Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

TrollandToad.com
Reply
 
Thread Tools
  #1051    
Old October 27th, 2009 (5:21 PM).
CoGuLaHnE's Avatar
CoGuLaHnE CoGuLaHnE is offline
Hope's Triumph
     
    Join Date: Oct 2009
    Gender: Male
    Posts: 10
    Okay, I'll wait, but what is the V1.0 of the ROM? Incase this is important, heres what it says on RHEA:
    Main Unit Code 00
    Device Type 00
    ROM Version 01
    Header Checksum 54
    Any ideas what could be wrong with my computer? Other hacking programs don't work on only my computer like Advance Mart and A-Tack.
    Also, I'm thinking about downloading eXtreme Script Editor. Would you say it's easier than Advance Text?
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #1052    
    Old October 27th, 2009 (9:41 PM).
    Maxzeroedge's Avatar
    Maxzeroedge Maxzeroedge is offline
    Ready for simply anything
       
      Join Date: Jun 2009
      Location: In my home?
      Gender: Male
      Nature: Relaxed
      Posts: 49
      Quote:
      Originally Posted by CoGuLaHnE View Post
      Also, I'm thinking about downloading eXtreme Script Editor. Would you say it's easier than Advance Text?
      Actually advance Text is easier but all it can do is change the text not the behaviour which is possible by using a script editor like XSE, PKSV or Poke'edit (Don't know others)
      __________________
      Life is simply awesome
      Reply With Quote
        #1053    
      Old October 28th, 2009 (2:39 AM).
      RegisteelX RegisteelX is offline
      zomgwut?
         
        Join Date: Oct 2009
        Age: 25
        Gender: Male
        Nature: Timid
        Posts: 62
        is there any program i can use to make a pokemon shiny? (not in grass) like red gyarados in pokemon G/S/C?
        __________________


        Reply With Quote
          #1054    
        Old October 28th, 2009 (3:03 AM).
        Tropical Sunlight's Avatar
        Tropical Sunlight Tropical Sunlight is offline
        The Faltine
           
          Join Date: Mar 2008
          Location: Slovenia
          Age: 21
          Gender: Male
          Posts: 3,578
          Quote:
          Originally Posted by RegisteelX View Post
          is there any program i can use to make a pokemon shiny? (not in grass) like red gyarados in pokemon G/S/C?
          The Shinyzer
          Just use setvar 0x4003 0x1 in the Red Gyarados script.
          __________________
          Reply With Quote
            #1055    
          Old October 28th, 2009 (5:16 AM).
          HackMew's Avatar
          HackMew HackMew is offline
          Mewtwo Strikes Back
          • Crystal Tier
           
          Join Date: Jun 2006
          Posts: 1,314
          Quote:
          Originally Posted by Maxzeroedge View Post
          Hey I was just wondering if XSE would give complete functionality with enlarged ROMs (I saw a method in a tutorial here but it was time consuming and b00ring)
          What "complete functionality" are you talking about? XSE supports expanded ROMs.


          Quote:
          Originally Posted by Fan King View Post
          But I have a question about XSE, it's nothing bug, but it's anooying. I have XSE 1.1.1, and my does not have file, edit, etc. I redownloaded it, but it still has it. >.> Any advice?
          That's called "menu". And you must have hidden it by mistake. Check the XSE guide because it has all the shortcuts, included the "Hide/Show Menu" one.


          Quote:
          Originally Posted by -Omega- View Post
          I'm using the latest version 1.1.1, but there's no settings.ini to delete.
          Okay, I'll send you a PM.


          Quote:
          Originally Posted by CoGuLaHnE View Post
          Okay, I'll wait, but what is the V1.0 of the ROM? Incase this is important, heres what it says on RHEA:
          Main Unit Code 00
          Device Type 00
          ROM Version 01
          Header Checksum 54
          "v1." and the value RHEA shows you. In your case, it's v1.1 (01 = 1, obviously).


          Quote:
          Originally Posted by H2O Turquoise View Post
          The Shinyzer -_-
          Just use setvar 0x4003 0x1 in the Red Gyarados script.
          No. The variable is 0x8003...
          See this post for further info.
          __________________
          Reply With Quote
            #1056    
          Old October 28th, 2009 (5:35 AM).
          Tropical Sunlight's Avatar
          Tropical Sunlight Tropical Sunlight is offline
          The Faltine
             
            Join Date: Mar 2008
            Location: Slovenia
            Age: 21
            Gender: Male
            Posts: 3,578
            Yeah, I meant to say 0x8003. Sorry
            __________________
            Reply With Quote
              #1057    
            Old October 29th, 2009 (4:00 AM).
            Maxzeroedge's Avatar
            Maxzeroedge Maxzeroedge is offline
            Ready for simply anything
               
              Join Date: Jun 2009
              Location: In my home?
              Gender: Male
              Nature: Relaxed
              Posts: 49
              I mean that in the tutorial it was written we have to use permuted offset(I don't know about it though)
              Anyway it does and its simple so
              *switches from PKSV to XSE* a month ago
              __________________
              Life is simply awesome
              Reply With Quote
                #1058    
              Old November 4th, 2009 (11:06 AM).
              vasili1097 vasili1097 is offline
              Rising Spriter
                 
                Join Date: Mar 2009
                Age: 20
                Gender: Male
                Nature: Adamant
                Posts: 2
                Is it possible to import palletes in the Overworld Editor? I'm trying to import an Ash sprite to replace the Red sprite in LG, and it says "Pallete is not valid".
                Reply With Quote
                  #1059    
                Old November 5th, 2009 (8:35 PM).
                Pokepal17's Avatar
                Pokepal17 Pokepal17 is offline
                More cowbell~
                • Silver Tier
                 
                Join Date: Oct 2008
                Location: Steeltown
                Age: 22
                Gender: Male
                Nature: Modest
                Posts: 1,517
                Quote:
                Originally Posted by vasili1097 View Post
                Is it possible to import palletes in the Overworld Editor? I'm trying to import an Ash sprite to replace the Red sprite in LG, and it says "Pallete is not valid".
                Your palette is probably not 16 colour so it won't get imported.
                __________________
                Pokémon Stardrop
                Reply With Quote
                  #1060    
                Old November 8th, 2009 (10:50 PM).
                Hassamu_Scizor's Avatar
                Hassamu_Scizor Hassamu_Scizor is offline
                The Impulse
                   
                  Join Date: Oct 2009
                  Nature: Adamant
                  Posts: 4
                  Quote:
                  Originally Posted by Ardysqrrl View Post
                  I'm trying to open Fire Red english 1.0 with A-Trainer 0.9.0.1, when I open the rom it fills the interface with information from the first trainer and the ROM information in Advance Trainer says the ROM version is 1.0, but gives the error message "Subscript out of range. [email protected] Abort | Retry | Ignore"

                  I checked the ROM is RHEA and it looks okay, what could the problem be?

                  While I'm here thanks so much for your other apps they all work great
                  I got the same problem. I also got a notepad file that says

                  "20091109|004642|5.1.2600|0.9.1|DrawTile8|9|modLZ77|Subscript out of range|3"

                  I've tried different ROMs from different sources and all games(R/S/E and Fr/Lg) still got nothin...anyone know whats up?
                  Reply With Quote
                    #1061    
                  Old November 9th, 2009 (12:55 PM).
                  Pokepal17's Avatar
                  Pokepal17 Pokepal17 is offline
                  More cowbell~
                  • Silver Tier
                   
                  Join Date: Oct 2008
                  Location: Steeltown
                  Age: 22
                  Gender: Male
                  Nature: Modest
                  Posts: 1,517
                  Quote:
                  Originally Posted by Hassamu_Scizor View Post
                  I got the same problem. I also got a notepad file that says

                  "20091109|004642|5.1.2600|0.9.1|DrawTile8|9|modLZ77|Subscript out of range|3"

                  I've tried different ROMs from different sources and all games(R/S/E and Fr/Lg) still got nothin...anyone know whats up?
                  Must be a setting on your computer. Or try downloading the VB6 runtime files to see if that makes a difference. However, if you search the thread, you may just find the cause and the solution.
                  __________________
                  Pokémon Stardrop
                  Reply With Quote
                    #1062    
                  Old November 9th, 2009 (1:36 PM).
                  TAKUORO's Avatar
                  TAKUORO TAKUORO is offline
                  Pyro from WAH ;D
                     
                    Join Date: Jul 2009
                    Location: Costa Rica
                    Gender: Male
                    Nature: Relaxed
                    Posts: 61
                    one question

                    the xse accepts 7 digit offsets?
                    because each time I try with an expanded rom, the script uses a diferent offset

                    Example: i'm using offset 0x1E80000, i put it in the xse as always, and then I make the script, later, when i open the script, the offsets changes to E800000, it erases the digit it haved before, it always do.

                    I's a problem in my xse or i'm doing something wrong?
                    Reply With Quote
                      #1063    
                    Old November 9th, 2009 (1:47 PM). Edited November 9th, 2009 by Hassamu_Scizor.
                    Hassamu_Scizor's Avatar
                    Hassamu_Scizor Hassamu_Scizor is offline
                    The Impulse
                       
                      Join Date: Oct 2009
                      Nature: Adamant
                      Posts: 4
                      Quote:
                      Originally Posted by Pokepal17 View Post
                      Must be a setting on your computer. Or try downloading the VB6 runtime files to see if that makes a difference. However, if you search the thread, you may just find the cause and the solution.
                      VB6? I'm assuming VB is Visual Boy but I may be wrong...sorry I'm really knew to the whole idea of hacking. So I'm a little lost with the termanology. Btw I went back and searched the whole thread for my problem and many people had a similar problem. They got "Runtime error 9" or whatever. And the problem was fixing something with Windows Vista. So because I'm either hopeless or I have a different problem I'll say that nowhere on my computer does it say "Error 9" or whatever and I have Windows XP, not Vista. And the way to fix my problem on Vista is like going to "personalize" or something, but I don't know where "personalize" is...
                      Reply With Quote
                        #1064    
                      Old November 9th, 2009 (2:16 PM).
                      Pokepal17's Avatar
                      Pokepal17 Pokepal17 is offline
                      More cowbell~
                      • Silver Tier
                       
                      Join Date: Oct 2008
                      Location: Steeltown
                      Age: 22
                      Gender: Male
                      Nature: Modest
                      Posts: 1,517
                      Quote:
                      Originally Posted by Hassamu_Scizor View Post
                      VB6? I'm assuming VB is Visual Boy but I may be wrong...sorry I'm really knew to the whole idea of hacking. So I'm a little lost with the termanology. Btw I went back and searched the whole thread for my problem and many people had a similar problem. They got "Runtime error 9" or whatever. And the problem was fixing something with Windows Vista. So because I'm either hopeless or I have a different problem I'll say that nowhere on my computer does it say "Error 9" or whatever and I have Windows XP, not Vista. And the way to fix my problem on Vista is like going to "personalize" or something, but I don't know where "personalize" is...
                      VB is Visual Basic. And I'm sorry but I'm not sure what the problem is. Trying the runtime files may fix it.
                      __________________
                      Pokémon Stardrop
                      Reply With Quote
                        #1065    
                      Old November 9th, 2009 (3:06 PM).
                      Hassamu_Scizor's Avatar
                      Hassamu_Scizor Hassamu_Scizor is offline
                      The Impulse
                         
                        Join Date: Oct 2009
                        Nature: Adamant
                        Posts: 4
                        I still can't figure it out...I guess I'll just have to wait until someone who has the same problem figures out how to fix it. Until then I'll just work with A-Map which should be enough to keep me busy.
                        Reply With Quote
                          #1066    
                        Old November 9th, 2009 (3:26 PM).
                        sky_queen3's Avatar
                        sky_queen3 sky_queen3 is offline
                        Mimikyu is cute :3
                           
                          Join Date: Feb 2009
                          Location: Australia
                          Age: 27
                          Gender: Female
                          Nature: Naive
                          Posts: 265
                          I've heard a rumour and I need it confirmed or denied.

                          Spoiler:
                          I've heard rumours of an A-Cry tool being in the works, if this is true will it work with English Fire Red?
                          __________________
                          Mimic me, mimic you
                          Reply With Quote
                            #1067    
                          Old November 9th, 2009 (3:32 PM).
                          Pokepal17's Avatar
                          Pokepal17 Pokepal17 is offline
                          More cowbell~
                          • Silver Tier
                           
                          Join Date: Oct 2008
                          Location: Steeltown
                          Age: 22
                          Gender: Male
                          Nature: Modest
                          Posts: 1,517
                          Quote:
                          Originally Posted by sky_queen3 View Post
                          I've heard a rumour and I need it confirmed or denied.

                          Spoiler:
                          I've heard rumours of an A-Cry tool being in the works, if this is true will it work with English Fire Red?
                          I believe so and it will support all ROMs like all of HackMew's tools.
                          __________________
                          Pokémon Stardrop
                          Reply With Quote
                            #1068    
                          Old November 11th, 2009 (3:15 AM).
                          MEWTH's Avatar
                          MEWTH MEWTH is offline
                          "Looks May be DECEIVING..."
                             
                            Join Date: Oct 2009
                            Location: Goldenrod City, Johto
                            Age: 21
                            Gender: Male
                            Nature: Adamant
                            Posts: 2
                            I have a question.
                            Is there a command in XSE that removes the players pokemon?
                            I really need that for my hack..

                            Thanks!
                            __________________

                            "A glitch is a glitch..."

                            If there is one person that will treat it like a POKEMON. . . .

                            Then it won't be me!

                            Reply With Quote
                              #1069    
                            Old November 11th, 2009 (6:33 AM).
                            bbigman76's Avatar
                            bbigman76 bbigman76 is offline
                            Elite 4 Member
                               
                              Join Date: May 2009
                              Location: pallet town
                              Age: 21
                              Gender: Male
                              Nature: Jolly
                              Posts: 89
                              on overworld editor it says when i open my rom error loading ini settings for this game can i get help plz thank u
                              __________________
                              HACKS I SUPPORT

                              Reply With Quote
                                #1070    
                              Old November 11th, 2009 (6:59 AM).
                              HackMew's Avatar
                              HackMew HackMew is offline
                              Mewtwo Strikes Back
                              • Crystal Tier
                               
                              Join Date: Jun 2006
                              Posts: 1,314
                              Quote:
                              Originally Posted by Hassamu_Scizor View Post
                              I got the same problem. I also got a notepad file that says

                              "20091109|004642|5.1.2600|0.9.1|DrawTile8|9|modLZ77|Subscript out of range|3"

                              I've tried different ROMs from different sources and all games(R/S/E and Fr/Lg) still got nothin...anyone know whats up?
                              Well, you're using the latest version of A-Trainer from what I see on the bug log. You OS is Windows XP. Not that it really matters in this case though. Unlike Pokepal17 suggested, the runtime files are not a problem. If they were, A-Trainer wouldn't start at all. Now, since I can't seem to reproduce the bug at all, please see my PM.


                              Quote:
                              Originally Posted by TAKUORO View Post
                              one question

                              the xse accepts 7 digit offsets?
                              because each time I try with an expanded rom, the script uses a diferent offset

                              Example: i'm using offset 0x1E80000, i put it in the xse as always, and then I make the script, later, when i open the script, the offsets changes to E800000, it erases the digit it haved before, it always do.

                              I's a problem in my xse or i'm doing something wrong?
                              Yes, it does. What version are you using?


                              Quote:
                              Originally Posted by sky_queen3 View Post
                              I've heard a rumour and I need it confirmed or denied.

                              Spoiler:
                              I've heard rumours of an A-Cry tool being in the works, if this is true will it work with English Fire Red?
                              Confirmed. Just don't ask any dates, as I cannot really answer. And yeah, will work with any existing ROMs, not just the English ones. As usual.


                              Quote:
                              Originally Posted by MEWTH View Post
                              I have a question.
                              Is there a command in XSE that removes the players pokemon?
                              I really need that for my hack..

                              Thanks!
                              If you checked the Command Help thoroughly you would have noticed there is no command like that. The only way is ASM.


                              Quote:
                              Originally Posted by bbigman76 View Post
                              on overworld editor it says when i open my rom error loading ini settings for this game can i get help plz thank u
                              What's the version of the editor? Did you extract all the files? What ROM were you trying to open? What's the version of the ROM? Please elaborate.
                              __________________
                              Reply With Quote
                                #1071    
                              Old November 11th, 2009 (10:29 AM).
                              TAKUORO's Avatar
                              TAKUORO TAKUORO is offline
                              Pyro from WAH ;D
                                 
                                Join Date: Jul 2009
                                Location: Costa Rica
                                Gender: Male
                                Nature: Relaxed
                                Posts: 61
                                well I think i´m using the newest, but I was wondering if this was a problem of the a-map
                                I'm gonna try with the one here to see how it does

                                BTW: I was using emerald for this
                                Reply With Quote
                                  #1072    
                                Old November 11th, 2009 (2:09 PM).
                                Chevalier's Avatar
                                Chevalier Chevalier is offline
                                Réveiller
                                   
                                  Join Date: Nov 2009
                                  Location: USA
                                  Gender: Male
                                  Nature: Adamant
                                  Posts: 22
                                  Best Toolbox imo
                                  Thanks a lot!
                                  __________________
                                  Dat New New Is Here



                                  Check The Thread
                                  Reply With Quote
                                    #1073    
                                  Old November 12th, 2009 (11:21 PM).
                                  bgxcdic's Avatar
                                  bgxcdic bgxcdic is offline
                                     
                                    Join Date: Nov 2009
                                    Gender: Male
                                    Posts: 5
                                    very very very very very very very very very very very very very very very very very very very very very very very very GREAT TOOLS. thanx allot
                                    __________________
                                    Reply With Quote
                                      #1074    
                                    Old November 17th, 2009 (12:52 PM).
                                    NTA's Avatar
                                    NTA NTA is offline
                                    Where?
                                       
                                      Join Date: Nov 2007
                                      Nature: Adamant
                                      Posts: 265
                                      i have a small problem with advanced starter: when i change the starter to pidgeot it auto jumps to pideotto
                                      just thought i should let u know
                                      __________________

                                      Reply With Quote
                                        #1075    
                                      Old November 17th, 2009 (1:10 PM).
                                      Pokepal17's Avatar
                                      Pokepal17 Pokepal17 is offline
                                      More cowbell~
                                      • Silver Tier
                                       
                                      Join Date: Oct 2008
                                      Location: Steeltown
                                      Age: 22
                                      Gender: Male
                                      Nature: Modest
                                      Posts: 1,517
                                      Quote:
                                      Originally Posted by NTA View Post
                                      i have a small problem with advanced starter: when i change the starter to pidgeot it auto jumps to pideotto
                                      just thought i should let u know
                                      Thanks, but HackMew is aware of this. In the meantime, hex edit the Pokemon to a Pidgeot.
                                      __________________
                                      Pokémon Stardrop
                                      Reply With Quote
                                      Reply

                                      Quick Reply

                                      Join the conversation!

                                      Create an account to post a reply in this thread, participate in other discussions, and more!

                                      Create a PokéCommunity Account

                                      Sponsored Links
                                      Thread Tools

                                      Posting Rules
                                      You may not post new threads
                                      You may not post replies
                                      You may not post attachments
                                      You may not edit your posts

                                      BB code is On
                                      Smilies are On
                                      [IMG] code is On
                                      HTML code is Off

                                      Forum Jump


                                      All times are GMT -8. The time now is 10:04 PM.