The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.


Closed Thread
 
Thread Tools
  #22651    
Old September 27th, 2012 (8:51 PM).
itman itman is offline
Back to ROM hacking. :D
     
    Join Date: May 2007
    Age: 24
    Nature: Adamant
    Posts: 100
    Quote:
    Originally Posted by CrystalStatic View Post
    You could use the movesprite command, but that will only work for teleporting the player and/or an npc to another location on the map you are currently on.
    Hm, that would work actually. I can just expand the map, add another section that is unviewable from the first one, and use movesprite...I didn't even know that command worked on the player (Since hidesprite doesn't really), but thanks!

    Relevant Advertising!

      #22652    
    Old September 28th, 2012 (6:06 AM).
    rbedsole's Avatar
    rbedsole rbedsole is offline
       
      Join Date: Oct 2011
      Location: Monroeville, AL
      Age: 29
      Gender: Male
      Nature: Quiet
      Posts: 19
      Is there anywhere where I can download pre-made scripts?
        #22653    
      Old September 28th, 2012 (9:14 AM).
      jota_rdk's Avatar
      jota_rdk jota_rdk is offline
      Spanish hacker [Javi4315]
         
        Join Date: Jul 2010
        Location: Spain
        Gender: Male
        Nature: Timid
        Posts: 98
        How can I change the HP Bar in battle?


        __________________
        Pokémon Golden Legend // Pokémon Silver Legend


        My tutorials:

        __________________
        My english is very bad, I know. Sorry! xD
          #22654    
        Old September 28th, 2012 (9:27 AM).
        Alignment's Avatar
        Alignment Alignment is offline
        Revered with the stars
           
          Join Date: Mar 2010
          Gender: Male
          Nature: Lonely
          Posts: 308
          Quote:
          Originally Posted by rbedsole View Post
          Is there anywhere where I can download pre-made scripts?
          Errr... I don't think you can or should for that matter. PKSV has a built in script generator if you want.

          Quote:
          Originally Posted by jota_rdk View Post
          How can I change the HP Bar in battle?


          UNLZ, the same way you did the background.
            #22655    
          Old September 28th, 2012 (9:36 AM).
          itman itman is offline
          Back to ROM hacking. :D
             
            Join Date: May 2007
            Age: 24
            Nature: Adamant
            Posts: 100
            I'm trying to set more than one level script for a map to activate at separte times. I have done this before, but for some reason it's not working for me now. Both script types are 02, so the standard level script.

            One uses and sets var 0x5000 to 0x1, and that one activates. Afterwards, it warps you to the same map, and the second level script is supposed to activate, which is set to activate when 5000 is 1. However, this second one won't activate, and I don't know why...
              #22656    
            Old September 28th, 2012 (9:57 AM).
            jota_rdk's Avatar
            jota_rdk jota_rdk is offline
            Spanish hacker [Javi4315]
               
              Join Date: Jul 2010
              Location: Spain
              Gender: Male
              Nature: Timid
              Posts: 98
              Quote:
              Originally Posted by Alignment View Post
              Errr... I don't think you can or should for that matter. PKSV has a built in script generator if you want.



              UNLZ, the same way you did the background.
              Yeah, But what are the directions?
              __________________
              Pokémon Golden Legend // Pokémon Silver Legend


              My tutorials:

              __________________
              My english is very bad, I know. Sorry! xD
                #22657    
              Old September 28th, 2012 (10:40 AM).
              Alignment's Avatar
              Alignment Alignment is offline
              Revered with the stars
                 
                Join Date: Mar 2010
                Gender: Male
                Nature: Lonely
                Posts: 308
                Quote:
                Originally Posted by jota_rdk View Post
                Yeah, But what are the directions?
                You export the image (in black and white) and the .raw
                Then you edit the image/insert your own into UNLZ
                Then you change the tilemap to fit your image, often done in NTME
                Finally you change the palette!
                  #22658    
                Old September 28th, 2012 (10:54 AM).
                jota_rdk's Avatar
                jota_rdk jota_rdk is offline
                Spanish hacker [Javi4315]
                   
                  Join Date: Jul 2010
                  Location: Spain
                  Gender: Male
                  Nature: Timid
                  Posts: 98
                  Quote:
                  Originally Posted by Alignment View Post
                  You export the image (in black and white) and the .raw
                  Then you edit the image/insert your own into UNLZ
                  Then you change the tilemap to fit your image, often done in NTME
                  Finally you change the palette!
                  I can't find the palette in APE? Do yo know the direction?
                  __________________
                  Pokémon Golden Legend // Pokémon Silver Legend


                  My tutorials:

                  __________________
                  My english is very bad, I know. Sorry! xD
                    #22659    
                  Old September 28th, 2012 (11:04 AM).
                  Sark Sark is offline
                     
                    Join Date: Mar 2012
                    Gender: Male
                    Posts: 37
                    I have a really big problem that prevent me from hacking my game. I can't have it fixed X_x
                    Spoiler:



                    I want to change Charmander's sprite to Axew's.


                    I click on "Edit" and import my sprite sheet... (Sorry for the bad quality of this screenshot)


                    And then click on synchronize palette.


                    I click on "Ok"...


                    Then on write to rom, and "Find free space".


                    Okay, the sprite is edited! Probably.

                    I open my rom again, to see if the sprite was correctly inserted...


                    The sprite isn't here, there's just the background color D:

                    Any ideas on how to fix this?
                      #22660    
                    Old September 28th, 2012 (11:07 AM).
                    Alignment's Avatar
                    Alignment Alignment is offline
                    Revered with the stars
                       
                      Join Date: Mar 2010
                      Gender: Male
                      Nature: Lonely
                      Posts: 308
                      Quote:
                      Originally Posted by jota_rdk View Post
                      I can't find the palette in APE? Do yo know the direction?
                      There is a tutorial in the tutorial section by someone named Blitz, it's called 'How to palette edit anything'. Or something along those lines, using the method he used in the tutorial you can find the offsets for the HP boxes. They DO range in between 3 palettes I believe. It's been a while since I last did anything of that nature. I would get you a link, but I'm lazy :D
                        #22661    
                      Old September 28th, 2012 (2:11 PM). Edited September 28th, 2012 by Avonly.
                      Avonly's Avatar
                      Avonly Avonly is offline
                         
                        Join Date: Sep 2012
                        Gender: Female
                        Posts: 4
                        Quote:
                        Originally Posted by miksy91 View Post
                        First of all, Tile Layer Pro or Tile Molester won't help you a bit in changing "battle sprites" in R/B/Y. Those sprites are compressed meaning there is a code for fitting the image in smaller size than it would be as uncompressed image (type of an image that could be edited easily with Tile Layer Pro for instance).

                        There is a tool for inserting the battle sprites of that girl and replacing them with the original boy's sprites however. Go to Skeetendo Inc. (through that link in my signature) and try to find help threads that would suit your needs there. Problems similar to this one have been discussed there already.
                        Miksy,
                        I'm an ordinary girl, who accidentally found these sprites and thought, that would be nice to put them in game.
                        But, as I write before, don't know ANYTHING about rom editing, I decided to ask the PokéCommunity users if they could do it on my request.
                        Change a few sprites for many of them, creators advanced hacks, should not be a big problem.
                        For me, it is - with tutorial too ^^'

                        I had no idea about existence Skeetendo.
                        I create an account and ask for the same.
                        Maybe a get help there.

                        Thank you~
                          #22662    
                        Old September 28th, 2012 (2:32 PM).
                        Nick20Haunter Nick20Haunter is offline
                           
                          Join Date: Sep 2012
                          Gender: Male
                          Posts: 2
                          after a week of searching and trying to figure it out myself i see that i am definitely stuck.

                          pokemon fire red->How can i change the item held by the pokemon of trainers already in game?

                          i have everything else i need to do for my game figured out but this part, i want to theme the acquirement of valuable items on using the ability theif.
                            #22663    
                          Old September 28th, 2012 (3:17 PM).
                          Alignment's Avatar
                          Alignment Alignment is offline
                          Revered with the stars
                             
                            Join Date: Mar 2010
                            Gender: Male
                            Nature: Lonely
                            Posts: 308
                            Quote:
                            Originally Posted by Nick20Haunter View Post
                            after a week of searching and trying to figure it out myself i see that i am definitely stuck.

                            pokemon fire red->How can i change the item held by the pokemon of trainers already in game?

                            i have everything else i need to do for my game figured out but this part, i want to theme the acquirement of valuable items on using the ability theif.
                            You can change held items on Advance Trainer. I don't think thief actually steals permanently though.
                              #22664    
                            Old September 28th, 2012 (5:19 PM).
                            rbedsole's Avatar
                            rbedsole rbedsole is offline
                               
                              Join Date: Oct 2011
                              Location: Monroeville, AL
                              Age: 29
                              Gender: Male
                              Nature: Quiet
                              Posts: 19
                              Quote:
                              Originally Posted by Alignment View Post
                              Errr... I don't think you can or should for that matter. PKSV has a built in script generator if you want.



                              UNLZ, the same way you did the background.
                              I meant like scripts people have made and uploaded I know foullump did but he used megaupload which doesn't work anymore
                                #22665    
                              Old September 28th, 2012 (6:10 PM).
                              Felgrand89 Felgrand89 is offline
                                 
                                Join Date: Aug 2012
                                Gender: Male
                                Posts: 15
                                Im using PPRE to edit some new pokemon into Platinum. The only thing I can't seem to change is the pokemon's name. I'll delete the old name, type in a new name and hit save, but it doesn't change at all. I'm using PPRE14 Beta I believe. Any help would be appreciated.
                                  #22666    
                                Old September 28th, 2012 (6:25 PM).
                                Alignment's Avatar
                                Alignment Alignment is offline
                                Revered with the stars
                                   
                                  Join Date: Mar 2010
                                  Gender: Male
                                  Nature: Lonely
                                  Posts: 308
                                  Quote:
                                  Originally Posted by rbedsole View Post
                                  I meant like scripts people have made and uploaded I know foullump did but he used megaupload which doesn't work anymore
                                  He made tutorials didn't he? I'm not sure what you mean by 'scripts', or atleast I think that we're referring to different things.
                                    #22667    
                                  Old September 28th, 2012 (7:27 PM).
                                  rbedsole's Avatar
                                  rbedsole rbedsole is offline
                                     
                                    Join Date: Oct 2011
                                    Location: Monroeville, AL
                                    Age: 29
                                    Gender: Male
                                    Nature: Quiet
                                    Posts: 19
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Alignment View Post
                                    He made tutorials didn't he? I'm not sure what you mean by 'scripts', or atleast I think that we're referring to different things.
                                    in the description section of some of his youtube videos he put links to scripts that weren't compiled yet they were still text files like his examples in his tutorials
                                      #22668    
                                    Old September 28th, 2012 (7:56 PM).
                                    Thrasher24's Avatar
                                    Thrasher24 Thrasher24 is offline
                                    ~Legendary Master~
                                       
                                      Join Date: Mar 2011
                                      Location: Outside of Pallet Town, Kanto
                                      Gender: Male
                                      Nature: Adamant
                                      Posts: 55
                                      how do i change song for the "push start" menus? blue/sliver/leaf green
                                      __________________
                                      My 6 PkMn:
                                      Fly! Char! Master!
                                      Fossil! Pichu! Mew2
                                        #22669    
                                      Old September 28th, 2012 (8:31 PM).
                                      Alignment's Avatar
                                      Alignment Alignment is offline
                                      Revered with the stars
                                         
                                        Join Date: Mar 2010
                                        Gender: Male
                                        Nature: Lonely
                                        Posts: 308
                                        Quote:
                                        Originally Posted by rbedsole View Post
                                        in the description section of some of his youtube videos he put links to scripts that weren't compiled yet they were still text files like his examples in his tutorials
                                        Could you perhaps tell me what you're going to use these scripts for? It may help me help you because I don't think anyone really does that and maybe I can find a solution for you by other means.
                                          #22670    
                                        Old September 28th, 2012 (9:02 PM).
                                        awipe1's Avatar
                                        awipe1 awipe1 is offline
                                           
                                          Join Date: Aug 2012
                                          Gender: Male
                                          Posts: 215
                                          Is there a way to increase the ammount of available moves a POKEMON can have in YAPE? I want bulbasaur to be able to learn more then 13 moves but YAPE won't let me change that ....
                                            #22671    
                                          Old September 29th, 2012 (1:26 AM).
                                          rbedsole's Avatar
                                          rbedsole rbedsole is offline
                                             
                                            Join Date: Oct 2011
                                            Location: Monroeville, AL
                                            Age: 29
                                            Gender: Male
                                            Nature: Quiet
                                            Posts: 19
                                            Quote:
                                            Originally Posted by Alignment View Post
                                            Could you perhaps tell me what you're going to use these scripts for? It may help me help you because I don't think anyone really does that and maybe I can find a solution for you by other means.
                                            I'm just gonna use them in games
                                              #22672    
                                            Old September 29th, 2012 (1:28 AM).
                                            Andrut's Avatar
                                            Andrut Andrut is offline
                                            Collecting dust since 1898
                                               
                                              Join Date: Dec 2009
                                              Location: Warsaw, Poland
                                              Age: 20
                                              Posts: 287
                                              Quote:
                                              Originally Posted by awipe1 View Post
                                              Is there a way to increase the ammount of available moves a POKEMON can have in YAPE? I want bulbasaur to be able to learn more then 13 moves but YAPE won't let me change that ....
                                              You have to delete some moves that other Pokémon learn. For example, if you delete one of Deoxys's moves the available moves will go up by 1.
                                                #22673    
                                              Old September 29th, 2012 (1:37 AM).
                                              .parado✗'s Avatar
                                              .parado✗ .parado✗ is offline
                                              paranormal user
                                                 
                                                Join Date: Sep 2012
                                                Location: Ha✗land
                                                Age: 22
                                                Gender: Male
                                                Nature: Gentle
                                                Posts: 38
                                                Or use the CPE (Complete Pokemon Editor) from prime-dialga.
                                                You can simply change the attacks with "AEE".
                                                ;)
                                                  #22674    
                                                Old September 29th, 2012 (8:47 AM).
                                                MrSandman64's Avatar
                                                MrSandman64 MrSandman64 is offline
                                                Pokemon Moon Creator
                                                   
                                                  Join Date: Jul 2012
                                                  Location: Massachusetts
                                                  Gender: Male
                                                  Posts: 28
                                                  Does anybody know how to get rid of the weird messed up squares that come up on the title screen after following DawnRyder's tutorial on how to edit the fire red title screen?
                                                    #22675    
                                                  Old September 29th, 2012 (9:14 AM).
                                                  Felgrand89 Felgrand89 is offline
                                                     
                                                    Join Date: Aug 2012
                                                    Gender: Male
                                                    Posts: 15
                                                    Im using PPRE to edit some new pokemon into Platinum. The only thing I can't seem to change is the pokemon's name. I'll delete the old name, type in a new name and hit save, but it doesn't change at all. I'm using PPRE14 Beta I believe. Any help would be appreciated.
                                                    Closed Thread

                                                    Quick Reply

                                                    Join the conversation!

                                                    Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                                    Create a PokéCommunity Account

                                                    Sponsored Links
                                                    Thread Tools

                                                    Posting Rules
                                                    You may not post new threads
                                                    You may not post replies
                                                    You may not post attachments
                                                    You may not edit your posts

                                                    BB code is On
                                                    Smilies are On
                                                    [IMG] code is On
                                                    HTML code is Off

                                                    Forum Jump


                                                    All times are GMT -8. The time now is 9:06 AM.