ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #151    
Old February 14th, 2007 (7:05 AM).
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
     
    Join Date: Jul 2005
    Location: Belgium
    Age: 25
    Gender: Male
    Posts: 438
    Quote:
    Originally Posted by Christos View Post
    I don't see any errors in the script, but why did you put "break" there?
    No errors ?! ME HAPPY
    It's my first script..
    But.. the checkflag really won't work + the double text thing.. Maybe I'll make a video later this day..
    And, I put the break there because.. well.. I can delete it
    The message first wouldn't come up ('Aw..Maybe this can help!')
    So I put a break.. but later on I noticed I forgot the boxset

    Btw, what does 'boxset 0x2' mean ?
    I know 'boxset 0x6' is the normal one and '0x5' is a question box.. but '0x2' ?
    __________________
    [NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]

    Relevant Advertising!

      #152    
    Old February 14th, 2007 (7:21 AM).
    Christos's Avatar
    Christos Christos is offline
    • Moderator
    • Battle Server Staff
    • Platinum Tier
     
    Join Date: Feb 2006
    Gender: Male
    Nature: Serious
    Posts: 6,392
    Quote:
    Originally Posted by D-Trogh View Post
    No errors ?! ME HAPPY
    It's my first script..
    But.. the checkflag really won't work + the double text thing.. Maybe I'll make a video later this day..
    And, I put the break there because.. well.. I can delete it
    The message first wouldn't come up ('Aw..Maybe this can help!')
    So I put a break.. but later on I noticed I forgot the boxset

    Btw, what does 'boxset 0x2' mean ?
    I know 'boxset 0x6' is the normal one and '0x5' is a question box.. but '0x2' ?
    I think it's for a normal boxset, same as 0x6, and 0x3 and 0x4 are the same too.
    __________________

    A Pokemon that is discriminated!
    Support squirtle and make it everyone's favourite.
      #153    
    Old February 14th, 2007 (1:18 PM).
    ChaosKing ChaosKing is offline
       
      Join Date: Jan 2007
      Gender:
      Nature: Adamant
      Posts: 19
      can someone plz tell me why when i make my new script the name of my first 3 towns names mess up and my some of my corrections completely mess up.

      can someone plz tell me how to stop it
        #154    
      Old February 14th, 2007 (2:08 PM). Edited February 14th, 2007 by foofatron.
      foofatron foofatron is offline
      Banned
         
        Join Date: Jan 2007
        Age: 15
        Gender:
        Nature: Adamant
        Posts: 309
        How come when I exit a biulding the main character surfs?How come when I walk to anthor area the main character goes under the tileset?Whats wrong with it?Someone please answer it.Also how do I insert WAH's tiles in the game need detailed discription!
        Attached Images
        File Type: png marblea.png‎ (3.3 KB, 31 views) (Save to Dropbox)
        File Type: png tiles.PNG‎ (1.1 KB, 27 views) (Save to Dropbox)
          #155    
        Old February 14th, 2007 (4:01 PM).
        hanosed's Avatar
        hanosed hanosed is offline
           
          Join Date: Feb 2007
          Gender:
          Nature: Adamant
          Posts: 6
          Quote:
          Originally Posted by Christos View Post
          Download "comclt32.ocx" and put it in the A-text and A-Mart folder.
          Where do i download comclt32.ocx?
            #156    
          Old February 14th, 2007 (7:15 PM).
          foofatron foofatron is offline
          Banned
             
            Join Date: Jan 2007
            Age: 15
            Gender:
            Nature: Adamant
            Posts: 309
            Quote:
            Originally Posted by ChaosKing View Post
            can someone plz tell me why when i make my new script the name of my first 3 towns names mess up and my some of my corrections completely mess up.

            can someone plz tell me how to stop it
            You can use advance map to change names I'm not sure why it would effect the town names.Does this happen with every script or one script in particular?
              #157    
            Old February 14th, 2007 (8:43 PM).
            Glitchfinder's Avatar
            Glitchfinder Glitchfinder is offline
            Let's all get along, please?
            • Silver Tier
             
            Join Date: Sep 2006
            Location: The Twilight Zone
            Age: 27
            Gender: Male
            Nature: Careful
            Posts: 477
            Quote:
            Originally Posted by ChaosKing View Post
            can someone plz tell me why when i make my new script the name of my first 3 towns names mess up and my some of my corrections completely mess up.

            can someone plz tell me how to stop it
            It's because you are putting the script in a place with too little space. The script is overwriting the town names and connections.
              #158    
            Old February 14th, 2007 (10:32 PM). Edited February 15th, 2007 by ChaosKing.
            ChaosKing ChaosKing is offline
               
              Join Date: Jan 2007
              Gender:
              Nature: Adamant
              Posts: 19
              how do i add extra tilesets and how do i make more names for cities and stuff
                #159    
              Old February 15th, 2007 (3:15 AM). Edited February 15th, 2007 by DiamondDust.
              DiamondDust's Avatar
              DiamondDust DiamondDust is offline
              Life Is An Initial Step...
                 
                Join Date: Oct 2006
                Location: London
                Age: 21
                Gender:
                Nature: Brave
                Posts: 339
                Yeah, how do I take out the sprites from a spritesheet and add it through OverWorldSpriteEditor?

                Here's the Spritesheet, please do not take.



                Quote:
                Where do i download comclt32.ocx?
                It's not a file, it's a location somewhere at the C: Drive.
                __________________
                Christmas was alright...

                Happy Pokemon New Year !!!
                Respect to those people working hard at Game Development and Emulation (and everyone else) !!!
                  #160    
                Old February 15th, 2007 (3:29 AM).
                foofatron foofatron is offline
                Banned
                   
                  Join Date: Jan 2007
                  Age: 15
                  Gender:
                  Nature: Adamant
                  Posts: 309
                  Please answer my questons.
                    #161    
                  Old February 15th, 2007 (4:19 AM).
                  Christos's Avatar
                  Christos Christos is offline
                  • Moderator
                  • Battle Server Staff
                  • Platinum Tier
                   
                  Join Date: Feb 2006
                  Gender: Male
                  Nature: Serious
                  Posts: 6,392
                  Quote:
                  Originally Posted by hanosed View Post
                  Where do i download comclt32.ocx?
                  Google for it.

                  Quote:
                  Originally Posted by Kriserice View Post
                  Yeah, how do I take out the sprites from a spritesheet and add it through OverWorldSpriteEditor?

                  Here's the Spritesheet, please do not take.
                  Get an overworld image and index it. Make sure the dimensions are the same as the ones you are replacing and import it in OE.
                  __________________

                  A Pokemon that is discriminated!
                  Support squirtle and make it everyone's favourite.
                    #162    
                  Old February 15th, 2007 (6:23 AM).
                  Leon2457's Avatar
                  Leon2457 Leon2457 is offline
                     
                    Join Date: Feb 2007
                    Nature: Adamant
                    Posts: 12
                    hi im new to hacking and need a it of help

                    1 - do people actually posrt download points for the rom hacks they make?
                    2 - i have the following prograns - Xeon, Advance map, all of the elite map programs.

                    * how do i change the trainer and my trainer back pic when i enter a battle? and which program do i use?

                    *using unLZ Gba program how do i change the pallete and keep it that way? also how do i edit a pallete?

                    *using elite-map or advance map (preferably elite map) how do i change tiles and make them walk-through able? . when ever i plzce plain grass down i cannot walk thorugh it how do i stop this?

                    thanks!
                      #163    
                    Old February 15th, 2007 (6:31 AM).
                    Christos's Avatar
                    Christos Christos is offline
                    • Moderator
                    • Battle Server Staff
                    • Platinum Tier
                     
                    Join Date: Feb 2006
                    Gender: Male
                    Nature: Serious
                    Posts: 6,392
                    You can edit the trainer backpic with TLP or Tile Molester.
                    In Advance Map in Movement Permissions view put "C" on the grass to make it walk-through able and in Elite Map choose the grass block in "Attributes".
                    __________________

                    A Pokemon that is discriminated!
                    Support squirtle and make it everyone's favourite.
                      #164    
                    Old February 15th, 2007 (7:01 AM).
                    Leon2457's Avatar
                    Leon2457 Leon2457 is offline
                       
                      Join Date: Feb 2007
                      Nature: Adamant
                      Posts: 12
                      ok i have TLP but every time i load up any picture it goes loads of different colours and all spazzy how do i sort this out?
                        #165    
                      Old February 15th, 2007 (8:52 AM).
                      Swimmer♂'s Avatar
                      Swimmer♂ Swimmer♂ is offline
                      Glub! Glub! Glub!
                         
                        Join Date: Aug 2006
                        Location: Northampton, England
                        Gender:
                        Nature: Relaxed
                        Posts: 172
                        Hi i am making a hack of pokemon ruby and have created some new maps in Advance map, i have inserted them but everytime i do, they go straight into the folder with all the littleroot maps in. is there any way i could create a new folder for my maps and add new headers to them?
                        Thanks
                          #166    
                        Old February 15th, 2007 (9:06 AM).
                        rkelly rkelly is offline
                           
                          Join Date: Feb 2007
                          Gender:
                          Nature: Adamant
                          Posts: 1
                          hi ive started to make my ruby hack but i would like to add new bulidings, i know you have to make a warp for this and i dont know how to make one, im using advance map plz help
                            #167    
                          Old February 15th, 2007 (10:47 AM).
                          *Shinigami*'s Avatar
                          *Shinigami* *Shinigami* is offline
                          死神
                             
                            Join Date: Nov 2006
                            Gender:
                            Nature: Adamant
                            Posts: 44
                            O.K, I've seen this spreading around a lot of spanish sites. Its a tutorial that is supposed to able to emulate Diamond.

                            (I have less than 15 posts so I can't post a URL) -.-;;
                            on sprihacknet (Google Sprihacknet) about the second update down

                            And I've followed the tutorial to the letter using babelfish (But obviously its in spanish and Babelfish isn't always precise)

                            The best I can get the Game Freak screen, then it goes black, I here some strange sounds but that's about it.

                            Could someone help?

                            - Thanks in advance
                              #168    
                            Old February 15th, 2007 (10:49 AM).
                            Pazuzu's Avatar
                            Pazuzu Pazuzu is offline
                            Flushing Meadows
                            • Silver Tier
                             
                            Join Date: Sep 2004
                            Location: Room 1202
                            Nature: Bold
                            Posts: 5,451
                            Quote:
                            Originally Posted by Ryuu-san View Post
                            O.K, I've seen this spreading around a lot of spanish sites. Its a tutorial that is supposed to able to emulate Diamond.

                            (I have less than 15 posts so I can't post a URL) -.-;;
                            on sprihacknet (Google Sprihacknet) about the second update down

                            And I've followed the tutorial to the letter using babelfish (But obviously its in spanish and Babelfish isn't always precise)

                            The best I can get the Game Freak screen, then it goes black, I here some strange sounds but that's about it.

                            Could someone help?

                            - Thanks in advance
                            That has to to with no$GBA not being able to fully emulate the 3D graphics of the games yet.
                            Just press the Start/A buttons to get to the title screen.
                            __________________
                            This signature has been disabled.
                            Height well exceeds 350px.
                            Please review and fix the issues by reading the signature rules.

                            You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

                            Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
                              #169    
                            Old February 15th, 2007 (11:15 AM).
                            Christos's Avatar
                            Christos Christos is offline
                            • Moderator
                            • Battle Server Staff
                            • Platinum Tier
                             
                            Join Date: Feb 2006
                            Gender: Male
                            Nature: Serious
                            Posts: 6,392
                            Quote:
                            Originally Posted by Ryuu-san View Post
                            O.K, I've seen this spreading around a lot of spanish sites. Its a tutorial that is supposed to able to emulate Diamond.

                            (I have less than 15 posts so I can't post a URL) -.-;;
                            on sprihacknet (Google Sprihacknet) about the second update down

                            And I've followed the tutorial to the letter using babelfish (But obviously its in spanish and Babelfish isn't always precise)

                            The best I can get the Game Freak screen, then it goes black, I here some strange sounds but that's about it.

                            Could someone help?

                            - Thanks in advance
                            If you leave it black for a while you'll get to the titlescreen. It's really annoying, everything goes slow.
                            __________________

                            A Pokemon that is discriminated!
                            Support squirtle and make it everyone's favourite.
                              #170    
                            Old February 15th, 2007 (12:55 PM).
                            ChaosKing ChaosKing is offline
                               
                              Join Date: Jan 2007
                              Gender:
                              Nature: Adamant
                              Posts: 19
                              can some one plz pm me a tutorial on how to edit tilesets
                                #171    
                              Old February 15th, 2007 (1:31 PM).
                              Overclocked's Avatar
                              Overclocked Overclocked is offline
                              Paired with......Myself
                                 
                                Join Date: Jan 2007
                                Age: 24
                                Gender:
                                Nature: Impish
                                Posts: 72
                                Does anyone know where the charizard in the title screen is located in unLZ.GBA?
                                __________________

                                Problem...RAWNET went down so I'll be a while 'till I come back on
                                  #172    
                                Old February 15th, 2007 (4:19 PM).
                                foofatron foofatron is offline
                                Banned
                                   
                                  Join Date: Jan 2007
                                  Age: 15
                                  Gender:
                                  Nature: Adamant
                                  Posts: 309
                                  How come when I put sprites in pokepic they look fine but then in the game tey are messed up?How come when you move on to a new pokpic then you go backto the one you edited its all messed up?
                                    #173    
                                  Old February 15th, 2007 (4:21 PM). Edited February 15th, 2007 by hanosed.
                                  hanosed's Avatar
                                  hanosed hanosed is offline
                                     
                                    Join Date: Feb 2007
                                    Gender:
                                    Nature: Adamant
                                    Posts: 6
                                    Why doesn't EliteMap work with Pokemon Emerald and how do you fix it?
                                      #174    
                                    Old February 15th, 2007 (4:24 PM). Edited February 15th, 2007 by hanosed.
                                    hanosed's Avatar
                                    hanosed hanosed is offline
                                       
                                      Join Date: Feb 2007
                                      Gender:
                                      Nature: Adamant
                                      Posts: 6
                                      Oh yea and why doesnt advance-mart work with emerald too?
                                        #175    
                                      Old February 15th, 2007 (5:29 PM).
                                      foofatron foofatron is offline
                                      Banned
                                         
                                        Join Date: Jan 2007
                                        Age: 15
                                        Gender:
                                        Nature: Adamant
                                        Posts: 309
                                        Those only work with R/S (I THINK)Don't double post.
                                        Closed Thread
                                        Quick Reply

                                        Sponsored Links
                                        Thread Tools

                                        Posting Rules
                                        You may not post new threads
                                        You may not post replies
                                        You may not post attachments
                                        You may not edit your posts

                                        BB code is On
                                        Smilies are On
                                        [IMG] code is On
                                        HTML code is Off

                                        Forum Jump


                                        All times are GMT -8. The time now is 7:09 AM.