The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #10501    
Old July 20th, 2009 (1:03 AM).
thereefernander's Avatar
thereefernander thereefernander is offline
4:20
     
    Join Date: Jul 2009
    Gender: Male
    Nature: Docile
    Posts: 7
    I need some help.
    I recently got a sprite of mewtwo (all angles) and i want to import it as the main characters sprite (so you play as him) Closest program i got to do it was Overworld but when I imported it into it, the color of it went all black and white.

    can someone help me and point me in the direction of what program to use and what to do?
      #10502    
    Old July 20th, 2009 (2:22 AM).
    onyx79's Avatar
    onyx79 onyx79 is offline
    Red Dead Revolver
       
      Join Date: Jan 2009
      Location: Orange Islands (=
      Gender: Male
      Nature: Modest
      Posts: 503
      Quote:
      Originally Posted by thereefernander View Post
      I need some help.
      I recently got a sprite of mewtwo (all angles) and i want to import it as the main characters sprite (so you play as him) Closest program i got to do it was Overworld but when I imported it into it, the color of it went all black and white.

      can someone help me and point me in the direction of what program to use and what to do?
      just change the patlate until you find the color mewtwo uses,and then recolor the rest of the things....
      __________________
      my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
        #10503    
      Old July 20th, 2009 (2:26 AM).
      ben23492's Avatar
      ben23492 ben23492 is offline
         
        Join Date: Apr 2009
        Posts: 41
        So can anyone help me?
        I can't get anywhere with my game until I fix this.
        I'm pretty sure that I'm getting runtime errors while trying to edit the .nds file because it was trimmed from using thenewpoketext, or ndstool.
        But I need to make it work again, is there a way?
        __________________

          #10504    
        Old July 20th, 2009 (4:20 AM). Edited July 20th, 2009 by Crysal.
        Crysal Crysal is offline
           
          Join Date: Jun 2009
          Gender: Male
          Posts: 20
          Hi :D, I have 4 questions:
          1. Is there any day/night system tool for leafgreen?
          2. Is there any tool for creating trainers in leafgreen(!not edit!)?
          3. Is there any tool for editing events like rayquaza for leafgreen?
          4. Is there any tool for editing houses, buildings... for leafgreen?

          I very need those for my hack and I hope for reply
            #10505    
          Old July 20th, 2009 (4:37 AM).
          HackMew's Avatar
          HackMew HackMew is offline
          Mewtwo Strikes Back
           
          Join Date: Jun 2006
          Posts: 1,314
          Quote:
          Originally Posted by ben23492 View Post
          So can anyone help me?
          I can't get anywhere with my game until I fix this.
          I'm pretty sure that I'm getting runtime errors while trying to edit the .nds file because it was trimmed from using thenewpoketext, or ndstool.
          But I need to make it work again, is there a way?
          What about using a hex editor to manually edit the texts?


          Quote:
          Originally Posted by Crysal View Post
          Hi :D, I have 4 questions:
          1. Is there any day/night system tool for leafgreen?
          2. Is there any tool for creating trainers in leafgreen(!not edit!)?
          3. Is there any tool for editing events like rayquaza for leafgreen?
          4. Is there any tool for editing houses, buildings... for leafgreen?

          I very need those for my hack and I hope for reply
          1. Not yet.
          2. Yes. Go get A-Trainer, the link is my thread. See the Toolbox.
          3. Yes. That's just scripting, so if you're willing to use XSE (also available in my thread) I suggest you reading the guide that comes with it as well as the tutorials around.
          4. Yes. Advance Map can do that.
          __________________
            #10506    
          Old July 20th, 2009 (5:00 AM).
          ben23492's Avatar
          ben23492 ben23492 is offline
             
            Join Date: Apr 2009
            Posts: 41
            Quote:
            Originally Posted by HackMew View Post
            What about using a hex editor to manually edit the texts?
            How would you find them in a hex editor?
            Is it just as easy?
            __________________

              #10507    
            Old July 20th, 2009 (5:38 AM).
            HackMew's Avatar
            HackMew HackMew is offline
            Mewtwo Strikes Back
             
            Join Date: Jun 2006
            Posts: 1,314
            Quote:
            Originally Posted by ben23492 View Post
            How would you find them in a hex editor?
            Is it just as easy?
            You should know how the texts are stored.
            __________________
              #10508    
            Old July 20th, 2009 (5:53 AM).
            Corvus of the Black Night's Avatar
            Corvus of the Black Night Corvus of the Black Night is offline
            Wild Duck Pokémon
             
            Join Date: Feb 2009
            Location: With the Birds
            Age: 25
            Gender: Other
            Nature: Impish
            Posts: 3,428
            Quote:
            Originally Posted by onyx79 View Post
            what? no one helps me? that's racist!!!!!!!
            Um... lol?

            I would just learn how to assemble the music via hex editing. So much more reliable than crappy Sappy.

            My question - how can I set the Pokemon Seen/Caught flags (namely in Emerald)? I want to make it so that when you first get the Pokedex you have Murkrow caught.
              #10509    
            Old July 20th, 2009 (5:58 AM).
            onyx79's Avatar
            onyx79 onyx79 is offline
            Red Dead Revolver
               
              Join Date: Jan 2009
              Location: Orange Islands (=
              Gender: Male
              Nature: Modest
              Posts: 503
              Quote:
              Originally Posted by Charon the Ferryman View Post
              Um... lol?

              I would just learn how to assemble the music via hex editing. So much more reliable than crappy Sappy.

              My question - how can I set the Pokemon Seen/Caught flags (namely in Emerald)? I want to make it so that when you first get the Pokedex you have Murkrow caught.
              there are no tuts for this and also I've erad the sappy tut and he didn't talk about that error
              __________________
              my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
                #10510    
              Old July 20th, 2009 (6:08 AM).
              HackMew's Avatar
              HackMew HackMew is offline
              Mewtwo Strikes Back
               
              Join Date: Jun 2006
              Posts: 1,314
              Quote:
              Originally Posted by Charon the Ferryman View Post
              My question - how can I set the Pokemon Seen/Caught flags (namely in Emerald)? I want to make it so that when you first get the Pokedex you have Murkrow caught.
              In FR/LG there's a special for setting the Seen (and only that). I believe there could be something similar in R/S/E. If not, you'll need to make a custom ASM routine to do the job.
              __________________
                #10511    
              Old July 20th, 2009 (6:21 AM).
              Kingprawny's Avatar
              Kingprawny Kingprawny is offline
                 
                Join Date: Sep 2008
                Gender:
                Nature: Relaxed
                Posts: 1
                Im trying to edit pokemon Ruby so that there is a new type called light. I also want to change the way some of the types effect each other. (If it is not possible in Ruby i could do it in crystal.)
                Any help would be much apreciated, thanks!
                  #10512    
                Old July 20th, 2009 (7:20 AM).
                TuRbO-LuT's Avatar
                TuRbO-LuT TuRbO-LuT is offline
                   
                  Join Date: Jul 2009
                  Location: Scotland
                  Gender: Male
                  Nature: Relaxed
                  Posts: 49
                  I have just started to learn how to map, script etc etc. My qeustion is....... How do i make it so that a pokemon will only evolve when leveled up at a certain location?? e.g Eevee evolves into Glaceon while leveled up at that Icy Rock place in Diamond/Pearl/Platinum. Oh & im going to be hacking Fire Red! :D
                  Ta :D
                  Turbo~
                  __________________

                  Platinum Team -
                  Platinum FC -
                  Turbo~
                    #10513    
                  Old July 20th, 2009 (7:40 AM).
                  Logan's Avatar
                  Logan Logan is online now
                   
                  Join Date: Nov 2008
                  Location: Salisbury, England
                  Age: 23
                  Gender: Male
                  Nature: Sassy
                  Posts: 10,308
                  Unless you are a very advanced ASM/Hex hacker, you can't.
                  __________________
                    #10514    
                  Old July 20th, 2009 (8:27 AM).
                  IIMarckus's Avatar
                  IIMarckus IIMarckus is offline
                     
                    Join Date: Oct 2007
                    Gender:
                    Posts: 402
                    Quote:
                    Originally Posted by Kingprawny View Post
                    Im trying to edit pokemon Ruby so that there is a new type called light. I also want to change the way some of the types effect each other. (If it is not possible in Ruby i could do it in crystal.)
                    Any help would be much apreciated, thanks!
                    Doable in both versions.
                    __________________
                    iimarck.us / hax.iimarck.us

                    If you want me, please contact me by email. [email protected]

                    If you want to hack Pokémon RBY or GSC, read, read, and read some more. This has tons of valuable information.

                    Pokémon Red disassembly project

                    Rules that should be rethought: 25charlimit, bumping.
                    Bad posts are bad posts, regardless of how many words are in them or how old the thread is.
                    Good posts are good posts, regardless of how old the thread is—and brevity is underrated.
                      #10515    
                    Old July 20th, 2009 (9:41 AM).
                    JerisEnigma1337's Avatar
                    JerisEnigma1337 JerisEnigma1337 is offline
                    Rocket Recruited Trainer
                       
                      Join Date: Jul 2009
                      Gender: Female
                      Posts: 21
                      Okay, I have ONE question and one question ONLY.

                      How do I import tilesheets in Elitemap/Advancemap to edit an area?

                      Like, say I want to use Lavaridge Gym's tiles in Dewford's gym... Lava's are on page 4-1 I believe and Dew's are on 3-3. I'm learning both programs but can't move/add/edit tiles without leaving the map's page... I'm a super newbie, so maybe I should be using a different program altogether...

                      Please help me with this major headache... -_-;
                        #10516    
                      Old July 20th, 2009 (9:49 AM).
                      onyx79's Avatar
                      onyx79 onyx79 is offline
                      Red Dead Revolver
                         
                        Join Date: Jan 2009
                        Location: Orange Islands (=
                        Gender: Male
                        Nature: Modest
                        Posts: 503
                        Quote:
                        Originally Posted by JerisEnigma1337 View Post
                        Okay, I have ONE question and one question ONLY.

                        How do I import tilesheets in Elitemap/Advancemap to edit an area?

                        Like, say I want to use Lavaridge Gym's tiles in Dewford's gym... Lava's are on page 4-1 I believe and Dew's are on 3-3. I'm learning both programs but can't move/add/edit tiles without leaving the map's page... I'm a super newbie, so maybe I should be using a different program altogether...

                        Please help me with this major headache... -_-;
                        use only advance map elite map s.u.x like pokescript and for changing the tiles,just select a diffrent tileset on adnace map
                        __________________
                        my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
                          #10517    
                        Old July 20th, 2009 (9:55 AM). Edited July 20th, 2009 by JerisEnigma1337.
                        JerisEnigma1337's Avatar
                        JerisEnigma1337 JerisEnigma1337 is offline
                        Rocket Recruited Trainer
                           
                          Join Date: Jul 2009
                          Gender: Female
                          Posts: 21
                          Quote:
                          Originally Posted by onyx79 View Post
                          use only advance map elite map s.u.x like pokescript and for changing the tiles,just select a diffrent tileset on adnace map
                          Thanks for the answer! Where... exactly do I find this button/option? I've been focusing more on Elitemaps and couldn't find that sort of thing anywhere...

                          EDIT: I'm playing with AdvanceMaps as we speak and I found the Block editor. Is there a way to import the other tilesets without remaking them all from scratch? Because I'm not finding that...
                            #10518    
                          Old July 20th, 2009 (11:32 AM).
                          onyx79's Avatar
                          onyx79 onyx79 is offline
                          Red Dead Revolver
                             
                            Join Date: Jan 2009
                            Location: Orange Islands (=
                            Gender: Male
                            Nature: Modest
                            Posts: 503
                            Quote:
                            Originally Posted by JerisEnigma1337 View Post
                            Thanks for the answer! Where... exactly do I find this button/option? I've been focusing more on Elitemaps and couldn't find that sort of thing anywhere...

                            EDIT: I'm playing with AdvanceMaps as we speak and I found the Block editor. Is there a way to import the other tilesets without remaking them all from scratch? Because I'm not finding that...
                            go to map header and select the tileset number that you want.....
                            __________________
                            my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
                              #10519    
                            Old July 20th, 2009 (11:41 AM).
                            Beesafree's Avatar
                            Beesafree Beesafree is offline
                               
                              Join Date: Jul 2009
                              Gender: Male
                              Posts: 3
                              eh does anyone know the answer to my question? :)
                              does anyone know Rayquaza's palette offset for platinum?
                              please and thank you
                              __________________
                                #10520    
                              Old July 20th, 2009 (2:54 PM). Edited July 20th, 2009 by JerisEnigma1337.
                              JerisEnigma1337's Avatar
                              JerisEnigma1337 JerisEnigma1337 is offline
                              Rocket Recruited Trainer
                                 
                                Join Date: Jul 2009
                                Gender: Female
                                Posts: 21
                                Quote:
                                Originally Posted by onyx79 View Post
                                go to map header and select the tileset number that you want.....
                                EH?! Aha! Thank you so much! You just saved me sooo much time! -^_^- I just need to do a lot of digging before I can really dive into this project. Thanks for the welcome, too, everyone!

                                @Beesafree: You can find it with PokeTex I think... I started to go search for you, but I don't have a working platinum rom. Sorry!
                                  #10521    
                                Old July 20th, 2009 (3:49 PM). Edited July 20th, 2009 by Beesafree.
                                Beesafree's Avatar
                                Beesafree Beesafree is offline
                                   
                                  Join Date: Jul 2009
                                  Gender: Male
                                  Posts: 3
                                  thank you - i will try that

                                  EDIT: i couldn't find pokeTEX English.....
                                  i did find a German one though, although all i saw was a list that i ran into before it starts off:


                                  hero,4350808
                                  heroine,4353C30
                                  herobike,4357058
                                  heroinebike,4359BA0
                                  tower01,4381698
                                  tower02,4383100
                                  tower03,4384B68
                                  tower04,43865D0
                                  tower05,4388038

                                  that's not helpful because i don't need those palettes....
                                  anyone know rayquaza's palette offset?

                                  now i am getting frustrated >_<
                                  __________________
                                    #10522    
                                  Old July 20th, 2009 (8:05 PM).
                                  thereefernander's Avatar
                                  thereefernander thereefernander is offline
                                  4:20
                                     
                                    Join Date: Jul 2009
                                    Gender: Male
                                    Nature: Docile
                                    Posts: 7
                                    Quote:
                                    Originally Posted by onyx79 View Post
                                    just change the patlate until you find the color mewtwo uses,and then recolor the rest of the things....
                                    When I go to recolor the sprite it says runtime error 9 subscript out of range
                                      #10523    
                                    Old July 20th, 2009 (8:07 PM).
                                    onyx79's Avatar
                                    onyx79 onyx79 is offline
                                    Red Dead Revolver
                                       
                                      Join Date: Jan 2009
                                      Location: Orange Islands (=
                                      Gender: Male
                                      Nature: Modest
                                      Posts: 503
                                      Quote:
                                      Originally Posted by thereefernander View Post
                                      When I go to recolor the sprite it says runtime error 9 subscript out of range
                                      this happpends me too sometimes,so do this again -____-
                                      __________________
                                      my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
                                        #10524    
                                      Old July 20th, 2009 (8:07 PM).
                                      Lawnmower's Avatar
                                      Lawnmower Lawnmower is offline
                                      Chibi Ninja
                                         
                                        Join Date: Jul 2009
                                        Location: The East Coast
                                        Age: 28
                                        Gender: Female
                                        Nature: Hasty
                                        Posts: 5
                                        Hi everybody, I'm kind of new to hacking (as in, just started today), yadda yadda.

                                        So I have a bit of an issue. I wrote a simple little script for FireRed (I'll put it up at the end), and planned to pop it on the little girl in Pallet Town. So I go to compile the script (in ScriptEd), and it doesn't work. I tried both the little girl's offset (16575C) and the empty offset (800000). Still nothing. And of course the script doesn't pop up when I ctrl-click the icon in EliteMap either.

                                        So I realize this is a common problem, and the obvious solution is to go to Folder Options and uncheck the "hide extensions for known file types" box. But that doesn't help.

                                        When I try to compile, notepad opens with the message "Loading command database...
                                        Empty command database detected. Program halted." Does it have anything to do with using Windows Vista? Am I missing something blatantly obvious? If someone could please help me, or refer me to the correct thread for this kind of nooby remark, or both, then I would be grateful and deeply indebted. Because gratitude and debt are so desirable.

                                        Anyway, here's the script.

                                        #org 0x800000
                                        lock
                                        faceplayer
                                        msgbox 0x800100
                                        callstd 0x5
                                        compare LASTRESULT 0x0
                                        if 0x0 goto 0x800300
                                        msgbox 0x800200
                                        callstd 0x2
                                        release
                                        end

                                        #org 0x800300
                                        msgbox 0x800400
                                        callstd 0x2
                                        release
                                        end

                                        #org 0x800100
                                        = The weather's nice,\n isn't it?

                                        #org 0x800200
                                        = I think I'll head\n down to the beach\n today.

                                        #org 0x800400
                                        = Is that so?\p Well then, what did\n I do with that\n umbrella?

                                        Thank you!
                                          #10525    
                                        Old July 20th, 2009 (8:29 PM).
                                        MC Blaze's Avatar
                                        MC Blaze MC Blaze is offline
                                        The Breeder
                                           
                                          Join Date: Jun 2009
                                          Gender: Male
                                          Nature: Modest
                                          Posts: 35
                                          Ok, I just started to hack a few days ago but I already hate scripting. On a totally diferent note, I need help with these:

                                          1.- Is there a way to change the player´s battle sprite (backsprite, trainer card sprite...)? I don´t want to modify it very hard, I just want to change the colors.

                                          2.- I downloaded a program to change the way pokemon evolve, but it was for DP, is there such a program for the advance generation?

                                          3.- I wanted to change the Rival´s Cerulean City script in FireRed, but in the A-Map I couldn´t locate the right target. I mean, where do I put the script, over the S flags or the Rival´s OW?

                                          Please, any help would be really apreciated.
                                          __________________
                                          Closed Thread

                                          Quick Reply

                                          Join the conversation!

                                          Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                          Create a PokéCommunity Account
                                          Thread Tools

                                          Posting Rules
                                          You may not post new threads
                                          You may not post replies
                                          You may not post attachments
                                          You may not edit your posts

                                          BB code is On
                                          Smilies are On
                                          [IMG] code is On
                                          HTML code is Off

                                          Forum Jump


                                          All times are GMT -8. The time now is 6:34 AM.