The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #26851    
Old October 17th, 2013 (6:55 PM).
Nelsyv's Avatar
Nelsyv Nelsyv is offline
     
    Join Date: Sep 2013
    Gender: Male
    Posts: 69
    Quote:
    Originally Posted by PokéMew151 View Post
    Ok I am really sorry for this, but I need to repost this question brcause I an really urgent for the answer. Here it goes...



    It doesnt really have to be a link, just the name of the font or how a lot of hackers make there title like the fire red title.

    Sorry again for a repost...

    Thanks,
    PokéMew
    I don't believe there is an official font, but I remember reading somewhere that arial bold (AA: strong) with a black outside stroke looks pretty close.
    __________________

    I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this in your signature.
    92% of teens moved onto rap. If you are part of the 8% who listens to real music, copy and paste this into your signature.
      #26852    
    Old October 17th, 2013 (6:57 PM). Edited October 17th, 2013 by karatekid552.
    karatekid552's Avatar
    karatekid552 karatekid552 is offline
    What happens if I push it?....
       
      Join Date: Nov 2012
      Location: Do you really want to know? Really?
      Gender: Male
      Nature: Bold
      Posts: 1,766
      Quote:
      Originally Posted by Nelsyv View Post
      I'm sorry as I'm still quite new to ASM, but how can you decompile it to look at the actual code (instead of the hex)?
      With a disassembler. There is a cheap one in VBA(-M), but if you want a real one, go for VBA-SDL-H or No$gba Debugger.

      Quote:
      Originally Posted by CrystalStatic View Post
      This is a question regarding vba-sdl-h (the debugging emulator).
      Whenever I open the .exe file, the program just shows a black screen then it disappears. I have all of the installation files together, so why does this happen?
      Hmmm, not sure. I only have 3 files in the folder: the .exe, the SDL.dll, and a readme. You are on windows, right?
      __________________

      Paired with Simba
        #26853    
      Old October 17th, 2013 (7:13 PM).
      Renegade's Avatar
      Renegade Renegade is offline
      Time for real life...
         
        Join Date: Nov 2011
        Location: United States
        Gender: Male
        Nature: Careful
        Posts: 998
        Quote:
        Hmmm, not sure. I only have 3 files in the folder: the .exe, the SDL.dll, and a readme. You are on windows, right?
        Yes, Windows 7. Here's a screenshot of my folder:
        __________________
          #26854    
        Old October 17th, 2013 (7:38 PM).
        pabel pabel is offline
           
          Join Date: Oct 2013
          Gender: Male
          Posts: 4
          is there any tutorial on inserting animations for tiles?
            #26855    
          Old October 17th, 2013 (7:46 PM).
          gokaiblue's Avatar
          gokaiblue gokaiblue is offline
             
            Join Date: Oct 2013
            Gender: Male
            Nature: Calm
            Posts: 23
            My ROM barely boots when loaded into the emulator. It gives me a blank white screen.
            __________________
            I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this in your signature.
              #26856    
            Old October 17th, 2013 (8:22 PM).
            ep!c ep!c is offline
            Banned
               
              Join Date: Mar 2013
              Gender: Male
              Posts: 124
              White screen?
              Go to Options -> Emulator -> Save Type -> 128k
                #26857    
              Old October 17th, 2013 (9:04 PM).
              Jambo51's Avatar
              Jambo51 Jambo51 is offline
              Glory To Arstotzka
                 
                Join Date: Jun 2009
                Gender: Male
                Nature: Quiet
                Posts: 732
                Quote:
                Originally Posted by exidia View Post
                Anybody know where the scripts for encountering the legendary beasts in firered is located? I need to make it so I can encounter all of them
                There isn't one. It's all handled by ASM. The beast you encounter is dependent on which starter you pick, so messing around with that variable is the only way to do it.

                Quote:
                Originally Posted by exidia View Post
                How do I change the rate of encountering shinies on FireRed?
                Easiest way is to change a single byte in the rom. Off the top of my head, I can't recall where it is, but if you changed it to something higher than 8, shinies would be more common, but only in your rom.

                In both cases, without changing the ASM code, your ability to control the thing you want to change is extremely limited.
                __________________
                Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
                  #26858    
                Old October 18th, 2013 (4:22 AM).
                ep!c ep!c is offline
                Banned
                   
                  Join Date: Mar 2013
                  Gender: Male
                  Posts: 124
                  The shiny-encounter rate is not just a single byte in the ROM...
                  Its a routine, which complicatly generates the rate :)
                    #26859    
                  Old October 18th, 2013 (4:54 AM). Edited October 18th, 2013 by karatekid552.
                  karatekid552's Avatar
                  karatekid552 karatekid552 is offline
                  What happens if I push it?....
                     
                    Join Date: Nov 2012
                    Location: Do you really want to know? Really?
                    Gender: Male
                    Nature: Bold
                    Posts: 1,766
                    Quote:
                    Originally Posted by ep!c View Post
                    The shiny-encounter rate is not just a single byte in the ROM...
                    Its a routine, which complicatly generates the rate :)
                    Not true, I have actually seen parts of this code. Every time a pokemon is loaded, it is checked to see if it is shiny, in every area of loading. It isn't marked upon being caught or anything like that; upon loading, a routine is BL'd to and there is a cross-check. At the end, if the result of all of the calculations is less than or equal to 7, the pokemon is shiny. If not, it is normal. So, Jambo is right. Like him, I can't remember where, but when I was writing my forme change code, I found it. It is hooked into all of the image loaders, which I have documented, so I can probably find it again fairly easily.

                    Quote:
                    Originally Posted by pabel View Post
                    is there any tutorial on inserting animations for tiles?
                    Yes, there is one by narutoactor.

                    Quote:
                    Originally Posted by CrystalStatic View Post
                    Yes, Windows 7. Here's a screenshot of my folder:
                    Hmmm, I'm not sure what VBA is written in. It requires access to the cmd prompt. You do have admin rights, correct?
                    __________________

                    Paired with Simba
                      #26860    
                    Old October 18th, 2013 (5:20 AM).
                    Jambo51's Avatar
                    Jambo51 Jambo51 is offline
                    Glory To Arstotzka
                       
                      Join Date: Jun 2009
                      Gender: Male
                      Nature: Quiet
                      Posts: 732
                      Quote:
                      Originally Posted by ep!c View Post
                      The shiny-encounter rate is not just a single byte in the ROM...
                      Its a routine, which complicatly generates the rate :)
                      Yes, it's a routine which XOR's the trainer ID and PID, and then compares the resulting number with a constant 8. The constant 8 is easy to find and change. So what I said was correct.
                      __________________
                      Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
                        #26861    
                      Old October 18th, 2013 (5:27 AM).
                      exidia exidia is offline
                         
                        Join Date: Sep 2013
                        Gender: Male
                        Posts: 27
                        Quote:
                        Originally Posted by Jambo51 View Post
                        Yes, it's a routine which XOR's the trainer ID and PID, and then compares the resulting number with a constant 8. The constant 8 is easy to find and change. So what I said was correct.
                        Where is that constant located and how do I change it?
                          #26862    
                        Old October 18th, 2013 (6:35 AM).
                        Rezordaxx's Avatar
                        Rezordaxx Rezordaxx is offline
                        Asks many questions!
                           
                          Join Date: Aug 2013
                          Location: The Netherlands
                          Age: 19
                          Gender: Male
                          Nature: Relaxed
                          Posts: 290
                          How can I change that the nidoran in the intro doesnt pops out of the ball

                          and i have another problem

                          My hero sprite is normal
                          Spoiler:


                          But when i change the name

                          Spoiler:


                          same with the rival

                          Spoiler:


                          changed the name

                          Spoiler:


                          can someone help? ~_~
                          __________________

                          My hack
                            #26863    
                          Old October 18th, 2013 (7:38 AM).
                          Branellope's Avatar
                          Branellope Branellope is offline
                          THIS. IS. SEMPITERNAL.
                             
                            Join Date: Apr 2013
                            Location: Manchester, England
                            Age: 23
                            Gender: Female
                            Nature: Sassy
                            Posts: 83
                            I want to make it so wild Pokemon appear in the flowers as well as the grass, but I want to use the "Rock Smash" type as opposed to still using grass, how do I do this?
                            __________________
                            Watch this wicked Pokémon Battle, and PM me if you want a battle. Also watch me talking about how I flirted with famous people.
                            "A good trainer wins despite hinderances" - Serebii
                            "I can't drown my demons, they know how to swim" - Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart
                              #26864    
                            Old October 18th, 2013 (12:20 PM).
                            Haradion Haradion is offline
                               
                              Join Date: May 2013
                              Gender: Male
                              Posts: 32
                              Is there a Tool for Modifying the Type Effectiveness chart?
                                #26865    
                              Old October 18th, 2013 (12:38 PM).
                              Renegade's Avatar
                              Renegade Renegade is offline
                              Time for real life...
                                 
                                Join Date: Nov 2011
                                Location: United States
                                Gender: Male
                                Nature: Careful
                                Posts: 998
                                Quote:
                                KARATE KID: Hmmm, I'm not sure what VBA is written in. It requires access to the cmd prompt. You do have admin rights, correct?
                                Of course. When I double click on the .exe, the command prompt shows up for a split second then fades. I can't really read what it says because of it's quick cancellation.
                                Maybe you could send me a link to your emulator folder?
                                __________________
                                  #26866    
                                Old October 18th, 2013 (2:27 PM).
                                iZackefx iZackefx is offline
                                   
                                  Join Date: Apr 2013
                                  Gender: Male
                                  Posts: 15
                                  I need help. I inserted a new, fresh made map into my FireRed ROM. In the game, the borders show up as water-like blue tiles all around. How can I resolve this?
                                    #26867    
                                  Old October 18th, 2013 (3:51 PM).
                                  PokéMew's Avatar
                                  PokéMew PokéMew is offline
                                  Pokémon Fuchsia
                                   
                                  Join Date: Sep 2013
                                  Location: Refresh
                                  Gender: Male
                                  Nature: Modest
                                  Posts: 490
                                  Quote:
                                  Originally Posted by Branellope View Post
                                  I want to make it so wild Pokemon appear in the flowers as well as the grass, but I want to use the "Rock Smash" type as opposed to still using grass, how do I do this?
                                  Simple. Make the flowers have the rocksmash script, then you can change the wild pokemon in advanced map under wild pokemon, then select rocksmash. You could also just make the rocksmash rocks into flowers in the block editor in a-map to get the rock crush theme on the flower.
                                    #26868    
                                  Old October 18th, 2013 (6:58 PM). Edited October 18th, 2013 by karatekid552.
                                  karatekid552's Avatar
                                  karatekid552 karatekid552 is offline
                                  What happens if I push it?....
                                     
                                    Join Date: Nov 2012
                                    Location: Do you really want to know? Really?
                                    Gender: Male
                                    Nature: Bold
                                    Posts: 1,766
                                    Quote:
                                    Originally Posted by iZackefx View Post
                                    I need help. I inserted a new, fresh made map into my FireRed ROM. In the game, the borders show up as water-like blue tiles all around. How can I resolve this?
                                    You selected transparent border tiles, not black ones. There is only one completely black tile in each set. The key is finding it. Try them all until you do, unless you are good with block editing, in which case you could make your own, or check to see which one is the black one.

                                    Quote:
                                    Originally Posted by Haradion View Post
                                    Is there a Tool for Modifying the Type Effectiveness chart?
                                    Yup, FinalZero made one for this purpose.

                                    Quote:
                                    Originally Posted by CrystalStatic View Post
                                    Of course. When I double click on the .exe, the command prompt shows up for a split second then fades. I can't really read what it says because of it's quick cancellation.
                                    Maybe you could send me a link to your emulator folder?
                                    https://www.dropbox.com/sh/t5v1tvvsijql4f8/FgA-fXoMie

                                    Knock yourself out. All of my rom hacking stuff is in DropBox anyways, so feel free to ask.

                                    If you don't have permision to use cmd prompt, it will still open and then close. This is what it does when I try to use cmd prompt at school.
                                    __________________

                                    Paired with Simba
                                      #26869    
                                    Old October 19th, 2013 (2:20 AM).
                                    Rezordaxx's Avatar
                                    Rezordaxx Rezordaxx is offline
                                    Asks many questions!
                                       
                                      Join Date: Aug 2013
                                      Location: The Netherlands
                                      Age: 19
                                      Gender: Male
                                      Nature: Relaxed
                                      Posts: 290
                                      Quote:
                                      Originally Posted by Rezordaxx View Post
                                      How can I change that the nidoran in the intro doesnt pops out of the ball

                                      and i have another problem

                                      My hero sprite is normal
                                      Spoiler:


                                      But when i change the name

                                      Spoiler:


                                      same with the rival

                                      Spoiler:


                                      changed the name

                                      Spoiler:


                                      can someone help? ~_~
                                      Can siriously nobody help me ????
                                      __________________

                                      My hack
                                        #26870    
                                      Old October 19th, 2013 (7:36 AM).
                                      phil194 phil194 is offline
                                         
                                        Join Date: Oct 2013
                                        Posts: 2
                                        Is pokefix for SS / HG still available? All the old links don't work.
                                          #26871    
                                        Old October 19th, 2013 (9:14 AM).
                                        Hacker Bisharp's Avatar
                                        Hacker Bisharp Hacker Bisharp is offline
                                        Bug reporter
                                           
                                          Join Date: Dec 2011
                                          Gender: Male
                                          Nature: Gentle
                                          Posts: 334
                                          Which is the special that in emerald actives the national dex?
                                          __________________
                                          Hacks I support:

                                          And i'm a good bug reporter. Contact me if you want :D

                                            #26872    
                                          Old October 19th, 2013 (9:25 AM).
                                          ep!c ep!c is offline
                                          Banned
                                             
                                            Join Date: Mar 2013
                                            Gender: Male
                                            Posts: 124
                                            Quote:
                                            Originally Posted by Rezordaxx View Post
                                            Can siriously nobody help me ????
                                            You obviously used 2 palettes to insert the intro-hiro. (32 colors)
                                            As soon as the hiro is the first time loaded, it works, but later on the 2nd part of the palette
                                            is used by something else -> hiro is ****ed up.

                                            You must reduce the colors of your hiro to 16 and then it FOR SURE works.
                                              #26873    
                                            Old October 19th, 2013 (9:37 AM).
                                            iZackefx iZackefx is offline
                                               
                                              Join Date: Apr 2013
                                              Gender: Male
                                              Posts: 15
                                              Thanks a bunch. I have another question. I made a cave. A made a warp to go into the cave. It worked. I'm in the cave now, and I want to go back out, but it won't let me come out of the cave. I am sure that I have my warping right and everything. What could be the resolution?
                                                #26874    
                                              Old October 19th, 2013 (10:03 AM). Edited October 19th, 2013 by Dinoweed.
                                              Dinoweed Dinoweed is offline
                                                 
                                                Join Date: Aug 2013
                                                Gender: Male
                                                Posts: 47
                                                Is there a database for icons compatible with Wichu's advanced icon editor?
                                                  #26875    
                                                Old October 19th, 2013 (10:28 AM).
                                                Danny0317's Avatar
                                                Danny0317 Danny0317 is offline
                                                Fluorite's back, brah
                                                 
                                                Join Date: Jun 2013
                                                Location: Miami, FL
                                                Age: 18
                                                Gender: Male
                                                Nature: Hasty
                                                Posts: 1,070
                                                Quote:
                                                Originally Posted by gokaiblue View Post
                                                My ROM barely boots when loaded into the emulator. It gives me a blank white screen.
                                                If the save type 128k thing doesn't work, go get a clean rom, open it with a hex editor, copy the first five lines and paste them to the first 5 lines of your edited rom. It worked for me
                                                __________________
                                                Closed Thread

                                                Quick Reply

                                                Join the conversation!

                                                Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                                Create a PokéCommunity Account
                                                Thread Tools

                                                Posting Rules
                                                You may not post new threads
                                                You may not post replies
                                                You may not post attachments
                                                You may not edit your posts

                                                BB code is On
                                                Smilies are On
                                                [IMG] code is On
                                                HTML code is Off

                                                Forum Jump


                                                All times are GMT -8. The time now is 1:35 PM.