The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.


Closed Thread
 
Thread Tools
  #22551    
Old September 10th, 2012 (2:45 PM).
Flame999's Avatar
Flame999 Flame999 is offline
     
    Join Date: Nov 2008
    Location: Lavaridge Town
    Gender: Male
    Nature: Calm
    Posts: 103
    Quote:
    Originally Posted by Ash493 View Post
    I believe XSE comes with items.rbh file which can be opened with XSE and you will see hex numbers of items there.
    After I post my comment i saw the Hex number and I did some edit but I can't seem to remember how to add my edit script to Pewter City Mart and others i may do

    Relevant Advertising!

      #22552    
    Old September 10th, 2012 (9:35 PM).
    SpadeEdge16's Avatar
    SpadeEdge16 SpadeEdge16 is offline
       
      Join Date: May 2012
      Gender: Male
      Posts: 154
      If someone could help me out here, it would really be appreciated.
      Does anyone happen to have/know where I can get a list of all of the intro music for the trainers on A-trainer for FR? I want my trainers to have the right music, but there are WAY too many for me to test each one...
        #22553    
      Old September 10th, 2012 (9:53 PM).
      Satoshi Ookami's Avatar
      Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
      Memento Mori
       
      Join Date: Jul 2008
      Location: Abyss of Time, Great Seal
      Age: 26
      Gender: Male
      Nature: Calm
      Posts: 14,530
      Quote:
      Originally Posted by Flame999 View Post
      After I post my comment i saw the Hex number and I did some edit but I can't seem to remember how to add my edit script to Pewter City Mart and others i may do
      Then read some tutorials. That's all I can advise.
      __________________
      ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

      Anime List | PSN Trophy List
        #22554    
      Old September 12th, 2012 (4:22 AM). Edited September 12th, 2012 by Sark.
      Sark Sark is offline
         
        Join Date: Mar 2012
        Gender: Male
        Posts: 37
        Hi everyone! I'm new to this forum and to rom-hacking in general, trying to follow XSE's native tutorial to progress a bit... ^^'

        Anyway, messing with tools. I want to add Axew and Deino to the game, to make a Dratini (Dragonpsychic), Axew (Dragonfighting) and Deino (Dragondark) Trio in the game. However I'm having some problems... First, Wichu's sprite editor is not working for me:
        youtube.com/watch?v=oqAPa7dxRZk (not allowed to put links)

        This said... I use Unlz to insert my sprites, and it works! (for the front sprites anyway). But this is ONLY when I change the original sprite with a sprite who's smaller! If the sprite is bigger and I need to repoint it, it ONLY changes the palette D:

        youtube.com/watch?v=eyZiJ576MXY

        I tried a lot of things, like not checking the "change palette" thing, but if I do this the sprite remain unchanged. The problem is that, it is correctly repointed! The sprite is at my new offset. D:

        Anybody can help me on this?
          #22555    
        Old September 12th, 2012 (7:32 AM).
        Banjora Marxvile's Avatar
        Banjora Marxvile Banjora Marxvile is offline
        hOI!!!!!! i'm tEMMIE!!
           
          Join Date: May 2008
          Age: 24
          Gender: Male
          Nature: Bashful
          Posts: 3,487
          Quote:
          Originally Posted by Sark View Post
          Hi everyone! I'm new to this forum and to rom-hacking in general, trying to follow XSE's native tutorial to progress a bit... ^^'

          Anyway, messing with tools. I want to add Axew and Deino to the game, to make a Dratini (Dragonpsychic), Axew (Dragonfighting) and Deino (Dragondark) Trio in the game. However I'm having some problems... First, Wichu's sprite editor is not working for me:
          youtube.com/watch?v=oqAPa7dxRZk (not allowed to put links)

          This said... I use Unlz to insert my sprites, and it works! (for the front sprites anyway). But this is ONLY when I change the original sprite with a sprite who's smaller! If the sprite is bigger and I need to repoint it, it ONLY changes the palette D:

          youtube.com/watch?v=eyZiJ576MXY

          I tried a lot of things, like not checking the "change palette" thing, but if I do this the sprite remain unchanged. The problem is that, it is correctly repointed! The sprite is at my new offset. D:

          Anybody can help me on this?
          If you've repointed it, unlz doesn't automatically change the sprite as the old one still exists in game at the offset it was at. Don't worry, however, as your Pokemon will still be inserted and will appear correctly in game.
          __________________


          Temmie vibrates intensely.

          awwAwa cute!! (pets u)

          OMG!! humans TOO CUTE (dies)

          can't blame a BARK for tryin'...

          RATED TEM OUTTA TEM.

            #22556    
          Old September 12th, 2012 (8:09 AM).
          Wagenmaker890 Wagenmaker890 is offline
             
            Join Date: Sep 2012
            Gender: Male
            Posts: 1
            I've looked around, and haven't found this question so I will ask it. What program can I use to edit evolutions in Black+White? I can't find one anywhere, so if someone could tell me where to find one, that would be great.
              #22557    
            Old September 12th, 2012 (10:29 PM).
            PokemonMasters's Avatar
            PokemonMasters PokemonMasters is offline
            Always Remember Forever&After
               
              Join Date: Jun 2012
              Location: Nuvema Town, Unova
              Gender: Male
              Nature: Calm
              Posts: 403
              is it possible to make a bank like feature in ruby where you can deposit money and withdraw money? does that require asm or something?
              __________________

              +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                #22558    
              Old September 13th, 2012 (12:52 PM).
              RetroRoller's Avatar
              RetroRoller RetroRoller is offline
              Trailer Trash
                 
                Join Date: Jun 2011
                Location: England
                Gender: Male
                Nature: Modest
                Posts: 111
                Quote:
                Originally Posted by PokemonMasters View Post
                is it possible to make a bank like feature in ruby where you can deposit money and withdraw money? does that require asm or something?
                No, it's fairly easy. Store the money in a variable, so use addvar and subvar to add and subtract from it. Use buffernumber to show how much money there is, and then you just need to make it realistic like make multichoice boxes and stuff. Use the script help thread for more help cause this isnt the place, but don't request one :P
                __________________
                Eat pizza and stay punk rock

                I map for the Source SDK and dabble in ROM Hacking hmu.
                  #22559    
                Old September 14th, 2012 (11:11 AM). Edited September 15th, 2012 by Sark.
                Sark Sark is offline
                   
                  Join Date: Mar 2012
                  Gender: Male
                  Posts: 37
                  Hi! I resolved the sprite inserting problem, but another popped out D:

                  So, I recolored Zangoose to make it looks like Linoone's evolution.


                  The front is perfectly fine in-game.


                  But the back becomes crappy : Even in-game.


                  Importing my sprite


                  Writing to rom, size error. Finding the size in Free Space Finder...


                  Here's the offset. Normally, everything's fine. I saved. Let's open unlz again to see if it correctly worked.


                  Nope, still screwed sprite. D:

                  It is also screwed in game, so...

                  Help? D:
                    #22560    
                  Old September 14th, 2012 (3:54 PM).
                  Alignment's Avatar
                  Alignment Alignment is offline
                  Revered with the stars
                     
                    Join Date: Mar 2010
                    Gender: Male
                    Nature: Lonely
                    Posts: 308
                    Quote:
                    Originally Posted by Sark View Post
                    Hi! I resolved the sprite inserting problem, but another popped out D:

                    So, I recolored Zangoose to make it looks like Linoone's evolution.

                    i.imgur.com/bC5N5.png
                    The front is perfectly fine in-game.

                    i.imgur.com/Eq6mE.png
                    But the back becomes crappy D: Even in-game

                    i.imgur.com/tRQxu.png
                    Importing my sprite

                    i.imgur.com/EET5I.png
                    Writing to rom, size error. Finding the size in Free Space Finder...

                    i.imgur.com/Geqnd.png
                    Here's the offset. Normally, everything's fine. I saved. Let's open unlz again to see if it correctly worked.

                    i.imgur.com/O9zd5.png
                    Nope, still screwed sprite. D:

                    It is also screwed in game, so...

                    Help? D:
                    So when you insert a new sprite, the back sprite you insert into unlz (assuming you're hacking gen III) should be the shiny pallette. That's a probable cause, however more than likely it's something else. Could you fix your links maybe?
                      #22561    
                    Old September 15th, 2012 (1:10 AM).
                    Sark Sark is offline
                       
                      Join Date: Mar 2012
                      Gender: Male
                      Posts: 37
                      No, that's not the problem. ^^'

                      In fact, I don't want to fix every colour in the shiny palette sprite to have the normal palette not screwed: the back and the front have the same palettes so the shiny and normal sprites are the same. Oh, and I'll fix the screenshots ^^'
                        #22562    
                      Old September 15th, 2012 (5:13 AM).
                      PokemonMasters's Avatar
                      PokemonMasters PokemonMasters is offline
                      Always Remember Forever&After
                         
                        Join Date: Jun 2012
                        Location: Nuvema Town, Unova
                        Gender: Male
                        Nature: Calm
                        Posts: 403
                        anybody know a tutorial link to door manager?
                        __________________

                        +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                          #22563    
                        Old September 15th, 2012 (12:18 PM).
                        Alignment's Avatar
                        Alignment Alignment is offline
                        Revered with the stars
                           
                          Join Date: Mar 2010
                          Gender: Male
                          Nature: Lonely
                          Posts: 308
                          Quote:
                          Originally Posted by Sark View Post
                          Hi! I resolved the sprite inserting problem, but another popped out D:

                          So, I recolored Zangoose to make it looks like Linoone's evolution.


                          The front is perfectly fine in-game.


                          But the back becomes crappy : Even in-game.


                          Importing my sprite


                          Writing to rom, size error. Finding the size in Free Space Finder...


                          Here's the offset. Normally, everything's fine. I saved. Let's open unlz again to see if it correctly worked.


                          Nope, still screwed sprite. D:

                          It is also screwed in game, so...

                          Help? D:
                          I don't know if it's just me but the before and after look exactly the same. What exactly is wrong? maybe an in game screenshot?

                          Quote:
                          Originally Posted by PokemonMasters View Post
                          anybody know a tutorial link to door manager?
                          I believe ZodiacTheGreat, the creator had a readme file of a tutorial of how to use door manager in the original download link. Try to find his thread and download it there, or maybe his website (I think he has one, pretty sure, Just google it.)
                            #22564    
                          Old September 15th, 2012 (1:38 PM).
                          collidingkiss collidingkiss is offline
                             
                            Join Date: Sep 2012
                            Gender: Female
                            Posts: 1
                            I only have one question - is there a way I could hack a rom to simply increase odds of finding a shiny? I'd love to play the games naturally, just with chances increased to something such as 1/100, but I don't know if that's a value possible to edit, or how I would go about it.
                              #22565    
                            Old September 15th, 2012 (3:06 PM).
                            Alignment's Avatar
                            Alignment Alignment is offline
                            Revered with the stars
                               
                              Join Date: Mar 2010
                              Gender: Male
                              Nature: Lonely
                              Posts: 308
                              Quote:
                              Originally Posted by collidingkiss View Post
                              I only have one question - is there a way I could hack a rom to simply increase odds of finding a shiny? I'd love to play the games naturally, just with chances increased to something such as 1/100, but I don't know if that's a value possible to edit, or how I would go about it.
                              This requires something called ASM. There are however tools that make your next encouter shiny. That being said there isn't anything you could do to increase the amount of shinies you encounter (in terms of existing tools/research done).

                              It's sorta complicated and I wouldn't even bother unless you're an experienced/knowledgeable hacker.
                                #22566    
                              Old September 15th, 2012 (6:02 PM).
                              Southueki's Avatar
                              Southueki Southueki is offline
                              Writer
                                 
                                Join Date: Aug 2011
                                Gender: Male
                                Posts: 200
                                Guys, I've been researching here on the forums and googling around, yet I couldn't find info on this.

                                Is there a tool that allows me to change a pokémon's location?

                                As in: A pokémon that used to caught in route 21 to now appear at route 2 (example)

                                Thanks in advance :D
                                __________________
                                «There is no life without love. None worth having, anyway.»
                                  #22567    
                                Old September 15th, 2012 (6:24 PM).
                                destinedjagold's Avatar
                                destinedjagold destinedjagold is offline
                                Oh Hai Thar~
                                 
                                Join Date: May 2007
                                Location: Philippines
                                Age: 27
                                Gender: Male
                                Nature: Careful
                                Posts: 8,586
                                Quote:
                                Originally Posted by Southueki View Post
                                Guys, I've been researching here on the forums and googling around, yet I couldn't find info on this.

                                Is there a tool that allows me to change a pokémon's location?

                                As in: A pokémon that used to caught in route 21 to now appear at route 2 (example)

                                Thanks in advance :D
                                Um...
                                Advance Map can do that... :\
                                __________________

                                  #22568    
                                Old September 16th, 2012 (1:30 AM).
                                Sark Sark is offline
                                   
                                  Join Date: Mar 2012
                                  Gender: Male
                                  Posts: 37

                                  What the sprite normally looks like.


                                  What the front looks like.


                                  What the back looks like in game.


                                  The two sprites compared.
                                    #22569    
                                  Old September 16th, 2012 (3:49 AM).
                                  Alignment's Avatar
                                  Alignment Alignment is offline
                                  Revered with the stars
                                     
                                    Join Date: Mar 2010
                                    Gender: Male
                                    Nature: Lonely
                                    Posts: 308
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Sark View Post
                                    Blah blah, images.
                                    Oh I see, the darker brown is being replaced by a light brown. That's the first time I've actually seen the problem before. Theoretically it should've stayed darkbrown unless you didn't index properly(which I think you did). I don't suppose you know how to hex edit palettes do you? If you don't there's a good tutorial by Blitz.
                                    http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=200670

                                    There are some risks involved though :)
                                      #22570    
                                    Old September 16th, 2012 (4:15 AM). Edited September 16th, 2012 by JerichoMadness.
                                    JerichoMadness's Avatar
                                    JerichoMadness JerichoMadness is offline
                                    He's back. And he's mad! O...o
                                       
                                      Join Date: Apr 2012
                                      Gender: Male
                                      Posts: 7
                                      G'Day people, n00b here.

                                      I'm getting pretty annoyed.
                                      Started XSE tutorials yesterday, all I want to do is insert a few things in a FR Rom in my own room at the start who talk to me. So far, so good.
                                      If I'm unlucky and insert a new script in Advance Map, the whole room is sometimes "broken". It happens from time to time, scripts are correct.
                                      => My new script can't be seen, all other warps/scripts that were there before don't work anymore (e.g. the PC/TV, stair warp). Even if I delete the new event that make all that happen.

                                      That again means I can rewrite the rom over again.

                                      What the hell am I doing wrong? o...o
                                        #22571    
                                      Old September 16th, 2012 (6:24 AM).
                                      surfer treecko surfer treecko is offline
                                      help, how do I...?
                                         
                                        Join Date: Aug 2012
                                        Posts: 21
                                        @JerichoMadness

                                        If I understand correctly, the problem might be that you're loading the ROM while still in the room you've edited. Make a savestate outside the room and load that one when checking it.
                                          #22572    
                                        Old September 16th, 2012 (6:55 AM). Edited September 16th, 2012 by JerichoMadness.
                                        JerichoMadness's Avatar
                                        JerichoMadness JerichoMadness is offline
                                        He's back. And he's mad! O...o
                                           
                                          Join Date: Apr 2012
                                          Gender: Male
                                          Posts: 7
                                          Tried it, it still happens. Waiting with Mum. Put up a Person in my room who talks to me => works

                                          Set up a statue (Sign) => Person gone, all other scripts in the room don't work
                                            #22573    
                                          Old September 16th, 2012 (7:42 AM).
                                          awipe1's Avatar
                                          awipe1 awipe1 is offline
                                             
                                            Join Date: Aug 2012
                                            Gender: Male
                                            Posts: 215
                                            I have 2 questions to ask:

                                            1) Does your XSE script ever reset itself? I was editing the script in fire red where oak stops you from going in the grass. The only thing I have changed was the movement but when I try to change the movemnt, complite it, close it, and open the script up again it goes back to the way it was before. i don't get why this happens =(

                                            2) How would I make an in game trade? Like when a NPC says "I'll trade my geodude for your onix". I made one but it was really bad, you couldn't see the trade screen yeah =(

                                            If you know how to do any of these, PM me please!
                                              #22574    
                                            Old September 16th, 2012 (8:11 AM). Edited September 16th, 2012 by JonnyPhoenyx.
                                            JonnyPhoenyx's Avatar
                                            JonnyPhoenyx JonnyPhoenyx is offline
                                            Steel Trainer and Proud
                                               
                                              Join Date: Feb 2008
                                              Location: Dallas, TX
                                              Gender: Male
                                              Nature: Adamant
                                              Posts: 137
                                              Wow, hate to break the XSE and Mod theme here, but here it goes:

                                              If a basic pokemon learns a move at LvX, and it's evolved form also learns a move at the same level, when it evolves, does it learn both moves?
                                              Example: Eevee learns Baton Pass at Lv36. Umbreon learns Faint Attack at Lv36 as well (HGSS). If Eevee evolved at Lv36, would it lean Baton Pass > Evolve > then learn Faint Attack once it's Umbreon?
                                              __________________
                                                #22575    
                                              Old September 16th, 2012 (8:22 AM).
                                              Banjora Marxvile's Avatar
                                              Banjora Marxvile Banjora Marxvile is offline
                                              hOI!!!!!! i'm tEMMIE!!
                                                 
                                                Join Date: May 2008
                                                Age: 24
                                                Gender: Male
                                                Nature: Bashful
                                                Posts: 3,487
                                                Quote:
                                                Originally Posted by JonnyPhoenyx View Post
                                                Wow, hate to break the XSE and Mod theme here, but here it goes:

                                                If a basic pokemon learns a move at LvX, and it's evolved form also learn a moves at the same level, when it evolves, does it learn both moves?
                                                Example: Eevee learns Baton Pass at Lv36. Umbreon learns Faint Attack at Lv36 as well (HGSS). If Eevee evolved at Lv36, would it lean Baton Pass > Evolve > then learn Faint Attack once it's Umbreon?
                                                It could do. I remember in Ruby evolving Torchic into Combusken at Lv. 16 made it learn Double Kick after evolving. I think it would, as if it levels up in battle, in learns the new move, then after battle, evolves and learns new move.
                                                __________________


                                                Temmie vibrates intensely.

                                                awwAwa cute!! (pets u)

                                                OMG!! humans TOO CUTE (dies)

                                                can't blame a BARK for tryin'...

                                                RATED TEM OUTTA TEM.

                                                Closed Thread

                                                Quick Reply

                                                Join the conversation!

                                                Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                                Create a PokéCommunity Account

                                                Sponsored Links
                                                Thread Tools

                                                Posting Rules
                                                You may not post new threads
                                                You may not post replies
                                                You may not post attachments
                                                You may not edit your posts

                                                BB code is On
                                                Smilies are On
                                                [IMG] code is On
                                                HTML code is Off

                                                Forum Jump


                                                All times are GMT -8. The time now is 6:20 AM.