ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

TrollandToad.com
Closed Thread
 
Thread Tools
  #25501    
Old June 10th, 2013 (1:03 PM). Edited June 10th, 2013 by karatekid552.
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
     
    Join Date: Nov 2012
    Location: Do you really want to know? Really?
    Gender: Male
    Nature: Bold
    Posts: 1,766
    Quote:
    Originally Posted by kablam View Post
    So upon opening the ROM I've been working on with Overworld Editor the message "Error 9 (Subscript out of range) in procedure LoadSpriteStructure of frmOverworldEditor" pops up and the ROM refuses to open. I have tried this with eight or so ROM's and it appears for some but no for others. What's going on?
    You probably repointed the table or damaged the data in some way. Either way, you shouldn't be using OWERE. It is old. Use NSE Classic instead. It is built on OWERE's code and is 10x more stable and has more features.

    Quote:
    Originally Posted by Majesticz View Post
    I believe this question belongs somewhere else but I'll give it a try anyway. Can anyone upload a copy of this please?
    Google thethethethe's rom hacking weebly. There is a copy on his site.
    __________________

    Paired with Simba

    Relevant Advertising!

      #25502    
    Old June 10th, 2013 (1:08 PM).
    Akiba's Avatar
    Akiba Akiba is offline
    • Crystal Tier
     
    Join Date: Mar 2011
    Location: in a gap
    Age: 18
    Gender: Female
    Nature: Brave
    Posts: 4,268
    Quote:
    Originally Posted by Varion View Post


    So, I made New Bark Town and Route 29.
    They connect fine, there appears to be nothing wrong in A-Map.
    I can move from Town to Route, but not form Route to Town.

    Anyone know why?
    This is most likely because you only did the map connection on one map. They don't synchronize, as a map connection is a property of a map, and not just a single value that dictates all maps.

    You'd have to change the map connection on both maps in order for it to work.
    __________________
      #25503    
    Old June 10th, 2013 (2:23 PM).
    kablam kablam is offline
       
      Join Date: May 2013
      Gender: Male
      Posts: 21
      Quote:
      Originally Posted by karatekid552 View Post
      You probably repointed the table or damaged the data in some way. Either way, you shouldn't be using OWERE. It is old. Use NSE Classic instead. It is built on OWERE's code and is 10x more stable and has more features.
      So I've downloaded NSE Classic Source from here along with NSE 1.7.5.0 and have looked through both for instructions on set up etc but haven't found any there or in the original thread & attached guide that have helped. From my understanding, what I downloaded requires the .net framework 3.5 or higher. I have no idea what that is and also have no idea how the two files I downloaded work together to run NSE Classic.
        #25504    
      Old June 10th, 2013 (2:35 PM).
      Akiba's Avatar
      Akiba Akiba is offline
      • Crystal Tier
       
      Join Date: Mar 2011
      Location: in a gap
      Age: 18
      Gender: Female
      Nature: Brave
      Posts: 4,268
      Quote:
      Originally Posted by kablam View Post
      So I've downloaded NSE Classic Source from here along with NSE 1.7.5.0 and have looked through both for instructions on set up etc but haven't found any there or in the original thread & attached guide that have helped. From my understanding, what I downloaded requires the .net framework 3.5 or higher. I have no idea what that is and also have no idea how the two files I downloaded work together to run NSE Classic.
      These are the downloads. Try to install the highest possible framework.

      .NET Framework 4.5
      .NET Framework 4.0
      .NET Framework 3.5

      A framework is a set of instructions that a computer can run on, and some programs are developed using instructions from a higher end Framework. This is either out of necessity, or just carelessness. I always aim to develop in 2.0, if possible. The lower the framework of an application, the better.

      Also, the source code is only if you want to modify it and create your own version of the program. If you don't intend to do that, then don't worry.
      __________________
        #25505    
      Old June 10th, 2013 (2:36 PM).
      Crimnor Crimnor is offline
      » imperishable
         
        Join Date: Sep 2008
        Age: 25
        Gender: Male
        Posts: 36
        Quote:
        Originally Posted by kablam View Post
        So I've downloaded NSE Classic Source from here along with NSE 1.7.5.0 and have looked through both for instructions on set up etc but haven't found any there or in the original thread & attached guide that have helped. From my understanding, what I downloaded requires the .net framework 3.5 or higher. I have no idea what that is and also have no idea how the two files I downloaded work together to run NSE Classic.
        Ignore the source, just delete it. NSE is written in C#.NET (never checked the source, could be another language) which is why it requires the .NET Framework (3.5) in order to run as intended.

        You can download it here.

        - ninja'd by DeltaSalamence :(
          #25506    
        Old June 10th, 2013 (2:51 PM).
        Akiba's Avatar
        Akiba Akiba is offline
        • Crystal Tier
         
        Join Date: Mar 2011
        Location: in a gap
        Age: 18
        Gender: Female
        Nature: Brave
        Posts: 4,268
        Quote:
        Originally Posted by Majesticz View Post
        Ignore the source, just delete it. NSE is written in C#.NET (never checked the source, could be another language) which is why it requires the .NET Framework (3.5) in order to run as intended.

        You can download it here.

        - ninja'd by DeltaSalamence
        Just checked, it's VB.NET 2008.
        __________________
          #25507    
        Old June 10th, 2013 (8:19 PM).
        Vicktor Black's Avatar
        Vicktor Black Vicktor Black is offline
        Blaziken
           
          Join Date: Mar 2012
          Location: Someplace
          Gender: Male
          Nature: Relaxed
          Posts: 48
          Is there a way to make it where pokemon can never gain exp and to level them up you need an item?
          __________________

          Always keep an open mind!
            #25508    
          Old June 10th, 2013 (8:36 PM).
          A Sunny Moo's Avatar
          A Sunny Moo A Sunny Moo is offline
             
            Join Date: Jun 2013
            Gender: Male
            Posts: 33
            Hello. Ages ago I used a Rom Extender tool but I can not find it anymore. Google is not getting me any results. I am pretty sure that I found it on these forums. This is for Gen III hacking.
              #25509    
            Old June 11th, 2013 (12:44 AM).
            Wobbu's Avatar
            Wobbu Wobbu is offline
            Drag a needle on the good today
               
              Join Date: Mar 2012
              Location: Stardew Valley
              Gender: Male
              Nature: Relaxed
              Posts: 2,797
              Quote:
              Originally Posted by A Sunny Moo View Post
              Hello. Ages ago I used a Rom Extender tool but I can not find it anymore. Google is not getting me any results. I am pretty sure that I found it on these forums. This is for Gen III hacking.
              XSE can expand ROMs, you can find it here.

              Once you've downloaded it, open it and click File --> Open... and choose the ROM that you want to expand. After that, click Tools --> ROM Resizer --> Expand.
              __________________

              My Favorite Song
                #25510    
              Old June 11th, 2013 (1:17 AM).
              Varion Bluefire's Avatar
              Varion Bluefire Varion Bluefire is offline
              A.K.A The Glitch
                 
                Join Date: Apr 2013
                Age: 23
                Gender: Male
                Nature: Naughty
                Posts: 662
                Quote:
                Originally Posted by DeltaSalamence View Post
                This is most likely because you only did the map connection on one map. They don't synchronize, as a map connection is a property of a map, and not just a single value that dictates all maps.

                You'd have to change the map connection on both maps in order for it to work.
                Both maps are connected perfectly fine.
                __________________

                Just strollin' to my next destination...
                  #25511    
                Old June 11th, 2013 (2:44 AM). Edited June 11th, 2013 by karatekid552.
                karatekid552's Avatar
                karatekid552 karatekid552 is offline
                What happens if I push it?....
                   
                  Join Date: Nov 2012
                  Location: Do you really want to know? Really?
                  Gender: Male
                  Nature: Bold
                  Posts: 1,766
                  Quote:
                  Originally Posted by Vicktor Black View Post
                  Is there a way to make it where pokemon can never gain exp and to level them up you need an item?
                  Lot's and lots of ASM my friend.:p

                  Quote:
                  Originally Posted by Varion View Post
                  Both maps are connected perfectly fine.
                  I have seen and done this before. Your map connection going back is wrong. Any offsets you have on the map alignment need to be the opposite (negitive becomes positive and vice versa). So, you need to go to the Route map and change its connections. Also, I can guarntee you that if you walked far enough to let the town map go offscreen, it wouldn't be there when you walked back without the proper connection.

                  That, or your map is srewed up in some way and you should make a new one in a different slot. Basically, insert both maps (or just the route) new slots and adjust connections and warps accordingly.
                  __________________

                  Paired with Simba
                    #25512    
                  Old June 11th, 2013 (3:12 AM).
                  Varion Bluefire's Avatar
                  Varion Bluefire Varion Bluefire is offline
                  A.K.A The Glitch
                     
                    Join Date: Apr 2013
                    Age: 23
                    Gender: Male
                    Nature: Naughty
                    Posts: 662
                    Quote:
                    Originally Posted by karatekid552 View Post
                    Lot's and lots of ASM my friend.:p



                    I have seen and done this before. Your map connection going back is wrong. Any offsets you have on the map alignment need to be the opposite (negitive becomes positive and vice versa). So, you need to go to the Route map and change its connections. Also, I can guarntee you that if you walked far enough to let the town map go offscreen, it wouldn't be there when you walked back without the proper connection.

                    That, or your map is srewed up in some way and you should make a new one in a different slot. Basically, insert both maps (or just the route) new slots and adjust connections and warps accordingly.
                    It's still there when I walk all the way in, and all the way back, the connections are set to 1/-1 which fits them perfectly.
                    I've tried reinserting maps, putting them into seperate slots, or using a different map.
                    Nothing is working.
                    I might just Re map then in a clean ROM.
                    __________________

                    Just strollin' to my next destination...
                      #25513    
                    Old June 11th, 2013 (3:55 AM).
                    kearnseyboy6's Avatar
                    kearnseyboy6 kearnseyboy6 is offline
                    Aussie's Toughest Mudder
                       
                      Join Date: Dec 2008
                      Posts: 300
                      Quote:
                      Originally Posted by Varion View Post
                      It's still there when I walk all the way in, and all the way back, the connections are set to 1/-1 which fits them perfectly.
                      I've tried reinserting maps, putting them into seperate slots, or using a different map.
                      Nothing is working.
                      I might just Re map then in a clean ROM.
                      Sometimes when I forget to remove old connections (if replacing a map) this happens, and if I reinsert the map I forget to remove the old connections making life confusing for me.

                      Make sure there is only one connection each way to start.
                        #25514    
                      Old June 11th, 2013 (12:44 PM).
                      Renegade's Avatar
                      Renegade Renegade is offline
                      Time for real life...
                         
                        Join Date: Nov 2011
                        Location: United States
                        Gender: Male
                        Nature: Careful
                        Posts: 998
                        Quote:
                        Originally Posted by gogojjtech View Post
                        NEIN!
                        I don't have a copy, but a question. When I do trainerbattle 0x9, the game freezes when an attack is done. Why?
                        This happens to me as well, I just found out. It might be a problem with the music that you inserted into the ROMs, but it doesn't matter to me because I don't use that command anyways
                          #25515    
                        Old June 11th, 2013 (5:07 PM).
                        TurrableTrevor TurrableTrevor is offline
                           
                          Join Date: Jan 2013
                          Gender: Male
                          Posts: 3
                          How do I get a map script to work? Specifically, I'm trying to get the player to walk forward when the map loads. I have a working script the only problem is when I put it in "Map Script" section in AdvanceMap it either freezes the rom, or the script does not run.
                            #25516    
                          Old June 11th, 2013 (5:14 PM).
                          Renegade's Avatar
                          Renegade Renegade is offline
                          Time for real life...
                             
                            Join Date: Nov 2011
                            Location: United States
                            Gender: Male
                            Nature: Careful
                            Posts: 998
                            Quote:
                            Originally Posted by TurrableTrevor View Post
                            How do I get a map script to work? Specifically, I'm trying to get the player to walk forward when the map loads. I have a working script the only problem is when I put it in "Map Script" section in AdvanceMap it either freezes the rom, or the script does not run.
                            This thread should help you: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=191500&highlight=Level+Script
                              #25517    
                            Old June 11th, 2013 (5:15 PM).
                            GoGoJJTech's Avatar
                            GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                            (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                            • Gold Tier
                             
                            Join Date: Nov 2012
                            Location: Earth
                            Age: 18
                            Gender: Female
                            Nature: Jolly
                            Posts: 2,477
                            Here's a tutorial by cooley, It tells you everything you need to know about map scripts.
                            Attached Files
                            File Type: pdf Level scripts by Cooley.pdf‎ (502.3 KB, 4 views) (Save to Dropbox)
                            __________________
                            I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                            The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                            Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                            Support me at my site!
                            Pokémon Platinum Red and Blue
                              #25518    
                            Old June 12th, 2013 (1:24 AM).
                            Celebris Celebris is offline
                               
                              Join Date: Jun 2006
                              Gender:
                              Nature: Adamant
                              Posts: 6
                              Quote:
                              Originally Posted by TweenyTodd View Post
                              Did you put the .ini back in when you deleted it? If you did and it still don't work, just re-download it. Possibly from a different source.
                              Yes, I did. I also tried downloading several different versions of XSE. All of them return the same error.
                                #25519    
                              Old June 12th, 2013 (3:30 AM).
                              GoGoJJTech's Avatar
                              GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                              (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                              • Gold Tier
                               
                              Join Date: Nov 2012
                              Location: Earth
                              Age: 18
                              Gender: Female
                              Nature: Jolly
                              Posts: 2,477
                              Use gamer2020's XSE from his toolbox. It's the newest version.
                              __________________
                              I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                              The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                              Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                              Support me at my site!
                              Pokémon Platinum Red and Blue
                                #25520    
                              Old June 12th, 2013 (6:03 AM).
                              BlackWhiteRobin's Avatar
                              BlackWhiteRobin BlackWhiteRobin is offline
                                 
                                Join Date: Sep 2012
                                Age: 19
                                Gender: Male
                                Nature: Quirky
                                Posts: 539
                                Okay now THIS. IS. SERIOUS. FOR. ME.

                                What's the palette offset for the flames in the Title Screen of FR?

                                Please answer quick.
                                __________________

                                  #25521    
                                Old June 12th, 2013 (6:40 AM).
                                karatekid552's Avatar
                                karatekid552 karatekid552 is offline
                                What happens if I push it?....
                                   
                                  Join Date: Nov 2012
                                  Location: Do you really want to know? Really?
                                  Gender: Male
                                  Nature: Bold
                                  Posts: 1,766
                                  Quote:
                                  Originally Posted by robin22gongon View Post
                                  Okay now THIS. IS. SERIOUS. FOR. ME.

                                  What's the palette offset for the flames in the Title Screen of FR?

                                  Please answer quick.
                                  How about... You learn how to find palettes. Learn how to search for palettes in APE, by saving the palette in VBA.
                                  __________________

                                  Paired with Simba
                                    #25522    
                                  Old June 12th, 2013 (7:30 AM).
                                  TweenyTodd TweenyTodd is offline
                                  Quitting cuz i got a job
                                     
                                    Join Date: Feb 2013
                                    Location: NOYB
                                    Nature: Sassy
                                    Posts: 95
                                    Quote:
                                    Originally Posted by gogojjtech View Post
                                    Use gamer2020's XSE from his toolbox. It's the newest version.
                                    And if that don't work try a different script editor.
                                      #25523    
                                    Old June 12th, 2013 (6:02 PM).
                                    Renegade's Avatar
                                    Renegade Renegade is offline
                                    Time for real life...
                                       
                                      Join Date: Nov 2011
                                      Location: United States
                                      Gender: Male
                                      Nature: Careful
                                      Posts: 998
                                      I have a serious problem here. Whenever I get into a battle (any battle) this happens after about 2 attacks:
                                      Spoiler:

                                      I recently patched my ROM with the D/P font patch and that is not the problem. Can anybody help me with this?
                                      (Sometimes the game completely crashes on me)
                                      __________________
                                        #25524    
                                      Old June 12th, 2013 (6:28 PM).
                                      GoGoJJTech's Avatar
                                      GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                                      (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                                      • Gold Tier
                                       
                                      Join Date: Nov 2012
                                      Location: Earth
                                      Age: 18
                                      Gender: Female
                                      Nature: Jolly
                                      Posts: 2,477
                                      This happens on gameboid, but on VBA it shouldn't.
                                      __________________
                                      I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                                      The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                                      Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                                      Support me at my site!
                                      Pokémon Platinum Red and Blue
                                        #25525    
                                      Old June 13th, 2013 (12:06 AM). Edited June 13th, 2013 by Glitch Kitty.
                                      Glitch Kitty Glitch Kitty is offline
                                         
                                        Join Date: Apr 2011
                                        Gender: Female
                                        Posts: 137
                                        Well I am enhancing my Fire Red Rom, so far I have :

                                        - Turned the pokemon into moe versions through a patch (thanks to its author : Moegar)
                                        - Added RTC and DNS through the tool from here
                                        -Used the reasonable randomizer and the universal one to meet all pokémon, remove trade evolutions, and upgrade moves
                                        - Used Don'tknowhowtoplay's special/physical patch and PGE to insert the 4th generation Physical/special split in Fire Red...

                                        I'd like to add the physical/special/status symbol to moves and to edit the ingame description of Acid and Crunch. Are those hard to do for someone who only use tools and never hacks or should I stop there and enjoy the game as it is now ?

                                        I really don't know anything about hacking...I'm so ingnorant I don't even know what Hex editing and ASM hacking mean, or what are the differences between the two...so if someone patient would like to teach me, I'll be happy but only after the 23rd of June, since I have important exams the days before...
                                        __________________
                                        Closed Thread

                                        Quick Reply

                                        Join the conversation!

                                        Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                        Create a PokéCommunity Account

                                        Sponsored Links
                                        Thread Tools

                                        Posting Rules
                                        You may not post new threads
                                        You may not post replies
                                        You may not post attachments
                                        You may not edit your posts

                                        BB code is On
                                        Smilies are On
                                        [IMG] code is On
                                        HTML code is Off

                                        Forum Jump


                                        All times are GMT -8. The time now is 4:06 AM.