Advertiser Content

Pikalex04

The Project Hyper creator (Discord: Pikalex04#3285)

Male
Italy
Seen 2 Weeks Ago
Posted July 7th, 2019
36 posts
1 Years
Hey guys! I'm having a little problem with battles. So, when I battle with other Pokémons, and when they move, on the screen appears the usual display "Bulbasaur attacked Charmander using Tackle..." but the move doesn't deal any damage and also the animation doesn't show. Yes, I've edited my scripts, and I've checked for any differences with some vanilla ones, but I didn't see anything wrong with this part of the battle scripts.

I guess that these informations are not sufficient for helping me to solve this issue. So, can you tell me where this part (the move animation apparence and move's damage dealing) should be (on where script, and when it starts)?

Also, if you want to check the script on this determinated part, just ask it.
Seen 5 Days Ago
Posted July 6th, 2019
61 posts
2.8 Years
Which version of Essentials are you using?
Do you receive a crash log?

There are many scripts that could be causing this issue. Without knowing which scripts you edited, it'll be quite difficult to find your problem.
If you wish to start looking, I'd start with the PokeBattle_Battler script.
The HP reduction method can be found by doing a CTRL + F for def pbReduceHP - compare that method to the default method to see if there is a difference.

Pikalex04

The Project Hyper creator (Discord: Pikalex04#3285)

Male
Italy
Seen 2 Weeks Ago
Posted July 7th, 2019
36 posts
1 Years
Okay. I'm using Essentials v. 17.2, and no, I don't receive any crush log.
So, I'm searching for something interesting.
I'll eventually post a script.

Pikalex04

The Project Hyper creator (Discord: Pikalex04#3285)

Male
Italy
Seen 2 Weeks Ago
Posted July 7th, 2019
36 posts
1 Years
Seriously, I can't find anything... And I'm comparing my script with a fresh copy of Essentials one, but nothing, I can't find anything that cause this problem...

Pikalex04

The Project Hyper creator (Discord: Pikalex04#3285)

Male
Italy
Seen 2 Weeks Ago
Posted July 7th, 2019
36 posts
1 Years
Okay, so I found a wrong return false, and changed to true.
Now it gives me an error (btw, the return should be true, so it's not the problem), but I "can't translate it"...

Spoiler:

---------------------------
Pokemon HypeRed Alpha 2
---------------------------
[Pokémon Essentials version 17.2]

Exception: ArgumentError

Message: wrong number of arguments(0 for 1)

PokeBattle_Move:458:in `hasWorkingAbility'

PokeBattle_Move:458:in `pbTypeModifier'

PokeBattle_Battler:2806:in `pbSuccessCheck_ebs'

EliteBattle_0:467:in `pbSuccessCheck'

PokeBattle_Battler:3085:in `pbProcessMoveAgainstTarget_ebs'

PokeBattle_Battler:3081:in `each'

PokeBattle_Battler:3081:in `pbProcessMoveAgainstTarget_ebs'

EliteBattle_0:475:in `pbProcessMoveAgainstTarget'

PokeBattle_Battler:3699:in `pbUseMove_ebs'

PokeBattle_Battler:3679:in `loop'


I can't understand which script causes the problem, any help? Also, if you want a script, just ask.

Anyway, I've changed PokeBattle_Battler, PokeBattle_BattlerEffects, PokeBattle_Move, PokeBattle_MoveEffects, PokeBattle_Battle, PBEffects and other scripts, but I guess that the problem/s is/are in these script.
Advertiser Content