ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Draconius GO
Closed Thread
 
Thread Tools
  #11426    
Old August 31st, 2009 (7:37 PM).
U.Flame's Avatar
U.Flame U.Flame is offline
Suuuper Busy
  • Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sapphire City in future Hoenn
Age: 22
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 1,258
Sorry for posting this in the wrong place, I was in a hurry. This IS the right place to ask right? If not, let me know. In my hack, I can't battle because the game freezes or resets every time. It finally gave me an error message. It said "Unsupported BIOS function e7 called from 03008824. A BIOS file is needed in order to get correct behavior." Exactly what file do I need or what else did it mean? Thanks.
__________________
Hacks I'm working on:
Pokemon Sapphire Hoenn's Rebirth - My own hack, making progress whenever possible.
3rd Gen Multiplayer Project - Research and development, occasionally testing, sometimes with support.
Pokemon Cursed/Creepy White - Group project, on hiatus for now with plans to return eventually.
Animal Crossing Wild World playing as an animal - experimental, messing with models and textures

Hacks I've worked on in the past:
Pokemon Ruby Destiny Broken Timeline (pre-reboot) - Assisted with maps
Pokemon HeartGold Prince Boo Edition - Experimental project with three small changes. Made at the request of YouTube LPer PrinceBoo21.

Been super busy with work, life, and laptop problems. Hopefully I can get back into it soon, I fear I'm already rusty. Meanwhile I'm considering writing some of my hacks as a series of fanfics.

Times I've been ninja'd: 18
Times I've ninja'd people: 3

Relevant Advertising!

  #11427    
Old August 31st, 2009 (10:46 PM).
0m3GA ARS3NAL's Avatar
0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
Im comin' home...
  • Silver Tier
 
Join Date: Jan 2008
Location: Superjail Penitentiary
Age: 25
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 1,816
There is no "Remove Pokemon" Command in XSE, or any other script language for that matter, because it is not part of the game.
There IS an ASM routine that lets you remove pokemon, or if you don't plan on giving the pokemon back to the player, you can just use the removing part of a daycare script... (If you don't have a daycare in your hack...)
__________________
>Boot Jailbot
>Pass *****
.
.
Jailbot OS Ver 1.1.2
Greetings Warden
of Superjail Penitentiary
Awaiting user input...

>Display User_Info
╠══User Info══╣
Username:
0m3GA ARS3NAL
Age: 18
Sex: Male ♂
Race: Caucasian
Quote:
"What is this
I don't even..."

M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
╠══End of File══╣
Awaiting user input...

>
  #11428    
Old September 1st, 2009 (4:30 AM).
Mutak's Avatar
Mutak Mutak is offline
     
    Join Date: Aug 2009
    Location: Croatia
    Gender: Male
    Nature: Calm
    Posts: 4
    I was wondering are there any tools to hack Pokemon Platinum version? I have lots of them for D/P, but I couldn't find any for Pt.
      #11429    
    Old September 1st, 2009 (7:45 AM).
    yusufs1's Avatar
    yusufs1 yusufs1 is offline
       
      Join Date: Aug 2008
      Posts: 32
      i want to insert a hg/ss style pokemon center into my hack. so i've edited the pallete for the pokemon center correctly.
      i can insert it but when i have to make the pokemon center all the tiles are jumbled up, and not together
      that doesn't make any sense becase when i insert the pokemon center i insert it so the entire building is still together
      and its a little confusing to write in words, but hope someone knows wut im talkin about
        #11430    
      Old September 1st, 2009 (7:52 AM).
      RainbowNebula's Avatar
      RainbowNebula RainbowNebula is offline
      Colour
      • Crystal Tier
       
      Join Date: Apr 2009
      Location: UK
      Gender: Male
      Nature: Lonely
      Posts: 679
      In A-Map, I Rplace Pallet Town With A Map But When You Play It Has A Bit Of The Old Pallet Town, Can I Fix This
      Spoiler:
        #11431    
      Old September 1st, 2009 (7:53 AM).
      NarutoActor's Avatar
      NarutoActor NarutoActor is offline
      The rocks cry out to me
      • Silver Tier
       
      Join Date: Jan 2009
      Location: Brooklyn/Marlboro
      Age: 24
      Gender: Female
      Nature: Bashful
      Posts: 1,979
      you need to take those platelets and put them in the right blocks and sometimes x-flip and y-filp to get the correct outcome
      __________________
      ~There are those people who understand hex, F the rest
        #11432    
      Old September 1st, 2009 (7:56 AM).
      RainbowNebula's Avatar
      RainbowNebula RainbowNebula is offline
      Colour
      • Crystal Tier
       
      Join Date: Apr 2009
      Location: UK
      Gender: Male
      Nature: Lonely
      Posts: 679
      I'm A NOOB At A-Map So I Don't Know What U Mean >.>
        #11433    
      Old September 1st, 2009 (7:57 AM).
      Banjora Marxvile's Avatar
      Banjora Marxvile Banjora Marxvile is offline
      hOI!!!!!! i'm tEMMIE!!
         
        Join Date: May 2008
        Age: 23
        Gender: Male
        Nature: Bashful
        Posts: 3,487
        Quote:
        Originally Posted by Get Out Of My Bath,Poliwag View Post
        I'm A NOOB At A-Map So I Don't Know What U Mean >.>


        Ignore narutoactor, he is answering someone else (Quote please!)

        Go into the Map Connections (The icon in Advance map is the 4 Arrows), You should see that the map has Connections. Select the one in the dropdown that highlights the arrow going down, and then go to Delete Connection. It is because it is linked to a map.
        __________________


        Temmie vibrates intensely.

        awwAwa cute!! (pets u)

        OMG!! humans TOO CUTE (dies)

        can't blame a BARK for tryin'...

        RATED TEM OUTTA TEM.

          #11434    
        Old September 1st, 2009 (8:06 AM).
        NarutoActor's Avatar
        NarutoActor NarutoActor is offline
        The rocks cry out to me
        • Silver Tier
         
        Join Date: Jan 2009
        Location: Brooklyn/Marlboro
        Age: 24
        Gender: Female
        Nature: Bashful
        Posts: 1,979
        Quote:
        Originally Posted by Banjora Marxvile View Post

        Ignore narutoactor, he is answering someone else (Quote please!)

        Go into the Map Connections (The icon in Advance map is the 4 Arrows), You should see that the map has Connections. Select the one in the dropdown that highlights the arrow going down, and then go to Delete Connection. It is because it is linked to a map.
        when I entered the thread her post wasent there so it would be use les to quote the the post right in front of you also he is right you need to edit the map connections ether replace the map connections for remove the connection
        __________________
        ~There are those people who understand hex, F the rest
          #11435    
        Old September 1st, 2009 (8:16 AM).
        RainbowNebula's Avatar
        RainbowNebula RainbowNebula is offline
        Colour
        • Crystal Tier
         
        Join Date: Apr 2009
        Location: UK
        Gender: Male
        Nature: Lonely
        Posts: 679
        Thank You Two!
        It Worked!!!!!
          #11436    
        Old September 1st, 2009 (8:27 AM).
        yusufs1's Avatar
        yusufs1 yusufs1 is offline
           
          Join Date: Aug 2008
          Posts: 32
          Quote:
          you need to take those platelets and put them in the right blocks and sometimes x-flip and y-filp to get the correct outcome
          hey narutoactor what do you mean by platelets
            #11437    
          Old September 1st, 2009 (8:33 AM).
          NarutoActor's Avatar
          NarutoActor NarutoActor is offline
          The rocks cry out to me
          • Silver Tier
           
          Join Date: Jan 2009
          Location: Brooklyn/Marlboro
          Age: 24
          Gender: Female
          Nature: Bashful
          Posts: 1,979
          oh i ment to say tiles
          in the tile set each tile is 8x8 it takes for tiles to make a block cometimes you need to click on the check boc x-flip or y-flip or both if you are still having problems pm me your hack and I will do it for you :D
          __________________
          ~There are those people who understand hex, F the rest
            #11438    
          Old September 1st, 2009 (9:10 AM).
          徐死 徐死 is offline
             
            Join Date: Aug 2009
            Gender: Male
            Nature: Calm
            Posts: 9
            Quote:
            Originally Posted by 0m3GA ARS3NAL View Post
            There is no "Remove Pokemon" Command in XSE, or any other script language for that matter, because it is not part of the game.
            There IS an ASM routine that lets you remove pokemon, or if you don't plan on giving the pokemon back to the player, you can just use the removing part of a daycare script... (If you don't have a daycare in your hack...)
            hey 0m3GA ARS3NAL, I looked up the tuturial you made for the day care script and it was really good. It really helped a lot. I ended up just basically taking the end part and after the menu do a compare to see if you picked the right Pokemon. So yeah, thanks for your help.
              #11439    
            Old September 1st, 2009 (11:59 AM).
            The Gambling Gallade's Avatar
            The Gambling Gallade The Gambling Gallade is offline
            Bored.
               
              Join Date: Jul 2009
              Location: USA
              Age: 23
              Gender: Male
              Nature: Bold
              Posts: 74
              Is it possible to turn HMs into Key Items? I've been thinking about that. It seems that I don't want people to use HM slaves, because a lot of bosses in my hack will be hard, and I would like to add the HMs as a sort of Key Item. Like, the actual feature of it, not the HM.

              For example: A raft for Surf.
              __________________
              I wish that I had something cool to put into my signature.
                #11440    
              Old September 1st, 2009 (3:53 PM).
              Cello's Avatar
              Cello Cello is offline
              Tonight!
              • Crystal Tier
               
              Join Date: Aug 2009
              Location: get the mascot involved
              Age: 27
              Gender: Male
              Nature: Jolly
              Posts: 1,498
              Quote:
              Originally Posted by The Gambling Gallade View Post
              Is it possible to turn HMs into Key Items? I've been thinking about that. It seems that I don't want people to use HM slaves, because a lot of bosses in my hack will be hard, and I would like to add the HMs as a sort of Key Item. Like, the actual feature of it, not the HM.

              For example: A raft for Surf.
              Get ready, 'cause this is a tl;dr situation:

              It's far from possible doing it the way you're asking (it would take something much bigger than just some scripting and sprite editing), yet at the same time you could get really creative with it, and I'm throwing this out off of the top of my head. This would require item hacking, surfing sprite replacement, AND extensive scripting/script placement which could possibly take up some space. Writing the script shouldn't be too hard, though.

              For example: Say you edit a key item in the game with the raft that you're talking about. Playing through the game if you go up and examine the water with the action button it tells you that the raft could let your surf over the water, but without it you cannot pass or go over the water, just run smack into it like a wall. However, when you get the raft, when you go and examine the water again it will check to see if you have the raft in your key items bag. Since you have the raft it will left you cross over the oceans freely. You would also have to include in the code the change between character overworld sprite to your replaced surfing sprite, and anything else such as the surfing music.

              Things you would need to do:
              -Hack a key item into a raft.
              -Replace the surfing sprite
              -Script to where that you cannot pass the water unless you have the raft into your key items bag, switch sprites, and etc.
              -Place the script over any waters edge that can lead to big bodies of water that can be surfed on.

              I would think that past the waters edge where the script is, all other water can be set to where it's just completely passable. The waters edge needs to be solid in some way.

              This is the only way I could think of doing it. Sure, you could go in the map editor and set it so that the water is only passable by surfing, but that would still require a pokemon with surf, yeah?
              __________________
              Yeah Football Fan!
                #11441    
              Old September 1st, 2009 (6:36 PM).
              CrashmanX's Avatar
              CrashmanX CrashmanX is offline
              Mechamon
                 
                Join Date: Jun 2008
                Age: 25
                Gender: Male
                Nature: Relaxed
                Posts: 116
                I know Im being a bother with this but this is on purpose, Does anyone know where I can get a version or File for PokePic that will allow me to import/export pokemon sprites? Because so far RomHacker XP isnt working and AVG sees it as a virus and my current PokePic doesnt do anything with fire red, no really it does nothing. Please could someone respond because I tried making a thread once before and It said it needed to be approved and I got no where with that.
                __________________

                Credit to DragonSoul for the signature
                  #11442    
                Old September 1st, 2009 (6:44 PM).
                0m3GA ARS3NAL's Avatar
                0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
                Im comin' home...
                • Silver Tier
                 
                Join Date: Jan 2008
                Location: Superjail Penitentiary
                Age: 25
                Gender: Male
                Nature: Gentle
                Posts: 1,816
                Quote:
                Originally Posted by CrashmanX View Post
                I know Im being a bother with this but this is on purpose, Does anyone know where I can get a version or File for PokePic that will allow me to import/export pokemon sprites? Because so far RomHacker XP isnt working and AVG sees it as a virus and my current PokePic doesnt do anything with fire red, no really it does nothing. Please could someone respond because I tried making a thread once before and It said it needed to be approved and I got no where with that.
                You could just use unLZgba like so many people already do...
                __________________
                >Boot Jailbot
                >Pass *****
                .
                .
                Jailbot OS Ver 1.1.2
                Greetings Warden
                of Superjail Penitentiary
                Awaiting user input...

                >Display User_Info
                ╠══User Info══╣
                Username:
                0m3GA ARS3NAL
                Age: 18
                Sex: Male ♂
                Race: Caucasian
                Quote:
                "What is this
                I don't even..."

                M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
                ╠══End of File══╣
                Awaiting user input...

                >
                  #11443    
                Old September 2nd, 2009 (3:40 AM).
                chaitan94's Avatar
                chaitan94 chaitan94 is offline
                BKC
                   
                  Join Date: Aug 2009
                  Location: Hyderabad, India
                  Age: 23
                  Gender: Male
                  Posts: 2
                  Can new types be created ?
                  (in pokemon ruby)
                    #11444    
                  Old September 2nd, 2009 (3:51 AM).
                  0m3GA ARS3NAL's Avatar
                  0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
                  Im comin' home...
                  • Silver Tier
                   
                  Join Date: Jan 2008
                  Location: Superjail Penitentiary
                  Age: 25
                  Gender: Male
                  Nature: Gentle
                  Posts: 1,816
                  Quote:
                  Originally Posted by chaitan94 View Post
                  Can new types be created ?
                  (in pokemon ruby)
                  Not without ASM... (For making totally new types)
                  The only thing you can do without ASM is replace the ??? Type...
                  __________________
                  >Boot Jailbot
                  >Pass *****
                  .
                  .
                  Jailbot OS Ver 1.1.2
                  Greetings Warden
                  of Superjail Penitentiary
                  Awaiting user input...

                  >Display User_Info
                  ╠══User Info══╣
                  Username:
                  0m3GA ARS3NAL
                  Age: 18
                  Sex: Male ♂
                  Race: Caucasian
                  Quote:
                  "What is this
                  I don't even..."

                  M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
                  ╠══End of File══╣
                  Awaiting user input...

                  >
                    #11445    
                  Old September 2nd, 2009 (4:23 AM).
                  ~Red's Avatar
                  ~Red ~Red is offline
                  Meh. Hate me if you will.
                     
                    Join Date: Aug 2005
                    Location: Pallet Town
                    Age: 23
                    Nature: Relaxed
                    Posts: 559
                    Does anyone know how to successfully import a bitmap into Tile Layer Pro without it messing up?
                    __________________
                    Support my music: https://soundcloud.com/itssnyd/

                    "We're not here for a long time, we're here for a good time!"
                      #11446    
                    Old September 2nd, 2009 (4:54 AM).
                    CrashmanX's Avatar
                    CrashmanX CrashmanX is offline
                    Mechamon
                       
                      Join Date: Jun 2008
                      Age: 25
                      Gender: Male
                      Nature: Relaxed
                      Posts: 116
                      Quote:
                      Originally Posted by 0m3GA ARS3NAL View Post
                      You could just use unLZgba like so many people already do...
                      Well the thing is, I want to change A TON of sprites and I dont want to have to go through every single one with UNLZ. Does anyone have any expericence with RSBall? It seems to work it just wont IMPORT any of my sprites.
                      __________________

                      Credit to DragonSoul for the signature
                        #11447    
                      Old September 2nd, 2009 (4:55 AM).
                      0m3GA ARS3NAL's Avatar
                      0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
                      Im comin' home...
                      • Silver Tier
                       
                      Join Date: Jan 2008
                      Location: Superjail Penitentiary
                      Age: 25
                      Gender: Male
                      Nature: Gentle
                      Posts: 1,816
                      Quote:
                      Originally Posted by CrashmanX View Post
                      Well the thing is, I want to change A TON of sprites and I dont want to have to go through every single one with UNLZ. Does anyone have any expericence with RSBall? It seems to work it just wont IMPORT any of my sprites.
                      Are the sprites indexed?
                      There is a tutorial here for RSball... it is fairly new... go look in docs/tuts
                      __________________
                      >Boot Jailbot
                      >Pass *****
                      .
                      .
                      Jailbot OS Ver 1.1.2
                      Greetings Warden
                      of Superjail Penitentiary
                      Awaiting user input...

                      >Display User_Info
                      ╠══User Info══╣
                      Username:
                      0m3GA ARS3NAL
                      Age: 18
                      Sex: Male ♂
                      Race: Caucasian
                      Quote:
                      "What is this
                      I don't even..."

                      M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
                      ╠══End of File══╣
                      Awaiting user input...

                      >
                        #11448    
                      Old September 2nd, 2009 (6:41 AM).
                      Pokepal17's Avatar
                      Pokepal17 Pokepal17 is offline
                      More cowbell~
                      • Silver Tier
                       
                      Join Date: Oct 2008
                      Location: Steeltown
                      Age: 23
                      Gender: Male
                      Nature: Modest
                      Posts: 1,517
                      Quote:
                      Originally Posted by ~Red View Post
                      Does anyone know how to successfully import a bitmap into Tile Layer Pro without it messing up?
                      Well, if it doesn't work, use Tile Molester Alternate.. That can import bitmaps I think and I find it easier to use than Tile Layer Pro.The only thing you need to get it to work properly is Java Runtime Environment to be installed omn your computer and and the offset of the images in Tile Molester Alternate.
                      __________________
                      Pokémon Stardrop
                        #11449    
                      Old September 2nd, 2009 (7:20 AM).
                      NarutoActor's Avatar
                      NarutoActor NarutoActor is offline
                      The rocks cry out to me
                      • Silver Tier
                       
                      Join Date: Jan 2009
                      Location: Brooklyn/Marlboro
                      Age: 24
                      Gender: Female
                      Nature: Bashful
                      Posts: 1,979
                      how do you find the platelet offsets for the overworlds in overworldeditor it dosent tel you :l
                      __________________
                      ~There are those people who understand hex, F the rest
                        #11450    
                      Old September 2nd, 2009 (8:33 AM).
                      Bayonetta's Avatar
                      Bayonetta Bayonetta is offline
                         
                        Join Date: Apr 2009
                        Posts: 34
                        Is it possible to create new types? and add them instead of replacing existing ones.
                        Closed Thread

                        Quick Reply

                        Join the conversation!

                        Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                        Create a PokéCommunity Account

                        Sponsored Links
                        Thread Tools

                        Posting Rules
                        You may not post new threads
                        You may not post replies
                        You may not post attachments
                        You may not edit your posts

                        BB code is On
                        Smilies are On
                        [IMG] code is On
                        HTML code is Off

                        Forum Jump


                        All times are GMT -8. The time now is 9:39 AM.