ROM Hacking Help Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #11676    
Old September 19th, 2009 (12:10 PM).
3dd13's Avatar
3dd13 3dd13 is offline
Leader of the Fallen
     
    Join Date: Oct 2008
    Location: Alabama! The Heart of Hell!
    Age: 27
    Gender: Male
    Nature: Lonely
    Posts: 96
    im trying to use those songs as spots for more trainerbattle music. to use them though, i must know the special reference to them.
    __________________
      #11677    
    Old September 19th, 2009 (12:22 PM).
    Deucalion Deucalion is offline
       
      Join Date: Aug 2009
      Gender: Male
      Posts: 14
      In Pokemon Emerald, how do you set a new start map with a new x/y position? I need to make a new start place instead of the truck.
        #11678    
      Old September 19th, 2009 (1:54 PM).
      Chaos Rush's Avatar
      Chaos Rush Chaos Rush is offline
         
        Join Date: May 2007
        Gender: Male
        Posts: 1,312
        Quote:
        Originally Posted by Gamer2020 View Post


        It works.
        Search the trainers name, all caps.
        Nope, doesn't work. If I type in "JOEY", all I see is "09JOEY........"
          #11679    
        Old September 19th, 2009 (2:25 PM). Edited September 19th, 2009 by sandstone.
        sandstone's Avatar
        sandstone sandstone is offline
           
          Join Date: Sep 2009
          Gender: Male
          Posts: 63
          me again. sorry
          ok heres my latest trial
          . im replacing my main heroes
          step one make the sprite done
          step 2 index it to 16 colors, done
          make sure its the right size done.

          when i try to replace it it ends up all funky looking because of the palette. im not sure how in the worl to fix it or change the palete the game uses or w.e i need to do... totally lost and clueless= me

          if it helps, somthing weird thats happening is this, when i write to rom, it doesnt say that the data is to big. it goes thru without me having to use fsf, which i dont think is bad but i know its not the case usually

          (also one of the times i tried, it messed up the lil pikachu over the control instructions at the begining, i think it was a pal issue?) fire red btw
            #11680    
          Old September 19th, 2009 (3:39 PM).
          Gamer2020's Avatar
          Gamer2020 Gamer2020 is offline
          Accept no Imitations!
             
            Join Date: Jun 2008
            Location: Distant Land
            Gender: Male
            Nature: Bold
            Posts: 941
            Quote:
            Originally Posted by AztecFire View Post
            Nope, doesn't work. If I type in "JOEY", all I see is "09JOEY........"
            Yes it works.
            You just don't know what to do.
            You have located the trainer now just edit the data after the name using the document as a guide.
            __________________

            The new home for ROM Hacking!
              #11681    
            Old September 19th, 2009 (4:03 PM).
            The Gambling Gallade's Avatar
            The Gambling Gallade The Gambling Gallade is offline
            Bored.
               
              Join Date: Jul 2009
              Location: USA
              Age: 24
              Gender: Male
              Nature: Bold
              Posts: 74
              Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

              Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

              Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

              Does anyone know how to fix this problem?
              __________________
              I wish that I had something cool to put into my signature.
                #11682    
              Old September 19th, 2009 (4:07 PM).
              NarutoActor's Avatar
              NarutoActor NarutoActor is offline
              The rocks cry out to me
               
              Join Date: Jan 2009
              Location: Brooklyn/Marlboro
              Age: 25
              Gender: Female
              Nature: Bashful
              Posts: 1,979
              I have a quick question I am trying to import a sprite using unzls gba When I import it the platelets go from 16 to 256 and my sprite is indexed then I click wright to rom the platlet imports perfectly but not the pic dose anyone know how to fix it
              __________________
              ~There are those people who understand hex, F the rest
                #11683    
              Old September 19th, 2009 (4:19 PM).
              TB Pro's Avatar
              TB Pro TB Pro is offline
              Old-timer
                 
                Join Date: Nov 2004
                Location: Midwestern USA
                Age: 24
                Gender: Male
                Posts: 2,739
                Quote:
                Originally Posted by narutoactor View Post
                I have a quick question I am trying to import a sprite using unzls gba When I import it the platelets go from 16 to 256 and my sprite is indexed then I click wright to rom the platlet imports perfectly but not the pic dose anyone know how to fix it
                Does it look like the original sprite with your new palettes? If so, it is correct. That's how it shows up in UNLZ. If it's in-game, try following DJG's newest inserting tutorial step-by-step.
                __________________
                --I'm a creepin'..
                  #11684    
                Old September 19th, 2009 (4:20 PM). Edited September 19th, 2009 by NarutoActor.
                NarutoActor's Avatar
                NarutoActor NarutoActor is offline
                The rocks cry out to me
                 
                Join Date: Jan 2009
                Location: Brooklyn/Marlboro
                Age: 25
                Gender: Female
                Nature: Bashful
                Posts: 1,979
                yeah the first thing I actualy never check inside the game haha I will check right now thanks jesse
                __________________
                ~There are those people who understand hex, F the rest
                  #11685    
                Old September 19th, 2009 (4:23 PM).
                TB Pro's Avatar
                TB Pro TB Pro is offline
                Old-timer
                   
                  Join Date: Nov 2004
                  Location: Midwestern USA
                  Age: 24
                  Gender: Male
                  Posts: 2,739
                  Quote:
                  Originally Posted by narutoactor View Post
                  yeah the first thing I actualy never check inside the game haha I will check right now thanks jessie
                  Yeah, no problem. And my name is Jesse =P
                  __________________
                  --I'm a creepin'..
                    #11686    
                  Old September 19th, 2009 (4:30 PM).
                  NarutoActor's Avatar
                  NarutoActor NarutoActor is offline
                  The rocks cry out to me
                   
                  Join Date: Jan 2009
                  Location: Brooklyn/Marlboro
                  Age: 25
                  Gender: Female
                  Nature: Bashful
                  Posts: 1,979
                  realy sorry man :P
                  also I just check and its like the oposite of unlz gba the pic is right but not the platlets
                  __________________
                  ~There are those people who understand hex, F the rest
                    #11687    
                  Old September 19th, 2009 (4:45 PM).
                  Aljam's Avatar
                  Aljam Aljam is offline
                  Pierce the heavens
                   
                  Join Date: Jul 2008
                  Location: Canada
                  Age: 25
                  Gender: Male
                  Nature: Modest
                  Posts: 583
                  Does anyone know how to change the battle gui?(the thing where the health and XP r located)

                  I really want to know :\
                  __________________
                  Paired with Druyii.
                    #11688    
                  Old September 19th, 2009 (4:57 PM).
                  sandstone's Avatar
                  sandstone sandstone is offline
                     
                    Join Date: Sep 2009
                    Gender: Male
                    Posts: 63
                    hey guys i really need help with this.anybody


                    . im replacing my main heroes
                    step one make the sprite done
                    step 2 index it to 16 colors, done
                    make sure its the right size done.


                    when i try to replace it it ends up all funky looking because of the palette. im not sure how in the worl to fix it or change the palete the game uses or w.e i need to do... totally lost and clueless= me


                    if it helps, somthing weird thats happening is this, when i write to rom, it doesnt say that the data is to big. it goes thru without me having to use fsf, which i dont think is bad but i know its not the case usually

                    (also one of the times i tried, it messed up the lil pikachu over the control instructions at the begining, i think it was a pal issue?) fire red btw
                      #11689    
                    Old September 19th, 2009 (5:00 PM).
                    Aljam's Avatar
                    Aljam Aljam is offline
                    Pierce the heavens
                     
                    Join Date: Jul 2008
                    Location: Canada
                    Age: 25
                    Gender: Male
                    Nature: Modest
                    Posts: 583
                    OK. Heres what you do. When importing OW click import pallette. You are using OW Editor RE right?
                    __________________
                    Paired with Druyii.
                      #11690    
                    Old September 20th, 2009 (1:05 AM).
                    Spherical Ice's Avatar
                    Spherical Ice Spherical Ice is offline
                     
                    Join Date: Nov 2007
                    Location: Bristol, UK
                    Age: 20
                    Posts: 5,239
                    Quote:
                    Originally Posted by Spherical Ice View Post
                    How do I make a setmaptile script be permenant? Because if i leave the map and return, it's back to it's ordinary state. And yes, I used special 0x8E.
                    Reposting this question. If I can get it to work, I may be able to crack the Fr/Lg Secret base code. So if you know, PLEASE tell me! Thanks!
                    __________________
                      #11691    
                    Old September 20th, 2009 (1:51 AM).
                    HackMew's Avatar
                    HackMew HackMew is offline
                    Mewtwo Strikes Back
                     
                    Join Date: Jun 2006
                    Posts: 1,314
                    Quote:
                    Originally Posted by Spherical Ice View Post
                    How do I make a setmaptile script be permenant? Because if i leave the map and return, it's back to it's ordinary state. And yes, I used special 0x8E.
                    You can't have a permanent setmaptile. The map is loaded each time from the ROM. However, you could put a setmaptile in the map script.
                    __________________
                      #11692    
                    Old September 20th, 2009 (2:18 AM).
                    Spherical Ice's Avatar
                    Spherical Ice Spherical Ice is offline
                     
                    Join Date: Nov 2007
                    Location: Bristol, UK
                    Age: 20
                    Posts: 5,239
                    Oh. Okay then! Thanks for the help, though, HackMew!
                    __________________
                      #11693    
                    Old September 20th, 2009 (5:25 AM).
                    jrroo jrroo is offline
                    Working on De Puzzle.
                       
                      Join Date: Sep 2009
                      Location: Somewhere..?
                      Gender: Male
                      Nature: Jolly
                      Posts: 39
                      Um.. Okay..

                      I got 1 question:
                      Q. How do you insert your own custom tilemap to AdvanceMap's Block Editor?

                      I have the tiles! but their in .png format.
                        #11694    
                      Old September 20th, 2009 (6:16 AM). Edited September 20th, 2009 by The Gambling Gallade.
                      The Gambling Gallade's Avatar
                      The Gambling Gallade The Gambling Gallade is offline
                      Bored.
                         
                        Join Date: Jul 2009
                        Location: USA
                        Age: 24
                        Gender: Male
                        Nature: Bold
                        Posts: 74
                        Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

                        Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

                        Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

                        Does anyone know how to fix this problem?


                        In addition to my previous problem, whenever I open up IconEd, I get the message "Run Time Error 13, Type Mismatch".
                        I get the program to open up, but when I load my ROM, it says that. I tried a clean ROM, and my hacked ROM. Any help here?
                        __________________
                        I wish that I had something cool to put into my signature.
                          #11695    
                        Old September 20th, 2009 (10:08 AM). Edited September 20th, 2009 by sandstone.
                        sandstone's Avatar
                        sandstone sandstone is offline
                           
                          Join Date: Sep 2009
                          Gender: Male
                          Posts: 63
                          Quote:
                          Originally Posted by Aljam View Post
                          OK. Heres what you do. When importing OW click import pallette. You are using OW Editor RE right?

                          no im not talking about ovwerworlds. im talking about the hero rival and oak sprites at the beggining of the game

                          Quote:
                          Originally Posted by Aljam View Post
                          Does anyone know how to change the battle gui?(the thing where the health and XP r located)

                          I really want to know :\

                          theyre in UNlz gba somewhere... i dont remeber where... i think theyre around 1975 or 1976




                          DOESW ANYONE KNOW THE OFFSET FOR THE PROFESSORS PALETTE IN APE?
                            #11696    
                          Old September 20th, 2009 (11:35 AM).
                          EcoReck's Avatar
                          EcoReck EcoReck is offline
                          Just that guy
                             
                            Join Date: Sep 2009
                            Age: 25
                            Gender: Male
                            Posts: 42
                            I am planning on text editting the DS Games, but how do I do it? I extracted the Narc files from the ROMs, but where do I go from here?
                              #11697    
                            Old September 20th, 2009 (12:03 PM).
                            sandstone's Avatar
                            sandstone sandstone is offline
                               
                              Join Date: Sep 2009
                              Gender: Male
                              Posts: 63
                              Quote:
                              Originally Posted by EcoReck View Post
                              I am planning on text editting the DS Games, but how do I do it? I extracted the Narc files from the ROMs, but where do I go from here?
                              there arent really alot of tools for ds hackign yet. you can find some at wahackpokemon.com wack a hack (go to NDS tools)
                                #11698    
                              Old September 20th, 2009 (3:17 PM).
                              EcoReck's Avatar
                              EcoReck EcoReck is offline
                              Just that guy
                                 
                                Join Date: Sep 2009
                                Age: 25
                                Gender: Male
                                Posts: 42
                                How did Magius and stuff make their translations?
                                  #11699    
                                Old September 20th, 2009 (3:29 PM).
                                NarutoActor's Avatar
                                NarutoActor NarutoActor is offline
                                The rocks cry out to me
                                 
                                Join Date: Jan 2009
                                Location: Brooklyn/Marlboro
                                Age: 25
                                Gender: Female
                                Nature: Bashful
                                Posts: 1,979
                                ever herd of google translator
                                __________________
                                ~There are those people who understand hex, F the rest
                                  #11700    
                                Old September 20th, 2009 (4:07 PM).
                                sandstone's Avatar
                                sandstone sandstone is offline
                                   
                                  Join Date: Sep 2009
                                  Gender: Male
                                  Posts: 63
                                  i dunno. i said check and see if there is one. i didnt say there wasnt one.
                                  chances are they have some sort of expertise you do not





                                  anyone. i need to know the location of the 1st and second pallattes for the female hero, oak, and the rival, in fire red, in ape

                                  and the trainer card heroes, male and female in Unlz gba and ape

                                  or if you know how to find it on your own thtd be helpful
                                  Closed Thread

                                  Quick Reply

                                  Join the conversation!

                                  Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                  Create a PokéCommunity Account
                                  Thread Tools

                                  Posting Rules
                                  You may not post new threads
                                  You may not post replies
                                  You may not post attachments
                                  You may not edit your posts

                                  BB code is On
                                  Smilies are On
                                  [IMG] code is On
                                  HTML code is Off

                                  Forum Jump


                                  All times are GMT -8. The time now is 2:29 AM.