The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #22701    
Old October 1st, 2012 (4:10 AM).
awipe1's Avatar
awipe1 awipe1 is offline
     
    Join Date: Aug 2012
    Gender: Male
    Posts: 215
    Quote:
    Originally Posted by suryabharat View Post
    I was searching all over internet for something which i cant find till now

    My aim is to add new trainers to a GBA Rom that means creat a new trainer ID like leaving all the default trainer IDs unchanged.

    It would be grateful if somebody replied.
    I think what you want is advanced trainer
      #22702    
    Old October 1st, 2012 (5:45 AM).
    suryabharat's Avatar
    suryabharat suryabharat is offline
    Koolbuddy85
       
      Join Date: Sep 2012
      Gender: Male
      Posts: 6
      Quote:
      Originally Posted by awipe1 View Post
      I think what you want is advanced trainer

      Thankx awipe1 but I know how to update the trainer with new trainer spirite and replace the existing trainer ID with new trainer.

      What I want is, if u have say 300 trainers already in the Rom and no empty trainer ID slots now I want couple of extra trainers say 5 so total 305 trainers with their different trainer IDs. The better example is Emerald Rom which has no empty trainer ID slots where I want new trainers to be added to the Rom.

      Can any one help me out with solution.
        #22703    
      Old October 1st, 2012 (7:49 AM).
      Nick20Haunter Nick20Haunter is offline
         
        Join Date: Sep 2012
        Gender: Male
        Posts: 2
        well now im aware that theif only allows you to keep the item in a wild pokemon battle i need to make it so it keeps the item in trainer battles too. how can i make this possible for fire red?
          #22704    
        Old October 1st, 2012 (9:37 AM).
        Jambo51's Avatar
        Jambo51 Jambo51 is offline
        Glory To Arstotzka
           
          Join Date: Jun 2009
          Gender: Male
          Nature: Quiet
          Posts: 732
          Quote:
          Originally Posted by suryabharat View Post
          I was searching all over internet for something which i cant find till now

          My aim is to add new trainers to a GBA Rom that means creat a new trainer ID like leaving all the default trainer IDs unchanged.

          It would be grateful if somebody replied.
          There's no easy way to do it, since the Trainers use up flags in memory, and adding any extra Trainers means the new Trainers' flags clash with standard flags used by the game.

          They need to be repointed for them to work, and that, my friend, requires a lot of ASM, and, what's more, is that ASM is unreliable at best *Bashes own code* :P
          __________________
          Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
            #22705    
          Old October 1st, 2012 (11:20 AM).
          suryabharat's Avatar
          suryabharat suryabharat is offline
          Koolbuddy85
             
            Join Date: Sep 2012
            Gender: Male
            Posts: 6
            Thank-you Jambo51 for giving this information I am new to hacking rom and now knowing that its little difficult right way to get into ASM stuff as u said I will skip this for time being ...
              #22706    
            Old October 1st, 2012 (1:59 PM).
            Felgrand89 Felgrand89 is offline
               
              Join Date: Aug 2012
              Gender: Male
              Posts: 15
              Is there any other way to change the original name of a pokemon inn Platinum version, because PPRE is not working for me.
                #22707    
              Old October 1st, 2012 (6:48 PM).
              awipe1's Avatar
              awipe1 awipe1 is offline
                 
                Join Date: Aug 2012
                Gender: Male
                Posts: 215
                Quote:
                Originally Posted by suryabharat View Post
                Thankx awipe1 but I know how to update the trainer with new trainer spirite and replace the existing trainer ID with new trainer.

                What I want is, if u have say 300 trainers already in the Rom and no empty trainer ID slots now I want couple of extra trainers say 5 so total 305 trainers with their different trainer IDs. The better example is Emerald Rom which has no empty trainer ID slots where I want new trainers to be added to the Rom.

                Can any one help me out with solution.
                Oh sorry I don't know how to do that =(
                But I am having the same issue with YAPE and available moves, I am trying to make a POKEMON have more available moves then the default, so if you know how to do this let me know! =)
                  #22708    
                Old October 3rd, 2012 (2:29 AM).
                openkaart's Avatar
                openkaart openkaart is offline
                Chilling like snorlax
                   
                  Join Date: Mar 2012
                  Location: Amsterdam
                  Age: 31
                  Gender: Male
                  Posts: 108
                  Hi I'm not sure iff i'm at the right place for this.
                  but my question is about never black and white but that threat is closed.
                  so where can I ask my question?

                  My queation is : im stuck at busque arnica(spanish version) im stuck at the down left corner
                  I jump down a ledge and there is an exit there but I can get out.

                  What to do?

                  And is there an english version?
                    #22709    
                  Old October 3rd, 2012 (3:55 AM). Edited October 3rd, 2012 by socko.
                  socko's Avatar
                  socko socko is offline
                  VERY ANGER!!!
                   
                  Join Date: Aug 2012
                  Age: 20
                  Gender: Male
                  Nature: Adamant
                  Posts: 369
                  Quote:
                  Originally Posted by openkaart View Post
                  My question is : im stuck at busque arnica (spanish version) im stuck at the down left corner
                  I jump down a ledge and there is an exit there but I can get out.
                  That just means that the alpha/beta has ended.

                  Quote:
                  Originally Posted by Rise_of_Darkrai View Post
                  I'm working on a hack right now and I'm wondering how to create a warp from a pokemon event, like if you engage a legendary, i want it to send me somewhere. Can anyone give me some advice?

                  Also, does anyone know where I can find script and hex editing tutorials besides youtube, I'm better at reading than watching video. And I would like to know how to remove the Birch event so I can just access the bag.
                  This question belongs to the script help thread.
                    #22710    
                  Old October 3rd, 2012 (5:44 AM).
                  YellowMilk YellowMilk is offline
                     
                    Join Date: Sep 2012
                    Gender: Male
                    Posts: 1
                    I have a problem whenever I load a map i created later on in the day it gives me eaccess violation error. anyway to fix it?
                      #22711    
                    Old October 3rd, 2012 (8:24 AM).
                    robosllim's Avatar
                    robosllim robosllim is offline
                       
                      Join Date: Jan 2012
                      Gender: Male
                      Posts: 13
                      I've searched pretty thoroughly, both through the offsets in unLZ myself and through the forums here.

                      All I want is the offsets for the Pokemon type graphics. That is, the little boxes that say "Fire", "Fight", etc. in the Pokemon stat screen. I found a thread that had the offset for Ruby, but nothing for Fire Red, and the general offsets thread I found for Fire Red didn't list this offset in particular.

                      Help is much appreciated!
                        #22712    
                      Old October 3rd, 2012 (8:53 AM). Edited October 3rd, 2012 by AtecainCorp..
                      AtecainCorp.'s Avatar
                      AtecainCorp. AtecainCorp. is offline
                      Rejishan awake...
                         
                        Join Date: Jun 2008
                        Location: Takoabe Town (Region Thonsu)
                        Age: 25
                        Gender: Male
                        Nature: Hardy
                        Posts: 1,294
                        I have a question.
                        It was possible to do in POKEMON RUBY more than 3 starters to chose?
                        In plot of my Pokemon Ruby hack <Pokemon Drity Sun> I want give a player able to chose one from Five starters... It was possible to add two more starters?
                        -----------------
                        Another my problem is... When i add pokemons to 27 empty slots in RUBY... I have two strange problems.
                        1. Random Freeze <In wild Pokemon Battle>
                        2. Wally Catching study <When he enter to the grass game freeze>

                        How can i Fix that?
                        __________________
                        - My new Project comming Soon
                          #22713    
                        Old October 3rd, 2012 (9:56 AM).
                        Felgrand89 Felgrand89 is offline
                           
                          Join Date: Aug 2012
                          Gender: Male
                          Posts: 15
                          Can someone please help me with PPRE, It wont save any time I change a pokemons name
                            #22714    
                          Old October 3rd, 2012 (9:57 AM).
                          Rise_of_Darkrai's Avatar
                          Rise_of_Darkrai Rise_of_Darkrai is offline
                             
                            Join Date: Sep 2012
                            Gender: Male
                            Posts: 7
                            Quote:
                            Originally Posted by YellowMilk View Post
                            I have a problem whenever I load a map i created later on in the day it gives me eaccess violation error. anyway to fix it?
                            I had that problem too, just load your rom, then manually open your map by it's bank and map number.
                              #22715    
                            Old October 3rd, 2012 (11:05 AM).
                            robosllim's Avatar
                            robosllim robosllim is offline
                               
                              Join Date: Jan 2012
                              Gender: Male
                              Posts: 13
                              Quote:
                              Originally Posted by robosllim View Post
                              I've searched pretty thoroughly, both through the offsets in unLZ myself and through the forums here.

                              All I want is the offsets for the Pokemon type graphics. That is, the little boxes that say "Fire", "Fight", etc. in the Pokemon stat screen. I found a thread that had the offset for Ruby, but nothing for Fire Red, and the general offsets thread I found for Fire Red didn't list this offset in particular.

                              Help is much appreciated!
                              Found the answer. The offset in Tile Molester is 00E95FDC.
                                #22716    
                              Old October 3rd, 2012 (1:39 PM).
                              mewmasterify's Avatar
                              mewmasterify mewmasterify is offline
                              Actual Mew
                                 
                                Join Date: Apr 2011
                                Location: Faraway Island
                                Age: 18
                                Gender: Male
                                Nature: Quiet
                                Posts: 71
                                is it Possible to make a Hack where you can be Evil or Good? and if you can please tell me
                                __________________
                                  #22717    
                                Old October 3rd, 2012 (3:14 PM).
                                shinyabsol1's Avatar
                                shinyabsol1 shinyabsol1 is offline
                                Pokemon DarkJasper!?
                                   
                                  Join Date: Aug 2010
                                  Gender: Male
                                  Nature: Calm
                                  Posts: 330
                                  Quote:
                                  Originally Posted by mewmasterify
                                  is it Possible to make a Hack where you can be Evil or Good? and if you can please tell me
                                  What exactly do you mean? If you mean a karma sort of system, then yes you can.
                                    #22718    
                                  Old October 4th, 2012 (1:31 AM).
                                  PokemonMasters's Avatar
                                  PokemonMasters PokemonMasters is offline
                                  Always Remember Forever&After
                                     
                                    Join Date: Jun 2012
                                    Location: Nuvema Town, Unova
                                    Gender: Male
                                    Nature: Calm
                                    Posts: 403
                                    if your gonna make a puzzle, like in the ruins of alpha, or in Dark Cry, does it require asm?
                                    __________________

                                    +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                                      #22719    
                                    Old October 4th, 2012 (1:33 AM).
                                    Satoshi Ookami's Avatar
                                    Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                                    Memento Mori
                                     
                                    Join Date: Jul 2008
                                    Location: Abyss of Time, Great Seal
                                    Age: 26
                                    Gender: Male
                                    Nature: Calm
                                    Posts: 14,530
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Ksiazek Bartlomiej View Post
                                    I have a question.
                                    It was possible to do in POKEMON RUBY more than 3 starters to chose?
                                    In plot of my Pokemon Ruby hack <Pokemon Drity Sun> I want give a player able to chose one from Five starters... It was possible to add two more starters?
                                    You will have to re-make the giving Pokémon script, preferably deleting Nintendo's and make a new one.

                                    Quote:
                                    Originally Posted by mewmasterify View Post
                                    is it Possible to make a Hack where you can be Evil or Good? and if you can please tell me
                                    Well... DJG made this possible in Ruby Destiny Life of Guardians, check that and if it's what you want, then the answer will obviously be yes =)
                                    __________________
                                    ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                                    Anime List | PSN Trophy List
                                      #22720    
                                    Old October 4th, 2012 (2:26 AM).
                                    DrFuji's Avatar
                                    DrFuji DrFuji is offline
                                    Heiki Hecchara‌‌
                                     
                                    Join Date: Sep 2009
                                    Location: Aussie
                                    Age: 25
                                    Gender: Male
                                    Nature: Jolly
                                    Posts: 1,441
                                    Quote:
                                    Originally Posted by PokemonMasters View Post
                                    if your gonna make a puzzle, like in the ruins of alpha, or in Dark Cry, does it require asm?
                                    If you want to insert a puzzle like in the Ruins of Alph then in short, yes, ASM is needed. That being said, I'm sure you will find this link extremely helpful :P
                                    __________________
                                      #22721    
                                    Old October 4th, 2012 (2:33 AM).
                                    TB Pro's Avatar
                                    TB Pro TB Pro is offline
                                    Old-timer
                                       
                                      Join Date: Nov 2004
                                      Location: Midwestern USA
                                      Age: 24
                                      Gender: Male
                                      Posts: 2,739
                                      So, how do you go about editing the grass animation nowadays? Tile Molester won't work for me so I do not know what else to do.
                                      __________________
                                      --I'm a creepin'..
                                        #22722    
                                      Old October 4th, 2012 (5:23 AM).
                                      Nate VonGrimm's Avatar
                                      Nate VonGrimm Nate VonGrimm is offline
                                         
                                        Join Date: Oct 2011
                                        Location: Uxbridge
                                        Age: 26
                                        Gender: Male
                                        Nature: Relaxed
                                        Posts: 124
                                        Quote:
                                        Originally Posted by itman View Post
                                        I'm trying to set more than one level script for a map to activate at separte times. I have done this before, but for some reason it's not working for me now. Both script types are 02, so the standard level script.

                                        One uses and sets var 0x5000 to 0x1, and that one activates. Afterwards, it warps you to the same map, and the second level script is supposed to activate, which is set to activate when 5000 is 1. However, this second one won't activate, and I don't know why...
                                        You have to link the scripts together.
                                        I can't remember the command for it but I'm sure you can find the command in a Level Script tutorial or even look at the commands for the prof. script in a clean ROM.
                                        __________________
                                        Currently working on a new Pokemon Hack with an in-depth story line!
                                        That's about as much as you're going to get for now...


                                          #22723    
                                        Old October 4th, 2012 (5:53 AM).
                                        openkaart's Avatar
                                        openkaart openkaart is offline
                                        Chilling like snorlax
                                           
                                          Join Date: Mar 2012
                                          Location: Amsterdam
                                          Age: 31
                                          Gender: Male
                                          Posts: 108
                                          Ty for the reply. But it doesnt answer my question.

                                          How to get out the forrest?
                                            #22724    
                                          Old October 4th, 2012 (10:47 AM).
                                          MrSandman64's Avatar
                                          MrSandman64 MrSandman64 is offline
                                          Pokemon Moon Creator
                                             
                                            Join Date: Jul 2012
                                            Location: Massachusetts
                                            Gender: Male
                                            Posts: 28
                                            Does anyone know if it is possible to bypass the Nidorino intro in Fire Red?
                                              #22725    
                                            Old October 5th, 2012 (3:15 AM). Edited October 5th, 2012 by Bofahad.
                                            Bofahad's Avatar
                                            Bofahad Bofahad is offline
                                               
                                              Join Date: Jun 2012
                                              Gender: Male
                                              Nature: Brave
                                              Posts: 46
                                              Hey guys, i just downloaded this hack, and it's look awesome.. but how can i play it? it's UPS version and there is a Patch thing... help please :(
                                              I use NO$GBA
                                              __________________

                                              White 2:





                                              ..........

                                              Closed Thread

                                              Quick Reply

                                              Join the conversation!

                                              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                              Create a PokéCommunity Account
                                              Thread Tools

                                              Posting Rules
                                              You may not post new threads
                                              You may not post replies
                                              You may not post attachments
                                              You may not edit your posts

                                              BB code is On
                                              Smilies are On
                                              [IMG] code is On
                                              HTML code is Off

                                              Forum Jump


                                              All times are GMT -8. The time now is 7:13 PM.