Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

Reply
 
Thread Tools
  #151    
Old June 28th, 2009 (10:45 AM).
ShinyBlaziken's Avatar
ShinyBlaziken ShinyBlaziken is offline
Dragon-Master
     
    Join Date: May 2009
    Location: Pokemon League :P
    Age: 23
    Gender: Male
    Nature: Adamant
    Posts: 65
    Send a message via ICQ to ShinyBlaziken
    Hi,
    I've got a problem

    I made a map but the Randblock is not black.
    But I wanted to have a Black Randblock

    I don't know why there is such a randblock
    Attached Images
    File Type: jpg RandBlock-DELETE.jpg‎ (35.8 KB, 34 views) (Save to Dropbox)
    File Type: jpg Blube-DELETE.jpg‎ (23.2 KB, 20 views) (Save to Dropbox)
    __________________
    Warm my Eggs, please!


    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #152    
    Old July 9th, 2009 (5:10 PM).
    GM420 GM420 is offline
       
      Join Date: Feb 2009
      Gender:
      Posts: 3
      great guide, thank for showing us how to create people, i was really lost on that
      Reply With Quote
        #153    
      Old July 11th, 2009 (9:05 AM).
      Powerflare's Avatar
      Powerflare Powerflare is offline
      • Silver Tier
       
      Join Date: May 2008
      Age: 20
      Gender: Male
      Nature: Rash
      Posts: 112
      Thanks!!! I really needed this! I had already learned this stuff by practice, but you really helped me with the Person ID. My hack would be lost without this! Thank you!
      Reply With Quote
        #154    
      Old July 11th, 2009 (9:45 AM).
      130733 130733 is offline
         
        Join Date: Jul 2009
        Gender: Male
        Posts: 2
        I'm working on a rom hack but I can't figure out how to make a warp to my cave that I've made. I made the entrance and the warp square, but I don't know how to make it warp inside the cave. Can someone help me out? It would be a HUGE help.
        Reply With Quote
          #155    
        Old July 12th, 2009 (7:57 AM). Edited March 6th, 2013 by Blue Nocturne.
        Blue Nocturne's Avatar
        Blue Nocturne Blue Nocturne is offline
        Not THAT one.
           
          Join Date: Jun 2008
          Age: 22
          Gender: Male
          Nature: Quirky
          Posts: 636
          Quote:
          Originally Posted by 130733 View Post
          I'm working on a rom hack but I can't figure out how to make a warp to my cave that I've made. I made the entrance and the warp square, but I don't know how to make it warp inside the cave. Can someone help me out? It would be a HUGE help.
          What you probably haven't done is changed where the warp leads to. what you need to do is:
          1. Highlight events, click on the warp
          2. on the right, there is a box next to the text 'map bank', enter the first number next to your caves name (eg. Vermillion City is 3.5, the 3 is the map bank.)
          3. Below, there is a box nect to the word 'Map', this is the second number next to your caves name (eg. Vermillion City is 3.5, the 5 is the Map)
          4. The 'to warp no.' above refers to the warp you wish to connect to. To find out what this is, go to your cave and highlight your exit, at the top it will say 'No.', the number in the box next to this is the number you must enter in the 'to warp no.' in your entrance warp.
          5. Do the same thing with the other warp, only finding the map and bank of the entrance location

          hope that helped.


          Now, my problem is that, when i changed the pokemon centre/mart tileset with paint, when i loaded it it turned into blank green. i tried it with the tree tiles and it done the same. Please tell me what caused it to happen and how i can fix it. In case my description wasn't clear, an image of what happened is below.

          EDIT: I have solved the problem myself, it was related to the Pallete
          __________________


          "Lightning. It flashes bright, then fades away.
          It can't protect. It only destroys."
          Reply With Quote
            #156    
          Old July 14th, 2009 (10:34 AM).
          130733 130733 is offline
             
            Join Date: Jul 2009
            Gender: Male
            Posts: 2
            Hey thanks for the help on the caves! I'll try it out but I can't help you on your problem, sorry
            Reply With Quote
              #157    
            Old July 16th, 2009 (7:59 AM).
            kickbuttplaya's Avatar
            kickbuttplaya kickbuttplaya is offline
            has learned a give poke script
               
              Join Date: Jul 2009
              Location: Regina
              Gender: Male
              Nature: Relaxed
              Posts: 19
              wow thx this helped alot and now to make more maps :D
              __________________

              I`ma nice person yay me!

              Click here to feed me a candy!!
              Get your own at Pokeplushies!
              Reply With Quote
                #158    
              Old July 24th, 2009 (12:05 AM).
              gothboyz1992's Avatar
              gothboyz1992 gothboyz1992 is offline
                 
                Join Date: Sep 2008
                Location: Bay City, MI
                Age: 24
                Gender: Male
                Nature: Relaxed
                Posts: 53
                This tutorial helped me alot!!!
                __________________
                ~B Was Here~
                Reply With Quote
                  #159    
                Old July 27th, 2009 (7:45 AM).
                An00bis An00bis is offline
                   
                  Join Date: Jun 2008
                  Location: Virginia
                  Gender:
                  Nature: Quiet
                  Posts: 8
                  Embarassingly stupid question incoming...

                  I've finished creating my map in AdvanceMap1.92, but when I click the Wild Pokemon tab, I get ""no wild pokemon data was found for this map". I've searched the editor high and low, and can't seem to find a way to enable wild pokemon D:
                  Reply With Quote
                    #160    
                  Old July 27th, 2009 (11:25 PM). Edited July 29th, 2009 by indohekrz.
                  indohekrz indohekrz is offline
                  Logged Out
                     
                    Join Date: Jul 2009
                    Location: Logged Out
                    Posts: 12
                    Hey Link12552! You forgot the Connection Manager tutorial. It is very important.
                    Please add the Connection Manager, I was confused with the offset in Connection Manager.
                    __________________
                    Sorry everyone. I logged out from PC because too busy...
                    Reply With Quote
                      #161    
                    Old July 29th, 2009 (3:05 PM).
                    Talesplayer's Avatar
                    Talesplayer Talesplayer is offline
                    Breeder in Training/Guardia
                       
                      Join Date: Jun 2009
                      Location: Tucson, AZ
                      Age: 23
                      Gender: Male
                      Nature: Quiet
                      Posts: 35
                      thanks for the tutorial. i was getting nowhere with the warps until i saw this.
                      __________________

                      ^I lol'd cause it remindes me of me...wait a minuet... D:





                      Reply With Quote
                        #162    
                      Old August 4th, 2009 (11:31 AM). Edited August 4th, 2009 by Rocket Grunt Kyle.
                      Rocket Grunt Kyle's Avatar
                      Rocket Grunt Kyle Rocket Grunt Kyle is offline
                         
                        Join Date: Aug 2009
                        Location: Western New York
                        Age: 29
                        Gender: Male
                        Nature: Gentle
                        Posts: 11
                        hey guys,


                        I am having a problem with getting an npc to move. I have him say something and then move out of the way. But I cant get it to work. Here is what I have, any help would be greatly appreciated.




                        #org 0x8740268
                        '-----------------------------------
                        msgbox 0x8740274 ' There are somtimes s...
                        callstd MSG_FACEPLAYER ' Builtin lock/faceplayer
                        m walk_down look_right endsetbyte2 0x3 0x2
                        end


                        #org 0x8740274
                        = There are somtimes secret areas[.]\nhidden in the trees.






                        -Kyle
                        __________________
                        Reply With Quote
                          #163    
                        Old August 7th, 2009 (6:08 AM). Edited August 7th, 2009 by LightSlei.
                        LightSlei's Avatar
                        LightSlei LightSlei is offline
                        ExtremelyHyperNerdTestGam erGuy
                           
                          Join Date: Jul 2009
                          Location: In a city
                          Gender: Male
                          Nature: Careful
                          Posts: 87
                          Send a message via AIM to LightSlei
                          I'm having a problem with warps, you said when you click to increase the number of warps by one it should show up in the top left corner of the map, but I'm not getting anything, any ideas?

                          Also I can't seem to allow Pokemon to be wild events in the cave I created? This is what I see:

                          __________________
                          Reply With Quote
                            #164    
                          Old August 10th, 2009 (6:51 AM).
                          Pokemaniac11's Avatar
                          Pokemaniac11 Pokemaniac11 is offline
                             
                            Join Date: Jul 2007
                            Gender:
                            Nature: Adamant
                            Posts: 4
                            I can't get my room to house warp to work .. after i go down the stairs i enter a black room but the music is still playing.. can you help me?
                            Reply With Quote
                              #165    
                            Old August 10th, 2009 (7:52 AM).
                            dragonface's Avatar
                            dragonface dragonface is offline
                            Check out Elite version
                               
                              Join Date: Jun 2009
                              Age: 21
                              Gender: Male
                              Posts: 146
                              Send a message via AIM to dragonface
                              nice tutoril i still dont understand how to make a trainer disapeer after u fight him.
                              Reply With Quote
                                #166    
                              Old August 10th, 2009 (7:56 AM).
                              ville!'s Avatar
                              ville! ville! is offline
                              Abbysus, abbysus invocat!
                                 
                                Join Date: Jan 2009
                                Location: Perú
                                Gender: Male
                                Nature: Rash
                                Posts: 53
                                i have a question, when i insert a map over other map, the name in the map is pallet town, and if i change the name of the insert map, the name of pallet town map chage too, how can i do that?
                                Reply With Quote
                                  #167    
                                Old August 15th, 2009 (6:04 AM).
                                peter5566's Avatar
                                peter5566 peter5566 is offline
                                   
                                  Join Date: Dec 2008
                                  Gender:
                                  Posts: 16
                                  I'm having a little problem with the trainer thing; i have created the trainer and did everything u said in the tutorial.. but, when i went on and tested it.. the trainer talked to me and the game froze.... do i need to do anything else?(like edit what pokemons he has or?) if so, how?
                                  Thanks,
                                  Reply With Quote
                                    #168    
                                  Old August 17th, 2009 (8:37 AM).
                                  Seriaza's Avatar
                                  Seriaza Seriaza is offline
                                  Prof. Elm's Aide
                                     
                                    Join Date: Aug 2009
                                    Location: New Bark Town
                                    Gender: Male
                                    Posts: 6
                                    Sorry to sound a bit noobish, but whenever I try to open AM a long message comes up saying something like something doesn't exist and I have to place some ini files in a directory file or something like that. Plz help!!
                                    Reply With Quote
                                      #169    
                                    Old August 22nd, 2009 (11:30 PM).
                                    sceptile127's Avatar
                                    sceptile127 sceptile127 is offline
                                    loves sceptile......
                                       
                                      Join Date: Apr 2009
                                      Location: Philippines
                                      Gender: Male
                                      Nature: Gentle
                                      Posts: 12
                                      how about the map connections???
                                      Reply With Quote
                                        #170    
                                      Old September 6th, 2009 (6:40 AM).
                                      HackinJohn's Avatar
                                      HackinJohn HackinJohn is offline
                                      FireRed ROM Hacker
                                         
                                        Join Date: Mar 2007
                                        Location: Olivine City, Johto
                                        Gender:
                                        Nature: Quirky
                                        Posts: 92
                                        I have a quick question:

                                        I added a new map to my Pallet Town bank, but whenever I try to go to the new house map in-game, the player can't get through. The rom just turns black and nothing happens so you have to turn off the game and turn it back on.

                                        Any way of fixing this?
                                        __________________
                                        Spoiler:
                                        Reply With Quote
                                          #171    
                                        Old September 6th, 2009 (1:45 PM). Edited September 6th, 2009 by Integra Hellsing.
                                        Integra Hellsing's Avatar
                                        Integra Hellsing Integra Hellsing is offline
                                        The Convention of Twelve
                                           
                                          Join Date: Sep 2009
                                          Nature: Quiet
                                          Posts: 18
                                          Quote:
                                          Originally Posted by LightSlei View Post
                                          I'm having a problem with warps, you said when you click to increase the number of warps by one it should show up in the top left corner of the map, but I'm not getting anything, any ideas?

                                          Also I can't seem to allow Pokemon to be wild events in the cave I created? This is what I see:
                                          Have you clicked to the button under the amount of warp points which says "Change Events"? Then are you sure if you have on or off the sprite showing, you must be not able to see the sprites, in order to place-move or anything else the signposts and warps.

                                          About the Pokemon to be in the wild, I see that you're using an old AM, why won't you try with a newer one and see if it does work?

                                          Quote:
                                          Originally Posted by Pokemaniac11 View Post
                                          I can't get my room to house warp to work .. after i go down the stairs i enter a black room but the music is still playing.. can you help me?
                                          This is probably because your warp point is pointing in the wrong place, check again the bank-map or if the pointed map has anything that would cause such error. You could try by re-creating the warp point.

                                          Quote:
                                          Originally Posted by ville! View Post
                                          i have a question, when i insert a map over other map, the name in the map is pallet town, and if i change the name of the insert map, the name of pallet town map chage too, how can i do that?
                                          When you do replace a MAP's name, I believe that Advance Map automatically finds another name in the ROM and replaces it. (basically address your new name to an already used address, causing all the maps that point at that address as their name to have the same - new name you have set)

                                          Quote:
                                          Originally Posted by HackinJohn View Post
                                          I have a quick question:

                                          I added a new map to my Pallet Town bank, but whenever I try to go to the new house map in-game, the player can't get through. The rom just turns black and nothing happens so you have to turn off the game and turn it back on.

                                          Any way of fixing this?
                                          Are you sure that you have inserted it in the right way? Also, are you sure that the eventual warp point is pointing at the right bank - map?

                                          Quote:
                                          Originally Posted by Rocket Grunt Kyle View Post
                                          hey guys,

                                          I am having a problem with getting an npc to move. I have him say something and then move out of the way. But I cant get it to work. Here is what I have, any help would be greatly appreciated.

                                          Code:
                                          #org 0x8740268
                                          '-----------------------------------
                                          msgbox 0x8740274 ' There are somtimes s...
                                          callstd MSG_FACEPLAYER ' Builtin lock/faceplayer
                                          m walk_down look_right endsetbyte2 0x3 0x2
                                          end
                                          
                                          #org 0x8740274
                                          = There are somtimes secret areas[.]\nhidden in the trees.
                                          -Kyle
                                          Heres an example of the code your said above, in the ways I use to script.

                                          Code:
                                          '-----------------------
                                          #org @main
                                          Lock
                                          FacePlayer
                                          Release
                                          applymovement 0x04 @move ' go down
                                          applymovement 0x1B @move2 ' look left
                                          Lock
                                          Faceplayer
                                          msgbox @msg "There are somtimes secret areas"
                                          end
                                          
                                          
                                          '---------
                                          ' Strings
                                          '---------
                                          #org @msg
                                          = There are somtimes secret areas[.]\nhidden in the trees.
                                          Also are you sure that your AM is pointing at the correct event address?

                                          You just forgot to use the "release" command after lock.
                                          Reply With Quote
                                            #172    
                                          Old September 6th, 2009 (4:01 PM).
                                          HackinJohn's Avatar
                                          HackinJohn HackinJohn is offline
                                          FireRed ROM Hacker
                                             
                                            Join Date: Mar 2007
                                            Location: Olivine City, Johto
                                            Gender:
                                            Nature: Quirky
                                            Posts: 92
                                            Okay, I figured out what I was doing. But now I have one last question.

                                            I renamed Pallet Town "Cobalt Cove," but now every time I try to insert a new town/cave/room, it automatically becomes "COBALT COVE (xx.x)," no matter which map bank I put it under. And if I try to change it from Cobalt Cove, it changes the original one that I want to be named Cobalt Cove.

                                            Any ideas?

                                            I'm pretty sure that I'm creating & inserting the right way, maybe I'm just doing one little thing wrong? Let me know.
                                            __________________
                                            Spoiler:
                                            Reply With Quote
                                              #173    
                                            Old September 6th, 2009 (7:25 PM).
                                            Integra Hellsing's Avatar
                                            Integra Hellsing Integra Hellsing is offline
                                            The Convention of Twelve
                                               
                                              Join Date: Sep 2009
                                              Nature: Quiet
                                              Posts: 18
                                              Quote:
                                              Originally Posted by HackinJohn View Post
                                              Okay, I figured out what I was doing. But now I have one last question.

                                              I renamed Pallet Town "Cobalt Cove," but now every time I try to insert a new town/cave/room, it automatically becomes "COBALT COVE (xx.x)," no matter which map bank I put it under. And if I try to change it from Cobalt Cove, it changes the original one that I want to be named Cobalt Cove.

                                              Any ideas?

                                              I'm pretty sure that I'm creating & inserting the right way, maybe I'm just doing one little thing wrong? Let me know.
                                              Please check the post before this one, I have answered the question. Basically AM replaces the name, and the game uses a certain number of Addresses to point into the map names. So if you change Pallet Town, all the maps that point at the address with that name, will change their name too, because the address is pointing at "Pallet Town" that you have changed. So you have always to use other zones names, unless you know how to add new addresses for the map name list.
                                              Reply With Quote
                                                #174    
                                              Old September 9th, 2009 (11:30 AM). Edited September 11th, 2009 by HackinJohn.
                                              HackinJohn's Avatar
                                              HackinJohn HackinJohn is offline
                                              FireRed ROM Hacker
                                                 
                                                Join Date: Mar 2007
                                                Location: Olivine City, Johto
                                                Gender:
                                                Nature: Quirky
                                                Posts: 92
                                                EDIT: I figured out my problem.
                                                __________________
                                                Spoiler:
                                                Reply With Quote
                                                  #175    
                                                Old September 20th, 2009 (6:17 AM).
                                                The Gambling Gallade's Avatar
                                                The Gambling Gallade The Gambling Gallade is offline
                                                Bored.
                                                   
                                                  Join Date: Jul 2009
                                                  Location: USA
                                                  Age: 22
                                                  Gender: Male
                                                  Nature: Bold
                                                  Posts: 74
                                                  Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

                                                  Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

                                                  Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

                                                  Does anyone know how to fix this problem?
                                                  __________________
                                                  I wish that I had something cool to put into my signature.
                                                  Reply With Quote
                                                  Reply
                                                  Quick Reply

                                                  Sponsored Links
                                                  Thread Tools

                                                  Posting Rules
                                                  You may not post new threads
                                                  You may not post replies
                                                  You may not post attachments
                                                  You may not edit your posts

                                                  BB code is On
                                                  Smilies are On
                                                  [IMG] code is On
                                                  HTML code is Off

                                                  Forum Jump


                                                  All times are GMT -8. The time now is 2:45 AM.