush Grip
        - Heart Swap
        - Judgment
        - Shadow Force
        - Psystrike
        - V-create
        - Searing Shot
        - Fushion Flare/ Bolt
        - Bolt Strike
        - Blue Flare
        - Freeze Shock
        - Ice Burn
        - Glaciate
        - Dragon Asent
        - Origin Pulse
        - Precipipe Blade
        Reply With Quote
          #854    
        Old July 15th, 2017 (11:59 PM).
        Ontarion Ontarion is offline
           
          Join Date: Nov 2015
          Gender: Male
          Posts: 1
          Hi there. Thanks a lot for this hack, it's amazing. I only want to know one thing: Is possible to change pokemon sprites to original fire red? I really don't like how, for example, charmander and charizard looks like retards...
          Anyway still the best hack! Thanks
          Reply With Quote
            #855    
          Old July 16th, 2017 (5:09 AM).
          Lunos's Avatar
          Lunos Lunos is offline
          Random Uruguayan User
             
            Join Date: Oct 2008
            Location: Montevideo (Uruguay)
            Gender: Male
            Nature: Lonely
            Posts: 1,672
            Quote:
            Originally Posted by nguyenthanhloc View Post
            I hope you can add these moves into the resource, i wish the resource will more colorful and popular.
            Spoiler:
            - Roar Of Time
            - Spacial Rend
            - Magma Storm
            - Crush Grip
            - Heart Swap
            - Judgment
            - Shadow Force
            - Psystrike
            - V-create
            - Searing Shot
            - Fushion Flare/ Bolt
            - Bolt Strike
            - Blue Flare
            - Freeze Shock
            - Ice Burn
            - Glaciate
            - Dragon Asent
            - Origin Pulse
            - Precipipe Blade
            This base is no longer in development, it's been dead for a long time now and MrDollSteak himself recommends to avoid it.

            Quote:
            Originally Posted by Ontarion View Post
            Hi there. Thanks a lot for this hack, it's amazing. I only want to know one thing: Is possible to change pokemon sprites to original fire red? I really don't like how, for example, charmander and charizard looks like retards...
            Anyway still the best hack! Thanks
            First time I read "In HG/SS, Charmander and Charizard looks like retards".
            In any case, Export all the sprites from the Vanilla FireRed with Advanced Series and Import them in your patched ROM.
            __________________
            Reply With Quote
              #856    
            Old August 25th, 2017 (12:47 PM). Edited August 25th, 2017 by Serhatisb.
            Serhatisb Serhatisb is offline
               
              Join Date: Jan 2017
              Gender: Male
              Nature: Quiet
              Posts: 15
              I found an oversight in your rom base for the remake of my unfinished Rom-Hack (Pokemon Chromatic)
              It's just Awakening capped while viewing the blackboard of Viridian School.
              If you want to know more about the rom hack ,wait for September 1st.
              Reply With Quote
                #857    
              Old November 22nd, 2017 (2:24 AM).
              fireredlugia fireredlugia is offline
                 
                Join Date: Aug 2015
                Gender: Male
                Posts: 3
                I am using this base for my hack, I can not edit POKEDEX in the PGE program, how can I solve this?
                Reply With Quote
                  #858    
                Old November 26th, 2017 (8:40 PM).
                Mega Swadloon's Avatar
                Mega Swadloon Mega Swadloon is offline
                Swadloon Trainer
                   
                  Join Date: Nov 2017
                  Location: United States, CA
                  Gender: Other
                  Nature: Bold
                  Posts: 74
                  I think I’m going to try this out
                  __________________
                  Reply With Quote
                    #859    
                  Old December 12th, 2017 (4:31 AM).
                  zetoni zetoni is offline
                     
                    Join Date: Oct 2017
                    Posts: 1
                    Hello, anyone got life orb and rockey helmet implementation for this rombase?
                    Reply With Quote
                      #860    
                    Old February 19th, 2018 (5:46 PM). Edited February 20th, 2018 by Don-Luke.
                    Don-Luke Don-Luke is offline
                       
                      Join Date: Oct 2009
                      Gender: Male
                      Posts: 1
                      Hey everyone I patched a clean rom but the patch made it so that all pokemon caught have a 00000 id and secret id, how can I fix this?
                      Reply With Quote
                        #861    
                      Old March 16th, 2018 (5:08 PM).
                      YoY-X's Avatar
                      YoY-X YoY-X is offline
                      Cheesy as Rice™
                         
                        Join Date: Dec 2017
                        Location: USA
                        Gender: Male
                        Nature: Relaxed
                        Posts: 116
                        Quote:
                        Originally Posted by HachimanH View Post
                        Is there a ini for PGE 3.8? The one Gamer linked for PGE 3.4 will not work no matter what I seem to do.

                        One of the many errors I've gotten:


                        Edit: PGE is simply proving to be a major pain to work with concerning base roms. So frustrating, idk what I'm doing wrong.
                        https://forum.silphco.io/threads/working-mr-ds-rombase-ini-for-pge.138/post-393
                        working ini's for PGE, for 3.4, 3.6 and 3.8. but 3.4 is the safest.
                        __________________
                        Me in Other websites
                        ------------------------------

                        My Discord
                        Spoiler:
                        YoY#4811

                        My Showdown
                        Spoiler:
                        DaddyYoY or YoY the Anus
                        Reply With Quote
                          #862    
                        Old March 20th, 2018 (3:04 AM).
                        Neon Skylar's Avatar
                        Neon Skylar Neon Skylar is offline
                           
                          Join Date: May 2014
                          Location: Venezuela n_n
                          Gender: Male
                          Posts: 59
                          In what offset would this already compiled?

                          Download - https://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=9595002&postcount=852
                          Cursed Body - https://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=9596747&postcount=854
                          Reply With Quote
                            #863    
                          Old March 21st, 2018 (9:19 AM).
                          E$P's Avatar
                          E$P E$P is offline
                          Valiant Developer
                             
                            Join Date: Mar 2018
                            Gender: Male
                            Nature: Quiet
                            Posts: 11
                            Very good base, thank you for this!
                            Reply With Quote
                              #864    
                            Old May 11th, 2018 (4:49 PM). Edited May 11th, 2018 by tomitron06.
                            tomitron06 tomitron06 is offline
                               
                              Join Date: Oct 2017
                              Posts: 2
                              When I open the patched rom on G3T there aren´t the gen 4, 5 or 6 pokemon, there are buged pokemon like "Á" (there are random letters,numbers and simbols) (gen 1-3 are okay) and if I open the rom in PGE (2016 version, the version that have the .ini gived by Gamer2020) I can only use the options that are not related with the pokemon, like MT/MO, attack editor or ability editor. if I try to open the "pokemon editor" there says something like "exception not controlled by the application" (I have spanish windows 7, I used google translate for that), and the app is frozen, the only thing I can do is close PGE.
                              I think the problem is with the new pokemon(s), if someone has the offsets of the new pokemon, can you give it to me? to erase any data in thoose offsets and try to open PGE...
                              Thanks
                              T
                              Reply With Quote
                                #865    
                              Old May 21st, 2018 (3:21 PM).
                              mattcarr mattcarr is offline
                                 
                                Join Date: May 2018
                                Posts: 3
                                Anyway to reset ev/train?
                                Reply With Quote
                                  #866    
                                Old June 21st, 2018 (6:11 PM).
                                UltimaSoul UltimaSoul is offline
                                   
                                  Join Date: May 2018
                                  Posts: 37
                                  The hastebin links to the offsets have been erased. Perhaps someone could share their contents or repost a new link? Thanks.
                                  Reply With Quote
                                    #867    
                                  Old June 23rd, 2018 (12:35 AM).
                                  Kartik12345's Avatar
                                  Kartik12345 Kartik12345 is offline
                                  Kartik
                                     
                                    Join Date: Jan 2018
                                    Location: India
                                    Gender: Male
                                    Nature: Lonely
                                    Posts: 17
                                    I am using this patch as well as ikarus lost property graphics patch ......... if I use only your patch it work in PGE with replaced ini but not in advance map if I use both patches then it works in advance map but not in PGE plz help
                                    __________________
                                    ______________________________________________________________
                                    Join my hack Pokemon Legends Awakening
                                    based on legendary pokemon and fakemon with a new story new region and a new motive to defeat a new organisation
                                    Discord Tag - Kartik#1932 and a link to the server
                                    https://discord.gg/k75JXH
                                    Reply With Quote
                                      #868    
                                    Old June 28th, 2018 (5:50 PM).
                                    UltimaSoul UltimaSoul is offline
                                       
                                      Join Date: May 2018
                                      Posts: 37
                                      Here's a small little fix for those who use this rombase.

                                      This fixes the Elemental Hyper Beams move tutor's dialogue when it recognizes a Pokémon that can learn them as the move name is said based on what is put into [buffer2]. special2 LASTRESULT 0x1A3 is called to do this, but its routine tries to read the vanilla FireRed's move name table.

                                      This makes it so it reads from the repointed move name table and properly says the move's name instead of being blank.

                                      Code:
                                      .thumb
                                      .align
                                      
                                      .equ move_names, 0x8901800 
                                      
                                      .org 0x0CCC28, 0xFF       @comment out if using vanilla move table
                                      .long move_names+0x112A   @comment out if using vanilla move table
                                      
                                      .org 0x0CCC50, 0xFF		  @comment out if using vanilla move table
                                      .long move_names+0xF97	  @comment out if using vanilla move table
                                      
                                      .org 0x0CCC84, 0xFF		  @comment out if using vanilla move table
                                      .long move_names+0xFA4	  @comment out if using vanilla move table
                                      Compiled:
                                      Code:
                                      Insert at 0x0CCC28: 2A 29 90 08
                                      Insert at 0x0CCC50: 97 27 90 08
                                      Insert at 0x0CCC84: A4 27 90 08
                                      If you want more functionality to add compatibility for all final starter evolutions and/or make this tutor infinitely useable along with this fix, check out: https://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=9895144&postcount=1390
                                      Reply With Quote
                                        #869    
                                      Old August 27th, 2018 (12:16 PM). Edited August 28th, 2018 by BluezamX.
                                      BluezamX BluezamX is offline
                                         
                                        Join Date: Jun 2017
                                        Location: Delft (Netherlands)
                                        Gender: Male
                                        Nature: Jolly
                                        Posts: 7
                                        I get an error stating
                                        "Moves have not been fully loaded because there was an error. Either not enough moves were loaded due to a bad number in the ini or the learned move data offset is bad/corrupted. The error occurred trying to read move #475. The current number of moves is: 354."

                                        Although I have patched my ROM and replaced the .ini in the G3HS folder. Is there a known solution?


                                        EDIT
                                        Found the solution, messed around in the Hex Editor (without changing anything) until a message popped up asking to reinitialize the .ini file. This autofixes it.
                                        Reply With Quote
                                          #870    
                                        Old October 27th, 2018 (10:24 AM).
                                        TheManOfLOL's Avatar
                                        TheManOfLOL TheManOfLOL is offline
                                           
                                          Join Date: Nov 2017
                                          Posts: 1
                                          Great ips, but I got one problem, When I tried editing moves in PGE, It crashed the program. I already tried to replace the roms.ini but it didn't work, Do you know why? (Thank you if you respond)
                                          Reply With Quote
                                            #871    
                                          Old October 27th, 2018 (2:19 PM).
                                          Petuuuhhh's Avatar
                                          Petuuuhhh Petuuuhhh is offline
                                           
                                          Join Date: Apr 2017
                                          Location: Georgia
                                          Age: 25
                                          Gender: Male
                                          Posts: 564
                                          Quote:
                                          Originally Posted by TheManOfLOL View Post
                                          Great ips, but I got one problem, When I tried editing moves in PGE, It crashed the program. I already tried to replace the roms.ini but it didn't work, Do you know why? (Thank you if you respond)
                                          Use this https://forum.silphco.io/threads/working-mr-ds-rombase-ini-for-pge.138/
                                          Reply With Quote
                                          Reply

                                          Quick Reply

                                          Join the conversation!

                                          Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                          Create a PokéCommunity Account
                                          Thread Tools

                                          Posting Rules
                                          You may not post new threads
                                          You may not post replies
                                          You may not post attachments
                                          You may not edit your posts

                                          BB code is On
                                          Smilies are On
                                          [IMG] code is On
                                          HTML code is Off

                                          Forum Jump


                                          All times are GMT -8. The time now is 9:16 AM.