ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #15151    
Old June 26th, 2010 (5:11 AM). Edited June 26th, 2010 by Giratar.
Giratar's Avatar
Giratar Giratar is offline
Oops.
     
    Join Date: Aug 2009
    Location: I don't believe in location.
    Gender: Male
    Nature: Quiet
    Posts: 109
    Hey, I have a quick question about AdvanceMap. When you make a new map, how do you find the map bank and map number it is?

    EDIT: Figured it out, never mind.
    __________________
    When "Giratar" and "Oops" are together, bad things are probably about to happen.


    Platinum Friend Code: 4855 4904 6090 - Wanna battle? Trade? I'm all for it!

    I support:
    Spoiler:

    Relevant Advertising!

      #15152    
    Old June 26th, 2010 (9:19 AM).
    Nosophoros's Avatar
    Nosophoros Nosophoros is offline
    I'm eating your cake
       
      Join Date: Jun 2010
      Location: Amerika
      Age: 23
      Gender: Male
      Nature: Relaxed
      Posts: 44
      I have the day/night system on my rom hack and whenever I exit the moving truck everything is dull (no matter the time), until I enter my house, set the clock, and exit.

      Is there a way to change where you start in the game to fix this?
      __________________
      90% of teens today would die if Myspace had a system failure and was completely destroyed...If you are one of the 10% that would be laughing, put this in your signature.




      DBZ Signature by x Necromorph x
        #15153    
      Old June 26th, 2010 (9:34 AM).
      Binary's Avatar
      Binary Binary is offline
      え?
         
        Join Date: Aug 2007
        Age: 22
        Posts: 3,993
        @Nosophoros :
        You can use SMCA (Start Map Chooser Advance) made by Hackmew (search) or hex edit where you start at the beginning of the game. I think that should be plenty.
        __________________
          #15154    
        Old June 26th, 2010 (1:31 PM). Edited June 26th, 2010 by tomotaku.
        tomotaku's Avatar
        tomotaku tomotaku is offline
        KoganStyle
           
          Join Date: Jun 2010
          Gender: Male
          Posts: 13
          i made a script in notepad and saved it there as "text.rbc", then i decoded it with pokescript, then "buf rite" has showen up, when i click on look i hav to choose sometin..what?
          i tryed a lot of things but nothing appeared...what to do?


          edit: i solved this already (y)
            #15155    
          Old June 26th, 2010 (2:26 PM).
          Notf Notf is offline
             
            Join Date: Jun 2010
            Gender: Male
            Posts: 1
            I want to confirm something. You can't hack Tile Event Behaviors, can you? As in, it's impossible to locate and edit Byte Behavior 83, meaning you can't edit the PC. I've done some searching(Both on the form, and Google), but I found nothing, so I'm assuming that it's not possible. I could have been just looking in the incorrect places though.
              #15156    
            Old June 27th, 2010 (12:04 PM).
            Nosophoros's Avatar
            Nosophoros Nosophoros is offline
            I'm eating your cake
               
              Join Date: Jun 2010
              Location: Amerika
              Age: 23
              Gender: Male
              Nature: Relaxed
              Posts: 44
              Is there any way to make the window's on houses light up during night time?
              __________________
              90% of teens today would die if Myspace had a system failure and was completely destroyed...If you are one of the 10% that would be laughing, put this in your signature.




              DBZ Signature by x Necromorph x
                #15157    
              Old June 27th, 2010 (12:18 PM).
              Banjora Marxvile's Avatar
              Banjora Marxvile Banjora Marxvile is offline
              hOI!!!!!! i'm tEMMIE!!
                 
                Join Date: May 2008
                Age: 23
                Gender: Male
                Nature: Bashful
                Posts: 3,487
                Quote:
                Originally Posted by Nosophoros View Post
                Is there any way to make the window's on houses light up during night time?
                As some Day and Night programs allow you to select the pallettes in each time phase, I'm sure you can edit the colour the windows of the houses are at night easily. People have managed it before, but I don't know how, but I'm guessing with the Day and Night programs with customisable pallettes.

                @Notf - It may be possible, as nearly anything can be hacked. ASM may be needed, but just because no-one has found it means it is impossible, just not discovered yet, for different reasons.
                __________________


                Temmie vibrates intensely.

                awwAwa cute!! (pets u)

                OMG!! humans TOO CUTE (dies)

                can't blame a BARK for tryin'...

                RATED TEM OUTTA TEM.

                  #15158    
                Old June 27th, 2010 (12:23 PM).
                altariaking's Avatar
                altariaking altariaking is offline
                Needs NO VMs...
                   
                  Join Date: Dec 2009
                  Location: Scotland, Lesmahagow
                  Age: 42
                  Gender: Male
                  Nature: Naive
                  Posts: 1,098
                  Quote:
                  Originally Posted by Notf View Post
                  I want to confirm something. You can't hack Tile Event Behaviors, can you? As in, it's impossible to locate and edit Byte Behavior 83, meaning you can't edit the PC. I've done some searching(Both on the form, and Google), but I found nothing, so I'm assuming that it's not possible. I could have been just looking in the incorrect places though.
                  if you find the offset that points to the script, yes, you can
                  __________________
                  http://www.pokecommunity.com/member.php?u=253113
                    #15159    
                  Old June 27th, 2010 (9:16 PM).
                  sonlen sonlen is offline
                  Hacking Noob
                     
                    Join Date: Nov 2009
                    Gender: Male
                    Posts: 66
                    Quote:
                    Originally Posted by Darkerm View Post
                    hello, Can any one tell me the pallet offset of Battle BG for Fire RED. Grass, water, sand, rock etc All of them. Please...........
                    *sigh* That is so easy.... All you need are 2 simple tools, VBA and APE. Have fun and good luck doing your own work, or if you still insist on other people doing stuff for you get on google.
                    __________________
                    Currently working on: Pokemon Moonlight
                      #15160    
                    Old June 28th, 2010 (3:37 AM).
                    X-Buster X-Buster is offline
                       
                      Join Date: Feb 2008
                      Posts: 712
                      this question may be asked around thousand times, what is the offset of the pokemon in the old man catching weedle?

                      i did search but no avail.

                      __________________
                        #15161    
                      Old June 28th, 2010 (8:08 AM).
                      sonlen sonlen is offline
                      Hacking Noob
                         
                        Join Date: Nov 2009
                        Gender: Male
                        Posts: 66
                        Quote:
                        Originally Posted by X-Buster View Post
                        this question may be asked around thousand times, what is the offset of the pokemon in the old man catching weedle?

                        i did search but no avail.
                        I think I came across that before on google before I found this site, but I couldn't seem to find it again. All I can say is google it, sorry that isn't much help, but that is all I can think of.
                        __________________
                        Currently working on: Pokemon Moonlight
                          #15162    
                        Old June 28th, 2010 (10:26 AM).
                        miniPOJ's Avatar
                        miniPOJ miniPOJ is offline
                        Champion
                           
                          Join Date: Jun 2010
                          Location: Perth, WA
                          Gender: Male
                          Nature: Relaxed
                          Posts: 1
                          I can't get this script to work.
                          When I talk to my sprite the game freezes. (but music continues playing)
                          What I want to happen, is you talk to her, you get a simple smelling flowers message.
                          When you receive the pokedex and talk to her u can fight her.
                          Once you've fought her (and talk to her again after) a different text is displayed. (but can't be battled again)
                          I've probably made this question harder than it needs to be but here is the script.

                          #org $script
                          lock
                          faceplayer
                          checkflag 0x1211
                          if 0x01 goto $talkinn
                          checkflag 0x0829
                          if 0x01 goto $battleme
                          message $lol
                          $lol 1 = MAY: I'm just looking at\nand smelling flowers, tehe.
                          boxset 6
                          release
                          end

                          #org $battleme
                          lock
                          faceplayer
                          message $intro
                          $intro 1 = MAY: \v\h01!
                          boxset 6
                          message $battle
                          $battle 1 = I almost forgot.\p\v\h01! Did you want to battle?\pAlright then.\pBe warned.\nI won't take it easy on you.
                          boxset 6
                          trainerbattle 0x09 0x002 $win $lose
                          $win 1 = You're better than I thought.
                          $lose 1 = Hah, you didn't stand a chance.
                          message $afterbattle
                          $afterbattle 1 = MAY: You appear capable.\pI guess I'll raise my POKéMON\nmore for next time...\pSee you around!
                          special 0x0
                          setflag 0x1211
                          release
                          end

                          #org $talkinn
                          lock
                          faceplayer
                          message $after
                          $after 1 = MAY: Keep your eyes\nopen for me!
                          boxset 6
                          release
                          end


                          Any help will be greatly appreciated! :D
                            #15163    
                          Old June 28th, 2010 (10:42 AM).
                          altariaking's Avatar
                          altariaking altariaking is offline
                          Needs NO VMs...
                             
                            Join Date: Dec 2009
                            Location: Scotland, Lesmahagow
                            Age: 42
                            Gender: Male
                            Nature: Naive
                            Posts: 1,098
                            @above
                            no

                            what are the following UnlZ-GBoffsets and NSE offsets in Emerald for: Boot Screen, all titlescreen stuff, HP box, battle text box, text box and that's all I need for now
                            __________________
                            http://www.pokecommunity.com/member.php?u=253113
                              #15164    
                            Old June 28th, 2010 (10:49 AM).
                            Sawakita's Avatar
                            Sawakita Sawakita is offline
                            Not Invented Here
                               
                              Join Date: May 2010
                              Gender: Male
                              Posts: 180
                              @ X-Buster:
                              Here's a link
                              http://www.youtube.com/comment_servlet?all_comments=1&v=sSbVuz7RU0k
                              A youtube user called "TheJambo51" gives the answer to your question.

                              Really, on Google this was the first result to the research (simply write: pokemon firered offset old man weedle).



                              Why people hate Google?
                              __________________



                              | 1st Gen Hacking: Useful Links | A good example of REAL ROM Hacking |
                                #15165    
                              Old June 28th, 2010 (2:59 PM).
                              Vince_27's Avatar
                              Vince_27 Vince_27 is offline
                                 
                                Join Date: May 2009
                                Location: France
                                Gender: Male
                                Nature: Calm
                                Posts: 80
                                I made some level scripts, I click add on Advance-Map and put the offset and the variable in the flag section. When I try it, the level script won't work but if I put the script over the one of Prof. Oak in the main PALLET TOWN it works.
                                I think I couldn't add a level script cause there already are 2 levvel scripts.
                                If you know what I have to do, tell me please ?
                                __________________
                                Hacks I support:







                                  #15166    
                                Old June 28th, 2010 (11:51 PM). Edited June 29th, 2010 by X-Buster.
                                X-Buster X-Buster is offline
                                   
                                  Join Date: Feb 2008
                                  Posts: 712
                                  Quote:
                                  Originally Posted by Sawakita View Post
                                  @ X-Buster:
                                  Here's a link
                                  http://www.youtube.com/comment_servlet?all_comments=1&v=sSbVuz7RU0k
                                  A youtube user called "TheJambo51" gives the answer to your question.

                                  Really, on Google this was the first result to the research (simply write: pokemon firered offset old man weedle).



                                  Why people hate Google?
                                  thanks mate.

                                  and for your question, it because some people are just too lazy to search.


                                  another question, what is the exact syntax in bl(branch with link).
                                  i wrote "bl $0807f690"
                                  and i get "bl $08810022"

                                  i wrote "bl 0x07f690"
                                  and i get "bl $0888
                                  f690"
                                  __________________
                                    #15167    
                                  Old June 29th, 2010 (4:49 AM).
                                  thia12's Avatar
                                  thia12 thia12 is offline
                                  Eternity Mapper
                                     
                                    Join Date: May 2010
                                    Posts: 51
                                    How can i make a script that gives the national dex at the beginning?
                                      #15168    
                                    Old June 29th, 2010 (6:33 AM).
                                    Sawakita's Avatar
                                    Sawakita Sawakita is offline
                                    Not Invented Here
                                       
                                      Join Date: May 2010
                                      Gender: Male
                                      Posts: 180
                                      Quote:
                                      Originally Posted by X-Buster View Post
                                      thanks mate.

                                      and for your question, it because some people are just too lazy to search.


                                      another question, what is the exact syntax in bl(branch with link).
                                      i wrote "bl $0807f690"
                                      and i get "bl $08810022"

                                      i wrote "bl 0x07f690"
                                      and i get "bl $0888
                                      f690"
                                      I suppose you're working on ARM: try to give a look here (you can find branch instruction at page 17).
                                      __________________



                                      | 1st Gen Hacking: Useful Links | A good example of REAL ROM Hacking |
                                        #15169    
                                      Old June 29th, 2010 (6:49 AM).
                                      altariaking's Avatar
                                      altariaking altariaking is offline
                                      Needs NO VMs...
                                         
                                        Join Date: Dec 2009
                                        Location: Scotland, Lesmahagow
                                        Age: 42
                                        Gender: Male
                                        Nature: Naive
                                        Posts: 1,098
                                        Quote:
                                        Originally Posted by altariaking View Post
                                        @above
                                        no

                                        what are the following UnlZ-GBoffsets and NSE offsets in Emerald for: Boot Screen, all titlescreen stuff, HP box, battle text box, text box, water animation, flower animation and that's all I need for now
                                        bump for the new page, and also added more stuff I need
                                        __________________
                                        http://www.pokecommunity.com/member.php?u=253113
                                          #15170    
                                        Old June 29th, 2010 (9:59 AM).
                                        icychill66 icychill66 is offline
                                           
                                          Join Date: Feb 2010
                                          Posts: 126
                                          Quote:
                                          Originally Posted by thia12 View Post
                                          How can i make a script that gives the national dex at the beginning?
                                          I use this in my hack
                                          You simply use these commands in XSE:

                                          setflag 0x829 //This enables the Pokedex
                                          special 0x16F //This enables the National Dex
                                            #15171    
                                          Old June 29th, 2010 (12:01 PM).
                                          thia12's Avatar
                                          thia12 thia12 is offline
                                          Eternity Mapper
                                             
                                            Join Date: May 2010
                                            Posts: 51
                                            Quote:
                                            Originally Posted by icychill66 View Post
                                            I use this in my hack
                                            You simply use these commands in XSE:

                                            setflag 0x829 //This enables the Pokedex
                                            special 0x16F //This enables the National Dex
                                            I just started scripting, so this migth be a really noob question
                                            - But where should i put that? Should i just put it in a give item script or?
                                              #15172    
                                            Old June 29th, 2010 (12:03 PM).
                                            PokeTrader's Avatar
                                            PokeTrader PokeTrader is offline
                                            A.K.A. Panda
                                               
                                              Join Date: Jun 2010
                                              Gender: Male
                                              Posts: 40
                                              Ok, so I couldn't find an answer. Here goes:

                                              Say I remap route 19 and Cinnabar Island. I want to change where the route connects to the town, and make it smaller.

                                              That's simple enough, yeah? But here's the question.

                                              How can I make it so I DON'T have to restart the ROM from the beginning to make sure the connection works? Because I don't want to have to play through the game EVERYTIME just to get to the connection.

                                              Q1: Is this a patch?(Doubt it)
                                              Q2: Can I just change the Movement Permissions to go through the routes to check it?
                                              Q3: If not, how can I do this?

                                              If you don't understand my question, sorry... I'm not very good at explanations.
                                                #15173    
                                              Old June 29th, 2010 (12:29 PM).
                                              icychill66 icychill66 is offline
                                                 
                                                Join Date: Feb 2010
                                                Posts: 126
                                                Quote:
                                                Originally Posted by thia12 View Post
                                                I just started scripting, so this migth be a really noob question
                                                - But where should i put that? Should i just put it in a give item script or?
                                                You should go through this XSE Scripting tutorial by diegoisawesome.
                                                Click Here

                                                You'll understand it if you read through the tutorial



                                                Quote:
                                                Originally Posted by PokeTrader View Post
                                                Ok, so I couldn't find an answer. Here goes:

                                                Say I remap route 19 and Cinnabar Island. I want to change where the route connects to the town, and make it smaller.

                                                That's simple enough, yeah? But here's the question.

                                                How can I make it so I DON'T have to restart the ROM from the beginning to make sure the connection works? Because I don't want to have to play through the game EVERYTIME just to get to the connection.

                                                Q1: Is this a patch?(Doubt it)
                                                Q2: Can I just change the Movement Permissions to go through the routes to check it?
                                                Q3: If not, how can I do this?

                                                If you don't understand my question, sorry... I'm not very good at explanations.
                                                I'm assuming you're using the VisualBoyAdvance emulator. Is so, then do this:
                                                Make a savestate WHILE YOU ARE IN THE POKEMON CENTER on Cinnabar Island. (Click File>Save Game>whatever slot you want)
                                                Then, make the changes in Advance Map.
                                                Next, open the ROM again in VisualBoyAdvance and click File>Load Game>the same slot you saved it to.

                                                It should load up your game in the Pokemon Center on Cinnabar. Then, you can walk out, and the changes should be there! You have to make sure the savestate in a building or other map, otherwise the changes don't really work.

                                                Hope that helps. I had the same question when I started hacking.
                                                  #15174    
                                                Old June 29th, 2010 (12:44 PM).
                                                metapod23's Avatar
                                                metapod23 metapod23 is offline
                                                Hardened Trainer
                                                   
                                                  Join Date: Mar 2009
                                                  Gender: Male
                                                  Nature: Timid
                                                  Posts: 673
                                                  Is there any way to get the x and y position for a sprite on the map, similar to the getplayerpos command, but for a particular sprite instead? I know there's no direct command, but I'm hoping there might be some sort of code to get the info from where the x/y position of a sprite is stored and store it in a variable.
                                                  __________________
                                                    #15175    
                                                  Old June 29th, 2010 (2:59 PM). Edited June 29th, 2010 by thia12.
                                                  thia12's Avatar
                                                  thia12 thia12 is offline
                                                  Eternity Mapper
                                                     
                                                    Join Date: May 2010
                                                    Posts: 51
                                                    Quote:
                                                    Originally Posted by icychill66 View Post
                                                    You should go through this XSE Scripting tutorial by diegoisawesome.
                                                    Thanks man, helped me alot!

                                                    EDIT: I cant figure out how to save it rigth tho :/ I know, really nooby lol.
                                                    Closed Thread
                                                    Quick Reply

                                                    Sponsored Links
                                                    Thread Tools

                                                    Posting Rules
                                                    You may not post new threads
                                                    You may not post replies
                                                    You may not post attachments
                                                    You may not edit your posts

                                                    BB code is On
                                                    Smilies are On
                                                    [IMG] code is On
                                                    HTML code is Off

                                                    Forum Jump


                                                    All times are GMT -8. The time now is 7:29 AM.