ROM Hacking Help Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Reply
 
Thread Tools
  #101    
Old February 7th, 2010 (11:58 PM).
NiKaNoRoU's Avatar
NiKaNoRoU NiKaNoRoU is offline
we are but particles
     
    Join Date: Sep 2009
    Location: GMT+2
    Age: 27
    Gender: Male
    Posts: 662
    Quote:
    Originally Posted by ElBurrito View Post
    Im hacking emerald.
    How do you change the badge pictures? also is there a tool for editing trainers? and how do you edit the titlescreen?
    The badges are changed with UnLZ-GBA, a tool that edits the sprites in the rom.
    As for trainers, there is another tool called Advance Trainer, by HackMew.

    Henceforth, this isn't the place to ask for these. This thread is directed twards Emulation.
    For future reference towards rom hacking and editing, please ask your questions in this thread.
    Reply With Quote
      #102    
    Old February 9th, 2010 (6:07 PM).
    Gator99 Gator99 is offline
       
      Join Date: Sep 2009
      Posts: 5
      is it possible to pal park on an emulator? if so how?
      Reply With Quote
        #103    
      Old February 10th, 2010 (12:05 AM).
      NiKaNoRoU's Avatar
      NiKaNoRoU NiKaNoRoU is offline
      we are but particles
         
        Join Date: Sep 2009
        Location: GMT+2
        Age: 27
        Gender: Male
        Posts: 662
        Quote:
        Originally Posted by Gator99 View Post
        is it possible to pal park on an emulator? if so how?
        You might be able to. But I don't know how. Afaik, there is no emulator for a wifi network.
        Quote:
        Originally Posted by dante414 View Post
        Hello! when I insert a script or change an existing one some thing always happens another script is messed or when I change a trainer using a trainer editor another trainers stuff gets messed up can anyone explain why and how to stop it thanks.
        It's because you augment a compiled script. Scripts that have been compiled can only be edited to become less (or same) in content.
        Making the script bigger will mess up other offsets. Even one more character that produces extra byte(s).
        Reply With Quote
          #104    
        Old February 13th, 2010 (6:11 AM).
        altariaking's Avatar
        altariaking altariaking is offline
        Needs NO VMs...
           
          Join Date: Dec 2009
          Location: Scotland, Lesmahagow
          Age: 44
          Gender: Male
          Nature: Naive
          Posts: 1,098
          how do i get emerald to work on vba?
          __________________
          http://www.pokecommunity.com/member.php?u=253113
          Reply With Quote
            #105    
          Old February 13th, 2010 (6:23 PM).
          ~Hot n' Cold~'s Avatar
          ~Hot n' Cold~ ~Hot n' Cold~ is offline
          is too good for a title.
             
            Join Date: Oct 2008
            Location: Michigan
            Age: 22
            Gender: Female
            Nature: Naive
            Posts: 329
            I searched but did not find. This is definately a simple question, though. I am trying my first run at DS Emulation. I downloaded No&GBA and ran a Pokemon Diamond ROM from either coolroms.com or romulation.com (or net, I don't remember). I tried both and got the same message:

            The data could not be read.

            Please turn off the power, then remove and reinsert the DS Game Card.

            So my question is...

            What should I do?
            __________________
            Reply With Quote
              #106    
            Old February 14th, 2010 (12:25 AM).
            Satoshi Ookami's Avatar
            Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
            Memento Mori
             
            Join Date: Jul 2008
            Location: Abyss of Time, Great Seal
            Age: 26
            Gender: Male
            Nature: Calm
            Posts: 14,530
            Quote:
            Originally Posted by ~Hot n' Cold~ View Post
            The data could not be read.

            Please turn off the power, then remove and reinsert the DS Game Card.

            So my question is...

            What should I do?
            Set the right setting ;)
            Emulation Options - Cartridge Backup - FLASH 512K - Save Options - Reset ROM - Play :)
            Easy isn't it? :)
            __________________
            ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

            Anime List | PSN Trophy List
            Reply With Quote
              #107    
            Old February 16th, 2010 (3:18 AM).
            Garland Garland is offline
            Rouge troll.
               
              Join Date: Feb 2010
              Location: London
              Age: 21
              Gender: Male
              Nature: Adamant
              Posts: 38
              Question:

              What emulator would you advise to use to play ROM hacks? No$gba, DeSmuME etc.

              Also, can you provide a download link the emulator of your choice, thanks.
              __________________
              There are 10 types of people in the world - those who understand binary and those who don't.
              Quote:
              Originally Posted by syphonfilter109 View Post
              I USE HARDEN THEN STRING SHOT ON MAY
              Reply With Quote
                #108    
              Old February 16th, 2010 (5:51 AM).
              Satoshi Ookami's Avatar
              Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
              Memento Mori
               
              Join Date: Jul 2008
              Location: Abyss of Time, Great Seal
              Age: 26
              Gender: Male
              Nature: Calm
              Posts: 14,530
              Quote:
              Originally Posted by Garland View Post
              No$gba, DeSmuME
              NOOO! You must never use DS emulators for hacks.
              Use VBA ;) It's the best solution. :)
              __________________
              ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

              Anime List | PSN Trophy List
              Reply With Quote
                #109    
              Old February 16th, 2010 (9:46 AM).
              Garland Garland is offline
              Rouge troll.
                 
                Join Date: Feb 2010
                Location: London
                Age: 21
                Gender: Male
                Nature: Adamant
                Posts: 38
                Quote:
                Originally Posted by Ash493 View Post
                NOOO! You must never use DS emulators for hacks.
                Use VBA ;) It's the best solution. :)
                Thanks man. I'll download it right away.
                __________________
                There are 10 types of people in the world - those who understand binary and those who don't.
                Quote:
                Originally Posted by syphonfilter109 View Post
                I USE HARDEN THEN STRING SHOT ON MAY
                Reply With Quote
                  #110    
                Old February 16th, 2010 (10:29 AM).
                Sora's Nobody's Avatar
                Sora's Nobody Sora's Nobody is offline
                The Official Roxas
                 
                Join Date: Jun 2009
                Location: Destiny Island
                Gender: Male
                Nature: Brave
                Posts: 1,111
                Do any Wi-Fi enabled DS emulators excist?
                __________________

                Sora's Nobody ★ Nothing Yet!
                ♠The Official Roxas♠ My Stuff:


                Reply With Quote
                  #111    
                Old February 18th, 2010 (10:29 PM).
                Destiny.'s Avatar
                Destiny. Destiny. is offline
                The Absol Master
                   
                  Join Date: Feb 2010
                  Gender: Female
                  Nature: Adamant
                  Posts: 167
                  Sora's Nobody- None do. Only iDeas has a 'dud' WIFI to fool the Rom into thinking that WIFI is enabled. This way, you can access the Underground.
                  Reply With Quote
                    #112    
                  Old February 19th, 2010 (10:48 AM).
                  speedybeast speedybeast is offline
                     
                    Join Date: Feb 2010
                    Gender: Male
                    Posts: 1
                    ok so this is a pretty basic question.
                    i have mac and i've been playing gen i and ii games with kigb, but it seems like the mac version makes weirdly formatted save states that can't be opened with other emulators. since linking/trading isn't supported on kigb for mac this is a problem. can anyone help?
                    Reply With Quote
                      #113    
                    Old February 20th, 2010 (7:10 AM).
                    mondays suck mondays suck is offline
                       
                      Join Date: Aug 2009
                      Location: Holy Roman Empire
                      Posts: 2,553
                      I already asked something similar to this in December, but I didn't get any answer.
                      So: Is there a way to play DS games (to be more specific: Pokemon Platinum) on an emulator without sound? I'm playing on No$gba and
                      when I set "Sound Output Mode" on "None" the game always freezes when a Pokemon's cry would be played. Is there a patch, or another stable DS emulator with which I could play without sound?
                      Reply With Quote
                        #114    
                      Old February 20th, 2010 (7:14 AM).
                      Fire Wolf's Avatar
                      Fire Wolf Fire Wolf is offline
                      it's as humid as a sauna, boy!
                         
                        Join Date: Sep 2009
                        Location: Antarctica
                        Gender: Male
                        Nature: Timid
                        Posts: 1,089
                        mondays suck, can't you just mute the speakers of your computer?
                        Reply With Quote
                          #115    
                        Old February 20th, 2010 (7:16 AM).
                        mondays suck mondays suck is offline
                           
                          Join Date: Aug 2009
                          Location: Holy Roman Empire
                          Posts: 2,553
                          Not really, because then i can't listen to other music than that of the games as well.
                          Reply With Quote
                            #116    
                          Old February 20th, 2010 (7:23 AM).
                          Sora's Nobody's Avatar
                          Sora's Nobody Sora's Nobody is offline
                          The Official Roxas
                           
                          Join Date: Jun 2009
                          Location: Destiny Island
                          Gender: Male
                          Nature: Brave
                          Posts: 1,111
                          Quote:
                          Originally Posted by mondays suck View Post
                          Not really, because then i can't listen to other music than that of the games as well.
                          If you have windows 7 or maybe vista you can just turn the sound down for that particular application
                          __________________

                          Sora's Nobody ★ Nothing Yet!
                          ♠The Official Roxas♠ My Stuff:


                          Reply With Quote
                            #117    
                          Old February 20th, 2010 (7:41 AM).
                          mondays suck mondays suck is offline
                             
                            Join Date: Aug 2009
                            Location: Holy Roman Empire
                            Posts: 2,553
                            I never heard of that function before, but somehow with the help of google and some experimentation I did actually manage to find it, and it works. At least one thing that's better in Vista than it was in XP

                            Thanks.
                            Reply With Quote
                              #118    
                            Old February 21st, 2010 (3:09 PM). Edited February 21st, 2010 by NTA.
                            NTA's Avatar
                            NTA NTA is offline
                            Where?
                               
                              Join Date: Nov 2007
                              Nature: Adamant
                              Posts: 265
                              the thing im most confused on is this
                              the first is the default value
                              tis is what it looks lie in the disassembler
                              0400000a 1e05 sub r5, r0, #0x0

                              and the value i want to change it to is
                              0400000a 1e85 sub r5, r0, #0x2

                              how would i be able to do that?

                              the asm tutorials help a little its just certain things i dont get about it though =\
                              __________________

                              Reply With Quote
                                #119    
                              Old February 21st, 2010 (4:52 PM).
                              isolated isolated is offline
                                 
                                Join Date: Feb 2010
                                Gender: Male
                                Posts: 3
                                Me and a friend edited our own Fire Red to make it more challenging, etc. We did a lot of work, and now we feel we need to add extra features to the patch.

                                Here it is: We used Advance Map to make our own building in Viridian City. We then edited Movement Permissions to suit. Now, with regards to events, I am stuck. I want it to be a certain headquarters for a side story in the game. My friend and I have little knowledge regarding this sort of thing, and I've eventually joined PC to seek help. Basically, we need help completing this building, etc.

                                PM for contact details (MSN, etc.)

                                Thank you so much.
                                Reply With Quote
                                  #120    
                                Old February 22nd, 2010 (6:14 PM).
                                cheatfreak23's Avatar
                                cheatfreak23 cheatfreak23 is offline
                                Commander&Chief of cheatcodes
                                   
                                  Join Date: Dec 2008
                                  Location: Anywhere, for Ive mastered Walk Through Walls!
                                  Gender: Male
                                  Nature: Quirky
                                  Posts: 191
                                  OK, Ive stepped away from VBA for awhile. Now Im using that Desmume stuff. Is there a thread that tells you how to deal with .rar files since I cant seem to find a ROM download that isnt an .rar file?
                                  Reply With Quote
                                    #121    
                                  Old February 22nd, 2010 (6:36 PM). Edited February 22nd, 2010 by cheatfreak23.
                                  cheatfreak23's Avatar
                                  cheatfreak23 cheatfreak23 is offline
                                  Commander&Chief of cheatcodes
                                     
                                    Join Date: Dec 2008
                                    Location: Anywhere, for Ive mastered Walk Through Walls!
                                    Gender: Male
                                    Nature: Quirky
                                    Posts: 191
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Team Fail View Post
                                    An .rar is a type of compressed file. To extract it, you'll need a file extractor, like 7Zip.
                                    Ah. Where would I find such a file extractor?

                                    EDIT: Found the program. Not sure how to use it though...

                                    EDIT 2: Got it. Thanks for telling me the name of the program.

                                    EDIT 3: Now my emulator wont show what's going on in the game. I have files for Pokemon Platinum, Castlevania: Portrait of Ruin, and PkeMon Explorers of Time/Explorers of Darkness. What emulator should I use for them?
                                    Reply With Quote
                                      #122    
                                    Old February 23rd, 2010 (6:02 AM).
                                    Satoshi Ookami's Avatar
                                    Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                                    Memento Mori
                                     
                                    Join Date: Jul 2008
                                    Location: Abyss of Time, Great Seal
                                    Age: 26
                                    Gender: Male
                                    Nature: Calm
                                    Posts: 14,530
                                    Platinum and both Explorers are ds games so No$GBA is what you need ;)
                                    __________________
                                    ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                                    Anime List | PSN Trophy List
                                    Reply With Quote
                                      #123    
                                    Old February 23rd, 2010 (8:06 AM).
                                    isolated isolated is offline
                                       
                                      Join Date: Feb 2010
                                      Gender: Male
                                      Posts: 3
                                      Is there anyone who can help?
                                      Reply With Quote
                                        #124    
                                      Old February 23rd, 2010 (9:56 AM).
                                      cheatfreak23's Avatar
                                      cheatfreak23 cheatfreak23 is offline
                                      Commander&Chief of cheatcodes
                                         
                                        Join Date: Dec 2008
                                        Location: Anywhere, for Ive mastered Walk Through Walls!
                                        Gender: Male
                                        Nature: Quirky
                                        Posts: 191
                                        Quote:
                                        Originally Posted by Ash493 View Post
                                        Platinum and both Explorers are ds games so No$GBA is what you need ;)
                                        I tried Platinum with that, but after the opening TV scene closes, the screen stays black. And what of the Castlevania game?
                                        Reply With Quote
                                          #125    
                                        Old February 23rd, 2010 (5:34 PM). Edited February 23rd, 2010 by cheatfreak23.
                                        cheatfreak23's Avatar
                                        cheatfreak23 cheatfreak23 is offline
                                        Commander&Chief of cheatcodes
                                           
                                          Join Date: Dec 2008
                                          Location: Anywhere, for Ive mastered Walk Through Walls!
                                          Gender: Male
                                          Nature: Quirky
                                          Posts: 191
                                          Quote:
                                          Originally Posted by Team Fail View Post
                                          A good one to use is DesMuMe, but it has one problem: IT LAGS. No$GBA is good, but some games won't run correctly (The game telling you to remove and reinsert the game cartridge).
                                          Sometimes, I wish my DS didnt die on me. The battery was completely dead. Had to get rid of it...

                                          No$GBA will not play any of my games. DesMuMe will, but the thing is: The screen wont show anything correctly.
                                          Reply With Quote
                                          Reply

                                          Quick Reply

                                          Join the conversation!

                                          Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                          Create a PokéCommunity Account
                                          Thread Tools

                                          Posting Rules
                                          You may not post new threads
                                          You may not post replies
                                          You may not post attachments
                                          You may not edit your posts

                                          BB code is On
                                          Smilies are On
                                          [IMG] code is On
                                          HTML code is Off

                                          Forum Jump


                                          All times are GMT -8. The time now is 8:40 PM.