ROM Hacking Help Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #22601    
Old September 20th, 2012 (9:56 AM).
surfer treecko surfer treecko is offline
help, how do I...?
     
    Join Date: Aug 2012
    Posts: 21
    Is it possible to make a map in the Sevii Islands appear in Kanto?

    I've moved (and renamed, remapped etc.) One Island to Kanto and it appears on the world map, but opening the town map there gives me one of the sevii island maps.

    In addition to this, entering some of the buildings in town causes the screen to black (some of the house interiors are located on different maps if that means anything).
      #22602    
    Old September 20th, 2012 (2:06 PM).
    sonic1's Avatar
    sonic1 sonic1 is offline
    ASM is my life now...
       
      Join Date: May 2008
      Location: Portugal
      Age: 24
      Gender: Male
      Nature: Timid
      Posts: 79
      Quote:
      Originally Posted by surfer treecko View Post
      Is it possible to make a map in the Sevii Islands appear in Kanto?

      I've moved (and renamed, remapped etc.) One Island to Kanto and it appears on the world map, but opening the town map there gives me one of the sevii island maps.

      In addition to this, entering some of the buildings in town causes the screen to black (some of the house interiors are located on different maps if that means anything).
      Here's what you want:
      http://sfc.pokefans.net/lesson.php?id=19

      ~Sonic1
      __________________
      This signature has been disabled.
      over 350px high
      Please review and fix the issues by reading the signature rules.

      You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

      Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
        #22603    
      Old September 20th, 2012 (5:00 PM).
      Brendino's Avatar
      Brendino Brendino is online now
      It's Showtime!
       
      Join Date: Dec 2009
      Location: Chiefs Kingdom
      Posts: 7,860
      This is something I've wondered about for quite a while, and through searching I couldn't find much on it.

      My question is- what exactly determines the size of Pokemon like Heracross, Magikarp, Barboach and Shroomish when their size gets measured by certain NPCs (ex.: Heracross on Six Island, Shroomish in Sootopolis)? Without knowing a lot about hacking, as far as I can tell it doesn't seem like a Pokemon's IVs have much to do with it, unless I didn't look at them hard enough. I would think that it would either be randomized or some hidden value on the individual Pokemon, but again, I really only know the basics of hacking, and was just curious if anyone knew.
        #22604    
      Old September 21st, 2012 (3:34 AM).
      eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
         
        Join Date: Sep 2012
        Gender: Male
        Posts: 9
        I want to disable/remove/delete a text screen.

        When I load my Emerald ROM (spanish edition) the same message always appears: Battery dry, you can save but no temporal event will happen, or something like that.

        Now, I know that is because of RTC, the thing is, I can't fix the RTC thing, and the message is soo annoying.

        So I don't care if the time is always the same, I don't want to se the warning eeevery time.

        I managed to remove all the text with a text editor but the warning screen stills there (with no text but still...).

        Can some help me?

        Thanks.
          #22605    
        Old September 21st, 2012 (8:03 AM).
        Spherical Ice's Avatar
        Spherical Ice Spherical Ice is offline
         
        Join Date: Nov 2007
        Location: Bristol, UK
        Age: 20
        Posts: 5,239
        When starting up Ruby, Sapphire or Emerald, you may receive a message indicating that the battery has run dry. The message appears like this:

        The internal battery has run dry. The game can be played. However, clock-based events will no longer occur.

        Clock-based events may or may not be important to you. Should you wish to fix this, it can simply be fixed by navigating through the menu bar, selecting Options, opening the Emulator submenu and selecting "Real Time Clock".

        From: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=73966
        __________________
          #22606    
        Old September 21st, 2012 (8:38 AM).
        surfer treecko surfer treecko is offline
        help, how do I...?
           
          Join Date: Aug 2012
          Posts: 21
          Quote:
          Originally Posted by sonic1 View Post
          Here's what you want:
          url

          ~Sonic1
          I hate to be annoying, but I'm not entirely sure what I'm supposed to do...

          I' guessing I have to change the worldmapvalue of each map I want to use to be less than 8E? But I've no idea where the worldmapvalue for each map in the hex editor...
            #22607    
          Old September 21st, 2012 (8:40 AM).
          eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
             
            Join Date: Sep 2012
            Gender: Male
            Posts: 9
            Quote:
            Originally Posted by Spherical Ice View Post
            When starting up Ruby, Sapphire or Emerald, you may receive a message indicating that the battery has run dry. The message appears like this:

            The internal battery has run dry. The game can be played. However, clock-based events will no longer occur.

            Clock-based events may or may not be important to you. Should you wish to fix this, it can simply be fixed by navigating through the menu bar, selecting Options, opening the Emulator submenu and selecting "Real Time Clock".
            I can't do that because I'm going to play the rom on a flashcart that does not have rtc or an option like that. That's why I want to remove that screen in particular. Is it hard?
              #22608    
            Old September 21st, 2012 (11:25 AM).
            BOH BOH is offline
               
              Join Date: Aug 2007
              Posts: 31
              Hi,

              i've just downloaded A-MAP 1.95, but when i load a FR rom, the world map editor button remain disabled. Why? Where can i do for edit FR world map?

              Thanks a lot
              __________________
              Trucchi, Soluzioni, Guide, Cheats e Rom Pokemon Diamante e Perla, Hack roms complete e in costruzione, Hack rom tools, Videogames, Photoshop e tanto tanto altro....basta un click
                #22609    
              Old September 21st, 2012 (11:52 AM).
              itman itman is offline
              Back to ROM hacking. :D
                 
                Join Date: May 2007
                Age: 24
                Nature: Adamant
                Posts: 100
                Quote:
                Originally Posted by BOH View Post
                Hi,

                i've just downloaded A-MAP 1.95, but when i load a FR rom, the world map editor button remain disabled. Why? Where can i do for edit FR world map?

                Thanks a lot
                Darth just released a new tool for that, and it's freaking amazing so I would highly suggest using that.

                http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=286798

                Since A-MAP 1.95 is just a beta at the moment, the world map editing feature has yet to be made/released.
                  #22610    
                Old September 21st, 2012 (12:56 PM).
                PokemonMasters's Avatar
                PokemonMasters PokemonMasters is offline
                Always Remember Forever&After
                   
                  Join Date: Jun 2012
                  Location: Nuvema Town, Unova
                  Gender: Male
                  Nature: Calm
                  Posts: 403
                  how do you add new mugshots to ruby? i know how to show them (via script), i want to know how to insert new mugshots to the game. like the pokepic
                  __________________

                  +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                    #22611    
                  Old September 21st, 2012 (11:51 PM).
                  Satoshi Ookami's Avatar
                  Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                  Memento Mori
                   
                  Join Date: Jul 2008
                  Location: Abyss of Time, Great Seal
                  Age: 26
                  Gender: Male
                  Nature: Calm
                  Posts: 14,530
                  Quote:
                  Originally Posted by PokemonMasters View Post
                  how do you add new mugshots to ruby? i know how to show them (via script), i want to know how to insert new mugshots to the game. like the pokepic
                  You must replace Pokémon with mugshots by using UnlZ.
                  __________________
                  ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                  Anime List | PSN Trophy List
                    #22612    
                  Old September 21st, 2012 (11:55 PM).
                  tajaros's Avatar
                  tajaros tajaros is offline
                  Hi I'm dawg
                     
                    Join Date: Apr 2012
                    Location: Philippines
                    Age: 19
                    Gender: Male
                    Nature: Timid
                    Posts: 857
                    Quote:
                    Originally Posted by PokemonMasters View Post
                    how do you add new mugshots to ruby? i know how to show them (via script), i want to know how to insert new mugshots to the game. like the pokepic
                    View this thread... :)

                    http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=267021
                    __________________
                      #22613    
                    Old September 22nd, 2012 (1:16 AM).
                    BOH BOH is offline
                       
                      Join Date: Aug 2007
                      Posts: 31
                      Quote:
                      Originally Posted by itman View Post
                      Darth just released a new tool for that, and it's freaking amazing so I would highly suggest using that.

                      http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=286798

                      Since A-MAP 1.95 is just a beta at the moment, the world map editing feature has yet to be made/released.
                      Thanks. Using that tool is possible to change both the graphic and the position of city names?

                      thanks
                      __________________
                      Trucchi, Soluzioni, Guide, Cheats e Rom Pokemon Diamante e Perla, Hack roms complete e in costruzione, Hack rom tools, Videogames, Photoshop e tanto tanto altro....basta un click
                        #22614    
                      Old September 22nd, 2012 (1:24 AM).
                      PokemonMasters's Avatar
                      PokemonMasters PokemonMasters is offline
                      Always Remember Forever&After
                         
                        Join Date: Jun 2012
                        Location: Nuvema Town, Unova
                        Gender: Male
                        Nature: Calm
                        Posts: 403
                        Quote:
                        Originally Posted by tajaros View Post
                        no, i already know the script :) i want to know how to insert new images for the mugshots.
                        __________________

                        +ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
                          #22615    
                        Old September 22nd, 2012 (1:44 AM).
                        tajaros's Avatar
                        tajaros tajaros is offline
                        Hi I'm dawg
                           
                          Join Date: Apr 2012
                          Location: Philippines
                          Age: 19
                          Gender: Male
                          Nature: Timid
                          Posts: 857
                          Quote:
                          Originally Posted by PokemonMasters View Post
                          no, i already know the script :) i want to know how to insert new images for the mugshots.
                          Replace some Pokemon Sprites you do not use, then just call them upon showpokepic... :)
                          You can use the Advanced Sprite Editor... :)
                          __________________
                            #22616    
                          Old September 22nd, 2012 (4:15 AM).
                          alypkm alypkm is offline
                             
                            Join Date: Sep 2009
                            Gender: Male
                            Posts: 8
                            guys ! I'm not sure if this the right place or not, but how do I make the pokemon sprites in fire red animated ?
                              #22617    
                            Old September 22nd, 2012 (7:41 AM).
                            Andrut's Avatar
                            Andrut Andrut is offline
                            Collecting dust since 1898
                               
                              Join Date: Dec 2009
                              Location: Warsaw, Poland
                              Age: 20
                              Posts: 288
                              How can you change the default battle music for a trainer class?
                              * Emerald, if it matters.
                                #22618    
                              Old September 22nd, 2012 (7:49 AM).
                              eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
                                 
                                Join Date: Sep 2012
                                Gender: Male
                                Posts: 9
                                No solution for my problem?
                                  #22619    
                                Old September 22nd, 2012 (7:55 AM).
                                LCCoolJ95's Avatar
                                LCCoolJ95 LCCoolJ95 is offline
                                Limited Capacity
                                   
                                  Join Date: May 2009
                                  Location: The World That Never Was
                                  Age: 23
                                  Gender: Male
                                  Nature: Naive
                                  Posts: 592
                                  Hey, how do you change Trainer pictures, or add sprites to a rom? I'm working on an Emerald hack and it needs 20 trainer sprites.
                                    #22620    
                                  Old September 22nd, 2012 (8:25 AM).
                                  Alignment's Avatar
                                  Alignment Alignment is offline
                                  Revered with the stars
                                     
                                    Join Date: Mar 2010
                                    Gender: Male
                                    Nature: Lonely
                                    Posts: 308
                                    Quote:
                                    Originally Posted by eXtremeDevil View Post
                                    No solution for my problem?
                                    Why not just leave it? Removing it will not fix the fact that the RTC won't work. Therefore, just leaving it would be the simplest solution.

                                    Quote:
                                    Originally Posted by LCCoolJ95 View Post
                                    Hey, how do you change Trainer pictures, or add sprites to a rom? I'm working on an Emerald hack and it needs 20 trainer sprites.
                                    There is a program called UNLZ GBA that will help you do this. Guides for using it are all over the tutorial section :)

                                    Quote:
                                    Originally Posted by xoax View Post
                                    How can you change the default battle music for a trainer class?
                                    * Emerald, if it matters.
                                    You can do this with a program called A-Trainer. I don't know if it changes default music for the whole class, but you can change the music for each trainer individually.
                                      #22621    
                                    Old September 22nd, 2012 (10:57 AM).
                                    eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
                                       
                                      Join Date: Sep 2012
                                      Gender: Male
                                      Posts: 9
                                      I already explained that it is really annoying to me. I don't have a clue about hacking, so can someone tell me if it is a difficult or a simple task?
                                        #22622    
                                      Old September 22nd, 2012 (11:17 AM).
                                      Alignment's Avatar
                                      Alignment Alignment is offline
                                      Revered with the stars
                                         
                                        Join Date: Mar 2010
                                        Gender: Male
                                        Nature: Lonely
                                        Posts: 308
                                        Quote:
                                        Originally Posted by eXtremeDevil View Post
                                        I already explained that it is really annoying to me. I don't have a clue about hacking, so can someone tell me if it is a difficult or a simple task?
                                        Difficult especially if you aren't experienced is the simple answer. It requires ASM, technically I think you can do it in HEX as well. A simpler thing you can do is just edit what it says. So instead of 'battery dead' ect... you can say something like, 'Launching Hack Name.'
                                          #22623    
                                        Old September 22nd, 2012 (11:35 AM).
                                        eXtremeDevil eXtremeDevil is offline
                                           
                                          Join Date: Sep 2012
                                          Gender: Male
                                          Posts: 9
                                          Thank you very much for the answer :)
                                            #22624    
                                          Old September 22nd, 2012 (4:35 PM).
                                          muidem muidem is offline
                                             
                                            Join Date: Sep 2012
                                            Gender: Male
                                            Posts: 1
                                            Could anyone please tell me how the checksum is calculated for a .sav file for pokemon Yellow? I have located the checksum offset as 0x3522 to 0x3523 and I believe that it is a CRC16-CCITT (could someone verify that?). What I'm having trouble doing is finding which values in the .sav file that are being used to calculate the checksum.

                                            If someone could help me out here I would greatly appreciate it!
                                              #22625    
                                            Old September 22nd, 2012 (7:22 PM).
                                            shinyabsol1's Avatar
                                            shinyabsol1 shinyabsol1 is offline
                                            Pokemon DarkJasper!?
                                               
                                              Join Date: Aug 2010
                                              Gender: Male
                                              Nature: Calm
                                              Posts: 330
                                              Are there some maps whose dimensions cannot be changed in A-Map? Because recently I tried to change the dimensions of one of the Dotted Hole maps in fire red, and upon trying to warp to that map got a black screen. But when I changed the the map size back to default, everything was fine again.

                                              Basically, I want to know if there is a problem with my ROM, or if this is just the way it is (for whatever reason). Has anyone else ever had this problem?
                                              Closed Thread

                                              Quick Reply

                                              Join the conversation!

                                              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                              Create a PokéCommunity Account
                                              Thread Tools

                                              Posting Rules
                                              You may not post new threads
                                              You may not post replies
                                              You may not post attachments
                                              You may not edit your posts

                                              BB code is On
                                              Smilies are On
                                              [IMG] code is On
                                              HTML code is Off

                                              Forum Jump


                                              All times are GMT -8. The time now is 11:54 PM.