The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking Tools, Tutorials & Resources
Tool [Release] AdvanceMap 1.95 Open Beta

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.


Reply
 
Thread Tools
  #376    
Old May 25th, 2015 (8:13 AM).
Zenas's Avatar
Zenas Zenas is offline
King of the Distortion World
     
    Join Date: Jan 2014
    Location: England
    Gender: Male
    Nature: Modest
    Posts: 28
    Quote:
    Originally Posted by Fun Size View Post
    Hey even experienced mappers make mistakes at times. And just to let you know the post you quoted is from 2011.
    I just realised...
    __________________
    Yanmega4Mega! No Mega-Flygon! MY ART
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #377    
    Old July 29th, 2015 (1:20 PM).
    no and no no and no is offline
       
      Join Date: Jul 2015
      Posts: 1
      Quote:
      Originally Posted by Complans View Post
      Try opening the program while it is in the .zip

      Wait till it fully loads up, then close it. It should tell you that new files have been added/extracted etc, do you wish to save them? Select yes.

      Then extract the files, it should work normally.
      I cant open the program in the zip, it tells me i need to extract first. When I extract it still doesnt show any languages. How can i fix this?
      Reply With Quote
        #378    
      Old July 29th, 2015 (3:35 PM).
      esperance's Avatar
      esperance esperance is offline
       
      Join Date: Mar 2010
      Location: Ohio
      Age: 21
      Gender: Male
      Nature: Relaxed
      Posts: 3,820
      Quote:
      Originally Posted by no and no View Post
      I cant open the program in the zip, it tells me i need to extract first. When I extract it still doesnt show any languages. How can i fix this?
      I've actually had this same problem, so if anyone knows why this is happening it would be much appreciated.
      __________________
      What are you so afraid of?
      Reply With Quote
        #379    
      Old July 30th, 2015 (12:30 AM).
      Fun Size's Avatar
      Fun Size Fun Size is offline
         
        Join Date: Sep 2014
        Location: America
        Gender: Male
        Nature: Quiet
        Posts: 956
        Quote:
        Originally Posted by no and no View Post
        I cant open the program in the zip, it tells me i need to extract first. When I extract it still doesnt show any languages. How can i fix this?
        Quote:
        Originally Posted by Lost Heart View Post
        I've actually had this same problem, so if anyone knows why this is happening it would be much appreciated.
        Well I don't know if this is the problem or not as it seems unlikely, but after you extract everything, if you go to the ini is there a folder titled "Sprachen"? As far as I know all the languages are stored in that folder.
        __________________


        "Memories warm you up from
        the inside."
        Reply With Quote
          #380    
        Old July 30th, 2015 (10:38 AM).
        esperance's Avatar
        esperance esperance is offline
         
        Join Date: Mar 2010
        Location: Ohio
        Age: 21
        Gender: Male
        Nature: Relaxed
        Posts: 3,820
        Quote:
        Originally Posted by Fun Size View Post
        Well I don't know if this is the problem or not as it seems unlikely, but after you extract everything, if you go to the ini is there a folder titled "Sprachen"? As far as I know all the languages are stored in that folder.
        Oh, I definitely have the Sprachen folder (which is German for languages). I think it may be an issue with Windows 8.1/10...
        __________________
        What are you so afraid of?
        Reply With Quote
          #381    
        Old July 30th, 2015 (11:58 AM).
        Fun Size's Avatar
        Fun Size Fun Size is offline
           
          Join Date: Sep 2014
          Location: America
          Gender: Male
          Nature: Quiet
          Posts: 956
          Quote:
          Originally Posted by Lost Heart View Post
          Oh, I definitely have the Sprachen folder (which is German for languages). I think it may be an issue with Windows 8.1/10...
          Hmm I had 8.1 and now I have 10 and it worked fine for me with both versions. Since you have the folder with all the languages in it, I have no idea what's the problem. Sorry >.<
          __________________


          "Memories warm you up from
          the inside."
          Reply With Quote
            #382    
          Old August 10th, 2015 (12:52 PM).
          onewingsrider onewingsrider is offline
             
            Join Date: Dec 2013
            Gender: Male
            Posts: 2
            Is this still the newest version? I can't be bothered to read the whole thread
            Reply With Quote
              #383    
            Old August 12th, 2015 (5:05 PM).
            jessluvstolaugh's Avatar
            jessluvstolaugh jessluvstolaugh is offline
            Video game maniac
               
              Join Date: Jun 2015
              Location: Hyrule
              Gender: Female
              Nature: Quirky
              Posts: 188
              Finally! I get to insert my own tilesets!!!!!

              loading_lg_w.gif
              __________________
              Reply With Quote
                #384    
              Old August 17th, 2015 (2:17 PM).
              HoennTM's Avatar
              HoennTM HoennTM is offline
              Will my hack be done soon? Probably not.
               
              Join Date: Dec 2009
              Location: Australia
              Age: 19
              Gender: Male
              Nature: Calm
              Posts: 195
              Quote:
              Originally Posted by onewingsrider View Post
              Is this still the newest version? I can't be bothered to read the whole thread
              Yes, it is.
              __________________
              Forza Juve!

              Quick note, I ended up losing the IPS files for ALL my hacks in the Sideshow Showcase, I ended up factory resetting my PC before making backups. Since you can't download them because the downloads are broken, and I no longer have access to them, well, you can figure out the rest -.-

              Reply With Quote
                #385    
              Old October 1st, 2015 (9:02 AM). Edited October 1st, 2015 by Victorcoelh.
              Victorcoelh's Avatar
              Victorcoelh Victorcoelh is offline
              Karp Trainer
                 
                Join Date: Jul 2014
                Location: Brazil
                Gender: Male
                Nature: Brave
                Posts: 23
                Help, when i open the am1.95 file it opens writen in german (with a few parts on english, weird af). The "Sprachen" option doesnt show more languanges, so i can't change it in-tool. Also, when i opened the file on the .ZIP it worked and showed normal english, What's up with that? do i need to use the tool in ZIP? I dont know anything about german

                EDIT: I do have the Sprachen folder, to make sure the problem is not on it i copied it from the ZIP and placed it both on the INI (where it belongs) and the same file as the .exe
                __________________
                Reply With Quote
                  #386    
                Old November 19th, 2015 (6:21 AM). Edited November 19th, 2015 by TARDISam.
                TARDISam's Avatar
                TARDISam TARDISam is offline
                Photon Director
                   
                  Join Date: Oct 2010
                  Location: Coventry, UK
                  Gender: Male
                  Nature: Relaxed
                  Posts: 27
                  Quote:
                  Originally Posted by Victorcoelh View Post
                  Help, when i open the am1.95 file it opens writen in german (with a few parts on english, weird af). The "Sprachen" option doesnt show more languanges, so i can't change it in-tool. Also, when i opened the file on the .ZIP it worked and showed normal english, What's up with that? do i need to use the tool in ZIP? I dont know anything about german

                  EDIT: I do have the Sprachen folder, to make sure the problem is not on it i copied it from the ZIP and placed it both on the INI (where it belongs) and the same file as the .exe
                  Having the exact same problem over here. Originally had an empty language selection screen, but after running inside the ZIP it now runs in German only outside of the ZIP without the language selection screen working.

                  I'd just settle with 1.92 instead, but the problem with expanded ROMs is what makes 1.95 essential. Hopefully MEH should clear up this catch-22.

                  The project website has this:
                  Quote:
                  AdvanceMap History

                  Newest version: http://amneu.no-ip.info AdvanceMap 1.95
                  Newest Language-Pack ver 1.0.5 (03/19/2011) (You have to extract the files from the ZIP into AdvanceMaps main folder.)
                  Which seems promising, but sadly that language pack link is broken.
                  __________________
                  Osla eb traeh ruoy lliw ereht, si erusaert ruoy erehw
                  Reply With Quote
                    #387    
                  Old January 17th, 2016 (11:45 PM).
                  Absoluzion's Avatar
                  Absoluzion Absoluzion is offline
                  Fighting (*o*)9
                     
                    Join Date: Dec 2015
                    Location: in an island far, far away....
                    Gender: Male
                    Nature: Careful
                    Posts: 67
                    Cannot download it :(
                    Reply With Quote
                      #388    
                    Old January 18th, 2016 (10:49 AM).
                    Froddy Froddy is offline
                       
                      Join Date: Jun 2013
                      Gender: Male
                      Posts: 7
                      Can i increase the number of Pokemon? I expanded pokedex to 650 but AM only has 411 wild Pokemon.
                      Reply With Quote
                        #389    
                      Old March 21st, 2016 (7:32 AM).
                      Micael Alighieri's Avatar
                      Micael Alighieri Micael Alighieri is offline
                      Helix Boo / Lord Kaktus, ex-member from Whack a Hack!
                         
                        Join Date: Apr 2008
                        Gender: Male
                        Nature: Lonely
                        Posts: 97
                        Quote:
                        Originally Posted by Froddy View Post
                        Can i increase the number of Pokemon? I expanded pokedex to 650 but AM only has 411 wild Pokemon.
                        I've discovered how to make the program show the remaining names, you just need an hex editor.

                        1. Close A-Map 1.95.
                        2. Open it in your hex editor.
                        3. Go to offset 0x77DD5
                        4. Change "9B 01" to whatever you want (note that Unowns and BADEGG are also shown by the program).
                        5. Save a couple times.
                        6. (Optional) Die of awesomeness.
                        __________________
                        John 3:16
                        For God so loved the world that He gave His only begotten Son, that everyone who believes into Him shall by no means perish but have eternal life.

                        Acts 2:21
                        And everyone who calls on the name of the Lord will be saved.

                        I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't too scared to admit it, then copy and paste this into your signature.

                        Jesus is Lord!
                        Reply With Quote
                          #390    
                        Old December 25th, 2017 (12:28 AM).
                        Golden Charizard Golden Charizard is offline
                           
                          Join Date: Dec 2017
                          Posts: 1
                          Actually It is really cool but the problem I have is in blocks I have inserted new tilesets it looks ok in advance map but in the game it is very glitchy Please help
                          Reply With Quote
                          Reply

                          Quick Reply

                          Join the conversation!

                          Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                          Create a PokéCommunity Account

                          Sponsored Links
                          Thread Tools

                          Posting Rules
                          You may not post new threads
                          You may not post replies
                          You may not post attachments
                          You may not edit your posts

                          BB code is On
                          Smilies are On
                          [IMG] code is On
                          HTML code is Off

                          Forum Jump


                          All times are GMT -8. The time now is 10:53 AM.