Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.

Reply
 
Thread Tools
  #51    
Old March 29th, 2014 (6:34 PM).
Astraea's Avatar
The Storm of Friendship
 
Join Date: Sep 2013
Location: Otago, New Zealand
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 2,115
Send a message via Skype™ to Astraea
When i have written the whole script and then compile it and Mistakes Comes and When testing, some applymovements goes wrong, some msgbox Doubles And glitches. These make me mad most!
__________________
Reply With Quote

Relevant Advertising!

  #52    
Old April 6th, 2014 (5:44 PM).
Near~'s Avatar
The End is Near...
 
Join Date: Dec 2013
Location: Berlín, Alemania
Age: 18
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 339
Send a message via Skype™ to Near~
I'm making a zeo rom base and I accidently loaded a different pal for the trees That I had already inserted... And You would think I saved the tree palette... xD
Spoiler:
Reply With Quote
  #53    
Old April 6th, 2014 (6:45 PM).
Smeargle's Avatar
Illusory
 
Join Date: Nov 2012
Location: In the fabric of life
Gender: Other
Nature: Timid
Posts: 160
Send a message via Skype™ to Smeargle
Definitely hate it when I'm hex editing or working on an expirement that involves hex and I make a small mistake like writing offsets backwards or not documenting what I've changed. Mainly the smaller things make me mad because I overlook them.
Reply With Quote
  #54    
Old April 10th, 2014 (12:01 AM).
Shenron's Avatar
Moderator DSC
 
Join Date: Nov 2008
Location: Salisbury, England
Age: 21
Gender: Male
Nature: Sassy
Posts: 8,919
I hate it when I mess up things that are simple and when trying to fix my mistakes I don't think about them until the very last second. Case in point: when inserting a routine I needed to change the pointer in Hex Workshop but accidentally changed the pointer to the ASM routine rather than the Script containing the callasm command and I couldn't figure it out for ages!
__________________
Reply With Quote
  #55    
Old April 10th, 2014 (5:41 AM).
kingrocker's Avatar  
Join Date: May 2008
Posts: 49
THE HORRID AMOUNT OF INFO ON ANYTHING!
__________________
FRIEND-CODES:
B2-
W2-2065 6978 5230
B-0175 9239 8849
W-0046 4750 6974
W-0132 9743 2114
HG-1808 0115 7051
SS-0949 0181 0382
Pt-5113 5370 6632
D-0734 2697 2097
P-
I have every Main Pokemon game From the 3rd Gen and Beyond
Reply With Quote
  #56    
Old April 10th, 2014 (5:46 AM).
Shenron's Avatar
Moderator DSC
 
Join Date: Nov 2008
Location: Salisbury, England
Age: 21
Gender: Male
Nature: Sassy
Posts: 8,919
Quote:
Originally Posted by kingrocker View Post
THE HORRID AMOUNT OF INFO ON ANYTHING!
While this could possibly be my favourite post of all time, is there any chance you could elaborate on what you actually mean by horrible amount of info on anything? I'm interested to see what you feel is complicated, especially when ROM Hacking has been immensely simplified over the past 5 years.
__________________
Reply With Quote
  #57    
Old April 10th, 2014 (6:33 AM). Edited April 10th, 2014 by kingrocker.
kingrocker's Avatar  
Join Date: May 2008
Posts: 49
R&D is full of interesting threads that were over years yet were so short... That amazes me that in 5 years nothing new was really done... EXAMPLE: advancemap 1.95 beta is still beta... no 1.95 release or 1.96 in sight, I would think a 2.0 release might be something that would happen in 2014, but Lu-Ho Quit hacking and he either told people not to take over the project or nobody decided to...
__________________
FRIEND-CODES:
B2-
W2-2065 6978 5230
B-0175 9239 8849
W-0046 4750 6974
W-0132 9743 2114
HG-1808 0115 7051
SS-0949 0181 0382
Pt-5113 5370 6632
D-0734 2697 2097
P-
I have every Main Pokemon game From the 3rd Gen and Beyond
Reply With Quote
  #58    
Old April 10th, 2014 (7:32 AM).
Shenron's Avatar
Moderator DSC
 
Join Date: Nov 2008
Location: Salisbury, England
Age: 21
Gender: Male
Nature: Sassy
Posts: 8,919
Quote:
Originally Posted by kingrocker View Post
R&D is full of interesting threads that were over years yet were so short... That amazes me that in 5 years nothing new was really done... EXAMPLE: advancemap 1.95 beta is still beta... no 1.95 release or 1.96 in sight, I would think a 2.0 release might be something that would happen in 2014, but Lu-Ho Quit hacking and he either told people not to take over the project or nobody decided to...
A-Map hardly needs an update, we should be happy that we have a tool that allows us to actually do the maps. Go back just a little longer and you'll see that people didn't even have map editors and mapping was done in a hex editor. Take it from someone who has been around a while, ROM Hacking has vastly progressed over the past five years. When I began my first hack people would have laughed if I had said that I wanted a Day and Night or a Physical/Special system. Maybe if someone else hasn't done enough research on something that you would like to implement then you should look into it yourself and be the innovator. Maybe I'm old fashioned but I don't believe anyone these days should discredit the amount of information available to them when you can go back 5 years and we'd be laughing at the notion of half the stuff that is freely available these days.
__________________
Reply With Quote
  #59    
Old April 11th, 2014 (3:08 AM).
Sniper's Avatar
ふゆかい
 
Join Date: Nov 2013
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,453
When I insert a script then ♥♥♥♥s up the rom and I don't know how to fix it. More ♥♥♥♥ed up if I have no back up, that's a pain.
__________________


Reply With Quote
  #60    
Old April 11th, 2014 (4:46 AM).
Shenron's Avatar
Moderator DSC
 
Join Date: Nov 2008
Location: Salisbury, England
Age: 21
Gender: Male
Nature: Sassy
Posts: 8,919
Quote:
Originally Posted by V.V View Post
When I insert a script then ♥♥♥♥s up the rom and I don't know how to fix it. More ♥♥♥♥ed up if I have no back up, that's a pain.
No need for the swearing To be completely honest with you you would have to do something completely catastrophic in your script to mess the ROM up beyond repair, so I can't really see where you're coming from. It's probably a rule of thumb that if you are inserting anything that has even a minor chance of corruption that you should make atleast one backup.
__________________
Reply With Quote
  #61    
Old April 22nd, 2014 (11:20 AM).
Boured's Avatar
CEO of Boured Games
Gold Tier
 
Join Date: Oct 2013
Location: Why should I tell you I don't know you :3
Age: 16
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 171
When you run out of space to add things that made me mad
__________________
A hack will rise from the death of another...

Jagold is awesome!

Reply With Quote
  #62    
Old April 25th, 2014 (6:51 AM).
Maglor's Avatar  
Join Date: Apr 2013
Gender: Male
Posts: 63
Insertion of new tiles is the devil. I still don't get it. I have a go at it, fail, get more frustrated than I've ever been, put it away for a while, then repeat the process. (All the time renewing the "frustrated than I've ever been.")
Reply With Quote
  #63    
Old April 26th, 2014 (3:48 PM).
Le pug's Avatar
Creator of Pokémon: Discovery / Fat Kid
Crystal Tier
 
Join Date: Aug 2013
Location: Le bed
Age: 24
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 770
Quote:
Originally Posted by 18mlivingston View Post
When you run out of space to add things that made me mad
Lol more specifically tilesets. You wanna add just one more different looking tree or maybe a fence but no every 8x8 possible is taken. xP I'm a little nervous for my rom actually since I have to use a-map 1.92 for emerald for when I insert new tilesets... eventually I'm gonna run out of offsets to repoint stuff and then I'll be screwed because I can't repoint new map sizes or tileset insertions to any offsets that are in the extended part of the rom which sucks ... hopefully I can find a bypass of this later

Quote:
Originally Posted by Maglor View Post
Insertion of new tiles is the devil. I still don't get it. I have a go at it, fail, get more frustrated than I've ever been, put it away for a while, then repeat the process. (All the time renewing the "frustrated than I've ever been.")
Check out my sig, theres a link to my tutorial on adding tiles with a-map. If you need help just send a PM.
__________________







/// Pokémon: Discovery
/// Pokémon: Fat Kid
/// Tile Insertion Tutorial For AdvanceMap
/// Pokémon Emerald Specials Resource Thread
/// Pokémon Emerald Decapitalization Patch
/// Emerald Titlescreen Cloud Removal Tutorial
/// Tutorial For Fixing Any ROM-related Bug
Reply With Quote
  #64    
Old April 26th, 2014 (4:36 PM).
Maglor's Avatar  
Join Date: Apr 2013
Gender: Male
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by Le pug View Post


Check out my sig, theres a link to my tutorial on adding tiles with a-map. If you need help just send a PM.
Cheers buddy, I'll check it out tonight/tomorrow morning and try to gather a calm mind before setting out on another tile adventure.
Reply With Quote
  #65    
Old April 27th, 2014 (2:58 AM).
negative's Avatar
Life returns. Life prevails.
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ptuj, Slovenia.
Gender: Male
Nature: Naughty
Posts: 505
Right now, probably inserting graphics like a titlescreen or battle backgrounds and getting just a white screen when testing.
__________________
Pokémon Twisted Mind
Reply With Quote
  #66    
Old April 27th, 2014 (3:00 AM).
Sniper's Avatar
ふゆかい
 
Join Date: Nov 2013
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,453
Quote:
Originally Posted by The Riddler View Post
Right now, probably inserting graphics like a titlescreen or battle backgrounds and getting just a white screen when testing.
Probably, you did something wrong I could offer my help inserting a 256/240 titlescreen for you
__________________


Reply With Quote
  #67    
Old April 27th, 2014 (3:14 AM).
negative's Avatar
Life returns. Life prevails.
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ptuj, Slovenia.
Gender: Male
Nature: Naughty
Posts: 505
Quote:
Originally Posted by V.V View Post
Probably, you did something wrong I could offer my help inserting a 256/240 titlescreen for you
Really, you would do that ? I'll PM you right away.
__________________
Pokémon Twisted Mind
Reply With Quote
  #68    
Old May 4th, 2014 (4:13 AM).
Maglor's Avatar  
Join Date: Apr 2013
Gender: Male
Posts: 63
Not exactly a screwup... but not having enough space on the tileset you're adding new tiles to, cus' that thing can't exceed 128*192...
Reply With Quote
  #69    
Old May 4th, 2014 (6:07 AM).
Shadowraze's Avatar
ur mum
 
Join Date: Apr 2013
Location: ur mum
Age: 17
Gender: Other
Nature: Lonely
Posts: 798
I screwed up in finishing it. Too less motivation these days. :/
Reply With Quote
  #70    
Old May 5th, 2014 (8:10 PM).
Astraea's Avatar
The Storm of Friendship
 
Join Date: Sep 2013
Location: Otago, New Zealand
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 2,115
Send a message via Skype™ to Astraea
I also Get mad when i screw up with all palettes in the game for Adjusting one sprites, that has happened to me many times in OW spriting! Now it doesnt happen, but it used to happen when i was new in hacking.
__________________
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 11:08 PM.