The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking
[ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #11726    
Old September 20th, 2009 (6:48 PM).
TB Pro's Avatar
TB Pro TB Pro is offline
Old-timer
     
    Join Date: Nov 2004
    Location: Midwestern USA
    Age: 22
    Gender: Male
    Posts: 2,739
    Quote:
    Originally Posted by sandstone View Post
    that really makes no sense to me

    im trying to find the pal for oak. there are 2 pals for him just like the main hero

    im not sure how your method would help me.... do anything

    the finding the one i want is exactly what im trying to do...
    What part did you not understand? It's a really simple concept, actually.
    __________________
    --I'm a creepin'..

    Relevant Advertising!

      #11727    
    Old September 20th, 2009 (7:22 PM).
    Mr. Twister Mr. Twister is offline
       
      Join Date: Jun 2009
      Gender:
      Posts: 2
      Wheres the S.S Tidal in advancemap? Specifically the map coordinates? I cant find it anywhere.
        #11728    
      Old September 20th, 2009 (8:50 PM). Edited September 20th, 2009 by thrilljack1.
      thrilljack1 thrilljack1 is offline
         
        Join Date: Aug 2009
        Posts: 17
        Where are people getting the desert / winter tiles from for the overworld? Is there a place to download those?

        I'm noticing that a lot of people have desert / snow backgrounds. Where are people getting those tiles?
          #11729    
        Old September 20th, 2009 (9:26 PM).
        874521's Avatar
        874521 874521 is offline
        School days again...
           
          Join Date: Dec 2008
          Location: Philippines
          Age: 19
          Gender: Female
          Nature: Naughty
          Posts: 507
          Quote:
          Originally Posted by thrilljack1 View Post
          Where are people getting the desert / winter tiles from for the overworld? Is there a place to download those?

          I'm noticing that a lot of people have desert / snow backgrounds. Where are people getting those tiles?
          There are some in the Pixel Art forum. Or google it.
          __________________
          Hacks I Support:
          Pokemon Ametrino





          --------------------------
          My Thread: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=201787
          Post your suggestions on my thread.
          Contains DPP and HGSS Tiles and Overworlds!



          874521 Pair up with Napalm
            #11730    
          Old September 20th, 2009 (11:31 PM).
          thrilljack1 thrilljack1 is offline
             
            Join Date: Aug 2009
            Posts: 17
            I guess I should have phrased my question better. How do you get tiles onto A map for use?
              #11731    
            Old September 21st, 2009 (6:31 AM).
            Hohoo's Avatar
            Hohoo Hohoo is offline
            SOMG!1
               
              Join Date: May 2009
              Location: East from Sweden; west from Russia; south from Norway
              Gender: Male
              Nature: Timid
              Posts: 38
              I have a problem with Pokémon Gold.

              I've made Cherrygrove City, Route 29, New Bark Town and Route 27 a big water route with no grass at all. The problem is that there was already water in Cherrygrove, New Bark and Route 27 but not in Route 29 - so no wild Pokémon appear in that map.

              So, how do I create or remove wild Pokémon data?
                #11732    
              Old September 21st, 2009 (7:50 AM).
              Spherical Ice's Avatar
              Spherical Ice Spherical Ice is online now
              • Moderator
              • Silver Tier
               
              Join Date: Nov 2007
              Location: Bristol, UK
              Age: 19
              Posts: 5,094
              Quote:
              Originally Posted by thrilljack1 View Post
              I guess I should have phrased my question better. How do you get tiles onto A map for use?
              By inserting them..? They're PLENTY of tutorials in D&T (lol Design and Technology. I mean Docs and Tuts) for tile inserting and if that fails everyoen goes to Banjora. ;D.

              I dunno if that's what you meant or not
              __________________

              A Pokemon that is discriminated!
              Support squirtle and make it everyone's favourite.
                #11733    
              Old September 21st, 2009 (7:52 AM).
              EcoReck's Avatar
              EcoReck EcoReck is offline
              Just that guy
                 
                Join Date: Sep 2009
                Age: 23
                Gender: Male
                Posts: 42
                May someone please answer my question?
                  #11734    
                Old September 21st, 2009 (11:01 AM).
                The Gambling Gallade's Avatar
                The Gambling Gallade The Gambling Gallade is offline
                Bored.
                   
                  Join Date: Jul 2009
                  Location: USA
                  Age: 22
                  Gender: Male
                  Nature: Bold
                  Posts: 74
                  Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

                  Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

                  Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

                  Does anyone know how to fix this problem?


                  In addition to my previous problem, whenever I open up IconEd, I get the message "Run Time Error 13, Type Mismatch".
                  I get the program to open up, but when I load my ROM, it says that. I tried a clean ROM, and my hacked ROM. Any help here?
                  __________________
                  I wish that I had something cool to put into my signature.
                    #11735    
                  Old September 21st, 2009 (11:05 AM). Edited September 21st, 2009 by sandstone.
                  sandstone's Avatar
                  sandstone sandstone is offline
                     
                    Join Date: Sep 2009
                    Gender: Male
                    Posts: 63
                    Quote:
                    Originally Posted by Jesse[TB Pro] View Post
                    You people know nothing these days. When you look at palette viewer in VBA, you see a lot of colors, right. Well find the string of colors you need. Click on the first one, and you get a hex value for it right? Just reverse it. Write it down in notepad, and continue doing this for all the colors needed(you might want to add a few to the front or end of it too, to be more accurate). Search for this string in a hex editor, and plug the offsets into APE until you find the one you want.
                    alright let me try and take this a step at a time...

                    yes of course there are alot of colors.
                    yes, the "string" i need is the sprite palete

                    alright i click the first and yes there is a hex value.. but reverse it? huh? you mean change it to dec form? how will that help?
                    and how does that get me the offsets for ape

                    and it jsut seems like a round about way of doing what i was already doing. which was saving the pal and importing it into ape to use the 'load from searched' feature

                    and when i didi that the issue was that ape told me the pal was not found

                    Quote:
                    Originally Posted by EcoReck View Post
                    May someone please answer my question?
                    alright. so the only way i can think to do it is to open up the scripts and edit each and every dialouge one at a time. but i wouldnt know much. i sugest you search out someone who's done what your trying to do and ask them directly

                    Quote:
                    Originally Posted by The Gambling Gallade View Post
                    Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

                    Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

                    Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

                    Does anyone know how to fix this problem?

                    In addition to my previous problem, whenever I open up IconEd, I get the message "Run Time Error 13, Type Mismatch".
                    I get the program to open up, but when I load my ROM, it says that. I tried a clean ROM, and my hacked ROM. Any help here?
                    maybe iconED isnt compatable with the rom your using. are you using a dppt rom or somthing? cus i dont think it will work with those

                    also maybe you have a random warp out in the middle of nowhere and thats where your going to. check for an extra warp you may have overlooked. if there isnt one then ive never heard of anything that weird happening. maybe you should open up your world map in game and see where you are after the warp. maybe thatll give you a place to start lookign for an answer
                      #11736    
                    Old September 21st, 2009 (11:32 AM).
                    iTeruri's Avatar
                    iTeruri iTeruri is offline
                    iAm
                       
                      Join Date: May 2006
                      Location: The Nederlands
                      Nature: Relaxed
                      Posts: 277
                      Quote:
                      Originally Posted by The Gambling Gallade View Post
                      Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

                      Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

                      Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

                      Does anyone know how to fix this problem?
                      I found a simple solution: save to map some where on your computer, open it again and insert it over the map that gives you the problems. It's not the most elegant way of solving it, but it gets the job done and that's what counts.

                      To save a map go to: file > map... > save map as...
                      To open it again go to: file > map... > open map...
                      To insert it over the map: file > map... > insert map
                        #11737    
                      Old September 21st, 2009 (12:21 PM).
                      sandstone's Avatar
                      sandstone sandstone is offline
                         
                        Join Date: Sep 2009
                        Gender: Male
                        Posts: 63
                        does anyone know what the images from 241 ish to 248ish (the charizard, venasuar, blastiose, and pikachu) are for

                        and also how do i find out the proper pal for objects in ape
                          #11738    
                        Old September 21st, 2009 (12:31 PM).
                        Aljam's Avatar
                        Aljam Aljam is offline
                        Pierce the heavens
                        • Gold Tier
                         
                        Join Date: Jul 2008
                        Location: Canada
                        Age: 23
                        Gender: Male
                        Nature: Modest
                        Posts: 583
                        241-248 are for the credits.
                        __________________
                        Paired with Druyii.
                          #11739    
                        Old September 21st, 2009 (12:39 PM). Edited September 21st, 2009 by sandstone.
                        sandstone's Avatar
                        sandstone sandstone is offline
                           
                          Join Date: Sep 2009
                          Gender: Male
                          Posts: 63
                          oh thats an interesting tidbit. thanks.

                          how about the other q? do you know how to find the offsets for the pals i need in APE?

                          ex: the hero 1 and 2 pals on this tut

                          http://www.pokecommunity.com/showthread.php?p=4904923&highlight=replace+hero#post4904923


                          only i need them for the prof, rival and female ch.


                          and i need to learn to find them on my own. who should i ask?





                          heeeeeeeeeeeeeeeelp!!! lol



                          seriously. im editing so many things i need to learn how to edit pals and i dont know how to find the one that goes to what im editing in ape unless someone tells me
                            #11740    
                          Old September 21st, 2009 (2:45 PM).
                          TB Pro's Avatar
                          TB Pro TB Pro is offline
                          Old-timer
                             
                            Join Date: Nov 2004
                            Location: Midwestern USA
                            Age: 22
                            Gender: Male
                            Posts: 2,739
                            Quote:
                            Originally Posted by sandstone View Post
                            alright let me try and take this a step at a time...

                            yes of course there are alot of colors.
                            yes, the "string" i need is the sprite palete

                            alright i click the first and yes there is a hex value.. but reverse it? huh? you mean change it to dec form? how will that help?
                            and how does that get me the offsets for ape

                            and it jsut seems like a round about way of doing what i was already doing. which was saving the pal and importing it into ape to use the 'load from searched' feature

                            and when i didi that the issue was that ape told me the pal was not found
                            Wth? How did you get "change to dec" from reversing. If you don't know how to reverse a hex value, you need to read a tut. Look for one by Thethethethe, he knows a lot on the subject. The value 13E5 reversed is E513. Continue this for the rest of the colors. Look for the string in a hex editor. Like I already said. very simple.
                            __________________
                            --I'm a creepin'..
                              #11741    
                            Old September 21st, 2009 (3:02 PM).
                            Chaos Rush's Avatar
                            Chaos Rush Chaos Rush is offline
                            im sexy and i know it
                               
                              Join Date: May 2007
                              Location: Taylor Swift
                              Gender: Male
                              Nature: Adamant
                              Posts: 1,296
                              Does anybody know how to edit tiles in Crystal? I can't find a tileset editor.
                                #11742    
                              Old September 21st, 2009 (3:11 PM). Edited September 21st, 2009 by sandstone.
                              sandstone's Avatar
                              sandstone sandstone is offline
                                 
                                Join Date: Sep 2009
                                Gender: Male
                                Posts: 63
                                Quote:
                                Originally Posted by Jesse[TB Pro] View Post
                                Wth? How did you get "change to dec" from reversing. If you don't know how to reverse a hex value, you need to read a tut. Look for one by Thethethethe, he knows a lot on the subject. The value 13E5 reversed is E513. Continue this for the rest of the colors. Look for the string in a hex editor. Like I already said. very simple.
                                al right ill give it a whirl, thanks. i know ive been infuriating.
                                ..mumbles to self.. yehaw lets go...


                                jesse i tried it and im still getting the pal not found msg... im not sure what im doing wrong

                                i opened the oak pal in pal viewer.
                                i wrote down all thyre values
                                i reversed them
                                i put them into ape
                                the colors were all the same as in the pal viewer window
                                i hit the search button
                                error msg
                                  #11743    
                                Old September 21st, 2009 (4:37 PM).
                                TB Pro's Avatar
                                TB Pro TB Pro is offline
                                Old-timer
                                   
                                  Join Date: Nov 2004
                                  Location: Midwestern USA
                                  Age: 22
                                  Gender: Male
                                  Posts: 2,739
                                  Quote:
                                  Originally Posted by sandstone View Post
                                  al right ill give it a whirl, thanks. i know ive been infuriating.
                                  ..mumbles to self.. yehaw lets go...


                                  jesse i tried it and im still getting the pal not found msg... im not sure what im doing wrong

                                  i opened the oak pal in pal viewer.
                                  i wrote down all thyre values
                                  i reversed them
                                  i put them into ape
                                  the colors were all the same as in the pal viewer window
                                  i hit the search button
                                  error msg
                                  You don't put them into APE, you put the string into a hex editor, and put the offset it gives you into APE.
                                  __________________
                                  --I'm a creepin'..
                                    #11744    
                                  Old September 21st, 2009 (6:45 PM).
                                  IIMarckus's Avatar
                                  IIMarckus IIMarckus is offline
                                  [email protected]
                                     
                                    Join Date: Oct 2007
                                    Gender:
                                    Posts: 402
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Hohoo View Post
                                    I have a problem with Pokémon Gold.

                                    I've made Cherrygrove City, Route 29, New Bark Town and Route 27 a big water route with no grass at all. The problem is that there was already water in Cherrygrove, New Bark and Route 27 but not in Route 29 - so no wild Pokémon appear in that map.

                                    So, how do I create or remove wild Pokémon data?
                                    How to edit wild Pokémon in G/S
                                    __________________
                                    iimarck.us / hax.iimarck.us

                                    If you want me, please contact me by email. [email protected]

                                    If you want to hack Pokémon RBY or GSC, read, read, and read some more. This has tons of valuable information.

                                    Pokémon Red disassembly project

                                    Rules that should be rethought: 25charlimit, bumping.
                                    Bad posts are bad posts, regardless of how many words are in them or how old the thread is.
                                    Good posts are good posts, regardless of how old the thread is—and brevity is underrated.
                                      #11745    
                                    Old September 21st, 2009 (11:09 PM).
                                    HackMew's Avatar
                                    HackMew HackMew is offline
                                    Mewtwo Strikes Back
                                    • Crystal Tier
                                     
                                    Join Date: Jun 2006
                                    Posts: 1,314
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Jesse[TB Pro] View Post
                                    You don't put them into APE, you put the string into a hex editor, and put the offset it gives you into APE.
                                    What's the point of wasting time with a hex editor, reversing etc.? Just export the the palette, import it into APE and search it. That's it.
                                    __________________
                                      #11746    
                                    Old September 22nd, 2009 (3:52 AM).
                                    Pokepal17's Avatar
                                    Pokepal17 Pokepal17 is offline
                                    More cowbell~
                                    • Silver Tier
                                     
                                    Join Date: Oct 2008
                                    Location: Steeltown
                                    Age: 22
                                    Gender: Male
                                    Nature: Modest
                                    Posts: 1,511
                                    Quote:
                                    Originally Posted by HackMew View Post
                                    What's the point of wasting time with a hex editor, reversing etc.? Just export the the palette, import it into APE and search it. That's it.
                                    Yeah, but some of the palettes have an extra 00 00 in them (not at the end of the string) which the VBA palette viewer doesn't read so when exporting them into APE, they won't be found.
                                    __________________
                                    Pokémon Stardrop
                                      #11747    
                                    Old September 22nd, 2009 (4:05 AM).
                                    HackMew's Avatar
                                    HackMew HackMew is offline
                                    Mewtwo Strikes Back
                                    • Crystal Tier
                                     
                                    Join Date: Jun 2006
                                    Posts: 1,314
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Pokepal17 View Post
                                    Yeah, but some of the palettes have an extra 00 00 in them (not at the end of the string) which the VBA palette viewer doesn't read so when exporting them into APE, they won't be found.
                                    Those are just compressed palettes.
                                    __________________
                                      #11748    
                                    Old September 22nd, 2009 (4:14 AM).
                                    TB Pro's Avatar
                                    TB Pro TB Pro is offline
                                    Old-timer
                                       
                                      Join Date: Nov 2004
                                      Location: Midwestern USA
                                      Age: 22
                                      Gender: Male
                                      Posts: 2,739
                                      Quote:
                                      Originally Posted by HackMew View Post
                                      Those are just compressed palettes.
                                      The oak palette won't load in APE or so he says. Sorry HackMew, I thought that was the only way he could find it. xD
                                      __________________
                                      --I'm a creepin'..
                                        #11749    
                                      Old September 22nd, 2009 (3:24 PM).
                                      Aljam's Avatar
                                      Aljam Aljam is offline
                                      Pierce the heavens
                                      • Gold Tier
                                       
                                      Join Date: Jul 2008
                                      Location: Canada
                                      Age: 23
                                      Gender: Male
                                      Nature: Modest
                                      Posts: 583
                                      Quote:
                                      Originally Posted by Jesse[TB Pro] View Post
                                      The oak palette won't load in APE or so he says. Sorry HackMew, I thought that was the only way he could find it. xD
                                      I remember this type of thing happened with me awhile back. It's how you saved your palette. Save as a paint shop palette. The default palette vba saves it as is a microsoft palette, which doesnt seem to load. so try saving as a paint shop one. Don't for get to delete your old palette because vba doesnt save it if its already there... idk y DX
                                      __________________
                                      Paired with Druyii.
                                        #11750    
                                      Old September 22nd, 2009 (4:52 PM).
                                      justinufer justinufer is offline
                                      Learner
                                         
                                        Join Date: May 2008
                                        Age: 21
                                        Gender: Male
                                        Nature: Relaxed
                                        Posts: 14
                                        Is there anyway to edit the other 3 maps in fire red?
                                        Closed Thread
                                        Quick Reply

                                        Sponsored Links
                                        Thread Tools

                                        Posting Rules
                                        You may not post new threads
                                        You may not post replies
                                        You may not post attachments
                                        You may not edit your posts

                                        BB code is On
                                        Smilies are On
                                        [IMG] code is On
                                        HTML code is Off

                                        Forum Jump


                                        All times are GMT -8. The time now is 1:33 AM.