Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

Reply
 
Thread Tools
  #401    
Old October 12th, 2011 (8:30 PM).
rbedsole's Avatar
rbedsole rbedsole is offline
     
    Join Date: Oct 2011
    Location: Monroeville, AL
    Age: 28
    Gender: Male
    Nature: Quiet
    Posts: 19

    im having trouble connecting maps in leaf green i changed pallet town so you exit from the right side and im tryin to connect it to route one from the left and when i click connections it shows connection number direction offset map bank map no and zero out so how do i get the connections right so that it connects in the right areas

    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #402    
    Old October 22nd, 2011 (4:40 AM).
    AlfaTyrogue's Avatar
    AlfaTyrogue AlfaTyrogue is offline
    Swag.
       
      Join Date: Oct 2011
      Location: Denmark
      Age: 19
      Gender: Male
      Posts: 31

      rbedsole: Every map has a number (x.y) x is the map bank, y is the map no. If your route shall connect to Pallet Town (map 3.0) set map bank to 3 and map no. to 0.

      I'm trying to make a bridge over a cliff (movement permission 1). But when I set the bridge tile to behavior byte 08 00 it thinks I can pass through the cliff when on ground level.
      What should I do?

      __________________

      SIGNATURE DELETED DUE TO SUPER EPICNESS AND AWESOMENESS CAUSING A BREAKDOWN OF THE SERVER

      Reply With Quote
        #403    
      Old November 28th, 2011 (4:16 AM). Edited November 29th, 2011 by The Void.
      The Void's Avatar
      The Void The Void is offline
      hiiiii
         
        Join Date: May 2010
        Location: MOTHA RUSSIA
        Gender: Male
        Nature: Calm
        Posts: 1,416

        Quote:
        Originally Posted by AlfaTyrogue View Post
        I'm trying to make a bridge over a cliff (movement permission 1). But when I set the bridge tile to behavior byte 08 00 it thinks I can pass through the cliff when on ground level.
        What should I do?

        Make sure the movement permission is set to 3C.

        __________________

        Όφις ην μη φάγη όφιν, δράκων ου γενήσεται.

        Reply With Quote
          #404    
        Old December 14th, 2011 (9:49 PM).
        AustinWolff's Avatar
        AustinWolff AustinWolff is offline
        has left
           
          Join Date: Aug 2011
          Location: LA, California
          Age: 20
          Gender: Male
          Nature: Brave
          Posts: 100

          so for the var value in Amap, what do I put into those 0000 things in Amap when making a script box? oh, and if there is anything wrong with my script please tell me! I use pokescript and a ruby rom.

          Spoiler:
          #org $script
          setvar 0x6000 0x1
          lock
          faceplayer
          message $hey
          $hey 1 = ?????: Psst. Hey, are you the\nlittle kid?\p\v\h01: Yes.
          boxset 6
          applymovement 3 $move
          pausemove 0
          message $talk
          $talk 1 = ?????: Here are your badges\nAgent \v\h01.
          boxset 6
          setflag 0x807
          setflag 0x808
          setflag 0x809
          setflag 0x80C
          setflag 0x80D
          message $badge
          $badge 1 = \v\h01 recieved 5 Mission Badges.
          boxset 6
          applymovement 0xFF $move3
          pausemove 0
          message $why
          $why 1 = \v\h01: Where's the other 3?\p?????: They were stolen.\nUnfortunately you will have\lto get the other 3 on your own.\nGood luck, agent.
          boxset 6
          fadescreen 0x1
          removesprite 0x3
          pause 0x10
          setflag 0x1200
          release
          fadescreen 0x0
          end

          #org $move
          #raw 0x56
          #raw 0x07
          #raw 0x07
          #raw 0x05
          #raw 0xFE

          #org $move3
          #raw 0x57
          #raw 0xFE

          __________________

          I have left. Feel free to disable my account.

          Reply With Quote
            #405    
          Old December 18th, 2011 (12:13 PM).
          Facelift's Avatar
          Facelift Facelift is offline
          .............
             
            Join Date: Dec 2011
            Gender: Male
            Nature: Adamant
            Posts: 30

            Thanks a lot man, you don't see that many Advance Map tutorials that focus on stuff other than mapping, you know.

            Perfect for newbies.

            __________________

            Oh yes, the past can hurt. But, you can either run from it or, learn from it.
            The Lion King

            Hail to the king, baby.
            Army of Darkness

            Reply With Quote
              #406    
            Old December 18th, 2011 (1:31 PM).
            X80relianthope's Avatar
            X80relianthope X80relianthope is offline
               
              Join Date: Dec 2011
              Gender: Male
              Posts: 30

              thank you so much for posting this tutorial because of this i now know what i am doing when i goto map, and because of that once i get 15 posts ill have to post my map in the map rating thread to get better :D thank you so much

              __________________

              X80relianthope

              Reply With Quote
                #407    
              Old January 1st, 2012 (4:15 PM).
              MissDigitalis's Avatar
              MissDigitalis MissDigitalis is offline
                 
                Join Date: Dec 2011
                Gender: Female
                Posts: 115

                Hmm... I'm still not sure how to change the direction of the map.

                Like in Fire Red if I wanted to go to a new area to the left instead of up how would I make a new area to the left?

                __________________


                Reply With Quote
                  #408    
                Old January 1st, 2012 (8:35 PM).
                Ryuzaku Ryuzaku is offline
                   
                  Join Date: Dec 2011
                  Gender: Male
                  Posts: 3

                  Quote:
                  Originally Posted by machomuu View Post
                  Well, as I said, it's a good tutorial for newcomers, I didn't find Advance Map too hard to understand when I started hacking a long time ago, so I never needed tutorials, it's the same case with many other people.

                  i agree with you on the fact that advance map is easy to under stand, but the warp tile part of this tutorial could be very helpful to people that want to create a legendary pokemon event. i personally was wondering if advance map could be used to turn the deoxys event into a mew event. if it can, how do i do it and if if cant do u no wat can?

                  Reply With Quote
                    #409    
                  Old January 2nd, 2012 (10:15 PM). Edited January 3rd, 2012 by MissDigitalis.
                  MissDigitalis's Avatar
                  MissDigitalis MissDigitalis is offline
                     
                    Join Date: Dec 2011
                    Gender: Female
                    Posts: 115

                    Er.. how would you rearrange the towns?

                    Like for example I want Pewter City to be to the South west of Pallet Town instead of northward.

                    basically I want my map to look like this...

                    I know there's another thread for editing the map item but I don't understand how to make the map pieces connect in this order.

                    __________________


                    Reply With Quote
                      #410    
                    Old January 3rd, 2012 (11:29 AM).
                    redriders180's Avatar
                    redriders180 redriders180 is offline
                    Mastermind of Pokemon Glazed
                       
                      Join Date: Jun 2010
                      Location: Path of Victory, Tunod
                      Gender: Male
                      Nature: Quirky
                      Posts: 540

                      Quote:
                      Originally Posted by MissDigitalis View Post
                      Er.. how would you rearrange the towns?

                      Like for example I want Pewter City to be to the South west of Pallet Town instead of northward.

                      basically I want my map to look like this...

                      I know there's another thread for editing the map item but I don't understand how to make the map pieces connect in this order.

                      Search around on the internet for advance map 1.92. It has a built-in map editor, where you can define which towns go where. The newer version of A-map doesn't have this function yet. Also, If you expanded the rom, don't use A-map.

                      __________________



                      I think I'm done with ROM hacking. I'll still pop in and visit, though.


                      Reply With Quote
                        #411    
                      Old January 3rd, 2012 (11:55 AM).
                      MissDigitalis's Avatar
                      MissDigitalis MissDigitalis is offline
                         
                        Join Date: Dec 2011
                        Gender: Female
                        Posts: 115

                        Quote:
                        Originally Posted by redriders180 View Post
                        Search around on the internet for advance map 1.92. It has a built-in map editor, where you can define which towns go where. The newer version of A-map doesn't have this function yet. Also, If you expanded the rom, don't use A-map.

                        Ooh... I see now. Thank you very much!

                        Er.... but I still have a problem hacking the map item. http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=6994776&postcount=75

                        __________________


                        Reply With Quote
                          #412    
                        Old January 3rd, 2012 (4:26 PM).
                        redriders180's Avatar
                        redriders180 redriders180 is offline
                        Mastermind of Pokemon Glazed
                           
                          Join Date: Jun 2010
                          Location: Path of Victory, Tunod
                          Gender: Male
                          Nature: Quirky
                          Posts: 540

                          Quote:
                          Originally Posted by MissDigitalis View Post
                          Ooh... I see now. Thank you very much!

                          Er.... but I still have a problem hacking the map item. http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=6994776&postcount=75

                          Which part is confusing you?

                          __________________



                          I think I'm done with ROM hacking. I'll still pop in and visit, though.


                          Reply With Quote
                            #413    
                          Old January 4th, 2012 (2:00 PM).
                          MissDigitalis's Avatar
                          MissDigitalis MissDigitalis is offline
                             
                            Join Date: Dec 2011
                            Gender: Female
                            Posts: 115

                            Quote:
                            Originally Posted by redriders180 View Post
                            Which part is confusing you?
                            well it gets messed up once I try to load the raw and then I don't understand the part about the offsets.

                            Also, is there a way for me to duplicate map pieces with different names?

                            Example:
                            I want to use the format for route 1 several times but I want to be able to edit each instance of it individually and make it connect to different places.

                            __________________


                            Reply With Quote
                              #414    
                            Old January 6th, 2012 (6:42 PM).
                            Meez's Avatar
                            Meez Meez is offline
                               
                              Join Date: May 2010
                              Location: Somewhere in the world
                              Age: 16
                              Gender: Male
                              Nature: Bold
                              Posts: 25

                              I am still a bi t confused
                              and even if i wanted to start a rom hack i need help right

                              __________________

                              Meezy

                              Reply With Quote
                                #415    
                              Old January 12th, 2012 (11:30 AM).
                              Corymo45 Corymo45 is offline
                                 
                                Join Date: Jan 2012
                                Gender: Male
                                Posts: 3

                                How would you completely change the type of pokemon? If I'm using emerald and I want to have johto pokemon.. What program would I use?

                                Reply With Quote
                                  #416    
                                Old January 13th, 2012 (5:34 AM).
                                The Void's Avatar
                                The Void The Void is offline
                                hiiiii
                                   
                                  Join Date: May 2010
                                  Location: MOTHA RUSSIA
                                  Gender: Male
                                  Nature: Calm
                                  Posts: 1,416

                                  Quote:
                                  Originally Posted by Corymo45 View Post
                                  How would you completely change the type of pokemon? If I'm using emerald and I want to have johto pokemon.. What program would I use?

                                  Although this is completely unrelated to the thread you are posting in, I'd say... YAPE. Not only could you change the Pokemon's type, but you can change its abilities, stats, movesets, evolutionary lines, and Pokedex entries as well!

                                  __________________

                                  Όφις ην μη φάγη όφιν, δράκων ου γενήσεται.

                                  Reply With Quote
                                    #417    
                                  Old January 13th, 2012 (12:59 PM).
                                  Corymo45 Corymo45 is offline
                                     
                                    Join Date: Jan 2012
                                    Gender: Male
                                    Posts: 3

                                    Quote:
                                    Originally Posted by dragon456 View Post
                                    Although this is completely unrelated to the thread you are posting in, I'd say... YAPE. Not only could you change the Pokemon's type, but you can change its abilities, stats, movesets, evolutionary lines, and Pokedex entries as well!

                                    Sorry I'm new to this site and was scanning through, looking for a quick answer..
                                    But in YAPE can you change the entire region? Or only individual pokemon?

                                    Reply With Quote
                                      #418    
                                    Old January 15th, 2012 (8:58 AM).
                                    Pr4da Pr4da is offline
                                       
                                      Join Date: Jun 2011
                                      Gender: Male
                                      Posts: 17

                                      thanks for the tutotial .

                                      Reply With Quote
                                        #419    
                                      Old January 29th, 2012 (11:46 AM).
                                      brokencandle's Avatar
                                      brokencandle brokencandle is offline
                                      Expert Hacker
                                         
                                        Join Date: Aug 2008
                                        Location: London,England.
                                        Gender:
                                        Nature: Brave
                                        Posts: 5

                                        Does anybody know how to create maps as a seperate map? And not part of the existing ones? Whenever I try and make a new map, it works fine. I can edit it, etc. But then when I try to 'insert' it, (Create new space -> new bank -> insert), it ends up being part of another map - littleroot town.

                                        I wouldn't mind that, but because I wanted to change the name of my map, it ends up changing the whole thing. How do I make it as a separate item on the side - for example, where it says 'Littleroot town', 'Lilycove City', 'Route 101', and not part of other ones? Thanks.

                                        I would post screenies but I haven't got the required post count to do so .

                                        __________________

                                        Reply With Quote
                                          #420    
                                        Old January 29th, 2012 (2:38 PM).
                                        droomph's Avatar
                                        droomph droomph is offline

                                        weeb

                                        • Crystal Tier
                                         
                                        Join Date: Sep 2011
                                        Location: nowhere spectacular
                                        Age: 20
                                        Gender: Male
                                        Nature: Impish
                                        Posts: 4,291

                                        Quote:
                                        Originally Posted by brokencandle View Post
                                        Does anybody know how to create maps as a seperate map? And not part of the existing ones? Whenever I try and make a new map, it works fine. I can edit it, etc. But then when I try to 'insert' it, (Create new space -> new bank -> insert), it ends up being part of another map - littleroot town.

                                        I wouldn't mind that, but because I wanted to change the name of my map, it ends up changing the whole thing. How do I make it as a separate item on the side - for example, where it says 'Littleroot town', 'Lilycove City', 'Route 101', and not part of other ones? Thanks.

                                        I would post screenies but I haven't got the required post count to do so .

                                        FireRed and LeafGreen have a couple unused ones, and Emerald has all the FireRed ones as unused, plus a couple other unused ones.

                                        If you want to make a new one you're going to have to do a lot of repointing.

                                        __________________

                                        did u no there r 21 letters in the alphabet
                                        o i forgot 5
                                        uraqt

                                        Reply With Quote
                                          #421    
                                        Old February 5th, 2012 (5:42 AM).
                                        brokencandle's Avatar
                                        brokencandle brokencandle is offline
                                        Expert Hacker
                                           
                                          Join Date: Aug 2008
                                          Location: London,England.
                                          Gender:
                                          Nature: Brave
                                          Posts: 5

                                          Quote:
                                          Originally Posted by droomph View Post
                                          FireRed and LeafGreen have a couple unused ones, and Emerald has all the FireRed ones as unused, plus a couple other unused ones.

                                          If you want to make a new one you're going to have to do a lot of repointing.

                                          Thanks for the response.

                                          I tried to use the unused FireRed ones on Emerald, but each time I try and create a map and then insert it, it always puts it under the littleroot town category. I tried creating a new bank and everything.

                                          What does repointing involve?

                                          __________________

                                          Reply With Quote
                                            #422    
                                          Old February 5th, 2012 (7:54 AM).
                                          NG55's Avatar
                                          NG55 NG55 is offline
                                             
                                            Join Date: Sep 2009
                                            Location: Barrie, Ontario, Canada
                                            Gender: Male
                                            Posts: 80

                                            are you able to take a map from one game and put it in another, i want to modify Pokemon Gary Edition and make the maps the same as in Ash Gray so it's actually Gary instead of Blue. I've even recoloured Blue to look like Gary from Ash Gray, even though you just change the palette number and fix some colours.

                                            Reply With Quote
                                              #423    
                                            Old February 5th, 2012 (1:11 PM).
                                            droomph's Avatar
                                            droomph droomph is offline

                                            weeb

                                            • Crystal Tier
                                             
                                            Join Date: Sep 2011
                                            Location: nowhere spectacular
                                            Age: 20
                                            Gender: Male
                                            Nature: Impish
                                            Posts: 4,291

                                            Quote:
                                            Originally Posted by NG55 View Post
                                            are you able to take a map from one game and put it in another, i want to modify Pokemon Gary Edition and make the maps the same as in Ash Gray so it's actually Gary instead of Blue. I've even recoloured Blue to look like Gary from Ash Gray, even though you just change the palette number and fix some colours.
                                            Yes, you can, but it's all manual work. You have to insert the tileset, fix the pallet, and then finally port in the actual map.

                                            __________________

                                            did u no there r 21 letters in the alphabet
                                            o i forgot 5
                                            uraqt

                                            Reply With Quote
                                              #424    
                                            Old February 9th, 2012 (3:42 AM).
                                            Gadbah Gadbah is offline
                                               
                                              Join Date: Mar 2009
                                              Posts: 3

                                              Quote:
                                              Originally Posted by poddish View Post
                                              to do that, select the header tab, it should say the name of the maps 2 times, click on the arrow on the 1st one, and select the new name for that map (note: if you change the name of the second one, ALL maps with the same name change) save, then either x out of a-map, or change another map's name, change maps through the map name header and when it asks you if you want to save click no, and the map should have the name you want

                                              Hey man this doesn't seem to work for me... When yoiu say "Select the new name" isn't it by clicking on the "blank" name and type the new one you desire? Because, when I do that it is actually saved as a " " map without name... :/
                                              A little help?

                                              Reply With Quote
                                                #425    
                                              Old February 11th, 2012 (9:30 AM).
                                              djfunky's Avatar
                                              djfunky djfunky is offline
                                                 
                                                Join Date: Aug 2011
                                                Gender: Male
                                                Posts: 22

                                                Thanks for the tut!
                                                It's rlly helpfull

                                                __________________

                                                Reply With Quote
                                                Reply
                                                Quick Reply

                                                Sponsored Links
                                                Thread Tools

                                                Posting Rules
                                                You may not post new threads
                                                You may not post replies
                                                You may not post attachments
                                                You may not edit your posts

                                                BB code is On
                                                Smilies are On
                                                [IMG] code is On
                                                HTML code is Off

                                                Forum Jump


                                                All times are GMT -8. The time now is 10:43 AM.