ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #27351    
Old November 8th, 2013 (2:27 PM).
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
(☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
  • Gold Tier
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 18
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 2,477
Quote:
Originally Posted by Vladmir_Fox View Post
I am almost completely new to ROM hacking but I was wondering how do I use unLZ-GBA or a similar program to insert a sprite of the GHOST pokemon that you can see without the silph scope in FR/LG and if possible I'd rather it not just overwrite a preexisting pokemon sprite but instead use one of the blank entries in between Celebi and Treeko? (yes to your unasked questions I'm trying to make a pokemon creepy black hack.)
Those slots are solely for unown. They're glitch Pokemon. Using them would require ASM. Just replace something like Qwilfish.
Plus use advanced series, not unlz for the sprites
__________________
I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

Support me at my site!
Pokémon Platinum Red and Blue

Relevant Advertising!

  #27352    
Old November 8th, 2013 (2:33 PM).
Vladmir_Fox Vladmir_Fox is offline
     
    Join Date: Jan 2013
    Gender: Male
    Posts: 41
    Quote:
    Originally Posted by gogojjtech View Post
    Those slots are solely for unown. They're glitch Pokemon. Using them would require ASM. Just replace something like Qwilfish.
    Plus use advanced series, not unlz for the sprites
    So are you saying that is impossible to have both all 386 pokemon as well as add in/reuse the GHOST that is already in the FR/LG ROMs? From my looking around on various parts of this website and others I know that yes there are blank spaces in the pokedex for adding in new pokemon I'm just wondering how it is done and what I would need to know to do it.
      #27353    
    Old November 8th, 2013 (2:36 PM).
    GoGoJJTech's Avatar
    GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
    (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
    • Gold Tier
     
    Join Date: Nov 2012
    Location: Earth
    Age: 18
    Gender: Female
    Nature: Jolly
    Posts: 2,477
    Quote:
    Originally Posted by Vladmir_Fox View Post
    So are you saying that is impossible to have both all 386 pokemon as well as add in/reuse the GHOST that is already in the FR/LG ROMs? From my looking around on various parts of this website and others I know that yes there are blank spaces in the pokedex for adding in new pokemon I'm just wondering how it is done and what I would need to know to do it.
    The ghost battle is a special command. Just look up its script.
    And adding Pokemon is hard work (I'm doing it right now)
    You need knowledge of:
    ASM
    GBA Hardware
    The regions in the GBA
    Offsets
    Limiters
    More
    __________________
    I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
    The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
    Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

    Support me at my site!
    Pokémon Platinum Red and Blue
      #27354    
    Old November 8th, 2013 (2:41 PM).
    Vladmir_Fox Vladmir_Fox is offline
       
      Join Date: Jan 2013
      Gender: Male
      Posts: 41
      Quote:
      Originally Posted by gogojjtech View Post
      The ghost battle is a special command. Just look up its script.
      And adding Pokemon is hard work (I'm doing it right now)
      You need knowledge of:
      ASM
      GBA Hardware
      The regions in the GBA
      Offsets
      Limiters
      More
      Ok thank you for your help. As an idea to achieve what I want (the GHOST as a usable pokemon) do you think it would be possible to replace maybe the shiny sprite of a pokemon with the GHOSTs needed sprites and then have a givepokemon script so that the player could then get the pokemon because using things like YAPE i can give the pokemon custom moves correct? Or am I just completely in over my head at this point in time?
        #27355    
      Old November 8th, 2013 (2:44 PM).
      GoGoJJTech's Avatar
      GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
      (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
      • Gold Tier
       
      Join Date: Nov 2012
      Location: Earth
      Age: 18
      Gender: Female
      Nature: Jolly
      Posts: 2,477
      Quote:
      Originally Posted by Vladmir_Fox View Post
      Ok thank you for your help. As an idea to achieve what I want (the GHOST as a usable pokemon) do you think it would be possible to replace maybe the shiny sprite of a pokemon with the GHOSTs needed sprites and then have a givepokemon script so that the player could then get the pokemon because using things like YAPE i can give the pokemon custom moves correct? Or am I just completely in over my head at this point in time?
      You'd need to replace another pokemon so the ghost can be caught and usable etc
      __________________
      I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
      The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
      Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

      Support me at my site!
      Pokémon Platinum Red and Blue
        #27356    
      Old November 8th, 2013 (2:46 PM).
      Teh Blazer's Avatar
      Teh Blazer Teh Blazer is offline
      Divider of Zero
         
        Join Date: Feb 2009
        Location: 'MERICA
        Age: 21
        Gender: Male
        Nature: Relaxed
        Posts: 768
        How do I change what pokemon is traded for what in fire red?
        __________________
        Being a hero is overrated anyways
          #27357    
        Old November 8th, 2013 (2:47 PM).
        GoGoJJTech's Avatar
        GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
        (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
        • Gold Tier
         
        Join Date: Nov 2012
        Location: Earth
        Age: 18
        Gender: Female
        Nature: Jolly
        Posts: 2,477
        Quote:
        Originally Posted by Teh Blazer View Post
        How do I change what pokemon is traded for what in fire red?
        I think the trade editor is in the toolbox
        __________________
        I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
        The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
        Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

        Support me at my site!
        Pokémon Platinum Red and Blue
          #27358    
        Old November 8th, 2013 (2:50 PM).
        Vladmir_Fox Vladmir_Fox is offline
           
          Join Date: Jan 2013
          Gender: Male
          Posts: 41
          Quote:
          Originally Posted by gogojjtech View Post
          You'd need to replace another pokemon so the ghost can be caught and usable etc
          If I have no other choice then to replace another pokemon is there any way to omit the GHOST pokemon I put into the game from the pokedex?
            #27359    
          Old November 8th, 2013 (2:52 PM).
          GoGoJJTech's Avatar
          GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
          (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
          • Gold Tier
           
          Join Date: Nov 2012
          Location: Earth
          Age: 18
          Gender: Female
          Nature: Jolly
          Posts: 2,477
          Quote:
          Originally Posted by Vladmir_Fox View Post
          If I have no other choice then to replace another pokemon is there any way to omit the GHOST pokemon I put into the game from the pokedex?
          Since it's not a pokemon, it can't be added to the dex. It just has stats and a name
          Plus since it's a special, it's not exactly stable with any data either
          So replacing another mon is the way to go (unless you wanna go through the trouble of adding Pokemon)
          __________________
          I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
          The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
          Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

          Support me at my site!
          Pokémon Platinum Red and Blue
            #27360    
          Old November 8th, 2013 (2:55 PM).
          Superjub's Avatar
          Superjub Superjub is offline
          Pokémon Aureolin
          • Crystal Tier
           
          Join Date: Sep 2007
          Location: Hoenn
          Age: 22
          Gender: Male
          Nature: Timid
          Posts: 2,286
          Quote:
          Originally Posted by gogojjtech View Post
          You didn't repoint the sprite's offset. The old data is not glitched because it's not free space
          I don't like to admit it, but I'm still having a little trouble. xD I thought I knew what I was doing wrong but uuuh, still not fixed. :s
          __________________
            #27361    
          Old November 8th, 2013 (2:56 PM).
          GoGoJJTech's Avatar
          GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
          (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
          • Gold Tier
           
          Join Date: Nov 2012
          Location: Earth
          Age: 18
          Gender: Female
          Nature: Jolly
          Posts: 2,477
          Quote:
          Originally Posted by Retribution View Post
          I don't like to admit it, but I'm still having a little trouble. xD I thought I knew what I was doing wrong but uuuh, still not fixed. :s
          Specify the trouble please
          __________________
          I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
          The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
          Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

          Support me at my site!
          Pokémon Platinum Red and Blue
            #27362    
          Old November 8th, 2013 (2:59 PM).
          Vladmir_Fox Vladmir_Fox is offline
             
            Join Date: Jan 2013
            Gender: Male
            Posts: 41
            Quote:
            Originally Posted by gogojjtech View Post
            Since it's not a pokemon, it can't be added to the dex. It just has stats and a name
            Plus since it's a special, it's not exactly stable with any data either
            So replacing another mon is the way to go (unless you wanna go through the trouble of adding Pokemon)
            I understand that but if I replace a pokemon that means I would have to give the GHOST a pokedex entry seeing as all I'm doing is overwriting something previously in the pokedex and I was wondering if there was a way to avoid having to do that (mostly for sake of plot and because well GHOST isn't a real pokemon). I know I'm probably trying to do things that are way over my head but I came here with an idea in my head and a will to learn so if I can have help understanding exactly what all I'll have to do then I can start learning the things needed to complete my tasks.
              #27363    
            Old November 8th, 2013 (3:00 PM).
            GoGoJJTech's Avatar
            GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
            (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
            • Gold Tier
             
            Join Date: Nov 2012
            Location: Earth
            Age: 18
            Gender: Female
            Nature: Jolly
            Posts: 2,477
            Quote:
            Originally Posted by Vladmir_Fox View Post
            I understand that but if I replace a pokemon that means I would have to give the GHOST a pokedex entry seeing as all I'm doing is overwriting something previously in the pokedex and I was wondering if there was a way to avoid having to do that (mostly for sake of plot and because well GHOST isn't a real pokemon). I know I'm probably trying to do things that are way over my head but I came here with an idea in my head and a will to learn so if I can have help understanding exactly what all I'll have to do then I can start learning the things needed to complete my tasks.
            So go to Qwilfish
            Replace all its data with GHOST's data
            Then you'll have GHOST as a pokemon
            __________________
            I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
            The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
            Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

            Support me at my site!
            Pokémon Platinum Red and Blue
              #27364    
            Old November 8th, 2013 (3:01 PM).
            Vladmir_Fox Vladmir_Fox is offline
               
              Join Date: Jan 2013
              Gender: Male
              Posts: 41
              Quote:
              Originally Posted by gogojjtech View Post
              So go to Qwilfish
              Replace all its data with GHOST's data
              Then you'll have GHOST as a pokemon
              Yes, but what about the issue of then having to give GHOST a pokedex entry? Is there no way to avoid that?
                #27365    
              Old November 8th, 2013 (3:03 PM).
              awipe1's Avatar
              awipe1 awipe1 is offline
                 
                Join Date: Aug 2012
                Gender: Male
                Posts: 215
                I am using JPANs hack applier for my ROM and for setting a new healing place, I use this script


                setvar 0x405A 0x405
                setvar 0x405B 0x7
                setvar 0x405C 0x4


                However, now I need to make a healing place that isn't a POKeMON center. Cause right now when I set my healing place to anything, it will show the pokeballs and nurse joy will say her thing, anyway I can change it so when I respawn no one says anything? Please let me know! Thanks!
                __________________
                Check out my Pokemon Rom! Click the Image Below!
                  #27366    
                Old November 8th, 2013 (3:04 PM). Edited November 8th, 2013 by GoGoJJTech.
                GoGoJJTech's Avatar
                GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                • Gold Tier
                 
                Join Date: Nov 2012
                Location: Earth
                Age: 18
                Gender: Female
                Nature: Jolly
                Posts: 2,477
                Quote:
                Originally Posted by Vladmir_Fox View Post
                Yes, but what about the issue of then having to give GHOST a pokedex entry? Is there no way to avoid that?
                Nope sorry man. Type one of your own genius XD

                Quote:
                Originally Posted by awipe1 View Post
                I am using JPANs hack applier for my ROM and for setting a new healing place, I use this script


                setvar 0x405A 0x405
                setvar 0x405B 0x7
                setvar 0x405C 0x4


                However, now I need to make a healing place that isn't a POKeMON center. Cause right now when I set my healing place to anything, it will show the pokeballs and nurse joy will say her thing, anyway I can change it so when I respawn no one says anything? Please let me know! Thanks!
                Nope no way. It will go and read the location, but the script will happen. So you will need a Joy and a PC tv there somewhere to pull it off
                __________________
                I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                Support me at my site!
                Pokémon Platinum Red and Blue
                  #27367    
                Old November 8th, 2013 (3:14 PM).
                awipe1's Avatar
                awipe1 awipe1 is offline
                   
                  Join Date: Aug 2012
                  Gender: Male
                  Posts: 215
                  Quote:
                  Originally Posted by gogojjtech View Post
                  Nope no way. It will go and read the location, but the script will happen. So you will need a Joy and a PC tv there somewhere to pull it off
                  There isn't even some type of ASM thingy I can add (NOTE: I know nothing about ASM but i'm assuming with ASM, I would be able to add something along those lines)

                  If anyone knows how to add something like that via ASM please PM me!
                  __________________
                  Check out my Pokemon Rom! Click the Image Below!
                    #27368    
                  Old November 8th, 2013 (3:28 PM). Edited November 8th, 2013 by Superjub.
                  Superjub's Avatar
                  Superjub Superjub is offline
                  Pokémon Aureolin
                  • Crystal Tier
                   
                  Join Date: Sep 2007
                  Location: Hoenn
                  Age: 22
                  Gender: Male
                  Nature: Timid
                  Posts: 2,286
                  Quote:
                  Originally Posted by gogojjtech View Post
                  Specify the trouble please
                  Well, here are some screenshots that might help. I'm still having a bit of trouble seeing where I'm going wrong.

                  http://imgur.com/a/mTk9l

                  Also, my offsets:

                  New OW Table Offset - 900000 (screenshot 1)
                  New OW Offset - 910000 (screenshot 2)
                  Frame Data Pointer Offset - 920000 (screenshot 3)
                  Frame Data Offset - 930000 (screenshot 4)
                  __________________
                    #27369    
                  Old November 8th, 2013 (11:53 PM).
                  Lolman112's Avatar
                  Lolman112 Lolman112 is offline
                     
                    Join Date: Nov 2013
                    Gender: Male
                    Posts: 12
                    Hey guys,
                    Just 2 questions:
                    1) How to add new pokemon to firered without deleting old?
                    2) Is it possible to make 5 starters instead of 3.
                    __________________

                    I want a Gameboy color!!!
                      #27370    
                    Old November 9th, 2013 (12:05 AM).
                    GreyVirgo's Avatar
                    GreyVirgo GreyVirgo is offline
                    •=ØInfinityØ=•
                       
                      Join Date: Oct 2013
                      Location: With Miley...... Twerking!
                      Gender: Male
                      Nature: Serious
                      Posts: 237
                      Quote:
                      Originally Posted by Lolman112 View Post
                      Hey guys,
                      Just 2 questions:
                      1) How to add new pokemon to firered without deleting old?
                      2) Is it possible to make 5 starters instead of 3.
                      1. I don't have any Idea.

                      2. Yes it is.
                      __________________
                      Pair: Saturnus

                      Other Forums Im In:

                      EGC Account: Grey
                      PHO Account: XLR8
                      LV Account: Grey

                      Contact: PM or VM

                      "I love making out with lamps!" - Nigahiga
                        #27371    
                      Old November 9th, 2013 (1:24 AM).
                      Neti's Avatar
                      Neti Neti is offline
                      Follow @PokeNeti on Twitter
                         
                        Join Date: Mar 2008
                        Location: Cologne, Germany
                        Age: 25
                        Gender: Male
                        Nature: Relaxed
                        Posts: 1,515
                        I have another question about region maps. I managed to insert it and I am able to recolor it properly.
                        There's just one little thing that's bothering me:
                        When I open the freshly inserted region map, theres a blue rectangle at the bottom right where there should actually be tiles. also, just right of that there's the 2 normal grey border tile, which I actually inserted with a wrong color (compare the rest of the border at the screenshot) and didn't change yet.

                        Why is that happening and how can I fix it?
                        Here's the screenshot, don't worry about the colors they're gonna be changed. And the blurryness was added by me cause the map is still secret at the moment.
                        __________________
                          #27372    
                        Old November 9th, 2013 (1:56 AM).
                        Sniper's Avatar
                        Sniper Sniper is offline
                        ふゆかい
                           
                          Join Date: Nov 2013
                          Location: Philippines
                          Gender: Male
                          Nature: Quiet
                          Posts: 1,453
                          Quote:
                          Originally Posted by Lolman112 View Post
                          Hey guys,
                          Just 2 questions:
                          1) How to add new pokemon to firered without deleting old?
                          2) Is it possible to make 5 starters instead of 3.
                          First question:
                          I think you can't since you need extra space, that's what I know.
                          Only way to add new sprites is by replacing them.

                          Second question:
                          Starters in FireRed was used with script.
                          But the feature in Ruby/Sapphire/Emerald was in a Bag so it's impossible to add 2 more.
                          Unless you don't use that script and make a new one. But I think you can add through I don't know, ASM?
                          __________________


                            #27373    
                          Old November 9th, 2013 (2:14 AM).
                          Neti's Avatar
                          Neti Neti is offline
                          Follow @PokeNeti on Twitter
                             
                            Join Date: Mar 2008
                            Location: Cologne, Germany
                            Age: 25
                            Gender: Male
                            Nature: Relaxed
                            Posts: 1,515
                            Quote:
                            Originally Posted by Neti View Post
                            I have another question about region maps. I managed to insert it and I am able to recolor it properly.
                            There's just one little thing that's bothering me:
                            When I open the freshly inserted region map, theres a blue rectangle at the bottom right where there should actually be tiles. also, just right of that there's the 2 normal grey border tile, which I actually inserted with a wrong color (compare the rest of the border at the screenshot) and didn't change yet.

                            Why is that happening and how can I fix it?
                            Here's the screenshot, don't worry about the colors they're gonna be changed. And the blurryness was added by me cause the map is still secret at the moment.
                            I've got more info on my problem: its exactly 8 tiles that are wrong. 8 is always a number that gets my attention for a good reason... anybody got an idea?
                            __________________
                              #27374    
                            Old November 9th, 2013 (6:14 AM).
                            karatekid552's Avatar
                            karatekid552 karatekid552 is offline
                            What happens if I push it?....
                               
                              Join Date: Nov 2012
                              Location: Do you really want to know? Really?
                              Gender: Male
                              Nature: Bold
                              Posts: 1,766
                              Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
                              Quote:
                              Originally Posted by awipe1 View Post
                              I am using JPANs hack applier for my ROM and for setting a new healing place, I use this script


                              setvar 0x405A 0x405
                              setvar 0x405B 0x7
                              setvar 0x405C 0x4


                              However, now I need to make a healing place that isn't a POKeMON center. Cause right now when I set my healing place to anything, it will show the pokeballs and nurse joy will say her thing, anyway I can change it so when I respawn no one says anything? Please let me know! Thanks!
                              Quote:
                              Originally Posted by gogojjtech View Post
                              Nope no way. It will go and read the location, but the script will happen. So you will need a Joy and a PC tv there somewhere to pull it off
                              Quote:
                              Originally Posted by awipe1 View Post
                              There isn't even some type of ASM thingy I can add (NOTE: I know nothing about ASM but i'm assuming with ASM, I would be able to add something along those lines)

                              If anyone knows how to add something like that via ASM please PM me!
                              No. gogo, this is one of the times where you are wrong. Tell me, what happens when you go to your hometown, talk to your mom, then lose? You go back to her, and there isn't a pokeball animation. Don't you think this part was kind of important? Why would JPAN make a hack like this, but not include a way to not have to have it be a pokemon center?

                              Awipe1: Look at the documentation for sethealingplace in JPAN's hacked instruction manual.doc, which came with the engine. It explains how to do this.
                              __________________

                              Paired with Simba
                                #27375    
                              Old November 9th, 2013 (6:30 AM).
                              Sniper's Avatar
                              Sniper Sniper is offline
                              ふゆかい
                                 
                                Join Date: Nov 2013
                                Location: Philippines
                                Gender: Male
                                Nature: Quiet
                                Posts: 1,453
                                Hi, I have a question.
                                Is there a way to implement a B/W or D/P/Pt Ability such as snow warning or light metal
                                to a GBA Pokemon game?
                                __________________


                                Closed Thread
                                Quick Reply

                                Sponsored Links
                                Thread Tools

                                Posting Rules
                                You may not post new threads
                                You may not post replies
                                You may not post attachments
                                You may not edit your posts

                                BB code is On
                                Smilies are On
                                [IMG] code is On
                                HTML code is Off

                                Forum Jump


                                All times are GMT -8. The time now is 7:47 PM.