ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #6476    
Old February 17th, 2012 (3:22 AM).
DrFuji's Avatar
DrFuji DrFuji is offline
Heiki Hecchara‌‌
  • Crystal Tier
 
Join Date: Sep 2009
Location: Downia-upside
Age: 24
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 1,328
Quote:
Originally Posted by wierddude22 View Post
Guys, I have tried everything with this script but the message box doesn't appear at all
There is nothing in the script that should stop it from displaying. Are you sure you're using XSE version 1.1.1?
__________________

Relevant Advertising!

  #6477    
Old February 17th, 2012 (8:07 AM). Edited February 17th, 2012 by wierddude22.
wierddude22's Avatar
wierddude22 wierddude22 is offline
New hacker
     
    Join Date: Aug 2011
    Location: My house
    Age: 21
    Gender: Male
    Nature: Jolly
    Posts: 24
    Quote:
    Originally Posted by DrFuji View Post
    There is nothing in the script that should stop it from displaying. Are you sure you're using XSE version 1.1.1?
    I have the oldest version, i can't download a newer one as the main link is broken. So unless you can send me the file I'll have to stick with it
    __________________
    I envy many of you
      #6478    
    Old February 17th, 2012 (6:21 PM).
    SuparLin SuparLin is offline
       
      Join Date: Feb 2012
      Gender: Male
      Posts: 2
      Why wont the re battle work?
      I made it so after you beat him it clears his trainer flag so you can battle him forever and ever
      Whats wrong?
      #dynamic 0x600000

      #org @start
      trainerbattle 0x0 0x039 0x0 @before @after
      msgbox @beaten 0x6
      cleartrainerflag 0x039
      release
      end

      #org @before
      = I never get tired of battling!\pLets battle!

      #org @after
      = That was fun!\pWant to battle again?

      #org @beaten
      = Your good!\pWant to battle again?
        #6479    
      Old February 17th, 2012 (7:24 PM).
      DrFuji's Avatar
      DrFuji DrFuji is offline
      Heiki Hecchara‌‌
      • Crystal Tier
       
      Join Date: Sep 2009
      Location: Downia-upside
      Age: 24
      Gender: Male
      Nature: Jolly
      Posts: 1,328
      Quote:
      Originally Posted by wierddude22 View Post
      I have the oldest version, i can't download a newer one as the main link is broken. So unless you can send me the file I'll have to stick with it
      Yeah, if you're not using 1.1.1 that's the most likely reason why your scripts aren't working as intended. Doing a quick search for the 1.1.1 version on Google brought up several thousand results so you could try downloading it from one of those.

      Quote:
      Originally Posted by SuparLin View Post
      Why wont the re battle work?
      I made it so after you beat him it clears his trainer flag so you can battle him forever and ever
      Whats wrong?
      #dynamic 0x600000

      #org @start
      trainerbattle 0x0 0x039 0x0 @before @after
      msgbox @beaten 0x6
      cleartrainerflag 0x039
      release
      end

      #org @before
      = I never get tired of battling!\pLets battle!

      #org @after
      = That was fun!\pWant to battle again?

      #org @beaten
      = Your good!\pWant to battle again?
      This is happening because you're using the 0x0 type trainer battle, which immediately ends the script once the battle is over. Try using this script which makes use of the 0x1 trainerbattle type:

      Code:
      #dynamic 0x800000
      
      #org @start
      trainerbattle 0x1 0x39 0x0 @before @after @later
      
      #org @later
      msgbox @beaten 0x2
      cleartrainerflag 0x39
      release
      end
      
      #org @before
      = I never get tired of battling!\pLets battle!
      
      #org @after
      = That was fun!\pWant to battle again?
      
      #org @beaten
      = You're good!\pWant to battle again?
      __________________
        #6480    
      Old February 18th, 2012 (1:17 AM).
      wrabbit wrabbit is offline
         
        Join Date: Feb 2012
        Gender: Male
        Posts: 1
        oh boy, this question has probably been asked like, 48572345 times, but I'm really trying to figure out how to script... I've used the basic talking code, like this:

        #dynamic 0x800000

        #org @start
        lock
        faceplayer
        message @1 0x6
        release
        end

        #org @1
        = I woke up at noon today...

        But always, it says "Unknown keyword "lock" at line 4"

        I didnt search through the 100+ pages of the thread. Also dont be harsh, this is literally my first post here :T
          #6481    
        Old February 18th, 2012 (1:30 AM).
        Echidna's Avatar
        Echidna Echidna is online now
        i don't care what's in your hair
        • Platinum Tier
         
        Join Date: Aug 2010
        Location: Illinois
        Age: 23
        Gender: Male
        Nature: Brave
        Posts: 2,081
        Quote:
        Originally Posted by wrabbit View Post
        oh boy, this question has probably been asked like, 48572345 times, but I'm really trying to figure out how to script... I've used the basic talking code, like this:

        #dynamic 0x800000

        #org @start
        lock
        faceplayer
        message @1 0x6
        release
        end

        #org @1
        = I woke up at noon today...

        But always, it says "Unknown keyword "lock" at line 4"

        I didnt search through the 100+ pages of the thread. Also dont be harsh, this is literally my first post here :T
        Don't worry, everyone's nice around these parts.

        Anyway, if you're using a newer version of XSE, that 'message' command should be changed to 'msgbox', otherwise you'd have to split that message command and add a 'boxset'.

        And I don't see why XSE sees 'lock' as an unknown keyword.

        Are you sure you're using XSE? And if you are, what version?
        __________________
        but my taste in music is your face
          #6482    
        Old February 18th, 2012 (7:05 AM).
        SuparLin SuparLin is offline
           
          Join Date: Feb 2012
          Gender: Male
          Posts: 2
          Quote:
          Originally Posted by DrFuji View Post
          This is happening because you're using the 0x0 type trainer battle, which immediately ends the script once the battle is over. Try using this script which makes use of the 0x1 trainerbattle type:

          Code:
          #dynamic 0x800000
          
          #org @start
          trainerbattle 0x1 0x39 0x0 @before @after @later
          
          #org @later
          msgbox @beaten 0x2
          cleartrainerflag 0x39
          release
          end
          
          #org @before
          = I never get tired of battling!\pLets battle!
          
          #org @after
          = That was fun!\pWant to battle again?
          
          #org @beaten
          = You're good!\pWant to battle again?
          I tried this script, and when i talk to him again he gives me a safari ball and the screen goes red :O
            #6483    
          Old February 18th, 2012 (7:41 AM).
          Echidna's Avatar
          Echidna Echidna is online now
          i don't care what's in your hair
          • Platinum Tier
           
          Join Date: Aug 2010
          Location: Illinois
          Age: 23
          Gender: Male
          Nature: Brave
          Posts: 2,081
          Quote:
          Originally Posted by SuparLin View Post
          I tried this script, and when i talk to him again he gives me a safari ball and the screen goes red :O
          -________________________________________-
          There's no mention of any giveitem command in there. He couldn't possibly give you a safari ball. Unless the script is for some reason running over the trainerbattle command into other offsets. Try changing the script's offset.
          And add 'release' and 'end' to the main script. They're not necessary, but better safe than sorry.
          __________________
          but my taste in music is your face
            #6484    
          Old February 18th, 2012 (9:18 AM).
          wierddude22's Avatar
          wierddude22 wierddude22 is offline
          New hacker
             
            Join Date: Aug 2011
            Location: My house
            Age: 21
            Gender: Male
            Nature: Jolly
            Posts: 24
            Quote:
            Originally Posted by DrFuji View Post
            Yeah, if you're not using 1.1.1 that's the most likely reason why your scripts aren't working as intended. Doing a quick search for the 1.1.1 version on Google brought up several thousand results so you could try downloading it from one of those.
            Thanks, I finally found one, and yes, it does work
            __________________
            I envy many of you
              #6485    
            Old February 18th, 2012 (10:42 PM).
            HACKERXIDE's Avatar
            HACKERXIDE HACKERXIDE is offline
               
              Join Date: Mar 2010
              Location: Pallet Town
              Gender: Male
              Nature: Calm
              Posts: 20
              Ok I've been around the block a few times when it comes to scripting, but for some reason latley I would make a script tile and write the script for it, using flags, and they seem to not work.

              I step on them and just walk over like they don't exist! Here is an example I was testing out to rule out reasons why it won't work, but the sad thing is I could not even get this to work.

              Spoiler:
              #dynamic 0x71FB4C

              #org @start
              lock
              applymovement 0xFF @wtf
              message @lmao
              boxset 0x6
              setvar 6000 0x1
              release
              end

              #org @wtf
              #raw 0x62
              #raw 0xFE

              #org @lmao
              = Holy ****!!!!!!!!!!!!!!\pI have a cave in my ******\nbackyard!

              #org @done
              release
              end
              __________________
                #6486    
              Old February 19th, 2012 (5:15 AM).
              Echidna's Avatar
              Echidna Echidna is online now
              i don't care what's in your hair
              • Platinum Tier
               
              Join Date: Aug 2010
              Location: Illinois
              Age: 23
              Gender: Male
              Nature: Brave
              Posts: 2,081
              Quote:
              Originally Posted by HACKERXIDE View Post
              Ok I've been around the block a few times when it comes to scripting, but for some reason latley I would make a script tile and write the script for it, using flags, and they seem to not work.

              I step on them and just walk over like they don't exist! Here is an example I was testing out to rule out reasons why it won't work, but the sad thing is I could not even get this to work.

              Spoiler:
              #dynamic 0x71FB4C

              #org @start
              lock
              applymovement 0xFF @wtf
              message @lmao
              boxset 0x6
              setvar 6000 0x1
              release
              end

              #org @wtf
              #raw 0x62
              #raw 0xFE

              #org @lmao
              = Holy ****!!!!!!!!!!!!!!\pI have a cave in my ******\nbackyard!

              #org @done
              release
              end
              Okay, first, don't use:
              Quote:
              message @lmao
              boxset 0x6
              Use:
              Quote:
              msgbox @lmao 0x6
              It's more functional if you're using a newer version of XSE. (It also might not work like that in the newer version)
              Then, there is no use whatsoever for this:
              Quote:
              #org @done
              release
              end
              I'm going to suppose you have use for the setvar somewhere else, otherwise you'd use setflag.

              Now, for the script you've set to a script tile in A-Map to work, you must set the 'VarNumber' area to 4051 (Or 4050 depending on what you're hacking), and the 'Unknown' area to 0003 (Or 0300 depending on what you're hacking). Do that, and it should work fine. If you're hacking Firered, 4051 and 0003 should work.

              Where to set these? When you click on the script tile in A-Map, you'll find these areas in the event menu on the right.
              __________________
              but my taste in music is your face
                #6487    
              Old February 20th, 2012 (8:02 PM).
              RicePigeonKKM's Avatar
              RicePigeonKKM RicePigeonKKM is offline
                 
                Join Date: Feb 2006
                Nature: Rash
                Posts: 30
                Okay me again. Finally got my script working the way I wanted it to, but now I encountered a new problem:

                Game: Fire Red
                Type: Trigger
                Editor: PKSV
                Script:
                Spoiler:
                #dyn 0x740000
                #org @start
                lockall
                sound 0x15
                applymovement PLAYER @omgwtfbbq
                pauseevent 0x0
                playsound 0x112 0x0
                textcolor RED
                message @stop
                callstd MSG_NORMAL
                movesprite2 0xc 0xe 0x6
                movesprite2 0x5 0xf 0x6
                reappear 0xc
                reappear 0x5
                jump @jesswalking

                #org @jesswalking
                applymovement 0xc @jjmove
                pauseevent 0x0
                applymovement PLAYER @dafuq
                pauseevent 0x0
                applymovement 0x5 @jjmove
                pauseevent 0x0
                jump @talkie

                #org @talkie
                pause 0x6
                message @intro
                callstd MSG_NORMAL
                textcolor BLUE
                message @intro2
                callstd MSG_NORMAL
                trainerbattle 0x3 0x15f 0x0 @defeat
                msgbox @afterwards
                textcolor RED
                callstd MSG_NORMAL
                fadescreen FADEOUT_BLACK
                disappear 0xC
                disappear 0x5
                fadescreen FADEIN_BLACK
                release
                end

                #org @jjmove
                M run_left run_left run_left run_left run_left run_left run_left run_left run_left run_left run_left look_down end

                #org @stop
                = Stop right there!

                #org @intro
                = That fossil belongs to TEAM ROCKET!

                #org @intro2
                = Surrender now or prepare to fight!

                #org @defeat
                = A brat beat us?\pThe must be some mistake.

                #org @afterwards
                = Don't think this is the last time\nyou'll see us, twerp!\pTEAM ROCKET, blastoff at\nthe speed of light!

                #org @omgwtfbbq
                M say_! end

                #org @dafuq
                M look_up end


                I want it to change music at the beginning of the event, but when I compile it the music doesn't play. When I check the compiled script at the offset, however, I see that playsound's parameters have somehow changed to 0x0 and 0x9 instead of 0x112 and 0x0 respectively. Recompiling the script in a new offset does nothing.
                  #6488    
                Old February 21st, 2012 (3:15 PM).
                Reygok's Avatar
                Reygok Reygok is offline
                Beginning Hacker
                   
                  Join Date: Sep 2009
                  Gender: Male
                  Posts: 60
                  Hi, I got a litte problem with ALL my scripts... they dont work any more.
                  I hacked a German FireRed, and had done a bit, when I realized many things would be easier on a US FireRed. SO I switched, but now I freeze on EVERY script I made. Here's one of them:

                  Quote:
                  #dynamic 0x800000

                  #org @start
                  checkflag 0x100
                  if 0x0 goto @1
                  release
                  end

                  #org @1
                  setflag 0x100
                  spriteinvisible 0x3 0x3 0x0
                  setflag 0x200
                  release
                  end
                  What could be the problem? Do I have to change anything due to the ROM change?
                    #6489    
                  Old February 21st, 2012 (3:32 PM).
                  Mrhappyface Mrhappyface is offline
                     
                    Join Date: Feb 2012
                    Gender: Male
                    Posts: 8
                    Game: Pokemon Fire red
                    Editor: XSE
                    Problem: Need help adding a squirtle Givepoke script to this and Fixing it.
                    Script:
                    Spoiler:

                    '---------------
                    #org 0x71A45C
                    checkflag 0x14E
                    if 0x1 goto 0x871A4C0
                    // I need to put the givepoke script for squirtle here
                    msgbox 0x871A524 MSG_KEEPOPEN '"[player] found a Squirtle!"
                    setflag 0x14E
                    release
                    end

                    '---------------
                    #org 0x71A4C0
                    msgbox 0x871A588 MSG_KEEPOPEN '"There's a few letters in here.\nNo..."
                    release
                    end

                    '---------
                    ' Strings
                    '---------
                    #org 0x71A524
                    = [player] found a Squirtle!

                    #org 0x71A588
                    = There's a few letters in here.\nNothing much, though.

                    Screenshots and/or videos: N/A

                    NOTE: Whenever I try and test the script that I already have, Nothing happens and my player gets frozen in his current position. Anyone wnow why?
                      #6490    
                    Old February 21st, 2012 (3:39 PM).
                    droomph's Avatar
                    droomph droomph is offline
                    weeb
                    • Crystal Tier
                     
                    Join Date: Sep 2011
                    Location: nowhere spectacular
                    Age: 20
                    Gender: Male
                    Nature: Impish
                    Posts: 4,291
                    Quote:
                    Originally Posted by Reygok View Post
                    Hi, I got a litte problem with ALL my scripts... they dont work any more.
                    I hacked a German FireRed, and had done a bit, when I realized many things would be easier on a US FireRed. SO I switched, but now I freeze on EVERY script I made. Here's one of them:

                    What could be the problem? Do I have to change anything due to the ROM change?
                    Try redownloading XSE. Sometimes programs go wacky for no real reason, and the only way to solve those problems is to redownload the whole program again.
                    __________________
                    did u no there r 21 letters in the alphabet
                    o i forgot 5
                    uraqt


                      #6491    
                    Old February 21st, 2012 (5:09 PM).
                    DrFuji's Avatar
                    DrFuji DrFuji is offline
                    Heiki Hecchara‌‌
                    • Crystal Tier
                     
                    Join Date: Sep 2009
                    Location: Downia-upside
                    Age: 24
                    Gender: Male
                    Nature: Jolly
                    Posts: 1,328
                    Quote:
                    Originally Posted by Mrhappyface View Post
                    Game: Pokemon Fire red
                    Editor: XSE
                    Problem: Need help adding a squirtle Givepoke script to this and Fixing it.
                    Script:
                    Spoiler:

                    '---------------
                    #org 0x71A45C
                    checkflag 0x14E
                    if 0x1 goto 0x871A4C0
                    // I need to put the givepoke script for squirtle here
                    msgbox 0x871A524 MSG_KEEPOPEN '"[player] found a Squirtle!"
                    setflag 0x14E
                    release
                    end

                    '---------------
                    #org 0x71A4C0
                    msgbox 0x871A588 MSG_KEEPOPEN '"There's a few letters in here.\nNo..."
                    release
                    end

                    '---------
                    ' Strings
                    '---------
                    #org 0x71A524
                    = [player] found a Squirtle!

                    #org 0x71A588
                    = There's a few letters in here.\nNothing much, though.

                    Screenshots and/or videos: N/A

                    NOTE: Whenever I try and test the script that I already have, Nothing happens and my player gets frozen in his current position. Anyone wnow why?
                    Try using this:

                    Code:
                    #dynamic 0x800000
                    
                    #org @start
                    checkflag 0x14E
                    if 0x1 goto @skip
                    givepokemon 0x7 0x5 0x0 0x0 0x0 0x0
                    msgbox @Squirtle 0x2
                    setflag 0x14E
                    release
                    end
                    
                    #org @skip
                    msgbox @Letters 0x2
                    release
                    end
                    
                    #org @Squirtle
                    = [PLAYER] found a Squirtle!
                    
                    #org @Letters
                    = There's a few letter in her.\nNothing much, though.
                    What kind of event are you making this for (green script tile, sign etc)? If it is a green script tile then the cause for your freezing would most like be because you haven't set the variable number and value boxes correctly (but judging from how you've written this script I'd say you're using a signpost event).
                    __________________
                      #6492    
                    Old February 21st, 2012 (6:15 PM). Edited February 21st, 2012 by Mrhappyface.
                    Mrhappyface Mrhappyface is offline
                       
                      Join Date: Feb 2012
                      Gender: Male
                      Posts: 8
                      Quote:
                      What kind of event are you making this for (green script tile, sign etc)?
                      Yeah, It's a Signpost event to go on a mailbox. Thanks for the script help. Is that written in a different script language or do the @'s not make a difference?

                      EDIT: I have a new problem - Possibly unrelated to the previous one. I used the suggestion you posted but when I closed XSE and opened the script again it had gone back to my non-working one? Any idea why? Thanks
                        #6493    
                      Old February 21st, 2012 (8:31 PM).
                      droomph's Avatar
                      droomph droomph is offline
                      weeb
                      • Crystal Tier
                       
                      Join Date: Sep 2011
                      Location: nowhere spectacular
                      Age: 20
                      Gender: Male
                      Nature: Impish
                      Posts: 4,291
                      Quote:
                      Originally Posted by Mrhappyface View Post
                      Yeah, It's a Signpost event to go on a mailbox. Thanks for the script help. Is that written in a different script language or do the @'s not make a difference?

                      EDIT: I have a new problem - Possibly unrelated to the previous one. I used the suggestion you posted but when I closed XSE and opened the script again it had gone back to my non-working one? Any idea why? Thanks
                      Are you ABSOLUTELY sure that you compiled it?
                      __________________
                      did u no there r 21 letters in the alphabet
                      o i forgot 5
                      uraqt


                        #6494    
                      Old February 22nd, 2012 (1:19 AM). Edited February 22nd, 2012 by Reygok.
                      Reygok's Avatar
                      Reygok Reygok is offline
                      Beginning Hacker
                         
                        Join Date: Sep 2009
                        Gender: Male
                        Posts: 60
                        Quote:
                        Originally Posted by droomph View Post
                        Try redownloading XSE. Sometimes programs go wacky for no real reason, and the only way to solve those problems is to redownload the whole program again.
                        Hm, I redownloaded XSE, recompiled the script and put the new offset in A-Map, but it still freezes :/
                        Any other idea?

                        BTW, what exactly belongs in the edit-boxes above the offset of a script? Unknown, Var-Number and so on? I read different things everywhere.
                        Thanks, Reygok
                          #6495    
                        Old February 22nd, 2012 (7:46 AM).
                        Mrhappyface Mrhappyface is offline
                           
                          Join Date: Feb 2012
                          Gender: Male
                          Posts: 8
                          Quote:
                          Originally Posted by droomph View Post
                          Are you ABSOLUTELY sure that you compiled it?
                          Sorry. I fixed it :3
                          I was compiling it in the wrong place I have no idea what was wrong with it

                          Thanks for the help
                            #6496    
                          Old February 22nd, 2012 (9:56 AM).
                          Echidna's Avatar
                          Echidna Echidna is online now
                          i don't care what's in your hair
                          • Platinum Tier
                           
                          Join Date: Aug 2010
                          Location: Illinois
                          Age: 23
                          Gender: Male
                          Nature: Brave
                          Posts: 2,081
                          Quote:
                          Originally Posted by Reygok View Post
                          Hm, I redownloaded XSE, recompiled the script and put the new offset in A-Map, but it still freezes :/
                          Any other idea?

                          BTW, what exactly belongs in the edit-boxes above the offset of a script? Unknown, Var-Number and so on? I read different things everywhere.
                          Thanks, Reygok
                          Alright, as for the script, are you using FSF to get the offset? 800000 should be fine, but I hope you're not using it for all your scripts.

                          The game usually uses flags that are under 1000. Not all of them, but most. These flags are used for various reasons, ranging from activating functions to actual flags for in-game events. One of the flags you set (i.e 100 or 200) might have a bugged or unused function at your point in the game. So I'd suggest using flags over 1000.

                          As for the data areas (Var Number ; Unknown ; Var Value ...), I can explain those I have time for, the others should be easy:
                          • Var Number and Var Value: Alright. Ever level scripted? Well, when setting a Var Number(x) and a Var Value(y), you are basically telling the ROM that the script you've set to this event will only take place if Variable 'x' is set to value 'y'. However, certain functions are set to some variables, and others are used for default scripts. For some reason or another, variable 4051 in FireRed is the default variable used to activate Script Tiles. I don't know why others don't work, but still.
                          • Unknown: As the title says, this is unknown. The only 'known' thing about it is that it has to be 0003(Or 0300 in certain ROMs), for the script tile to activate. This was only discovered via studying default scripts, and no one knows exactly what it is.

                          Hope this helped.
                          __________________
                          but my taste in music is your face
                            #6497    
                          Old February 22nd, 2012 (10:46 AM). Edited February 22nd, 2012 by Reygok.
                          Reygok's Avatar
                          Reygok Reygok is offline
                          Beginning Hacker
                             
                            Join Date: Sep 2009
                            Gender: Male
                            Posts: 60
                            Thanks, after many tries they suddenly worked, all of them.
                            For the offsets, I always use 800000, I thought '#dynamic 0x800000' would automatically search for enough space after 800000? Isn't that the case?
                            If not, I don't want to search for a new offset for every single script, additionally I don't know how much space I need per script?

                            For the rest: thanks

                            EDIT: Strangely, SOME of my scripts only work if I give them the Var number 4051. If I let it on 0000 they freeze, but only when the flag they depend of isn't set. If I set that flag, the script is ignored, as it should be.

                            Quote:
                            #dynamic 0x800000

                            #org @start
                            checkflag 0x102
                            if 0x0 goto @1
                            release
                            end

                            #org @1
                            lock
                            msgbox @msg1 0x6
                            applymovement 0xFF @go1
                            waitmovement 0x0
                            release
                            end

                            #org @msg1
                            = Hm, I should see [rival],\nhe certainly wants to know\lwhich Pokémon I got.

                            #org @go1
                            #raw 0x12
                            #raw 0xFE
                              #6498    
                            Old February 22nd, 2012 (11:17 AM).
                            Echidna's Avatar
                            Echidna Echidna is online now
                            i don't care what's in your hair
                            • Platinum Tier
                             
                            Join Date: Aug 2010
                            Location: Illinois
                            Age: 23
                            Gender: Male
                            Nature: Brave
                            Posts: 2,081
                            Quote:
                            Originally Posted by Reygok View Post
                            Thanks, after many tries they suddenly worked, all of them.
                            For the offsets, I always use 800000, I thought '#dynamic 0x800000' would automatically search for enough space after 800000? Isn't that the case?
                            If not, I don't want to search for a new offset for every single script, additionally I don't know how much space I need per script?

                            For the rest: thanks
                            Sure!
                            To be honest, I've never tried using the same offset for more than one script, so I wouldn't know if it should work. Scripts are simply text, and thus do not require much space. You don't have to edit anything in FSF, the default settings should do it. Just hit 'find' and the 'copy'.

                            Despite whether or not XSE will automatically throw the script towards the following free space range, I advise against it. Better safe than sorry. Try testing your older scripts. If they work, then your theory is correct. If not, then you best use FSF.

                            However, try using it both ways. It's easy. Just keep it open in its own window, and just hit 'find', 'copy', then 'paste'. Easy, quick, and like I said, better safe than sorry
                            __________________
                            but my taste in music is your face
                              #6499    
                            Old February 22nd, 2012 (11:55 AM).
                            Reygok's Avatar
                            Reygok Reygok is offline
                            Beginning Hacker
                               
                              Join Date: Sep 2009
                              Gender: Male
                              Posts: 60
                              Until now, every script worked, but some of them, like I said in my last post (after I edited it, but that was already too late ) some only work with Var-Number on 4051. That sucks, because I have a script right next to the entrance to a town, and when the towns name is displayed after entering the town, it disappears immediately if you walk over the script. If I set the Var Number to 0000, this does not happen, BUT as I said before, in this case the game freezes as long as the flag 0x102 is not set yet.
                                #6500    
                              Old February 22nd, 2012 (6:57 PM).
                              droomph's Avatar
                              droomph droomph is offline
                              weeb
                              • Crystal Tier
                               
                              Join Date: Sep 2011
                              Location: nowhere spectacular
                              Age: 20
                              Gender: Male
                              Nature: Impish
                              Posts: 4,291
                              Quote:
                              Originally Posted by Reygok View Post
                              Until now, every script worked, but some of them, like I said in my last post (after I edited it, but that was already too late ) some only work with Var-Number on 4051. That sucks, because I have a script right next to the entrance to a town, and when the towns name is displayed after entering the town, it disappears immediately if you walk over the script. If I set the Var Number to 0000, this does not happen, BUT as I said before, in this case the game freezes as long as the flag 0x102 is not set yet.
                              You couldn't have possibly tried ALL the vars. Maybe you tried the wrong ones, by some sort of twisted luck.

                              Maybe you could tell us the general range of the variables you're using?
                              __________________
                              did u no there r 21 letters in the alphabet
                              o i forgot 5
                              uraqt


                              Closed Thread
                              Quick Reply

                              Sponsored Links
                              Thread Tools

                              Posting Rules
                              You may not post new threads
                              You may not post replies
                              You may not post attachments
                              You may not edit your posts

                              BB code is On
                              Smilies are On
                              [IMG] code is On
                              HTML code is Off

                              Forum Jump


                              All times are GMT -8. The time now is 7:23 AM.