The PokéCommunity Forums Pokémon Gaming Previous Generations
3rd Gen Advance Generation Question & Answer


Closed Thread
 
Thread Tools
  #1201    
Old January 17th, 2011 (11:10 AM).
Sydian's Avatar
Sydian Sydian is offline
detective prince.
 
Join Date: Feb 2008
Location: Alabama
Age: 25
Nature: Timid
Posts: 31,640
Kinda didn't mention this cause I didn't notice, but she can't really post pictures because her post count isn't high enough. But yeah, I'd reckon your GBA is fake. Couldn't you just switch back to the one you were previously using?
__________________

Relevant Advertising!

  #1202    
Old January 17th, 2011 (11:18 AM).
StarlightSerenity's Avatar
StarlightSerenity StarlightSerenity is offline
     
    Join Date: Nov 2010
    Location: Manchester, UK
    Age: 29
    Gender: Female
    Nature: Relaxed
    Posts: 79
    Thanks for the replies, the cartridge itself is definately not a fake, it has the see through green case and the seal on it plus it was first bought from Game (or Game Station, cant remember now), brand new.

    I've actually sold the game on eBay to someone who is now having these problems with it. I used it a couple of days before to check that it was still in working order as I hadnt played it for a few years and it was absolutely fine in my own GBA and a DS.

    Surely it would have had these problems when I checked it, or when I used to play it a lot, if it was a problem with the actual cartridge? Could it be their consoles that are having the issues?

    Worried that I'm going to get loads of problems on eBay if I cant sort this out :(
      #1203    
    Old January 17th, 2011 (1:04 PM).
    Amore's Avatar
    Amore Amore is offline
     
    Join Date: Aug 2009
    Age: 23
    Posts: 3,881
    Possibly. I did wonder if the GBA was region-locked, but it turns out the only consoles that are region-locked are DSi-onwards, so that's not it.

    It could be a problem with their DS or GBA. My DSLite got damaged when my brother ejected my Diamond whilst I was playing, and then my GBA games kept freezing 9/10 times. But it grew out of that.

    You say it's on Ebay...could we have a link to the auction? I don't know why it would help...but meh, it might.

    Do you know what model of DS and GBA this guy's using?

    I suppose it could be an error with the internal battery, but I don't think it would be. It could also be that the new owner has a GBA from a different region to the game, but I'm pretty sure games themselves can't be region-locked.
    __________________
    "I am Aron Man"
      #1204    
    Old January 20th, 2011 (3:39 PM).
    Morgnarok's Avatar
    Morgnarok Morgnarok is offline
     
    Join Date: Jul 2010
    Location: PokeVerse
    Age: 23
    Gender: Male
    Nature: Serious
    Posts: 2,208
    Does the Latias every time i encounter it change or is it the same pokemon with the same stats.If it is the same then wouldn't i have to soft reset before i encounter it the first time?
    __________________
      #1205    
    Old January 20th, 2011 (4:20 PM).
    bobandbill's Avatar
    bobandbill bobandbill is offline
    Which is which?
     
    Join Date: Mar 2008
    Location: Central Coast - Australia
    Gender: Male
    Nature: Jolly
    Posts: 13,548
    Quote:
    Does the Latias every time i encounter it change or is it the same pokemon with the same stats.If it is the same then wouldn't i have to soft reset before i encounter it the first time?
    It would be the same Latias since the first time you encounter it, so you would have to soft reset before you encounter it for the first time.
    __________________
      #1206    
    Old January 22nd, 2011 (4:09 PM).
    PatJamma's Avatar
    PatJamma PatJamma is offline
    From the ashes
       
      Join Date: Feb 2008
      Age: 23
      Gender: Male
      Nature: Relaxed
      Posts: 477
      In Emerald why can't I release my pokemon? it keeps saying "(Pokemon) was released. ... ... ... ... ! (Pokemon) came back! Was it worried about you?" why does it keep doing this?!?!?
      __________________
      Lies! I was never here!
      Purple taste like crayons
        #1207    
      Old January 22nd, 2011 (4:33 PM).
      Sydian's Avatar
      Sydian Sydian is offline
      detective prince.
       
      Join Date: Feb 2008
      Location: Alabama
      Age: 25
      Nature: Timid
      Posts: 31,640
      No, that's incorrect. The Pokemon probably knows an HM that none of your other Pokemon know, so the game won't let you get rid of it since it's the only Pokemon you have with that move. So just go catch something else that can learn it, teach it to him, and you should be fine.
      __________________
        #1208    
      Old January 22nd, 2011 (4:37 PM).
      PatJamma's Avatar
      PatJamma PatJamma is offline
      From the ashes
         
        Join Date: Feb 2008
        Age: 23
        Gender: Male
        Nature: Relaxed
        Posts: 477
        I just started so I don't have any HMs and I have two Pokemon including the one that won't be released
        __________________
        Lies! I was never here!
        Purple taste like crayons
          #1209    
        Old January 22nd, 2011 (4:37 PM).
        Perriechu's Avatar
        Perriechu Perriechu is offline
        no more sad songs
         
        Join Date: Apr 2009
        Location: England
        Age: 22
        Gender: Male
        Nature: Modest
        Posts: 4,074
        Quote:
        Originally Posted by Sydian View Post
        No, that's incorrect. The Pokemon probably knows an HM that none of your other Pokemon know, so the game won't let you get rid of it since it's the only Pokemon you have with that move. So just go catch something else that can learn it, teach it to him, and you should be fine.
        ;______; I was informed wrong then >__> I do hate Gamefaqs users, I really do :(
        __________________
        twittertumblr ☂ 1349-6159-4149
          #1210    
        Old January 22nd, 2011 (4:57 PM).
        Sydian's Avatar
        Sydian Sydian is offline
        detective prince.
         
        Join Date: Feb 2008
        Location: Alabama
        Age: 25
        Nature: Timid
        Posts: 31,640
        Don't think the game will let you release til you have more then. Just go catch some more Pokemon. Why don't you just box the Pokemon instead? It's not necessary that you release it, and if it's for a Nuzlocke, I don't think the thread owner will penalize you for not releasing it immediately as long as you box it immediately.
        __________________
          #1211    
        Old January 22nd, 2011 (5:07 PM).
        Bunnicustard's Avatar
        Bunnicustard Bunnicustard is offline
        <3
           
          Join Date: Jan 2011
          Location: Texas
          Gender: Female
          Nature: Calm
          Posts: 14
          Okay, so I'm a little confused: I just got a copy of Emerald and am trying to trade from it to Ruby....but when I link things up and get both parties moved past the save-your-game portion and it says please wait....it just stays on that. It never says I can't trade or anything, it's just stuck until I press (B) to cancel.

          Now I've read that you can't trade between these games until you get the ruby/sapphire and beat the game in Emerald, but I already have beaten that game....why can't I trade? Do I need to do something in Ruby? Or is my game broken?

          The internal clock on the Emerald game has dried up, don't know if that's significant.
            #1212    
          Old January 22nd, 2011 (5:15 PM).
          Sydian's Avatar
          Sydian Sydian is offline
          detective prince.
           
          Join Date: Feb 2008
          Location: Alabama
          Age: 25
          Nature: Timid
          Posts: 31,640
          The items Ruby and Sapphire are required for you to trade in FRLG, so those aren't the problem here. The clock is irrelevant too. And I'm assuming you have the Pokedex in both games.

          Try switching the plugs on the link cable. Only other thing I can think of is that the Emerald might be fake, since you said you just got it. Where'd you get it from?
          __________________
            #1213    
          Old January 22nd, 2011 (5:39 PM).
          Bunnicustard's Avatar
          Bunnicustard Bunnicustard is offline
          <3
             
            Join Date: Jan 2011
            Location: Texas
            Gender: Female
            Nature: Calm
            Posts: 14
            Got it from Gamestop used...it looked the way it was supposed to, but then again I've never seen a fake.

            I tried out my link cable with my other games and it worked using the same gameboys. I also tried putting in different ends of the plug and putting each cartridge into a different gameboy--nuthin'. I'm pretty sure whoever had it before me has traded before because they have some trade-only evolved forms in their storage.

            So you're saying I shouldn't have to complete Ruby/Emerald to be able to trade with the other? If so I can't imagine what is wrong... :(
              #1214    
            Old January 22nd, 2011 (5:55 PM).
            vaporeon7's Avatar
            vaporeon7 vaporeon7 is offline
            My life would suck without you
             
            Join Date: Aug 2010
            Location: Preparing for trouble and making it double.
            Gender: Male
            Nature: Adamant
            Posts: 5,152
            Are you trading Pokemon in the Hoenn Pokedex? Try holding the link cable in while trading. That's what I have to do while trading in my Gen III games. In Emerald are you sure you at the link club not the wireless adapter room.
            __________________
              #1215    
            Old January 22nd, 2011 (6:02 PM).
            Sydian's Avatar
            Sydian Sydian is offline
            detective prince.
             
            Join Date: Feb 2008
            Location: Alabama
            Age: 25
            Nature: Timid
            Posts: 31,640
            What type of Gameboys are you using?

            And no, you don't have to complete Ruby and Emerald for them to trade with each other, so rule that out.
            __________________
              #1216    
            Old January 23rd, 2011 (1:55 AM). Edited January 23rd, 2011 by Bunnicustard.
            Bunnicustard's Avatar
            Bunnicustard Bunnicustard is offline
            <3
               
              Join Date: Jan 2011
              Location: Texas
              Gender: Female
              Nature: Calm
              Posts: 14
              I'm using an Advance and an Advance SP.

              Not sure about the Honen thing...Emerald has national and Honen, and I'm guessing Honen is the one you start with, right? In which case that's the one Ruby has as I apparently restarted that game and have not beaten the Elite Four yet....could that be why? But then why won't it work with any of my other compelted games (i.e. FR/Emerald/LG/etc...?)

              I just tried trading between each of my GBA gen games and nothing, even FireRed and LeafGreen wont connect. I get the same wait time right after it saves for the trade area but then it never moves forward. Surely you aren't supposed to wait a long time before it connects, right? It should be just a few seconds if anything, or should I just be more patient and wait a couple of minutes? Holding the wires in didn't seem to help either.

              Grah, this is frustrating. This Emerald has a lot of the annoying-to-get pokemon like the Regis and some friendliness-based evos. :/
                #1217    
              Old January 23rd, 2011 (2:45 AM).
              JakeyBoy's Avatar
              JakeyBoy JakeyBoy is offline
              Riddle me this
                 
                Join Date: Jan 2009
                Location: Scotland
                Age: 24
                Gender: Female
                Nature: Naughty
                Posts: 394
                Quote:
                Originally Posted by Bunnicustard View Post
                The internal clock on the Emerald game has dried up, don't know if that's significant.
                But... Emerald doesn't have the berry glitch.
                __________________
                RIP Slowpoke Jackson
                  #1218    
                Old January 23rd, 2011 (3:00 AM).
                vaporeon7's Avatar
                vaporeon7 vaporeon7 is offline
                My life would suck without you
                 
                Join Date: Aug 2010
                Location: Preparing for trouble and making it double.
                Gender: Male
                Nature: Adamant
                Posts: 5,152
                Quote:
                Originally Posted by JakeyBoy View Post
                But... Emerald doesn't have the berry glitch.
                The internal battery has nothing to do with the berry glitch. It means the battery that controls the time in the game itself is all out of juice.
                __________________
                  #1219    
                Old January 23rd, 2011 (9:57 AM).
                Toshiro.'s Avatar
                Toshiro. Toshiro. is offline
                 
                Join Date: Apr 2009
                Location: Johto
                Age: 25
                Gender: Male
                Posts: 4,899
                Quote:
                Originally Posted by Bunnicustard View Post
                I'm using an Advance and an Advance SP.

                Not sure about the Honen thing...Emerald has national and Honen, and I'm guessing Honen is the one you start with, right? In which case that's the one Ruby has as I apparently restarted that game and have not beaten the Elite Four yet....could that be why? But then why won't it work with any of my other compelted games (i.e. FR/Emerald/LG/etc...?)

                I just tried trading between each of my GBA gen games and nothing, even FireRed and LeafGreen wont connect. I get the same wait time right after it saves for the trade area but then it never moves forward. Surely you aren't supposed to wait a long time before it connects, right? It should be just a few seconds if anything, or should I just be more patient and wait a couple of minutes? Holding the wires in didn't seem to help either.

                Grah, this is frustrating. This Emerald has a lot of the annoying-to-get pokemon like the Regis and some friendliness-based evos. :/
                I'm pretty sure you don't need to complete the games to trade between them.

                Maybe there is something wrong with your cable? Or perhaps the used Emerald you purchased. The way your explaining it though seems like there may be a problem with your cable.
                __________________
                  #1220    
                Old January 23rd, 2011 (10:10 AM).
                Sydian's Avatar
                Sydian Sydian is offline
                detective prince.
                 
                Join Date: Feb 2008
                Location: Alabama
                Age: 25
                Nature: Timid
                Posts: 31,640
                Ah, SP and GBA. That might be the problem. I had some trouble trading between my SP and GBA as well. Unfortunately, the only solution I saw was to just use my other Advance. :/
                __________________
                  #1221    
                Old January 23rd, 2011 (11:12 AM).
                Bunnicustard's Avatar
                Bunnicustard Bunnicustard is offline
                <3
                   
                  Join Date: Jan 2011
                  Location: Texas
                  Gender: Female
                  Nature: Calm
                  Posts: 14
                  Quote:
                  Originally Posted by Toshiro. View Post

                  Maybe there is something wrong with your cable? Or perhaps the used Emerald you purchased. The way your explaining it though seems like there may be a problem with your cable.
                  See, and I thought so too--but then I tried it with my SP and Color to trade between the GSC gen and RBY games and they all linked up fine. Maybe its just an old cable? Is there an updated for-the-advanced-games-only cable out there that I'm not aware of?
                    #1222    
                  Old January 23rd, 2011 (1:06 PM).
                  Toshiro.'s Avatar
                  Toshiro. Toshiro. is offline
                   
                  Join Date: Apr 2009
                  Location: Johto
                  Age: 25
                  Gender: Male
                  Posts: 4,899
                  That's strange. It should work with your GBA if you can connect your Color to your SP.

                  Maybe it's like what Syd said above. If you can get your hands on another GBA or another SP, and do GBA to GBA / SP to SP, maybe it would work?
                  __________________
                    #1223    
                  Old January 23rd, 2011 (3:47 PM).
                  vaporeon7's Avatar
                  vaporeon7 vaporeon7 is offline
                  My life would suck without you
                   
                  Join Date: Aug 2010
                  Location: Preparing for trouble and making it double.
                  Gender: Male
                  Nature: Adamant
                  Posts: 5,152
                  Quote:
                  Originally Posted by Bunnicustard View Post
                  See, and I thought so too--but then I tried it with my SP and Color to trade between the GSC gen and RBY games and they all linked up fine. Maybe its just an old cable? Is there an updated for-the-advanced-games-only cable out there that I'm not aware of?
                  I think I know your problem you are using a GBC link cable when you need a GBA link cable to trade between Ruby and Emerald.
                  __________________
                    #1224    
                  Old January 24th, 2011 (4:18 AM).
                  Bunnicustard's Avatar
                  Bunnicustard Bunnicustard is offline
                  <3
                     
                    Join Date: Jan 2011
                    Location: Texas
                    Gender: Female
                    Nature: Calm
                    Posts: 14
                    Just got another SP last night and it still didn't work with the two of them. *sadness*

                    Quote:
                    Originally Posted by vaporeon7 View Post
                    I think I know your problem you are using a GBC link cable when you need a GBA link cable to trade between Ruby and Emerald.
                    Awesome, I had no idea those even existed--dumb Nintendo, what ever happened to backwards compatibility? Thanks, I'll go track one of those down within the next week or two and get back to all of you lovely, helpful people and let you know how it goes. :) Thanks everyone for whittling this down with me.
                      #1225    
                    Old January 25th, 2011 (8:18 AM). Edited January 25th, 2011 by KnightKGR.
                    KnightKGR's Avatar
                    KnightKGR KnightKGR is offline
                       
                      Join Date: May 2010
                      Location: Lost
                      Gender: Male
                      Posts: 24
                      Is Slugma obtainable before the E4 on the wild? I want to use it's evolution, Magcargo on my Fire-type Ultimate Monotype Challenge as the third pokémon. So could you please tell me as fast as possible?

                      @edit: On Emerald, that is.
                      __________________

                      Won the Mono-type Kanto Challenge(FR/LG)
                      Closed Thread

                      Quick Reply

                      Join the conversation!

                      Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                      Create a PokéCommunity Account

                      Sponsored Links
                      Thread Tools

                      Posting Rules
                      You may not post new threads
                      You may not post replies
                      You may not post attachments
                      You may not edit your posts

                      BB code is On
                      Smilies are On
                      [IMG] code is On
                      HTML code is Off

                      Forum Jump


                      All times are GMT -8. The time now is 2:03 PM.