The PokéCommunity Forums Fan Games ROM Hacking Tools, Tutorials & Resources
Resource Pokemon Fire Red Patch 1020/1460 Rombases UPDATE 6/23/16 Beta 1.1 Released

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.

Reply
 
Thread Tools
  #726    
Old 2 Weeks Ago (4:40 AM).
SpanishAdam SpanishAdam is offline
     
    Join Date: Apr 2016
    Gender: Male
    Posts: 88
    Hey,

    Great base. However I am getting a bit of an irritating bug with it. Trainers seem to user random items to attempt to cure status conditions (ie, "Leader Vanilla used MACHO BRACE to heal sleep")

    The trainers do not have any items attached to the pokemon, nor do they have any trainer items.

    I have absoltely no idea what is causing it or how to fix it!

    Any suggestions?

    Thanks!
    Reply With Quote

    Relevant Advertising!

      #727    
    Old 2 Weeks Ago (7:57 AM).
    shbshb906 shbshb906 is offline
       
      Join Date: May 2017
      Posts: 12
      My little cousin recently got hit with a illness and can't leave his house for quite a while... I wanted to make a game that would keep him happy while he is going through his personal hell...

      So basically, he hates all generations except the first and second... but he LOVES mega evolution...

      so I am hoping to use this Fire Red file to create a game just for him... but I want to get rid of all Pokemon outside of Kanto and Johto region's (including their mega evolutions)

      So can anyone help me with this? Thank you
      Reply With Quote
        #728    
      Old 1 Week Ago (11:52 PM).
      SpanishAdam SpanishAdam is offline
         
        Join Date: Apr 2016
        Gender: Male
        Posts: 88
        Quote:
        Originally Posted by shbshb906 View Post
        My little cousin recently got hit with a illness and can't leave his house for quite a while... I wanted to make a game that would keep him happy while he is going through his personal hell...

        So basically, he hates all generations except the first and second... but he LOVES mega evolution...

        so I am hoping to use this Fire Red file to create a game just for him... but I want to get rid of all Pokemon outside of Kanto and Johto region's (including their mega evolutions)

        So can anyone help me with this? Thank you
        Just use this base. The Pokedex only shows up to the highest number you´ve encountered, so if you don´t include any pokemon after Celebi then you have no issue. Simply remove the Gen 3 pokes from the wild and battles and insert mega evos. After that, the only other stuff I can think of would be to sever the link between stuff like Mismagius and Misdreavus.
        Reply With Quote
          #729    
        Old 1 Week Ago (4:09 AM).
        shbshb906 shbshb906 is offline
           
          Join Date: May 2017
          Posts: 12
          Quote:
          Originally Posted by SpanishAdam View Post
          Just use this base. The Pokedex only shows up to the highest number you´ve encountered, so if you don´t include any pokemon after Celebi then you have no issue. Simply remove the Gen 3 pokes from the wild and battles and insert mega evos. After that, the only other stuff I can think of would be to sever the link between stuff like Mismagius and Misdreavus.
          But it wouldn't say he completed the pokedex..
          Reply With Quote
            #730    
          Old 1 Week Ago (5:27 AM).
          ThePsychoBear ThePsychoBear is offline
             
            Join Date: Aug 2016
            Gender: Male
            Posts: 5
            In Advanced Pokémon Sprite editor, whenever I select a Pokémon after UNOWN? it says "Data is not LZ77 Compressed" I just want to know if I can ignore that for every Pokémon whilst adding my own.
            Reply With Quote
              #731    
            Old 3 Days Ago (11:47 AM).
            pokemon3dx's Avatar
            pokemon3dx pokemon3dx is offline
               
              Join Date: Mar 2017
              Posts: 8
              So I decided to get @Criminon's Alola Pokemon version of the patch... and I'm having a major problem. When I open PGE, Advance Sprite, and G3HS, I get their errors and cannot edit a thing (PGE and AS show that the Pokemon have completely disapeared.). When I open it up in Advance Map and HTE, It goes smootly... except all Pokemon Beyond Chimecho are corrupted versions of the first 386 Pokemon. Do you know how to fix that? And can you Decapitalize all names in the next version?
              __________________
              don't go to the bulbagarden forum's SM Section. please. don't
              Reply With Quote
                #732    
              Old 3 Days Ago (5:57 PM).
              kristianangel89's Avatar
              kristianangel89 kristianangel89 is offline
                 
                Join Date: Mar 2016
                Posts: 80
                Hi I need to add new pokemon to this base, by the way its amazing

                But I dont know how to do it on PGE, I actually can add sprites using A- series and all the stats using Gen III Suite

                But as you know that program is limited to 1020 Monsters but I want to use more slots until 1460, thats the base I am using. In PGE I can see all the 1460 slots but all time I click on a ?????? space it shows this message



                How can I edit a new added pokemon without errors
                __________________
                Reply With Quote
                  #733    
                Old 3 Days Ago (11:37 PM).
                MasterDrake MasterDrake is offline
                   
                  Join Date: Dec 2016
                  Gender: Male
                  Posts: 32
                  I'm having the sam issue.
                  You have to ask to Gamer2020 or post the issue on its github.
                  Reply With Quote
                    #734    
                  Old 2 Days Ago (7:53 AM).
                  Broskinator97 Broskinator97 is offline
                     
                    Join Date: Apr 2016
                    Posts: 13
                    is it normal that if I open the 1460 version with g3s I can't find the 7th generation Pokemon? the program only shows ??? and after all the Pokemon with the ??? there are the Megas
                    Reply With Quote
                      #735    
                    Old 1 Day Ago (7:23 AM).
                    kristianangel89's Avatar
                    kristianangel89 kristianangel89 is offline
                       
                      Join Date: Mar 2016
                      Posts: 80
                      Quote:
                      Originally Posted by Broskinator97 View Post
                      is it normal that if I open the 1460 version with g3s I can't find the 7th generation Pokemon? the program only shows ??? and after all the Pokemon with the ??? there are the Megas
                      yes it is normal cause this base has not added the 7 gen
                      __________________
                      Reply With Quote
                      Reply
                      Quick Reply

                      Sponsored Links
                      Thread Tools

                      Posting Rules
                      You may not post new threads
                      You may not post replies
                      You may not post attachments
                      You may not edit your posts

                      BB code is On
                      Smilies are On
                      [IMG] code is On
                      HTML code is Off

                      Forum Jump


                      All times are GMT -8. The time now is 9:14 AM.