Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Reload this Page [Tool] Nameless Tile Map Editor [NTME]

Notices
For all updates, view the main page.

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #1    
Old August 8th, 2008 (10:23 AM). Edited August 12th, 2009 by D-Trogh.
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belgium
Age: 23
Gender: Male
Posts: 439
Send a message via Windows Live Messenger to D-Trogh
Nameless Tile Map Editor [NTME]
Version: 1.1
A GBA TileMap editor, created by Diven-Trogh.


Screenshots


Videos


Download
» From attachment (Mirror @ PROMH)

Attached Files
File Type: rar NTME.rar‎ (79.0 KB, 8842 views) (Save to Dropbox)
__________________
[NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]
Reply With Quote
  #2    
Old August 8th, 2008 (02:06 PM). Edited August 8th, 2008 by AmineX.
AmineX's Avatar
AmineX AmineX is offline
Music Expert
 
Join Date: Feb 2008
Location: Algeria
Age: 26
Nature: Gentle
Posts: 144
Send a message via ICQ to AmineX Send a message via Windows Live Messenger to AmineX Send a message via Skype™ to AmineX
another awsome tool big thanks D-Trogh that make life easyer for title screen and world maps thanks again
__________________
AmineX


All my pokemon music related videos here:
http://www.youtube.com/user/LHV1?feature=mhee
Reply With Quote
  #3    
Old August 8th, 2008 (02:27 PM).
linkandzelda's Avatar
linkandzelda linkandzelda is offline
n00b desu ka?
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hastings, England
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 770
this tool looks great.
i have a suggestion for you.
how about you have the option to insert the tilemaps into the rom. for example a world map. also possible the option to ether dump a .raw of a tilemap in the rom and/or be able to edit a tilemap from within the rom with this tool.

i dont know if that is possible because i dont know much about tilemaps.

thanks in advance
link
__________________
Reply With Quote
  #4    
Old August 8th, 2008 (04:58 PM). Edited August 9th, 2008 by Erick.
Erick's Avatar
Erick Erick is offline
It's been a long time!
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mexico City
Age: 20
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 738
Great tool!
Thanks for uploading it.
Reply With Quote
  #5    
Old August 8th, 2008 (05:42 PM).
X-aveon's Avatar
X-aveon X-aveon is offline
IS BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Join Date: Jan 2008
Gender:
Nature: Naive
Posts: 233
Send a message via Yahoo to X-aveon
yeah........for some reason i can't import the ruby titlescreen tilemap. just to test. so that might need to be fixed, or is it just me? well, anyways, this looks like a tool i'll be using for fire red.
__________________


I want that apple......
Reply With Quote
  #6    
Old August 9th, 2008 (01:24 AM).
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belgium
Age: 23
Gender: Male
Posts: 439
Send a message via Windows Live Messenger to D-Trogh
Quote originally posted by Twilite Darkrai:
Great tool!
By the way, this may sound like a n00b question but how does it exactly works?
How can you say it's a great tool if you even don't know how it works - -'
Common.. It works just like Cyclone.. Load the tileset, then load the tilemap.
Quote originally posted by X-aveon:
yeah........for some reason i can't import the ruby titlescreen tilemap. just to test. so that might need to be fixed, or is it just me? well, anyways, this looks like a tool i'll be using for fire red.
It's certainly is you.. - -'

Unless you meant an other tilemap :-\
__________________
[NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]
Reply With Quote
  #7    
Old August 9th, 2008 (06:13 AM).
Erick's Avatar
Erick Erick is offline
It's been a long time!
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mexico City
Age: 20
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 738
Quote originally posted by D-Trogh:
How can you say it's a great tool if you even don't know how it works - -'
Common.. It works just like Cyclone.. Load the tileset, then load the tilemap.It's certainly is you.. - -'

Unless you meant an other tilemap :-\
I know it works as cyclone I know how to use it now

But how can I load a tileset of 129x60?
It says I can't :/
BTW I'm doing a TS
Reply With Quote
  #8    
Old August 9th, 2008 (06:19 AM).
Griin.'s Avatar
Griin. Griin. is offline
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 277
Nice tool you got there. Pretty much the same as Cycloon but better. Its pretty simple to use so Thank You for that.
__________________
It's comming...
Reply With Quote
  #9    
Old August 9th, 2008 (06:32 AM).
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belgium
Age: 23
Gender: Male
Posts: 439
Send a message via Windows Live Messenger to D-Trogh
Quote originally posted by Twilite Darkrai:
But how can I load a tileset of 129x60?
It says I can't :/
BTW I'm doing a TS
NTME says why you can't..
Quote originally posted by Rejnbow:
Nice tool you got there. Pretty much the same as Cycloon but better. Its pretty simple to use so Thank You for that.
1. It's 'Cyclone'
2. Well.. It is a tile map editor after all.. just like Cyclone is..
3. Much better in my opinion
__________________
[NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]
Reply With Quote
  #10    
Old August 9th, 2008 (09:15 AM).
GBChacker GBChacker is offline
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Cyclones instant win lol. But why do you use VB!? Its total crap!
Reply With Quote
  #11    
Old August 9th, 2008 (09:25 AM). Edited August 9th, 2008 by D-Trogh.
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belgium
Age: 23
Gender: Male
Posts: 439
Send a message via Windows Live Messenger to D-Trogh
Quote originally posted by GBChacker:
Cyclones instant win lol. But why do you use VB!? Its total crap!
So you think Cyclone is better? :-\
And.. I use VB as it's the only programming language I 'know' AND I'm not motivated enough to learn a new language..

Edit:
Ah yes.. today I made a tilemap with NTME and imported it to the ROM..
This is how it looks in NTME and in-game.
This is what I got when I loaded the same tileset and tilemap in Cyclone Prototype
Edit2:
Found some bugs (when using Palette 0), so uploaded fix..
__________________
[NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]
Reply With Quote
  #12    
Old August 10th, 2008 (12:30 AM).
Kenneth Alog's Avatar
Kenneth Alog Kenneth Alog is offline
Infectus Raiken
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phillippines, Luzon
Age: 16
Gender:
Nature: Relaxed
Posts: 360
It would be cool, if it has a tutorial......
__________________
Reply With Quote
  #13    
Old August 10th, 2008 (03:14 AM).
hi sir tomato my password is syvniti's Avatar
hi sir tomato my password is syvniti hi sir tomato my password is syvniti is offline
gggggggggggggggggg
 
Join Date: Jan 2007
Location: My user name _ asciii_ +&h1!" lulz
Posts: 581
Quote originally posted by GBChacker:
Cyclones instant win lol. But why do you use VB!? Its total crap!
As long as it can do the job, then I can't seem to see the problem...
I have been reading a few of your post... I don't realy understand you...
You all the time are against Everything VB, But why? If the the same bytes is getting changed by a VB tool or C tool... I might prove that the C-programer got a bigger knowlegde (at programing) but realy, It's not that big differnce in the outcome in the end, when it comes to simpel rom hacking tool... If there is, I haven't seen it yet...
__________________
THE CAKE IS A LIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
  #14    
Old August 10th, 2008 (03:47 AM).
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belgium
Age: 23
Gender: Male
Posts: 439
Send a message via Windows Live Messenger to D-Trogh
Quote originally posted by Dialseus SSJ6:
It would be cool, if it has a tutorial......
I don't see why you would need a tutorial..
Unless you're extremely new to hacking, you should know what a tileset and tile map is..

Anyway.. This is how you use it:
» Load a tileset
» Set the tilemap size at this point..
» Load a tilemap (Optional)
» Edit the tilemap, just like editing a map in AM..
(So.. You select a tile from the tileset, change the palette if necessary, eventually flip the tile too.. and then click the tilemap..)
» Save the tilemap

Ah.. yes.. here's an edited FR worldmap XD
Only the tilemap.. not the data on the map!
__________________
[NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]
Reply With Quote
  #15    
Old August 10th, 2008 (04:22 AM).
Darthatron's Avatar
Darthatron Darthatron is offline
巨大なトロール。
Silver Tier
 
Join Date: Jan 2006
Location: Melbourne, Australia
Age: 23
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,152
Looks good, and thanks for the credit.

I hope you finish it.
__________________
あなた は しきしゃ です
わたし は ばか です
Reply With Quote
  #16    
Old August 10th, 2008 (08:20 AM).
Binary's Avatar
Binary Binary is offline
え?
 
Join Date: Aug 2007
Age: 20
Posts: 3,994
Quote originally posted by GBChacker:
Cyclones instant win lol.
I think that Cyclone is a downfall infront of this.
I NTME is far better than cyclone. More convenient and easy to use. Thanks D-Trogh.
__________________
Reply With Quote
  #17    
Old August 10th, 2008 (04:56 PM).
liuyanghejerry's Avatar
liuyanghejerry liuyanghejerry is offline
 
Join Date: Jan 2008
Location: China,Xi'an
Nature: Calm
Posts: 218
Send a message via ICQ to liuyanghejerry Send a message via Windows Live Messenger to liuyanghejerry Send a message via Yahoo to liuyanghejerry
Good,It makes changing the tiltle easier!
__________________
Zel,thethethethe,LU-HO,Darthatron,HackMew,ZodiacDaGreat,Juan,score_under,JPAN,Tamah-chan,I really appreciate your kindness and your help!:D


I did something that really bad.But made all Chinese can hack Pokemon, too.If you guys hate me, I totally understand,but cannot do anything but force to keep everything.
If there must be someone to undertake all spit and curse, it must be me.
Reply With Quote
  #18    
Old August 10th, 2008 (05:06 PM).
Michael Allison Is Not I Michael Allison Is Not I is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2008
Location: F:\u
Gender:
Nature: Hardy
Posts: 200
Send a message via AIM to Michael Allison Is Not I Send a message via Windows Live Messenger to Michael Allison Is Not I Send a message via Yahoo to Michael Allison Is Not I Send a message via Skype™ to Michael Allison Is Not I
I don't have time to check it right now, but it looks from the screenshot that the UI could be slightly improved. Other than that, congratulations, it looks pretty good. I'll debug it some once I release PokeShop tonight (if I d0.. XD)

- bored man

also STOP COMPLAINING ABOUT VB YOU GUYS HONESTLY. lol trogh's a good programmer and vb6 was one of the most popular languages in the world at one point. object oriented programming is the correct language type for these kinds of tools, too. and on top of all that, you guys complain when ppl use .net for object oriented cus it requires a new, windows OS (unless u compile it right for other setings/platforms)... idk. just srsly, dis the program, not the language, and if there's nothing to diss, then don't diss .t

</badspellingetc.>
Reply With Quote
  #19    
Old August 14th, 2008 (04:16 AM).
NTA's Avatar
NTA NTA is offline
Where?
 
Join Date: Nov 2007
Nature: Adamant
Posts: 265
Quote originally posted by D-Trogh:
I don't see why you would need a tutorial..
Unless you're extremely new to hacking, you should know what a tileset and tile map is..

Anyway.. This is how you use it:
» Load a tileset
» Set the tilemap size at this point..
» Load a tilemap (Optional)
» Edit the tilemap, just like editing a map in AM..
(So.. You select a tile from the tileset, change the palette if necessary, eventually flip the tile too.. and then click the tilemap..)
» Save the tilemap

Ah.. yes.. here's an edited FR worldmap XD
Only the tilemap.. not the data on the map!
i still don't understand how to change it
Reply With Quote
  #20    
Old August 14th, 2008 (07:29 AM).
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belgium
Age: 23
Gender: Male
Posts: 439
Send a message via Windows Live Messenger to D-Trogh
Quote originally posted by Nine-Tailed Assassin:
i still don't understand how to change it
I had nothing to do, so..
(Well, actually I should have worked on NTME :-\)
__________________
[NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]
Reply With Quote
  #21    
Old August 14th, 2008 (04:36 PM). Edited August 16th, 2008 by NTA.
NTA's Avatar
NTA NTA is offline
Where?
 
Join Date: Nov 2007
Nature: Adamant
Posts: 265
thanks that helped me alot more

is it compatible with firered? and if it is do i do the same steps ill

EDIT: I've done it i guess here's the result:


i gurantee i have it done now thank you very much for the video

result:
Reply With Quote
  #22    
Old August 16th, 2008 (06:42 AM). Edited August 16th, 2008 by NTA.
NTA's Avatar
NTA NTA is offline
Where?
 
Join Date: Nov 2007
Nature: Adamant
Posts: 265
thanks for the new version here is my titlescreen i made earlier arund 9;00 am today

__________________

Reply With Quote
  #23    
Old August 20th, 2008 (11:17 PM).
Rexhunter99's Avatar
Rexhunter99 Rexhunter99 is offline
C/C++ Programmer
 
Join Date: Dec 2006
Location: Atla
Age: 23
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 42
This is great :D *Adds to his tools folder*
Wow I need to clear up my Pokemon folder... OMG! I have 4 copies of pokemon Pallidium!!! *deletes 3*
Reply With Quote
  #24    
Old August 24th, 2008 (02:33 PM).
Buffy's Avatar
Buffy Buffy is offline
Bloody Diamond goes Platinum
 
Join Date: Jul 2008
Location: Germany
Nature: Naughty
Posts: 53
is it possible to create a new d/p titlescreen with this tool????
__________________






"Pokemon Bloody Diamond" a harder, better and stronger Pokemon Diamond Modification and now it goes Platinum!

Can YOU deafeat "The Legendary 5" ??? PROVE IT!!!!
Reply With Quote
  #25    
Old August 28th, 2008 (08:05 AM).
D-Trogh's Avatar
D-Trogh D-Trogh is offline
Dead
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belgium
Age: 23
Gender: Male
Posts: 439
Send a message via Windows Live Messenger to D-Trogh
Quote originally posted by Buffy:
is it possible to create a new d/p titlescreen with this tool????
Erm, no..
NTME is for the GameBoyAdvance games
__________________
[NTME | WPEDS | HTPE | SGPE | TGPE | PDEDS]
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 03:25 PM.