ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #24951    
Old May 13th, 2013 (6:07 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
     
    Join Date: Nov 2012
    Location: Do you really want to know? Really?
    Gender: Male
    Nature: Bold
    Posts: 1,766
    Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
    Quote:
    Originally Posted by Hacker Bisharp View Post
    There are sprite of Ash ready for be inserted?
    I mean ow and sprite,
    preferably for ruby.
    I found one on google images, but you will need to give the creator credit.
    __________________

    Paired with Simba

    Relevant Advertising!

      #24952    
    Old May 13th, 2013 (6:14 AM).
    Hacker Bisharp's Avatar
    Hacker Bisharp Hacker Bisharp is offline
    Bug reporter
       
      Join Date: Dec 2011
      Gender: Male
      Nature: Gentle
      Posts: 334
      Quote:
      Originally Posted by karatekid552 View Post
      I found one on google images, but you will need to give the creator credit.
      Yes, can i see it? Thank you for the quick reply.
      __________________
      Hacks I support:

      And i'm a good bug reporter. Contact me if you want :D

        #24953    
      Old May 13th, 2013 (3:43 PM).
      LusoTrainer's Avatar
      LusoTrainer LusoTrainer is offline
         
        Join Date: Mar 2013
        Gender: Male
        Posts: 322
        Quote:
        Originally Posted by karatekid552 View Post
        1) I have no idea. Why not test it out?
        I've tried, and apparently it does obey. When a Mew is disobedient, is it random or never obeys? If the latter, then I guess it's fixed.

        Quote:
        Originally Posted by karatekid552 View Post
        2) PGE by Gamer202 might work,
        I've tried the Pokemon Editor inside it and unfortunately it gives me an "Invalid Argument" error.

        Quote:
        Originally Posted by karatekid552 View Post
        but you will find that v1.1 of FireRed is far more uncommon and less supported. I suggest switching to v1.0 before putting in too much work.
        Yes, I know. I'm using v1.1 because it's the latest and with some bugfixes. Is there any other way to do this with this rom version?

        Thanks in advance.
          #24954    
        Old May 13th, 2013 (4:29 PM).
        karatekid552's Avatar
        karatekid552 karatekid552 is offline
        What happens if I push it?....
           
          Join Date: Nov 2012
          Location: Do you really want to know? Really?
          Gender: Male
          Nature: Bold
          Posts: 1,766
          Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
          Quote:
          Originally Posted by LusoTrainer View Post
          I've tried, and apparently it does obey. When a Mew is disobedient, is it random or never obeys? If the latter, then I guess it's fixed.



          I've tried the Pokemon Editor inside it and unfortunately it gives me an "Invalid Argument" error.



          Yes, I know. I'm using v1.1 because it's the latest and with some bugfixes. Is there any other way to do this with this rom version?

          Thanks in advance.
          1) Pretty much.

          2) Hex editing. I suggest switching to 1.0. You will be much happier, trust me.
          __________________

          Paired with Simba
            #24955    
          Old May 13th, 2013 (4:35 PM).
          yram44 yram44 is offline
             
            Join Date: Sep 2009
            Gender: Male
            Posts: 11
            how to create tileset or tilemap for new world map for pokemon ruby?

            and to be use for 8bpp mode in ntme
              #24956    
            Old May 13th, 2013 (4:38 PM).
            GoGoJJTech's Avatar
            GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
            (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
            • Gold Tier
             
            Join Date: Nov 2012
            Location: Earth
            Age: 18
            Gender: Female
            Nature: Jolly
            Posts: 2,477
            Theres a thread on this here: http://sfc.pokefans.net/lesson.php?id=19
            __________________
            I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
            The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
            Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

            Support me at my site!
            Pokémon Platinum Red and Blue
              #24957    
            Old May 13th, 2013 (4:51 PM).
            yram44 yram44 is offline
               
              Join Date: Sep 2009
              Gender: Male
              Posts: 11
              gogojjtech

              yup I know but im looking for pokemon ruby map inserting not for firered beacause I want to insert my new world map in pokemon ruby
                #24958    
              Old May 13th, 2013 (4:54 PM).
              GoGoJJTech's Avatar
              GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
              (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
              • Gold Tier
               
              Join Date: Nov 2012
              Location: Earth
              Age: 18
              Gender: Female
              Nature: Jolly
              Posts: 2,477
              Ummm... Oh.
              I used to hack Ruby and theres this Spanish tool called Positron Worldmap Master I got it here (direct download) http://wahackpokemon.com/descarga/herras/PWM.zip
              __________________
              I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
              The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
              Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

              Support me at my site!
              Pokémon Platinum Red and Blue
                #24959    
              Old May 13th, 2013 (6:32 PM). Edited May 13th, 2013 by Voltron.
              Voltron's Avatar
              Voltron Voltron is offline
                 
                Join Date: May 2013
                Gender: Male
                Posts: 13
                Does anyone know how to input the physical/special/status image from gen 4 into the fire red rom?
                I read Darthatron's post.... but I couldn't figure it out.....

                Spoiler:
                Quote:
                Originally Posted by Darthatron View Post
                I want to find a better place to put it. Right now, the image showing if it's physical/special/status appears a frame before the rest of the screen is loaded. :\ I mean, it's not that bad. I just don't love it.

                Change these bytes:
                Code:
                @0813A130: 0x2F
                @0813A17B: 0x47
                @0813A1A0: [Pointer to Routine, plus 1 (one).]
                Here's the source:
                Code:
                .align 2
                .thumb
                Start:
                    push {r0-r4}
                    ldr r0, .CurMoveIndex
                    ldrb r1, [r0]
                    lsl r1, r1, #1
                    ldr r0, .Move_List
                    add r0, r0, r1
                    ldrh r3, [r0]
                    lsl r0, r3, #1
                    add r0, r0, r3
                    lsl r0, r0, #2
                    ldr r1, .MoveBase
                    add r0, r0, r1
                    ldrb r4, [r0, #10]
                    lsl r0, r4, #1
                    add r4, r4, r0
                    lsl r4, r4, #6
                    
                    ldr r0, .SplitImages
                    add r0, r4
                    ldr r1, .VRAM
                    mov r2, #0x30
                    swi #0xB
                    
                    ldr r0, .SplitImages
                    add r0, r4
                    add r0, #0x60
                    ldr r1, .VRAM
                    mov r2, #0x1E
                    lsl r2, #0x04
                    add r1, r1, r2
                    mov r2, #0x30
                    swi #0xB
                    
                Finish:
                    pop {r0-r4}
                    ldr r4, .Some_Offset
                    ldr r0, [r4]
                    ldr r1, .Return_Addr
                    bx r1
                
                .align 2
                .MoveBase:        .word 0x08250C04
                .CurMoveIndex:    .word 0x0203B16D
                .Move_List:        .word 0x02003268
                
                .VRAM:            .word 0x06001800
                .SplitImages:    .word 0xYYYYYYYY
                
                .Some_Offset:    .word 0x0203B148
                .Return_Addr:    .word 0x0813A17C+1
                Change the .SplitImages (0xYYYYYYYY) pointer to where ever you have the images.
                The images are uncompressed. And should look like this:
                They need to be in this order. Use TileMolester or something to insert them.
                They use the same palette as the Types, which is located at 0x08E95DBC in a clean FireRed ROM.
                  #24960    
                Old May 13th, 2013 (8:30 PM).
                Exodrake's Avatar
                Exodrake Exodrake is offline
                The Manliest Chick that Ever Manlied
                   
                  Join Date: May 2013
                  Age: 23
                  Gender: Female
                  Nature: Quirky
                  Posts: 164
                  Here's another problem that I searched for but didn't find any info on.

                  When I use PPRE to edit a Gym Leader on Platinum, their battle music becomes the standard trainer battle music instead of the gym leader theme. How do I fix this?
                    #24961    
                  Old May 14th, 2013 (2:35 AM).
                  karatekid552's Avatar
                  karatekid552 karatekid552 is offline
                  What happens if I push it?....
                     
                    Join Date: Nov 2012
                    Location: Do you really want to know? Really?
                    Gender: Male
                    Nature: Bold
                    Posts: 1,766
                    Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
                    Quote:
                    Originally Posted by Voltron View Post
                    Does anyone know how to input the physical/special/status image from gen 4 into the fire red rom?
                    I read Darthatron's post.... but I couldn't figure it out.....

                    Spoiler:

                    Well, it isn't too hard. You need to compile the ASM after changing the YYYYYY offset to that of the images you inserted. Now, place that in some free space ending in an even number of zero. Then, you place the very first ASM code (the "change these bytes"), at the location specified and the pointer will go to the new routine you just inserted +1.
                    __________________

                    Paired with Simba
                      #24962    
                    Old May 14th, 2013 (2:43 AM).
                    Varion Bluefire's Avatar
                    Varion Bluefire Varion Bluefire is offline
                    A.K.A The Glitch
                       
                      Join Date: Apr 2013
                      Age: 22
                      Gender: Male
                      Nature: Naughty
                      Posts: 663


                      I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
                      And what do they do?
                      __________________

                      Just strollin' to my next destination...
                        #24963    
                      Old May 14th, 2013 (3:20 AM).
                      Shadowraze's Avatar
                      Shadowraze Shadowraze is offline
                      ur mum
                         
                        Join Date: Apr 2013
                        Location: ur mum
                        Age: 18
                        Gender: Other
                        Nature: Lonely
                        Posts: 798
                        Quote:
                        Originally Posted by Varion View Post


                        I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
                        And what do they do?
                        I do not know what those are but I'm pretty much sure you're good even without those warps. :3
                          #24964    
                        Old May 14th, 2013 (4:03 AM).
                        karatekid552's Avatar
                        karatekid552 karatekid552 is offline
                        What happens if I push it?....
                           
                          Join Date: Nov 2012
                          Location: Do you really want to know? Really?
                          Gender: Male
                          Nature: Bold
                          Posts: 1,766
                          Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
                          Quote:
                          Originally Posted by Varion View Post


                          I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
                          And what do they do?
                          They aren't necessary, it is just a precaution Game Freak (or their compiler for that matter) inserted. There are a lot of things like this all over the game.
                          __________________

                          Paired with Simba
                            #24965    
                          Old May 14th, 2013 (7:12 AM).
                          yozzyurubuza's Avatar
                          yozzyurubuza yozzyurubuza is offline
                             
                            Join Date: Aug 2011
                            Gender: Male
                            Posts: 15
                            Is there a way to change/fix the bag? because my Pokemon Emerald ROM bag image got corrupted when I was editing.

                            Here look at these.

                            Spoiler:




                              #24966    
                            Old May 14th, 2013 (7:40 AM).
                            Varion Bluefire's Avatar
                            Varion Bluefire Varion Bluefire is offline
                            A.K.A The Glitch
                               
                              Join Date: Apr 2013
                              Age: 22
                              Gender: Male
                              Nature: Naughty
                              Posts: 663


                              This happened, a while back, i thought you could disable the help, but that's in GSC.
                              So, how would i fix this?
                              __________________

                              Just strollin' to my next destination...
                                #24967    
                              Old May 14th, 2013 (7:46 AM).
                              karatekid552's Avatar
                              karatekid552 karatekid552 is offline
                              What happens if I push it?....
                                 
                                Join Date: Nov 2012
                                Location: Do you really want to know? Really?
                                Gender: Male
                                Nature: Bold
                                Posts: 1,766
                                Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
                                Quote:
                                Originally Posted by yozzyurubuza View Post
                                Is there a way to change/fix the bag? because my Pokemon Emerald ROM bag image got corrupted when I was editing.

                                Here look at these.

                                Spoiler:




                                Reinserting the images is probably the best way to go.
                                __________________

                                Paired with Simba
                                  #24968    
                                Old May 14th, 2013 (7:57 AM).
                                yozzyurubuza's Avatar
                                yozzyurubuza yozzyurubuza is offline
                                   
                                  Join Date: Aug 2011
                                  Gender: Male
                                  Posts: 15
                                  Quote:
                                  Originally Posted by yozzyurubuza View Post
                                  Is there a way to change/fix the bag? because my Pokemon Emerald ROM bag image got corrupted when I was editing.

                                  Here look at these.

                                  Spoiler:




                                  Quote:
                                  Originally Posted by karatekid552 View Post
                                  Reinserting the images is probably the best way to go.
                                  I don't know where and how can I edit the bag image. It just messed up while I'm editing the other parts of the game. I already changed a lot so I can't turn back and start from a fresh new ROM again.
                                    #24969    
                                  Old May 14th, 2013 (8:12 AM).
                                  karatekid552's Avatar
                                  karatekid552 karatekid552 is offline
                                  What happens if I push it?....
                                     
                                    Join Date: Nov 2012
                                    Location: Do you really want to know? Really?
                                    Gender: Male
                                    Nature: Bold
                                    Posts: 1,766
                                    Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
                                    Quote:
                                    Originally Posted by yozzyurubuza View Post
                                    I don't know where and how can I edit the bag image. It just messed up while I'm editing the other parts of the game. I already changed a lot so I can't turn back and start from a fresh new ROM again.
                                    Well, get a copy of NSE Classic. If you play with it enough on a clean rom, you can probably find the image in there (it may even be bookmarked in NSE) and then insert it into your rom.
                                    __________________

                                    Paired with Simba
                                      #24970    
                                    Old May 14th, 2013 (8:30 AM).
                                    Spherical Ice's Avatar
                                    Spherical Ice Spherical Ice is offline
                                    • Moderator
                                    • Silver Tier
                                     
                                    Join Date: Nov 2007
                                    Location: Bristol, UK
                                    Age: 19
                                    Posts: 5,101
                                    Quote:
                                    Originally Posted by Varion View Post


                                    I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
                                    And what do they do?
                                    In any case, you can put both a Script tile and a warp tile in the same place and they'll both work - even then, you could probably just make whatever you're doing a map / level script (look it up) and safe space, time, and make things more professional and fluent.
                                    __________________

                                    A Pokemon that is discriminated!
                                    Support squirtle and make it everyone's favourite.
                                      #24971    
                                    Old May 14th, 2013 (9:14 AM).
                                    Voltron's Avatar
                                    Voltron Voltron is offline
                                       
                                      Join Date: May 2013
                                      Gender: Male
                                      Posts: 13
                                      Quote:
                                      Originally Posted by karatekid552 View Post
                                      Well, it isn't too hard. You need to compile the ASM after changing the YYYYYY offset to that of the images you inserted. Now, place that in some free space ending in an even number of zero. Then, you place the very first ASM code (the "change these bytes"), at the location specified and the pointer will go to the new routine you just inserted +1.
                                      Cool thanks! My only problem now is inserting the image using tile molester.
                                      How do I do it, and should I put it anywhere? Or at the offset specified by darthatron?
                                      I couldn't find a tutorial on this anywhere!

                                      Thanks, and sorry for so many questions
                                        #24972    
                                      Old May 14th, 2013 (9:42 AM).
                                      karatekid552's Avatar
                                      karatekid552 karatekid552 is offline
                                      What happens if I push it?....
                                         
                                        Join Date: Nov 2012
                                        Location: Do you really want to know? Really?
                                        Gender: Male
                                        Nature: Bold
                                        Posts: 1,766
                                        Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552
                                        Quote:
                                        Originally Posted by Voltron View Post
                                        Cool thanks! My only problem now is inserting the image using tile molester.
                                        How do I do it, and should I put it anywhere? Or at the offset specified by darthatron?
                                        I couldn't find a tutorial on this anywhere!

                                        Thanks, and sorry for so many questions
                                        I would say that you should get a copy of NSE 2.X. Then, open up the image and insert it into the rom uncompressed. Take the location you put it at and change the YYYYYY in the routine to that location.
                                        __________________

                                        Paired with Simba
                                          #24973    
                                        Old May 14th, 2013 (11:18 AM).
                                        xYggdrasill xYggdrasill is offline
                                           
                                          Join Date: May 2013
                                          Gender: Male
                                          Posts: 12
                                          Hi everyone,

                                          I've a question regarding ADVANCE MAP (using 1.95)

                                          I want to make a hack together with a friend, and we both wanna map on the same ROM.
                                          Is it possible to import and export maps from Advance Map?

                                          Like: If he makes a map and saves it somehow. And when he sends it to me, can I load (import) it in or something?

                                          If that's possible, could anyone please tell me how?

                                          Many thanks in advance.
                                            #24974    
                                          Old May 14th, 2013 (1:40 PM).
                                          GoGoJJTech's Avatar
                                          GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
                                          (☞゚ヮ゚)☞ http://GoGoJJTech.com ☜(゚ヮ゚☜)
                                          • Gold Tier
                                           
                                          Join Date: Nov 2012
                                          Location: Earth
                                          Age: 18
                                          Gender: Female
                                          Nature: Jolly
                                          Posts: 2,477
                                          File -> Map -> Save Map As
                                          File -> Map -> Import Map -> Insert Map
                                          You need to do these steps. Also, you can't just import the map without pressing insert as well. It just opens the map file if you do that.
                                          __________________
                                          I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
                                          The HGSS Music Patch - The BW/2 Music Patch - ASM: Switch Music Based on Seasons
                                          Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Youtube Channel

                                          Support me at my site!
                                          Pokémon Platinum Red and Blue
                                            #24975    
                                          Old May 14th, 2013 (1:54 PM).
                                          D3ath Angel's Avatar
                                          D3ath Angel D3ath Angel is offline
                                          Ace Trainer
                                             
                                            Join Date: Jan 2008
                                            Nature: Brave
                                            Posts: 13
                                            Why does Advance Trainer give me the error message "Subscript out of range. [email protected]" every time I load a rom? I can't use the program, as the error repeats if I click Retry and Cancel, so I can only select Close.
                                            __________________
                                            Closed Thread
                                            Quick Reply

                                            Sponsored Links
                                            Thread Tools

                                            Posting Rules
                                            You may not post new threads
                                            You may not post replies
                                            You may not post attachments
                                            You may not edit your posts

                                            BB code is On
                                            Smilies are On
                                            [IMG] code is On
                                            HTML code is Off

                                            Forum Jump


                                            All times are GMT -8. The time now is 5:43 AM.