The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.


Closed Thread
 
Thread Tools
  #1276    
Old July 13th, 2007 (5:36 AM).
Smarties-chan's Avatar
Smarties-chan Smarties-chan is offline
Should've had that name change
     
    Join Date: Jan 2005
    Age: 16
    Posts: 3,966
    Quote:
    I have 1 question:

    1)How do I change Trainer's pokemon?
    With PET (comes with Elitemap) or a hex editor. The move list is messed up in PET so I use a combination of PET and a hex editor when I need to change the gym leaders' Pokémon's movesets. I just look up the offset of the trainer in PET, search for that offset in the hex editor and change the Pokémon.

    Relevant Advertising!

      #1277    
    Old July 13th, 2007 (5:38 AM).
    Youji's Avatar
    Youji Youji is offline
    Game Designer
     
    Join Date: Jun 2007
    Location: Germany
    Age: 26
    Gender: Male
    Nature: Quiet
    Posts: 599
    Yeah. The moves in PET are wrong. But If you want to have a trainer this move. You select the move you want and go one after that move. They had forgotten the move 0000000 which is the non move offset. So Pound is the non Move offset.
      #1278    
    Old July 13th, 2007 (9:16 AM).
    jack276 jack276 is offline
       
      Join Date: May 2007
      Gender:
      Nature: Adamant
      Posts: 36
      Does anyone have a list of which gym badges allow the use of which HMs in fire red?
      __________________
        #1279    
      Old July 13th, 2007 (9:24 AM).
      Kid nino's Avatar
      Kid nino Kid nino is offline
      Oshowatt/Wotter <3
         
        Join Date: Jul 2007
        Location: Violet City
        Age: 24
        Gender: Male
        Nature: Bold
        Posts: 191
        Quote:
        Originally Posted by Kid nino View Post
        Hello im a fairly new yet experianced hacker. I am attempting to make my own game out of Emerald. But I have a problem. No matter what type of ROM I upload into Advanced Text it always says. No INI file exsists would you like to create a new one? Then I click yes and nothing is there. If I click no it aborts. I dont know if im doing it wrong or if its my ROM or I have a bad version of AT. I have downloaded the ROM and AT many times so im not sure what to do. Also Mods im sorry if this is in the wrong Forum im new to this site. Sorry.
        Can someone please answer this?
        __________________
        | Kid Nino |

        Dimond Code: 0903 5137 8885
          #1280    
        Old July 13th, 2007 (11:23 AM).
        -DarK- -DarK- is offline
        Hold Your Colour
           
          Join Date: Jun 2007
          Location: Belgium
          Age: 25
          Gender: Male
          Nature: Brave
          Posts: 185
          How can you make a reserved empty map work in Advance Map?? Each time i edit, save and reopen it, it says that there's no map there >_>
            #1281    
          Old July 13th, 2007 (11:35 AM). Edited July 13th, 2007 by Naoshi.
          Naoshi Naoshi is offline
          lawl
             
            Join Date: Sep 2005
            Gender:
            Nature: Calm
            Posts: 72
            Quote:
            Originally Posted by Naoshi View Post
            Cyclone has been giving me problems whenever I've tried opening it.

            This error pops up:

            Sorry for asking again. But anyone else getting this problem? I tried using the program on another computer just today and it gives me the same error. Am I missing a file or something?


            @Kid Nino's question: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=92163 Someone is making an Emerald ini for Advance Text in this topic.
              #1282    
            Old July 13th, 2007 (11:44 AM).
            UnitRico's Avatar
            UnitRico UnitRico is offline
               
              Join Date: Jan 2007
              Age: 25
              Gender:
              Nature: Relaxed
              Posts: 154
              Quote:
              Originally Posted by Smarties-kun View Post
              With PET (comes with Elitemap) or a hex editor. The move list is messed up in PET so I use a combination of PET and a hex editor when I need to change the gym leaders' Pokémon's movesets. I just look up the offset of the trainer in PET, search for that offset in the hex editor and change the Pokémon.
              Well...and how do you do it with FR/LG? I tried PET, but the R/S/E trainers show up. What do do?

              ~Cya, UnitRico
              __________________

              Gogo Pokémon Gale!
                #1283    
              Old July 13th, 2007 (11:47 AM).
              Kid nino's Avatar
              Kid nino Kid nino is offline
              Oshowatt/Wotter <3
                 
                Join Date: Jul 2007
                Location: Violet City
                Age: 24
                Gender: Male
                Nature: Bold
                Posts: 191
                Quote:
                Originally Posted by Naoshi View Post
                Sorry for asking again. But anyone else getting this problem? I tried using the program on another computer just today and it gives me the same error. Am I missing a file or something?


                @Kid Nino's question: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=92163 Someone is making an Emerald ini for Advance Text in this topic.
                How do you unzip it though?
                __________________
                | Kid Nino |

                Dimond Code: 0903 5137 8885
                  #1284    
                Old July 13th, 2007 (11:48 AM).
                Naoshi Naoshi is offline
                lawl
                   
                  Join Date: Sep 2005
                  Gender:
                  Nature: Calm
                  Posts: 72
                  Quote:
                  Originally Posted by UnitRico View Post
                  Well...and how do you do it with FR/LG? I tried PET, but the R/S/E trainers show up. What do do?

                  ~Cya, UnitRico
                  From what I did. I used RSBall and opened a FR/LG rom. And made it extract all of the trainer pics. (By clicking Dump GFX Bank)
                    #1285    
                  Old July 13th, 2007 (11:56 AM).
                  -DarK- -DarK- is offline
                  Hold Your Colour
                     
                    Join Date: Jun 2007
                    Location: Belgium
                    Age: 25
                    Gender: Male
                    Nature: Brave
                    Posts: 185
                    Quote:
                    Originally Posted by Naoshi View Post
                    Sorry for asking again. But anyone else getting this problem? I tried using the program on another computer just today and it gives me the same error. Am I missing a file or something?

                    Yes, yes, i have this problem too...Anyone got a solution?
                      #1286    
                    Old July 13th, 2007 (11:58 AM). Edited July 13th, 2007 by Hiidoran.
                    Hiidoran's Avatar
                    Hiidoran Hiidoran is offline
                    ohey
                     
                    Join Date: Oct 2005
                    Location: Indiana
                    Age: 27
                    Gender: Male
                    Nature: Jolly
                    Posts: 6,193
                    Quote:
                    Can someone please answer this?
                    Christos has already answered your question
                    Quote:
                    Originally Posted by Christos View Post


                    There's not an ini for Emerald in Advance Text, just create a new one and while playing the game and talking to people, search for the text you want and edit it with Advance Text.
                    Quote:
                    Does anyone have a list of which gym badges allow the use of which HMs in fire red?
                    I'm pretty sure this has almost nothing to do with hacking. Try the game help thread, ok? ;)

                    Quote:
                    Well...and how do you do it with FR/LG? I tried PET, but the R/S/E trainers show up. What do do?

                    ~Cya, UnitRico
                    Yeah, PET was designed before FR/LG were released. Since the games are very similiar in programing certain things, such as Pokemon still appear. However, if you want to change the trainer sprites and stuff, you'll have to dump the GFX for them first.

                    Quote:
                    Sorry for asking again. But anyone else getting this problem? I tried using the program on another computer just today and it gives me the same error. Am I missing a file or something?
                    Wow, Sorry I can't help you with this question. I never used cyclone. Though, from a first glance it seems you are missing a file, but as for what file... I could be wrong, however.
                      #1287    
                    Old July 13th, 2007 (12:08 PM).
                    -DarK- -DarK- is offline
                    Hold Your Colour
                       
                      Join Date: Jun 2007
                      Location: Belgium
                      Age: 25
                      Gender: Male
                      Nature: Brave
                      Posts: 185
                      Quote:
                      How can you make a reserved empty map work in Advance Map?? Each time i edit, save and reopen it, it says that there's no map there >_>
                      Plz somebody answer this...>_<
                        #1288    
                      Old July 13th, 2007 (12:30 PM).
                      BlackDragonite's Avatar
                      BlackDragonite BlackDragonite is offline
                      Austrian Pokémon Expert
                         
                        Join Date: Apr 2007
                        Location: Austria
                        Age: 26
                        Gender:
                        Nature: Adamant
                        Posts: 191
                        Quote:
                        Originally Posted by Hiidoran View Post
                        Alright, it's simple really. Well, some of it's not...
                        Anyway let's take the tutorial script that comes with SciptED shall we?
                        Code:
                        #org 0x800000
                        message 0x800100
                        boxset 0x2
                        end
                        #org 0x800100
                        = Hello World!
                        This code will make someone say "Hello World!" Easy right? Well allow me break it down.

                        First- 0x800000:
                        This is where the script will be kept. This is it's location within the game. Here is where you type in the offset where all that blank space starts (FF's).

                        Second- message 0x800100:
                        This is where the message for your script will be kept. This tells the game where to put it.

                        Third-boxset 0x2:
                        These are the options after the message has been displayed. This one states that after the message is shown, you must press "a" to exit.

                        Fourth-end:
                        This ends the script.

                        Fifth-
                        #org 0x800100
                        = Hello World!

                        This is what your person will say when you give him this script. This IS your message. If you wanted a person to say "I want a cookie" replace "Hello World" with "I want a cookie". This is the simplist script you can make. All it does is have someone talk.

                        So put it all together now:
                        #org 0x800000-script offset
                        message 0x800100-message
                        boxset 0x2-press "a" to exit message
                        end-end script
                        #org 0x800100-what your message says.
                        = Hello World! ^
                        I hope this helps you!
                        -Hiidoran
                        ... Duh... uh... don´t get it...
                        Man, all I want to do is to insert bigger Pokémon - pictures, why is it so complicated ?!?!?!?
                        OMG, omg, o... *nervous breakedown*

                        @ Charmander07: Nope, you CAN put Amplifier 2006 Ae into english, just open a ROM, go to "optionen" (options^^), click on "sprache wählen" (choose lanuage) and choose English.
                        __________________


                        Wanna adopt one too? Just come to my adoption-thread!!! (It got closed, so if you want one PM me)



                        Click here to feed me a Rare Candy!
                          #1289    
                        Old July 13th, 2007 (1:09 PM).
                        salmjak's Avatar
                        salmjak salmjak is offline
                           
                          Join Date: Jul 2007
                          Gender:
                          Nature: Adamant
                          Posts: 80
                          How do I create objectsin elitemap?
                            #1290    
                          Old July 13th, 2007 (1:20 PM).
                          Boom3r Boom3r is offline
                             
                            Join Date: Jul 2007
                            Gender:
                            Nature: Adamant
                            Posts: 5
                            Quote:
                            Originally Posted by DarkSalamence View Post
                            Quote:
                            How can you make a reserved empty map work in Advance Map?? Each time i edit, save and reopen it, it says that there's no map there >_>
                            Plz somebody answer this...>_<
                            On youtube there's a vid by foullump. It's called: Mastering Advance Map: Creating New Maps.

                            In the vid all the steps of creating and saving a map are explained. I hope this helps you.
                              #1291    
                            Old July 13th, 2007 (3:11 PM).
                            Angelix Angelix is offline
                            You are a pirate!
                               
                              Join Date: Jul 2007
                              Age: 25
                              Nature: Adamant
                              Posts: 22
                              Quote:
                              Originally Posted by BlackDragonite View Post
                              @ Charmander07: Nope, you CAN put Amplifier 2006 Ae into english, just open a ROM, go to "optionen" (options^^), click on "sprache wählen" (choose lanuage) and choose English.
                              Actually, there's no 'Optionen' there. It only says 'Datei' and 'About'.
                                #1292    
                              Old July 13th, 2007 (3:23 PM).
                              redragon's Avatar
                              redragon redragon is offline
                              Beginning Hacker
                                 
                                Join Date: Jul 2007
                                Gender:
                                Nature: Adamant
                                Posts: 14
                                I have a quick question, I read the scripting tutorials, and got most of it down, and made a quick, give pokemon script in wordpad, then copied it on to scriptED, and hit save, I saved it as "RECEIVE EGGON", but anyways, how do I put that script into the game? I'm trying to make it so you actually have 2 pokemon in the beginning for a double battle angainst the main "thugs" in the game, who tend to gang up on weak trainers, which is why you need two pokemon.
                                  #1293    
                                Old July 13th, 2007 (3:43 PM).
                                tomdotcom4 tomdotcom4 is offline
                                   
                                  Join Date: Jul 2007
                                  Gender:
                                  Nature: Adamant
                                  Posts: 7
                                  I keep trying to use BaseEdit and BeWildered for Emerald and every time it says "supported rom, but monster base stats are not specified in database" How do i fix it so i can use the programs for Emerald. Thanks a lot!!
                                    #1294    
                                  Old July 13th, 2007 (3:47 PM).
                                  redragon's Avatar
                                  redragon redragon is offline
                                  Beginning Hacker
                                     
                                    Join Date: Jul 2007
                                    Gender:
                                    Nature: Adamant
                                    Posts: 14
                                    Quote:
                                    Originally Posted by tomdotcom4 View Post
                                    I keep trying to use BaseEdit and BeWildered for Emerald and every time it says "supported rom, but monster base stats are not specified in database" How do i fix it so i can use the programs for Emerald. Thanks a lot!!
                                    For starters, I don't know if you can even use emeral with those programs, but I think you can, I was having trouble with it also, but make sure you using a US version rom, not a european or japanese rom, hope this helped.
                                      #1295    
                                    Old July 13th, 2007 (4:14 PM).
                                    magnetflygon magnetflygon is offline
                                    Begginner Rom Hacker
                                       
                                      Join Date: Jun 2007
                                      Location: US
                                      Age: 25
                                      Gender:
                                      Nature: Relaxed
                                      Posts: 11
                                      Quote:
                                      Originally Posted by tomdotcom4 View Post
                                      I keep trying to use BaseEdit and BeWildered for Emerald and every time it says "supported rom, but monster base stats are not specified in database" How do i fix it so i can use the programs for Emerald. Thanks a lot!!
                                      The only option is to use a different program, such as Pokemon Amplifier 2006, the database is pokeroms.ini, but there aren't any emerald offsets for those programs.
                                      __________________
                                      Currently looking for a third person to join a Rom Hacking team which Icalasari and I hope to set up. Please PM me or Icalasari if you are interested in joining.

                                      P.S. Especially looking for someone who knows a thing or two about hex editing.
                                        #1296    
                                      Old July 13th, 2007 (5:43 PM).
                                      redragon's Avatar
                                      redragon redragon is offline
                                      Beginning Hacker
                                         
                                        Join Date: Jul 2007
                                        Gender:
                                        Nature: Adamant
                                        Posts: 14
                                        OR, trying using a US rom, ad make sure it's a US version one, this happened to me, but once I used a US rom it worked fine.
                                          #1297    
                                        Old July 13th, 2007 (7:34 PM).
                                        Blazichu's Avatar
                                        Blazichu Blazichu is offline
                                        Bahhhh?
                                           
                                          Join Date: Mar 2006
                                          Location: The ground?
                                          Age: 27
                                          Gender: Male
                                          Posts: 1,388
                                          Quote:
                                          Originally Posted by tomdotcom4
                                          I keep trying to use BaseEdit and BeWildered for Emerald and every time it says "supported rom, but monster base stats are not specified in database" How do i fix it so i can use the programs for Emerald. Thanks a lot!!
                                          Use AdvanceMap to edit the wild Pokemon and for BaseEdit add Emerald offsets in the PokeRoms.ini.
                                          __________________

                                          ←(left) the online world for life(MSN, PC etc.)~
                                            #1298    
                                          Old July 13th, 2007 (9:02 PM).
                                          onstar102 onstar102 is offline
                                             
                                            Join Date: Jul 2007
                                            Gender:
                                            Nature: Adamant
                                            Posts: 18
                                            Ok, so I'm having some issues with the movement permissions. I leave the top row of tiles on my buildings (so the character can walk behind it), but he just walks on top of it instead. I've looked at some other maps (like unedited in-game ones), and its looks like I'm doing everything right.

                                            Can anyone shed some light on this?
                                              #1299    
                                            Old July 13th, 2007 (9:05 PM).
                                            Hiidoran's Avatar
                                            Hiidoran Hiidoran is offline
                                            ohey
                                             
                                            Join Date: Oct 2005
                                            Location: Indiana
                                            Age: 27
                                            Gender: Male
                                            Nature: Jolly
                                            Posts: 6,193
                                            Quote:
                                            .. Duh... uh... don´t get it...
                                            Man, all I want to do is to insert bigger Pokémon - pictures, why is it so complicated ?!?!?!?
                                            OMG, omg, o... *nervous breakedown*
                                            Let me see if I understand. You want to insert pokemon that are bigger than the originals? Sorry, can't be done. Let's take Diamond and Pearl sprites for instance. We cannot insert the bigger sprites into the R/S/FR/LG/E series because they are too large. To do this would take massive amounts of over-hauling the game, which little to no can do. I definetly cannot. Just try making different size pokemon, ok? ;)

                                            Quote:
                                            How do I create objectsin elitemap?
                                            If at all possible, do this with Advanced Map. It's much easier to insert events. Also, Elitemap likes to make a mess of inserted events, it's not worth it in the end.

                                            Quote:
                                            I have a quick question, I read the scripting tutorials, and got most of it down, and made a quick, give pokemon script in wordpad, then copied it on to scriptED, and hit save, I saved it as "RECEIVE EGGON", but anyways, how do I put that script into the game? I'm trying to make it so you actually have 2 pokemon in the beginning for a double battle angainst the main "thugs" in the game, who tend to gang up on weak trainers, which is why you need two pokemon.
                                            That's because after you save your script, you need to compile it. Once your script is created, saved, and tweaked to the way you want it, press compile. A menu will appear, select your rom file. Another message will then appear, select yes, and congratulations your script is now in the game!

                                            Quote:
                                            I keep trying to use BaseEdit and BeWildered for Emerald and every time it says "supported rom, but monster base stats are not specified in database" How do i fix it so i can use the programs for Emerald. Thanks a lot!!
                                            Sorry, but support for Emerald with these programs is non-existant at the moment. Ini files are currently being made, but they are not quite ready yet. To hacking other things, until this problem is resolved, ok? ;)

                                            Quote:
                                            Ok, so I'm having some issues with the movement permissions. I leave the top row of tiles on my buildings (so the character can walk behind it), but he just walks on top of it instead. I've looked at some other maps (like unedited in-game ones), and its looks like I'm doing everything right.

                                            Can anyone shed some light on this?
                                            What roof tiles are you using? Some are not made with this permission in mind; You may have to change the tile.

                                            I hoped this helped you all!
                                            -hiidoran
                                              #1300    
                                            Old July 13th, 2007 (10:53 PM).
                                            onstar102 onstar102 is offline
                                               
                                              Join Date: Jul 2007
                                              Gender:
                                              Nature: Adamant
                                              Posts: 18
                                              I'm using the same roof tiles from Littleroot Town. Infact, I just relocated the houses.
                                              Closed Thread

                                              Quick Reply

                                              Join the conversation!

                                              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                              Create a PokéCommunity Account

                                              Sponsored Links
                                              Thread Tools

                                              Posting Rules
                                              You may not post new threads
                                              You may not post replies
                                              You may not post attachments
                                              You may not edit your posts

                                              BB code is On
                                              Smilies are On
                                              [IMG] code is On
                                              HTML code is Off

                                              Forum Jump


                                              All times are GMT -8. The time now is 7:51 PM.