ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Draconius GO
Closed Thread
 
Thread Tools
  #27951    
Old January 2nd, 2014 (2:11 AM).
Eminence's Avatar
Eminence Eminence is offline
Pokemon Eminence
     
    Join Date: Dec 2013
    Location: Australia
    Gender: Male
    Posts: 19
    I was inserting new indoor tiles, everything went smooth, in Advance map it shows the border to be a really dark blue, but when I go in-game it's a fluro pink. How would I go about fixing this?
    __________________

    http://nupzdeviant.deviantart.com/

    Relevant Advertising!

      #27952    
    Old January 2nd, 2014 (2:18 AM).
    destinedjagold's Avatar
    destinedjagold destinedjagold is offline
    Oh Hai Thar~
    • Silver Tier
     
    Join Date: May 2007
    Location: Philippines
    Age: 27
    Gender: Male
    Nature: Careful
    Posts: 8,574
    Quote:
    Originally Posted by Eminence View Post
    I was inserting new indoor tiles, everything went smooth, in Advance map it shows the border to be a really dark blue, but when I go in-game it's a fluro pink. How would I go about fixing this?
    In Ruby, use the other one for your border block.


    In FireRed, it's this one.
    __________________


    FC: 0061-1111-6462
    TSV: 1364(X), 0790(OR)

      #27953    
    Old January 2nd, 2014 (1:15 PM). Edited January 2nd, 2014 by Ambushwhack.
    Ambushwhack's Avatar
    Ambushwhack Ambushwhack is offline
       
      Join Date: Feb 2013
      Gender: Male
      Posts: 111
      Quote:
      Originally Posted by Saturnus View Post
      No. Not that I have known. There isn't. You just gotta enhance your skills if you're not that good yet.
      But the harder you try, the better the results.
      That's annoying. I'm pushing to get a beta ready for my own hack, but it has a few Fakemon (all of them fusions or forced evolutions, with plot relevance). I've put in a couple now, but they look dishearteningly bad. Considering my struggles with spriting and scripting, I've been considering asking a couple people to join me on a team. What can people tell me about the etiquette of looking to assemble a team with an already-in-progress hack? I'm inclined to think not many people would want to join a newbie hacker on his pet project, and that the team-building forum is more for skilled specialists to get together to build top-tier hacks. Is that impression correct?

      ...Yeah, that's kind of a meta question for this board. Oh well.

      EDIT:

      Quote:
      Originally Posted by karatekid552 View Post
      PET is super old. Use Advance Trainer of Jambo51's trainer editor instead.
      This basically covers another question I was going to ask. Here's the thing, A-Trainer keeps crashing on me once it opens. Could this be because I already edited some trainers in PET? Did the changes made in PET render the trainer data unopenable by A-Trainer or something like that? Also, I'm not even sure if editing the rival is the most effective way of handling this. Sometime after the third Gym, I plan on the protagonist getting a chance to rescue a Charmander, Bulbasaur, or Squirtle from a mad science lab. The mad scientist becomes a recurring villain, using among other things, a fully evolved fusion of the two you were unable to rescue. Do you think think it would be better to move the choose starter scripts to later in the game and repurpose the rival, or am I better making new scripts entirely?
      __________________
      Friend code 2896-0480-0978. I don't know what type my friend safari is yet. Vivillon collector, Polar Pattern native. I stand no chance of ever getting a Poke Ball pattern. I see one on GTS asking for a Mew. I'd do that trade in an instant if I had one. If I had any event Pokémon, Genesect is the only one I wouldn't trade in a heartbeat for Poke Ball pattern. And even then, I might.
        #27954    
      Old January 2nd, 2014 (1:26 PM).
      karatekid552's Avatar
      karatekid552 karatekid552 is offline
      What happens if I push it?....
         
        Join Date: Nov 2012
        Location: Do you really want to know? Really?
        Gender: Male
        Nature: Bold
        Posts: 1,766
        Quote:
        Originally Posted by Ambushwhack View Post
        This basically covers another question I was going to ask. Here's the thing, A-Trainer keeps crashing on me once it opens. Could this be because I already edited some trainers in PET? Did the changes made in PET render the trainer data unopenable by A-Trainer or something like that?
        Probably. First, try opening a clean rom. Then try Jambo51's Trainer Editor.
        __________________

        Paired with Simba
          #27955    
        Old January 2nd, 2014 (4:56 PM).
        Kawaii Shoujo Duskull's Avatar
        Kawaii Shoujo Duskull Kawaii Shoujo Duskull is offline
        The Cutest Duskull
           
          Join Date: Jul 2013
          Location: Far too deep in my thoughts.
          Age: 21
          Gender: Female
          Nature: Timid
          Posts: 283
          Alright, back again.(I know, annoying right?)


          So basicly, I've got a program issue. I don't know why, but no matter what rom I open,, when I go into GBAPGE's pokemon editer after loading the rom it lags for a few minutes and then gives a popup for JIT debugging. If I select to continue, it lags a bit but brings up the pokemon editer pretty quick anyway. If I try to scroll even one pokemon down the selection, it stops working, as in (Not responding). If I let it wait, it doesn't do anything, just stays there like that.


          At first, I thought it was the hacked roms I tried(I tried with the 649 patch but gave up after several failed attempts to get PGE to work. Also tried with a hack I'm working with), but it won't even work with a clean FR US [BPRE] rom.


          So, any ideas on what might be messing with PGE?
            #27956    
          Old January 2nd, 2014 (8:29 PM).
          HidoranBlaze's Avatar
          HidoranBlaze HidoranBlaze is offline
             
            Join Date: Apr 2013
            Age: 21
            Gender: Male
            Posts: 253
            Is there a way to run advance map and other hacking programs here on a mac? I might get a mac soon, and I don't have the money to buy a windows license, so bootcamp is out of the question. Also, I heard wine doesn't support .net framework. Is there a way around this?
              #27957    
            Old January 3rd, 2014 (6:36 AM).
            CureYoshiDarkness's Avatar
            CureYoshiDarkness CureYoshiDarkness is offline
            CATCH PHRASE!
            • Crystal Tier
             
            Join Date: May 2008
            Location: Hoenn's Trumpet
            Gender: Male
            Nature: Gentle
            Posts: 1,094
            Quote:
            Originally Posted by pikapoke33 View Post
            Is there a way to run advance map and other hacking programs here on a mac? I might get a mac soon, and I don't have the money to buy a windows license, so bootcamp is out of the question. Also, I heard wine doesn't support .net framework. Is there a way around this?
            On a Mac? I don't believe so, without a windows license, I don't think there is a real way to run most hack programs on a Mac computer, however some programs are made to run on Mac and Windows. Plus, most hack programs need .NET framework, so without a Windows computer, you aren't going anywhere. Since a Mac computer and .NET are incompatible.
            __________________


              #27958    
            Old January 3rd, 2014 (7:38 AM). Edited January 3rd, 2014 by Nihilego.
            karatekid552's Avatar
            karatekid552 karatekid552 is offline
            What happens if I push it?....
               
              Join Date: Nov 2012
              Location: Do you really want to know? Really?
              Gender: Male
              Nature: Bold
              Posts: 1,766
              Quote:
              Originally Posted by pikapoke33 View Post
              Is there a way to run advance map and other hacking programs here on a mac? I might get a mac soon, and I don't have the money to buy a windows license, so bootcamp is out of the question. Also, I heard wine doesn't support .net framework. Is there a way around this?
              I have successfully installed all programs under wine on Ubuntu. It took FAR too long and it doesn't run really well. (Linux itself runs awesome. It is the .NET framework having issues.) My computer is dual-booted with XP. That runs perfectly. I'm sure you can find a copy of XP on eBay or something really cheap.

              This basically covers another question I was going to ask. Here's the thing, A-Trainer keeps crashing on me once it opens. Could this be because I already edited some trainers in PET? Did the changes made in PET render the trainer data unopenable by A-Trainer or something like that? Also, I'm not even sure if editing the rival is the most effective way of handling this. Sometime after the third Gym, I plan on the protagonist getting a chance to rescue a Charmander, Bulbasaur, or Squirtle from a mad science lab. The mad scientist becomes a recurring villain, using among other things, a fully evolved fusion of the two you were unable to rescue. Do you think think it would be better to move the choose starter scripts to later in the game and repurpose the rival, or am I better making new scripts entirely?[/QUOTE]

              What you do, is check the starter via a var and then start a different battle based upon it. This is how GF did it. So, you create different battles for it.
              __________________

              Paired with Simba
                #27959    
              Old January 3rd, 2014 (9:43 AM).
              Worldslayer608's Avatar
              Worldslayer608 Worldslayer608 is offline
              ಥдಥ
              • Silver Tier
               
              Join Date: Mar 2008
              Location: San Diego
              Age: 28
              Gender: Male
              Nature: Calm
              Posts: 892
              I have not had any luck finding the answer to what I am looking for XD.

              How can I RIP the battle background and battle bases from the BW or BW2 ROMS?
              __________________



              SMEARGLE SOLO CHALLENGE
              HARDCORE EDITION
              To vanquish without peril is to triumph without glory...
              Voted Best Game Designer 2011 on PC
                #27960    
              Old January 3rd, 2014 (10:05 AM).
              Rezordaxx's Avatar
              Rezordaxx Rezordaxx is offline
              Asks many questions!
                 
                Join Date: Aug 2013
                Location: The Netherlands
                Age: 18
                Gender: Male
                Nature: Relaxed
                Posts: 290
                Does somebody know how to have standard names for your hero and rival, so you cant choose how to name them?
                __________________

                My hack
                  #27961    
                Old January 3rd, 2014 (11:42 AM).
                Le pug's Avatar
                Le pug Le pug is offline
                Creator of Pokémon: Discovery / Fat Kid
                • Crystal Tier
                 
                Join Date: Aug 2013
                Location: Le bed
                Age: 25
                Gender: Male
                Nature: Bold
                Posts: 784
                Quote:
                Originally Posted by Rezordaxx View Post
                Does somebody know how to have standard names for your hero and rival, so you cant choose how to name them?
                maybe just let them name the character... but carry on in the story by their nickname.... like if you chose to name your character Sam... just be like Hey Sam! Or Goku, as everyone knows you by...

                idk lol

                Quote:
                Originally Posted by Le pug View Post
                anyone know how to change the actual animation of the pokemon in emerald? like if i replace lunatone with another pokemon, the pokemon will sway back and forth like lunatone but i want the animation to be like lets say jolteon.. how would i go about doing this
                quoting this again.
                __________________







                /// Pokémon: Discovery
                /// Pokémon: Fat Kid
                /// Tile Insertion Tutorial For AdvanceMap
                /// Pokémon Emerald Specials Resource Thread
                /// Pokémon Emerald Decapitalization Patch
                /// Emerald Titlescreen Cloud Removal Tutorial
                /// Tutorial For Fixing Any ROM-related Bug
                  #27962    
                Old January 3rd, 2014 (3:21 PM).
                Renegade's Avatar
                Renegade Renegade is offline
                Time for real life...
                   
                  Join Date: Nov 2011
                  Location: United States
                  Gender: Male
                  Nature: Careful
                  Posts: 998
                  Hello, people~
                  Is there a way to check what weather condition is occurring at a certain time? All I really need to do is check for a condition and if the result is true, I store it to a variable for later.
                  __________________
                    #27963    
                  Old January 3rd, 2014 (4:11 PM).
                  AkameTheBulbasaur's Avatar
                  AkameTheBulbasaur AkameTheBulbasaur is offline
                  Akame Marukawa of Iyotono
                     
                    Join Date: May 2013
                    Location: A place :D
                    Age: 20
                    Gender: Male
                    Nature: Gentle
                    Posts: 329
                    Is it possible to make the ??? type in Fire Red be a physical/special move type. I turned it into the Fairy type before realizing that if a damage dealing move was of that type, it would do minimal damage. If I can't find an answer, I'll just make Fairy type moves status only, but it would be more fun to have damage dealing moves of that type too. Thanks!
                    __________________
                    "The human sacrificed himself, to save the Pokemon. I pitted them against each other, but not until they set aside their differences did I see the true power they all share deep inside. I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are." -Mewtwo
                      #27964    
                    Old January 3rd, 2014 (4:17 PM).
                    HidoranBlaze's Avatar
                    HidoranBlaze HidoranBlaze is offline
                       
                      Join Date: Apr 2013
                      Age: 21
                      Gender: Male
                      Posts: 253
                      Quote:
                      Originally Posted by AkameTheBulbasaur View Post
                      Is it possible to make the ??? type in Fire Red be a physical/special move type. I turned it into the Fairy type before realizing that if a damage dealing move was of that type, it would do minimal damage. If I can't find an answer, I'll just make Fairy type moves status only, but it would be more fun to have damage dealing moves of that type too. Thanks!
                      There's tutorials on how to add the fairy type in fire red without replacing the ??? type.
                        #27965    
                      Old January 3rd, 2014 (7:13 PM).
                      Kawaii Shoujo Duskull's Avatar
                      Kawaii Shoujo Duskull Kawaii Shoujo Duskull is offline
                      The Cutest Duskull
                         
                        Join Date: Jul 2013
                        Location: Far too deep in my thoughts.
                        Age: 21
                        Gender: Female
                        Nature: Timid
                        Posts: 283
                        Okay, I didn't see this answered and the thread where I could have asked about this seems to be closed?


                        I'm having trouble with PGE's pokemon editor.
                        - When I start it up, it lags for a while and then brings up a popup about just-in-time (JIT) debugging.
                        - If I continue past the JIT debugging popup, it loads with some lag.
                        - If I try to scroll down the pokemon list even one pokemon, the program freezes, as in (not responding), and it won't continue no matter how long I give it.


                        I tried with different roms (FR, emerald, FR with the 649 patch and the correct roms.ini...) and no matter what, I got the same results each time


                        If anybody can provide any help here, that'd be really appreciated since this tool would be a great help with a hack I'm helping work on. Thanks in advance.
                          #27966    
                        Old January 4th, 2014 (12:40 AM).
                        Satoshi Ookami's Avatar
                        Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
                        Memento Mori
                        • Gold Tier
                         
                        Join Date: Jul 2008
                        Location: Abyss of Time, Great Seal
                        Age: 25
                        Gender: Male
                        Nature: Calm
                        Posts: 14,508
                        Quote:
                        Originally Posted by Le pug View Post
                        maybe just let them name the character... but carry on in the story by their nickname.... like if you chose to name your character Sam... just be like Hey Sam! Or Goku, as everyone knows you by...
                        I agree with this.
                        It works even in official games For example, in Ni no Kuni you are offered to choose a name but the game carries on with the official name for the main character =)
                        __________________
                        ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack.

                        Anime List | PSN Trophy List
                          #27967    
                        Old January 4th, 2014 (2:20 AM).
                        LuxrayHacker's Avatar
                        LuxrayHacker LuxrayHacker is offline
                           
                          Join Date: Sep 2013
                          Location: Narnia
                          Age: 21
                          Gender: Male
                          Nature: Mild
                          Posts: 181
                          Can patching a rom too many times have negative consequences? What I mean is my team and I mainly use patches and now a lot of our data corrupts like cries and some other stuffs
                          __________________
                            #27968    
                          Old January 4th, 2014 (3:05 AM).
                          Rezordaxx's Avatar
                          Rezordaxx Rezordaxx is offline
                          Asks many questions!
                             
                            Join Date: Aug 2013
                            Location: The Netherlands
                            Age: 18
                            Gender: Male
                            Nature: Relaxed
                            Posts: 290
                            Quote:
                            Originally Posted by Satoshi Ookami View Post
                            I agree with this.
                            It works even in official games For example, in Ni no Kuni you are offered to choose a name but the game carries on with the official name for the main character =)
                            Yeah but that is not why i want to do this 1. It comes in handy because you are goku and your rival vegeta not peter and brain,
                            2. The second time goku loads up (after the naming) his pallete is screwed same for vegeta.
                            3. Vegetas mini sprite while naming is all green,
                            __________________

                            My hack
                              #27969    
                            Old January 4th, 2014 (12:46 PM). Edited January 4th, 2014 by karatekid552.
                            karatekid552's Avatar
                            karatekid552 karatekid552 is offline
                            What happens if I push it?....
                               
                              Join Date: Nov 2012
                              Location: Do you really want to know? Really?
                              Gender: Male
                              Nature: Bold
                              Posts: 1,766
                              A new Simple Questions thread is being created right now. Just hold tight for about 20 minutes. These last three posts will be moved into the new thread. Good day to you all.

                              -Locked-

                              edit: The thread is here: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?p=8022546 and the posts have been moved.

                              ~karatekid552
                              __________________

                              Paired with Simba
                              Closed Thread

                              Quick Reply

                              Join the conversation!

                              Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                              Create a PokéCommunity Account

                              Sponsored Links
                              Thread Tools

                              Posting Rules
                              You may not post new threads
                              You may not post replies
                              You may not post attachments
                              You may not edit your posts

                              BB code is On
                              Smilies are On
                              [IMG] code is On
                              HTML code is Off

                              Forum Jump


                              All times are GMT -8. The time now is 12:24 AM.